Viaţa trăită fără durere - Doreen Virtue, Robert Reeves, carte

3500 Lei
(TVA inclus)
in stoc
30 zile
DIV156-STM066932

Cartile nu sunt incluse in promotie!

 • Beneficii
 • Livrare
 • Metode de plata
 • Magazin in Bucuresti
  • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
  • — Transport gratuit peste 199 lei
  • — Certificat garantie si conformitate
  • — Plata in rate
  • — Program de fidelizare
  • — Deschidere colet la livrare
  • — Notificari prin SMS
  • — Firma autorizata ANPC
  • — Oriunde in Romania prin curier rapid
  • — Cost transport: 12 lei Easybox, 15 lei DPD si Sameday / 18 lei Fan Courier
  • — Peste 199 lei transport gratuit
  • — Livrare in 1-3 zile
  • — Ramburs la curier
  • — Online cu card bancar
  • — Plata cu cardul la easybox
  • — Plata cu cardul la FANbox
  • — Plata in magazin
 •  0766613696

  Harta magazin StoneMania Bijou Bucuresti

Descriere

 Viaţa trăită fără durere
Soluţii naturale şi spirituale pentru eliminarea durerii fizice

În această carte, Doreen Virtue şi Robert Reeves, un terapeut naturist australian, îţi explică cum poţi reduce sau elimina complet disconfortul fizic cu ajutorul unei combinaţii unice de metode de vindecare naturiste şi spirituale.

Descriere

Descoperă cum îţi poţi alina durerea, astfel încât corpul tău să se simtă din nou confortabil şi sănătos, iar tu să te bucuri din nou de viaţă.

În această carte, Doreen Virtue îţi explică împreună cu Robert Reeves, un terapeut naturist australian, cum poţi reduce sau elimina complet disconfortul fizic cu ajutorul unei combinaţii unice de metode de vindecare naturiste şi spirituale. Citind această carte, vei descoperi care este originea şi cauzele durerilor tale şi vei primi informaţii detaliate despre vindecare, inclusiv despre nutriţie şi exerciţiile fizice. Doreen şi Robert îţi vor arăta care sunt cele mai bune metode pentru tine şi cum te poţi face bine fără ajutorul medicamentelor chimice şi operaţiilor chirurgicale care îţi agresează corpul. Poveştile clienţilor celor doi, care şi-au vindecat durerile cu ajutorul îngerilor, te vor inspira.

Nu lăsa durerea să te mai chinuiască. Îngăduie-le lui Doreen şi Robert să te călăuzească şi să te ajute să îţi construieşti un fundament pentru o bunăstare reală.

 

Caracteristici

 • Numărul de pagini: 264
 • Formatul în cm. (l x L x g): 13 x 20 x 1,5
 • I.S.B.N.: 978-606-8420-74-5
 • Traducerea din limba engleză: Cristian HANU
 • Titlul original: Living Pain-Free: Natural and Spiritual Solutions to Eliminate Physical Pain

 • A apărut în: 2014-12

Specificatii

Autor
 • Doreen Virtue ,
 • Robert Reeves
Colectia
 • Vindecare spirituala
Editura
 • Adevar Divin

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Cuprins carte

ntroducere: Tu poţi trăi fără durere!

PARTEA ÎNTÂI: Revelarea adevărului referitor la durere

Capitolul 1 Originile durerii
Capitolul 2 Mintea este mai puternică decât durerea
Capitolul 3 Ce sunt stresul şi inflamaţiile

PARTEA A DOUA: Metode naturale de vindecare a durerii

Capitolul 4 Remedii şi suplimente din plante care elimină durerea
Capitolul 5 Alimentaţia pentru contracararea inflamaţiilor şi durerii
Capitolul 6 Procesul de detoxificare pentru eliminarea durerii
Capitolul 7 Integrarea exerciţiilor fizice în viaţa ta
Capitolul 8 Terapii fizice şi metode de vindecare

PARTEA A TREIA: Soluţii spirituale pentru eliminarea durerii

Capitolul 9 Eliminarea durerii prin metode energetice
Capitolul 10 Metode spirituale de vindecare
Capitolul 11 Ţine cont de sensibilitatea ta

Cuvânt de încheiere

Anexă: Zone specifice ale durerii şi metode de vindecare corespondente

Despre autori


A apărut în: 2014-12

Fragmente din carte

ORIGINILE DURERII


Dacă îi permiţi acest lucru, durerea îţi poate distruge viaţa.

