Terapia prin ciocănituri - Nick Ortner, carte

3000 Lei
(TVA inclus)
Stoc epuizat
30 zile
DIV141-STM066921

Cartile nu sunt incluse in promotie!

  • Beneficii
  • Livrare
  • Metode de plata
  • Magazin in Bucuresti
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garantie si conformitate
    • — Plata in rate
    • — Program de fidelizare
    • — Deschidere colet la livrare
    • — Notificari prin SMS
    • — Firma autorizata ANPC
    • — Oriunde in Romania prin curier rapid
    • — Cost transport: 12 lei Easybox, 15 lei DPD si Sameday / 18 lei Fan Courier
    • — Peste 199 lei transport gratuit
    • — Livrare in 1-3 zile
    • — Ramburs la curier
    • — Online cu card bancar
    • — Plata cu cardul la easybox
    • — Plata cu cardul la FANbox
    • — Plata in magazin
  •  0766613696

    Harta magazin StoneMania Bijou Bucuresti

Descriere

 Terapia prin ciocănituri
O metodă revoluţionară de a-ţi trăi viaţa fără stres

Terapia prin ciocănituri, cunoscută şi sub numele de EFT, este un instrument extrem de eficient de îmbunătăţire a vieţii pe multiple nivele: mental, emoţional şi fizic. S-a dovedit ştiinţific că ea rezolvă rapid şi eficient o gamă largă de probleme: de la anxietate, dureri cronice, dependenţe şi temeri şi până la controlul greutăţii, abundenţă financiară, reducerea stresului şi multe altele.

Descriere

Având la bază principiile acupresurii antice şi ale psihologiei moderne, terapia prin ciocănituri se concentrează asupra meridianelor energetice ale corpului simultan cu focalizarea mentală asupra emoţiilor negative sau tensiunilor fizice. La acestea se adaugă şi rostirea verbală a anumitor afirmaţii care contribuie la calmarea sistemului nervos, restabilirea echilibrului energetic al corpului şi resetarea creierului pentru a reacţiona într-o manieră armonioasă. Expertul de renume internaţional în terapia prin ciocănituri Nick Ortner prezintă în această carte:

  • Istoria şi ştiinţa care explică cum funcţionează terapia prin ciocănituri şi de ce o recomandă un număr din ce în ce mai mare de medici pacienţilor lor pentru o gamă largă de afecţiuni.
  • Numeroase exerciţii practice uşor de aplicat, diagnostice şi fişe de lucru care te vor ajuta să aplici pas cu pas ciocăniturile pentru cele mai variate probleme.
  • Lecţii care acoperă o mare varietate de subiecte, de la alinarea durerii la stimularea pierderii în greutate sau cultivarea unor relaţii mai armonioase prin folosirea terapiei prin ciocănituri.
  • Poveşti din viaţa reală care prezintă rezultatele minunate ale terapiei prin ciocănituri, de la alinarea durerii într-un caz de fibromialgie la depăşirea fricii de zborul cu avionul.

Strategiile simple pe care le prezintă Nick Ortner îi vor ajuta pe cititori să scape de temeri şi de convingerile limitatoare ce îi împiedică să îşi trăiască viaţa pe care şi-o doresc.

 


 

„Renunţă la scepticism; te asigur că această metodă funcţionează cu adevărat. Am lucrat personal împreună cu Nick şi am obţinut rezultate fantastice în propria mea viaţă prin aplicarea ciocăniturilor.″

  • dr. Wayne W. Dyer, autorul cărţii Dorinţe îndeplinite
     

„Învăţăturile lui Nick Ortner sunt uşor de pus în practică şi funcţionează ca prin magie. Te asigur că vei îndrăgi această carte, Terapia prin ciocănituri, la fel de mult ca şi mine.”

  • Louise L. Hay, autoarea cărţii Poţi să-ţi vindeci viaţa

Caracteristici

  • Numărul de pagini: 390
  • Formatul în cm. (l x L x g): 13 x 20 x 2,4
  • I.S.B.N.: 978-606-8420-25-7
  • Traducerea din limba engleză: Cristian HANU
  • Titlul original: The Tapping Solution: A Revolutionary System for Stress-Free Living

  • A apărut în: 2013-09

Specificatii

Autor
  • Nick Ortner
Colectia
  • Dezvoltare personală
Editura
  • Adevar Divin

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Cuprins carte

Cuvânt înainte de Mark Hyman, medic ... xvii

Introducere ... xxi

Capitolul 1      O descoperire monumentală ... 1

Capitolul 2      Un start rapid: Experimentează chiar acum efectele ciocăniturilor ... 19

Capitolul 3      Eliminarea anxietăţii, sentimentului că eşti depăşit şi stresului ... 49

Capitolul 4      Depăşirea rezistenţei la schimbare ... 77

Capitolul 5      Vindecarea trecutului cu ajutorul ciocăniturilor ... 95

Capitolul 6      Vindecarea corpului ... 121

Capitolul 7      Eliminarea durerii fizice ... 147

Capitolul 8      Pierderea în greutate şi eliminarea temerilor, vinovăţiei şi ruşinii asociate cu mâncatul ... 171

