Filtreaza produsele

Casa | Feng Shui | Aromaterapie Produse gasite: 2623

Feng Shui | Decoratiuni | Aromaterapie


Feng shui, literalmente "vântul și apa", este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi. Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Un qi positiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.

Primele vestigii atestând utilizarea feng shui datează din secolul al III-lea d.Hr.

În România, din ce în ce mai multe persoane apelează la servicii de feng shui, reușind să treacă de barierele culturale și religioase, fiind impulsionați de rezultatele oamenilor de afaceri din China, Singapore, Hong Kong, USA (Donald Trump, ING Bank). Feng shui-ul este în prezent văzut de români ca o metodă de a atrage energie pozitivă prin plasarea unor simboluri feng shui precum dragoni, broasca cu trei picioare etc. Pentru o parte din populație, feng shui-ul mai înseamnă și amenajarea dormitorului și a biroului folosind anumite culori, considerate faste. Plasarea corectă, într-un anume mod a patului folosind regulile feng shui, nu mai este un secret pentru români și utilizarea plantelor sau a fântânilor a devenit o precupare obișnuită atunci când vor să-și construiască și să-și amenajeze o nouă casă.

Principiile feng shui sunt considerate de bun simț de către români, mai ales pentru că ele își găsesc corespondentul și în tradiția autohtonă. De exemplu, românii consideră că dacă îți lași geanta/portofelul pe jos, vei pierde banii. La fel consideră și practicanții de feng shui care explică fenomenul folosind teoria celor 5 elemente:

- banii sunt reprezentați de elementul apă iar geanta/portofelul este casa banilor;

- pe jos, dacă lași geanta, este pământul ce reprezintă elementul care distruge apa.

Din ce în ce mai mulți români vorbesc despre cum se simt într-un loc public, într-un apartament sau la locul de muncă. De cele mai multe ori, atunci când se simt bine, spun că locul în care au fost are o energie pozitivă. Dar, nu toți românii știu că energia pozitivă se poate transforma în energie negativă în timp, dacă nu sunt aplicate regulile feng shui.

Regulile feng shui descriu metode concrete de păstrare a energiei pozitive: prin mutarea mobiliei, plasarea plantelor în colțurile favorabile și folosirea culorilor, adică activatori și remedii.

Cea care a introdus feng shui-ul autentic în România a fost marea maestra Lillian Too, care a oferit numeroase cărți de specialitate scrise într-un limbaj pe înțelesul tuturor. În prezent tot mai multe persoane sunt înteresate de aprofundarea cunoștințelor în domeniul feng shui și apelează la cursuri în țară, cu maești consacrați sau chiar își perfecționează stilul feng shui în străinătate. Există și o anumită parte dintre români care consideră că metodele feng shui sunt greu de aplicat în România și de aceea apelează la consultanțe feng shui de specialitate, pentru a afla care sunt modalitățile simple prin care își pot îmbunătăți viața. Practicanți entuziaști, folosesc tehnicile feng shui pentru a atrage sănătate, pentru a-și organiza afacerile și a crea o atmosferă pașnică acasă, în special în dormitor. Amenajările feng shui din România folosesc culorile, formele și materialele pentru a crește gradul de confort și un somn liniștitor.


CRISTAL NATURAL
CRISTAL NATURAL
CRISTAL NATURAL
CRISTAL NATURAL
CRISTAL NATURAL
1 2 3 4 5 6
2 - 16