Reciteşte această frază… Cuvintele cheie sunt: „Dacă îi permiţi acest lucru.”

Viitorul tău stă în mâinile tale. Nu renunţa încă la luptă. În această carte vei găsi numeroase modalităţi de a-ţi vindeca bolile fizice. Durerea care te-a chinuit până acum tremură de frică. Ea ştie că această carte îţi va furniza instrumentele necesare pentru a-ţi schimba viaţa. Obstacolul durerii poate fi depăşit, iar lanţurile care te-au încătuşat până acum pot fi rupte.

Este posibil ca în timp ce citeşti această carte să îţi pierzi focalizarea şi să devii distras, căci egoul tău este înspăi­mântat de posibilitatea unei alinări. El este cel care te dis­trage, căci este conştient că dacă te vei vindeca, îţi vei putea împlini menirea în viaţă. Suferinţa reduce bucuria şi pasi­unea, împiedicându-te astfel să îţi împlineşti menirea. De îndată ce durerea dispare, drumul pe care îl ai de parcurs îţi devine cât se poate de limpede, şi implicit menirea ta reală.

Toate gândurile tale contribuie la modelarea realităţii şi experienţelor tale. De aceea, prin focalizarea frecventă asupra durerii, foarte mulţi oameni atrag alte persoane care suferă. Observă ce fel de prieteni ai. Există în viaţa ta oameni care îţi ridică moralul şi frecvenţa de vibraţie, sau eşti încon­jurat mai degrabă de oameni chinuiţi, cu o perspectivă limi­tată şi întunecată? Scopul acestui exerciţiu nu este de a te judeca în mod critic, ci doar de a identifica anumite aspecte pe care merită să le schimbi. Aşa cum ai avut puterea de a atrage în viaţa ta aceşti oameni, tu ai inclusiv puterea de a atrage oameni fericiţi şi sănătoşi.

Limitările induse de durere te conving că eşti prins în capcană. Ele îţi spun că progresul va fi dificil şi că nu mai poţi merge mai departe. Dacă asculţi această voce, îţi vei pierde inspiraţia, motivaţia şi creativitatea, trei calităţi esen­ţiale pentru a-ţi lăsa amprenta asupra acestei lumi.

Tu nu te afli aici numai pentru a exista pur şi simplu. De aceea, este absolut natural să te întrebi de ce ai venit pe acest pământ. Adevărul este că sufletul tău conţine o înţelepciune divină absolut necesară pe Pământ în acest moment. Pe un anumit nivel, tu ştii că această afirmaţie este adevărată. Imaginează-ţi cum ar arăta viaţa ta dacă te-ai simţi inspirat în fiecare moment, dacă ţi-ai urma toate dorinţele inimii. De fapt, asta înseamnă să trăieşti o viaţă fără durere.

Haide aşadar să ne eliberăm de vechea energie a durerii şi să ne modelăm un viitor incredibil!

Ce este durerea?

Durerea este un indiciu al unui dezechilibru în corpul tău. Medicamentele antiinflamatorii şi analgezice nu fac decât să mascheze disconfortul, fără să rezolve însă cauza lui. Decât să ascunzi mesajele primite de la corpul tău, este de preferat să încerci să le descifrezi înţelesul.

Adevărata cauză a durerii poate fi fizică, emoţională sau energetică. Indiferent în ce constă ea, nu te judeca niciodată în funcţie de experienţa pe care o trăieşti. În acest fel, nu vei face decât să îţi amplifici şi mai mult suferinţa. Priveşte obiectiv situaţia în care te afli. Întreabă-te: „Când a început durerea? Ce se întâmpla în viaţa mea în acea perioadă? Ce fac­tori de stres şi ce traume m-au afectat?” Ai putea fi surprins să descoperi că organismul tău nu face decât să reflecte alte evenimente din viaţa ta.