Capitolul 9      Atragerea iubirii şi a relaţiilor armonioase ... 203

Capitolul 10    Acumularea de bani şi împlinirea viselor ... 227

Capitolul 11    Eliminarea fobiilor şi a temerilor ... 257

Capitolul 12    Eliminarea dificultăţilor din alte domenii ale vieţii ... 279

Capitolul 13    O nouă viziune asupra umanităţii ... 305

Capitolul 14    O nouă viziune asupra vieţii tale ... 329

Resurse ... 338

Index ... 340

Mulţumiri ... 355

Despre autor ... 358

A apărut în: 2013-09

Fragmente din carte

CAPITOLUL 7

Eliminarea durerii fizice

 

Dacă ar fi să dăm o definiţie singulară
vindecării, aceasta ar consta în confruntarea
cu compasiune şi cu luciditate cu durerile mentale
şi fizice pe care le evităm în mod curent,
 condamnându-le şi respingându-le.

Stephen Levine

Sora mea m-a dezaprobat vehement.

– Bine, dar durerea Patriciei nu este o problemă psihologică! Fişa medicală spune că şi-a fracturat vertebra L1. Are o tijă metalică în coloană! Cum ar putea-o ajuta terapia prin ciocănituri?

Eram în luna iulie a anului 2007 şi stăteam împreună în jurul unei mese, studiind cererile de participare la retragerea pe care o planificasem în vederea pregătirii documentarului nostru. Aveam în faţă un munte de cereri provenite de la oameni disperaţi şi dornici să încerce orice pentru a scăpa de dureri, pentru a slăbi, pentru a se împăca cu moartea unei persoane dragi şi aşa mai departe.

Patricia, a cărei cerere tocmai o citea Jessica, a fost implicată într-un accident teribil de barca, în urma căruia şi-a fracturat vertebra L1, una din cele mai mari vertebre lombare din zona inferioară a spatelui. Chirurgii au reuşit să îi stabilizeze spatele fixându-i patru tije din titan şi opt seturi de şuruburi, dar durerile Patriciei erau înfiorătoare. Pentru a le putea suporta cât de cât, aceasta era nevoită să ia morfină, Percocet, Norco şi Valium. Dormea prost, aşa că era nevoită să ia inclusiv Ambien pentru a se putea odihni peste noapte. Deşi lua atâtea medicamente, avea dureri constante şi era extrem de stresată din cauza situaţiei dificile în care se afla.

Disputa pe care o aveam cu sora mea se referea la posibilitatea EFT de a ajuta o persoană a cărei durere avea o cauză fizică evidentă. La acea vreme, sora mea era convinsă că EFT este cu adevărat eficientă doar atunci când acţionează asupra durerilor psihologice şi psihosomatice (care derivă din emoţiile reprimate), dar eu eram convins că eficienţa tehnicii merge mult mai departe. Folosindu-mă de dreptul meu de vot, întrucât eram managerul proiectului şi fratele mai mare al Jessicăi, am ignorat protestele acesteia şi am acceptat prezenţa Patriciei la evenimentul nostru de patru zile.

Când a apărut, Patricia avea dureri considerabile, căci călătorise cu maşina timp de şase ore. Ne-a fost evident tuturor de la bun început că deşi era hotărâtă să îşi păstreze moralul (era o persoană cu o atitudine pozitivă şi o voinţă de fier), durerea o tortura literalmente. În cererea de participare, Patricia scria: „Mă simt de parcă aş avea un coşmar din care urmează să mă trezesc… Totul s-a schimbat… şi continui să mă adaptez şi să încerc să îmi găsesc echilibrul pentru a putea funcţiona.” Într-o altă parte din cerere, ea scria: „Detest faptul că trebuie să întreb întotdeauna: «În ce fel îmi va afecta această activitate / acest eveniment / această decizie spatele?» Mă mişc mult mai încet decât înainte, iar acest lucru mă umple de frustrare. Mă tem că oamenii m-ar putea percepe ca pe o handicapată. Accidentul mi-a redefinit în totalitate viaţa, fapt care mi se pare insuportabil, dar încerc totuşi să mă focalizez asupra lucrurilor pozitive.”

 

Aplicarea terapiei prin ciocănituri asupra diagnosticului

 

Expertul EFT Rick Wilkes, unul din profesioniştii care au participat la eveniment, şi-a petrecut weekendul lucrând cu Patricia pentru alinarea durerilor de spate şi pentru a-i uşura viaţa.

Unul din primele lucruri cu care a lucrat el a fost tot ce i-au spus doctorii Patriciei despre spatele ei, despre ce era şi ce nu era posibil pentru ea de acum înainte. Diagnosticul şi prognoza medicală, mai ales într-o perioadă în care suntem extrem de vulnerabili atunci când le auzim, pot avea efecte devastatoare asupra corpului şi asupra vieţii noastre viitoare. Atunci când doctorul ne spune: „Vei avea întotdeauna dureri” sau „Nu vei mai fi activ niciodată”, corpul nostru acceptă această convingere limitatoare pe un nivel subconştient. De multe ori, chiar şi mintea noastră conştientă acceptă acest „adevăr”, operând în funcţie de el.

