Trandafirul original al Jericho nului este o plantă mică, cu flori, care crește până la 30 cm. Interesant este faptul că oamenii consideră, de asemenea, că este o plantă, datorită rezistenței sale incredibile la uscare. De fapt, poate supraviețui în climat extrem de uscat. Când este expus la medii deșertice cu puțină umiditate, trandafirul Jericho se înfășoară într-o minge uscată asemănătoare unei ierbi.
Shiva (sau Siva) este unul dintre cei mai importanți zei din panteonul hindus și, împreună cu Brahma și Vishnu, este considerat un membru al sfintei treimi (trimurti) a hinduismului. Un personaj complex, el poate reprezenta bunătatea, bunăvoința și poate servi ca protector, dar are, de asemenea, o latură mai întunecată ca lider al spiritelor rele, fantome și vampiri și ca stăpân al hoților, ticăloșilor și cerșetorilor.
Garuda este regele pasarilor. Numele său derivă din rădăcina Gri, a înghiți: garuda devorează șerpii. El este reprezentat cu un corp superior uman, ochi mari, cioc, coarne scurte albastre, păr galben în picioare, gheare și aripi de pasăre. Cu toate acestea, uneori, în special în iconografia hindusă, el este reprezentat în formă umană cu aripi.
În budism, leii sunt simbolici pentru bodhisattva, „fiii lui Buddha” sau „leii lui Buddha”. bodhisattva sunt ființe care au atins un nivel înalt de dezvoltare spirituală. Au generat bodhicitta și au făcut jurământul de a renunța la fericirea celei mai înalte iluminări și de a rămâne în această lume lucrând până când toate ființele simțitoare sunt libere de suferință.
Semnificația florii de Lotus vine din felul în care crește în natură. Floarea crește din noroi și înflorește deasupra suprafeței noroioase a apei, reprezentând aspirația de a se ridica deasupra celor defecte. Rădăcinile sale sunt adânci în noroi sub apa unde înflorește, ceea ce simbolizează lumina și frumusețea care ies din întuneric. Cu cât noroiul este mai adânc, cu atât floarea este mai mare și mai frumoasă.
Dragonul chinez a fost asociat cu împăratul Chinei și folosit ca simbol pentru a reprezenta puterea imperială. Dragonul chinez are conotații foarte diferite de dragonul european - în culturile europene, dragonul este o creatură care respira focul cu conotații agresive, în timp ce dragonul chinezesc este un simbol spiritual și cultural care reprezintă prosperitate și noroc, precum si ca favorizează armonia.
Feng shui pune un accent puternic pe protecție și longevitate. Există puține simboluri care oferă ambele, precum prețiosul wu luo. Wu luo este venerat atât în ​​cercurile budiste, cât și în cele taoiste ca simbol al vieții lungi și al sănătății perfecte. Wu luo este cunoscut sub multe nume, cum ar fi hulu, tărtăcuță, calabash sau wu luo.
Astfel, simbolismul merelor din cultura chineză este în general menit să transmită pace, armonie și reconciliere. Cuvântul ping (平) este, de asemenea, folosit pentru cuvântul ping an (平安), ceea ce înseamnă siguranță. Deci, în timp ce simbolismul principal al mărului este să însemne pace, este de asemenea potrivit să dorim siguranța cuiva.
Fuk Luk Sau - Zeii celor trei stele. Acești bătrâni înțelepți simbolizează vatra și casa, protejează familia și aduc fericire, sănătate, longevitate, pace, siguranta, noroc, bogăție și prosperitate într-o casă. Ei creează Chi bun în întreaga gospodărie. Bătrânii celor trei stele sunt printre cele mai populare zeități venerate în China și alte țări asiatice. Ele pot fi găsite în majoritatea caselor chinezești, precum și în multe case din...
Dacă ați vizitat vreodată un restaurant chinezesc sau japonez, un supermarket asiatic sau orice magazin din Chinatown, probabil că ați observat o figurină de pisică asezata în liniște pe casa de marcat. Această pisică Fortune, sau Maneki Neko, este un simbol de pisică norocosa, foarte popular în culturile japoneze și chineze. Maneki Neko este un talisman despre care se crede că atrage noroc și avere pentru proprietarii săi.
Lavanda este una dintre cele mai iubite ierburi și un simbol antic al purității și curățeniei, cu o multitudine de utilizări în feng shui. A avea buchete de lavandă uscată în jurul casei dvs. poate fi de ajutor și adesea vă conduce la utilizarea lavandei în multe moduri creative. Există multe modalități de a introduce energia lavandei în casa ta și de a beneficia de proprietățile sale curative. Dacă nu sunteți încă obisnuiti cu această...
Cea mai obișnuită utilizare a monedelor chinezești în feng shui este pentru atragerea energiei bogăției și a banilor. O altă utilizare populară a monedelor în feng shui este protecția și vindecarea norocului.  Atunci când o persoană atinge stabilitatea financiară, ea sau el se simte și mai protejat și, desigur, norocos! Pentru a utiliza monedele chinezești ca remediu feng shui pentru bani , începeți prin explorarea varietății de...
1 2 3 4 5 6