Atunci când primesc (eu, Robert) un pacient nou la cabi­netul meu de medicină naturistă, acesta speră de regulă să îi prescriu ceva pentru a-şi alina durerea. Deşi îi ofer întot­deauna sprijinul meu, acesta nu ia inevitabil forma aştep­tată de el. Personal, consider că nu are niciun sens să iei un remediu pentru a-ţi masca simptomele, căci cauza lor nu va dispărea cu această ocazie. De îndată ce nu vei mai lua reme­diul, durerea va reapărea. De aceea, ori de câte ori primesc un pacient nou, încep mai întâi de toate prin a sta de vorbă cu el despre celelalte aspecte ale vieţii sale.

Spre exemplu, o pacientă mi-a spus că problemele ei au apărut într-o perioadă în care relaţia cu soţul ei s-a deteri­orat. Ori de câte ori se certa cu acesta, disconfortul ei fizic creştea. Până la discuţia cu mine, ea nu a făcut niciodată această corelaţie. În realitate, corpul ei se folosea de durerea fizică pentru a masca durerea emoţională pe care o simţea şi care era insuportabilă. În acest fel, ea nu mai trebuia să se confrunte cu sentimentele sale! Deloc surprinzător, femeia avea foarte multe emoţii vechi stocate şi ascunse în corp. De îndată ce a ajuns să se simtă suficient de confortabil pentru a se elibera de ele, durerea ei a început să se reducă, până când a dispărut complet din corpul, mintea şi spiritul ei. Crezi că analgezicele ar fi avut acelaşi efect? Nici vorbă!

Dacă ai înţeles care a fost originea durerii tale, trebuie să stabileşti severitatea şi frecvenţa ei. În acest scop, pune-ţi următoarele întrebări:

•  Când se înrăutăţeşte starea de disconfort?

•  Ce se întâmplă în acele momente? Sunt mai stresat decât de obicei?

•  Apar durerile după ce mă întâlnesc cu cineva anume, sau după ce consum anumite alimente şi băuturi?

•  Când încetează durerea şi când mă simt cel mai bine?

•  Ce activităţi, emoţii sau relaţii experimentez în acele momente?

Răspunsurile la aceste întrebări conţin indicii vitale, care te pot conduce către o stare de bine fizică şi psihică. Prin recunoaşterea acţiunilor care îţi conferă alinare, tu le poţi practica mai frecvent. Pe de altă parte, dacă înţelegi care sunt cauzele reale ale suferinţei, tu poţi opta pentru a nu te mai angrena în situaţiile respective.

Iluzia durerii

La nivelul adevărului spiritual, corpul tău este deja vin­decat. Sufletul tău cunoaşte deja toate informaţiile necesare pentru a te vindeca şi pentru a duce o viaţă confortabilă, fericită şi plină de iubire. Practic, tu nu deviezi de la această cale a stării de bine decât atunci când îţi asculţi gândurile bazate pe teamă ale egoului. Consecinţa acestei rătăciri este durerea.

Noi (cei doi autori) suntem plini de compasiune pentru suferinţele prin care treci, dar dorim să îţi aducem aminte că Dumnezeu te-a creat perfect. Fiind iubire pură, el nu avea cum să creeze durerea. Disconfortul pe care îl simţi nu reprezintă un test spiritual, ci consecinţa directă a acţiunilor egoului tău, care este opusul lui Dumnezeu. Ori de câte ori cedezi în faţa egoului tău, tu conferi energie unui aspect care nu provine de la Creatorul tău.

Priveşte dincolo de iluzia suferinţei şi contemplă-ţi corpul în lumina adevărului. Durerea se foloseşte de corpul tău ca de un cămin. Trimite-i o notă de evacuare şi spune-i că nu mai este binevenită în templul tău sacru. Elimină orice blocaj care îţi reduce lumina naturală a spiritului. Astfel de obstacole pe calea către o sănătate perfectă pot include sub­stanţele chimice şi toxinele din alimentele şi băuturile pe care le consumi, tiparele mentale negative, un mediu ina­decvat, o dietă săracă în substanţe nutritive, lipsa exerciţiilor fizice şi boala.

Noi facem o distincţie între boală şi disconfort . Atunci când spui: „Sufăr de boala cutare”, tu îţi pui o etichetă prin care îţi afirmi continuitatea disconfortului. În realitate, starea de disconfort nu face decât să afirme că deocamdată nu te afli în cea mai bună stare a ta şi că trebuie să îţi resta­bileşti echilibrul.

Este foarte important să eviţi afirmaţiile de gen: „dure­rea mea de spate etc.” sau „mă doare în permanenţă”, căci prin astfel de fraze tu îţi asumi proprietatea asupra durerii. Chiar îţi doreşti să fie durerea ta? Scoate cuvântul suferinţă din vocabularul tău şi înlocuieşte-l cu iubire, sănătate şi pace interioară. Universul te ascultă în permanenţă şi îţi trimite ceea ce afirmi. Astfel de afirmaţii negative precum cele de mai sus transmit o energie care tinde să perpetueze starea ta curentă de disconfort.

Pentru a înţelege şi mai bine, imaginează-ţi că ai un duh care te însoţeşte în permanenţă, ascultându-ţi fiecare gând şi fiecare emoţie. El doreşte să îţi împlinească dorinţele şi este convins că tu îţi doreşti întotdeauna mai mult din lucrurile la care te gândeşti. Ajută-ţi duhul „cerând” întotdeauna ceea ce îţi doreşti cu adevărat, nu focalizându-ţi atenţia asupra lucrurilor pe care nu ţi le doreşti.

Foloseşte-ţi energia cu maximum de eficienţă prin rosti­rea unor afirmaţii pozitive. Repetă: „Spatele meu este puter­nic şi flexibil”, „Corpul meu se simte confortabil” sau „Mă simt din ce în ce mai bine cu fiecare zi care trece, căci con­tinui să mă vindec.” Atât timp cât eşti dispus să ai răbdare şi să nu forţezi lucrurile, astfel de afirmaţii te vor ajuta să îţi focalizezi atenţia asupra condiţiei pozitive pe care o afirmi şi implicit să începi să o manifeşti efectiv.

În timpul meditaţiilor noastre personale, i-am întrebat pe îngeri cât de mult trebuie să îşi dorească cineva să se vin­dece de un disconfort pentru a primi ajutorul lor, pe o scală de la 1 la 10. Îngerii ne-au răspuns că nu au nevoie decât de o voinţă pe nivelul 1 pentru a interveni. Cu alte cuvinte, chiar şi cea mai mică dorinţă de a-i invoca este suficientă pentru ca ei să te ajute să te simţi mai bine şi să îţi inducă schimbări pozitive în viaţă. Prin urmare, indiferent ce îţi spune mintea raţională, singurul lucru pe care îl ai de pierdut invocându-i pe îngeri este durerea

Tipuri diferite de durere

În general, există trei zone diferite în care se manifestă durerea: muşchii, nervii şi oasele.

Durerile musculare sunt cele mai comune şi cele mai generalizate. Uneori, este greu să stabileşti cu precizie zona în care te doare. De pildă, simţi că te doare spatele sau ceafa, dar nu poţi pune degetul pe locul precis din care emană durerea. Percepi mai degrabă o zonă întreagă care şi se pare dureroasă sau o reverberaţie a durerii. Durerile tind să apară atunci când muşchii sunt încordaţi, fapt care blochează cir­culaţia sângelui. Atunci când nu mai sunt hrăniţi de sânge cu substanţe nutritive şi oxigen, muşchii încep să transmită semnale dureroase.

Nervii sunt responsabili pentru toate mişcările care se petrec în interiorul corpului. Creierul îşi transmite semna­lele prin intermediul lor către muşchi, spunându-le cum să se mişte. Câteodată, un nerv poate rămâne captiv între doi muşchi contractaţi. În timpul mişcării, el poate declanşa o durere ascuţită, subită şi severă, care îţi taie respiraţia!

Acest semnal poate parcurge întreaga lungime a unui nerv captiv. Unul dintre cele mai cunoscute exemple este sciatica, o durere ce afectează nervul sciatic, ce se întinde din zona lombară până la talpă (de-a lungul ambelor picioare). Deşi durerea se propagă în acest caz de-a lungul piciorului, în realitate cauza ei este nervul prins în regiunea lombară. În cazul durerilor pe bază nervoasă, traseul acestora poate fi de regulă urmărit, iar pacientul îi poate spune terapeutului de unde începe disconfortul şi unde se termină el.

Durerea de oase este foarte intensă. Ea nu se modifică odată cu muşcările musculare şi trebuie luată întotdeauna în serios, căci poate indica o fractură, o infecţie sau un cancer.

Sfatul nostru este să apelezi întotdeauna la un profesionist medical calificat pentru a-ţi investiga durerile osoase.

Cauzele cel mai comune ale durerii

Este necesar să înţelegi natura durerii tale pentru a o putea vindeca eficient. Fereşte-te de tratamentele care nu fac decât să amorţească simptomele, fără a trata sursa proble­mei. Aceste metode vor trebui repetate din nou şi din nou, căci ele nu repară nimic, ci doar maschează. Atunci când procesul de vindecare este autentic, durerea dispare odată cu cauza ei şi nu mai revine niciodată.

Mai trebuie să adăugăm şi faptul că adevărata stare de bine nu poate fi atinsă peste noapte, ci durează. Nu te limita la un remediu particular. Aplică atât metodele convenţio­nale cât şi cele naturiste, aşa cum te simţi călăuzit. Unii tera­peuţi susţin că pentru fiecare an în care ai avut o problemă, tratamentul trebuie să dureze cel puţin o lună. Potrivit aces­tei teorii, dacă ai suferit timp de cinci ani de dureri de spate, vindecarea lor completă nu poate dura mai puţin de cinci luni. Cu cât vei fi mai deschis şi mai dornic să scapi de sufe­rinţă, cu atât mai rapid te va părăsi aceasta. Noi beneficiem de exact atâta vindecare câtă suntem capabili să primim.

Iată principalele motive pentru care apar durerile:

Uzura mecanică

În timp, orice lucru se deteriorează. Acest lucru este vala­bil pentru orice obiect, inclusiv pentru corpul fizic şi pentru încheieturile sale. Dacă ai fost foarte activ în tinereţe şi ai jucat sporturi dure precum fotbalul american, rugbiul, moto­crosul sau schiul, înseamnă că ţi-ai solicitat excesiv înche­ieturile. Acest proces de uzură poate conduce mai târziu la artrită şi la rigiditate. În astfel de cazuri, uleiurile sănătoase, precum cel de in, pot contribui la lubrifierea mai bună a încheieturilor.

Nu te focaliza niciodată asupra aspectelor negative ale realităţii. Dacă ai practicat un sport în tinereţe, cel mai pro­babil te-ai distrat de minune. Focalizează-ţi întotdeauna atenţia asupra fericirii pe care ţi-a produs-o această activitate, nu asupra riscului potenţial pe care ţi l-ai asumat. Nimeni nu ştie ce îţi poate aduce viitorul. Îngrijeşte-te cât mai bine în prezent şi pregăteşte-te astfel pentru o viaţă îndelungată şi confortabilă.

Procesul de îmbătrânire

Procesul de îmbătrânire reprezintă o etapă naturală a vieţii. Foarte mulţi oameni cred însă că pe măsură ce îmbă­trânim, este normal să experimentăm mai multă durere.

Să analizăm puţin această convingere. Ce crezi că vine mai întâi: disconfortul sau împlinirea profeţiei pe care ţi-ai făcut-o singur? Poate că factorul care creează durerea este chiar afirmaţia constantă că acest lucru este inevita­bil. Înţelegerea acestui lucru este foarte importantă. Dacă mintea are capacitatea de a crea o situaţie, ea are cu sigu­ranţă şi capacitatea de a o evita sau de a o vindeca! Mintea poate schimba orice realitate pe care şi-a creat-o singură. Focalizează-ţi atenţia asupra spiritului tău veşnic tânăr, iar corpul va urma această sugestie a minţii.

Greutatea corporală

Corpul uman a fost creat de Dumnezeu astfel încât să respecte anumite echilibre. El are o structură delicată, căreia îi corespunde o greutate optimă. Dacă ai prea multe kilo­grame, această greutate în exces apasă asupra muşchilor şi încheieturilor. Inima trebuie să facă un efort mai mare pentru a pompa sângele într-un corp supraponderal. În timp, coloana vertebrală începe să se comprime, iar muşchii ce susţin vertebrele slăbesc. Prin urmare, dacă eşti suprapon­deral, pierderea în greutate îţi poate reduce dramatic discon­fortul pe care îl simţi. Fiecare kilogram în plus echivalează cu o durere suplimentară pe care corpul tău trebuie să o gestioneze.

Există numeroase motive pentru care oamenii se pot îngrăşa, inclusiv dieta necorespunzătoare, stresul şi dezechi­librele hormonale. Să le luăm pe rând:

— Dieta: indiferent câte exerciţii fizice faci, alimentele pe care le consumi îi pot face mult mai mult rău corpului tău. Spre exemplu, tu poţi lucra la sală o oră şi ceva, după care poţi pierde toate beneficiile obţinute în câteva minute, dacă nu ai grijă ce mănânci! În restaurantele fast-food şi în hipermarketuri abundă alimentele bogate în calorii, dar sărace în substanţe nutritive, care conţin adeseori inclusiv conservanţi şi îndulcitori artificiali. Cei din urmă nu numai că nu reduc greutatea corporală, dar chiar inhibă procesul de slăbire. Fereşte-te de toate alimentele sau băuturile etiche­tate drept „dietetice” sau „fără zahăr”, căci ele conţin aditivi asociaţi cu cancerul şi cu alte probleme de sănătate. Dacă le vei elimina din dieta ta, vei constata imediat o îmbunătăţire a nivelului tău de confort.

— Stresul: atunci când eşti stresat, corpul tău secretă automat un hormon numit cortizol. Acesta amplifică pofta de mâncare şi generează o retenţie de fluide, dându-ţi o senzaţie de saţietate. Rolul lui este să îţi ajute corpul să facă faţă factorului de stres. În doze mici, rolul acestui hormon este minunat, dar în cazul stresului pe termen lung organis­mul se îmbibă practic cu cortizol.

— Hormonii: dacă sistemul tău hormonal este dezechili­brat, este posibil să te simţi obosit sau letargic. Îţi poţi pierde motivaţia de a face lucruri care altădată te umpleau de bucu­rie. Deşi ştii ce trebuie să faci şi ce te poate ajuta, ajungi să amâni aplicarea lor şi implicit procesul de vindecare. Nivelul fluctuant al hormonilor te poate face să te simţi bine într-o zi şi deprimat a doua zi.

Dacă bănuieşti că ai sistemul hormonal dezechilibrat, noi îţi recomandăm să apelezi la un specialist medical cali­ficat. În astfel de cazuri, autodiagnosticarea şi tratamentul personal pot face uneori mai mult rău decât bine. Acceptă ajutorul persoanelor calificate în această direcţie.

Hrana

Dieta joacă un rol critic asupra stării tale de sănătate (pe lângă influenţa ei asupra greutăţii). Unele alimente declanşează răspunsuri imune care îţi cauzează un discon­fort fizic. Este important să remarcăm în treacăt că organis­mul se simte cel mai bine atunci când se află într-o stare alcalină, în care celulele funcţionează optim şi nu produc foarte multe inflamaţii. Unele alimente sunt mai acide decât altele, generând dezechilibre ale pH-ului organismu­lui. (Vom detalia cum trebuie ţinută o dietă alcalină şi cum poate fi îmbunătăţită la modul general alimentaţia în capi­tolul 5.)

Pag. 3 – 13

A apărut în: 2014-12

Cumparate frecvent impreuna
Vizualizate recent