Înainte de accident, Patriciei îi plăcea să facă yoga, dar medicii i-au spus că „nu va mai face niciodată yoga”. Din punct de vedere emoţional, această veste a devastat-o. Corpul ei a secretat substanţe chimice negative, iar mintea ei a acceptat această convingere limitatoare. Poate că dacă medicul nu i-ar fi spus acel lucru, ea ar fi încercat să facă lent anumite întinderi din yoga, deschizându-se şi vindecându-se încetul cu încetul. Din păcate, sentinţa dată de medic i-a blocat complet mintea în faţa acestei posibilităţi.

Din fericire, Rick a călăuzit-o pe Patricia, ajutând-o să se elibereze de toate convingerile inoculate de medici şi de toate emoţiile pe care le-a asociat acestor convingeri. Cei doi au aplicat în mod sistematic terapia prin ciocănituri pentru eliminarea emoţiilor negative şi pentru scoaterea la lumină a mesajelor subconştiente stocate de corpul ei.

Acest scenariu terapeutic, împreună cu altele, pe care le vom explora de-a lungul acestui capitol, au produs rezultate incredibile. Până la sfârşitul weekendului, durerile de spate ale Patriciei au dispărut complet. Presiunea fantastică pe care o simţea din cauza tijelor şi şuruburilor a dispărut la rândul ei. Dar cel mai important lucru dintre toate, ea şi-a regăsit speranţele legate de viitor şi s-a umplut din nou de entuziasm la gândul lucrurilor pe care le putea face. Cu alte cuvinte, mintea ei a încetat să se mai focalizeze exclusiv asupra lucrurilor pe care nu le putea face! După eveniment, Patricia a renunţat complet la medicamentele analgezice şi pentru dormit, şi s-a reapucat de yoga. Absolut incredibil!

Încearcă singur: Aplicarea terapiei prin ciocănituri asupra diagnosticului

Dacă simţi o durere şi te gândeşti la ea, pune-ţi următoarele întrebări:

Ce mi se pare adevărat în legătură cu această durere?

Ce mi-au spus doctorii că se va întâmpla cu corpul meu?

Ce am citit pe Internet în legătură cu aceste simptome fizice?

Ce cred că este adevărat în legătură cu condiţia mea?

Răspunde la aceste întrebări, de preferinţă în scris şi cât mai detaliat cu putinţă, căci te vei folosi de această listă ca bază pentru terapia prin ciocănituri. Iată cum ar putea arăta această listă:

Am o deviaţie de disc vertebral. (Fii cât mai specific: am o deviaţie a discului vertebral la nivelul celei de-a treia vertebre, care îmi dă dureri ascuţite, ce pulsează).

Medicii mi-au spus că voi avea întotdeauna dureri.

Medicii mi-au spus că mai devreme sau mai târziu voi avea nevoie de o operaţie chirurgicală.

Medicii mi-au spus că boala degenerează şi că se va înrăutăţi cu siguranţă.

Singura modalitate de a scăpa de dureri sunt medicamentele analgezice.

Cred că voi avea de-a pururi această durere şi că ea se va înrăutăţi încontinuu.

Evaluează fiecare afirmaţie din listă şi dă-i o notă de la 0 la 10 pe scala intensităţii, în funcţie de cât de adevărată ţi se pare. De pildă, dacă ştii cu o siguranţă absolută că ai o deviaţie de disc la nivelul coloanei, dă acestei afirmaţii nota 10. Dacă eşti absolut convins că vei avea întotdeauna dureri, dă acestei afirmaţii nota 10. Dacă nu eşti sută la sută convins, atunci dă-i nota 7 sau 8.

În continuare, evaluează pe aceeaşi scală durerea generală pe care o simţi. Dă-i o notă de la 0 la 10.

Mai departe, vom combina aceste afirmaţii şi vom lucra asupra lor într-o singură rundă de ciocănituri.

Scenariu pentru o şedinţă de terapie prin ciocănituri: „Aplicarea ciocăniturilor asupra diagnosticului”

(Punctele care trebuie ciocănite se găsesc la pagina 31).

Punctul loviturii de karate: „Chiar dacă am o deviaţie de disc la nivelul coloanei, mă accept plenar şi în totalitate pe mine însumi.” (Repetă de trei ori această afirmaţie).

În continuare, treci la aplicarea ciocăniturilor asupra suitei de puncte:

Sprânceană: Această deviaţie de disc…

Partea laterală a ochiului: Această deviaţie de disc de la nivelul coloanei mele…

Sub ochi: Este extrem de dureroasă…

Sub nas: Medicii mi-au spus că am o deviaţie de disc…

Bărbie: Medicii mi-au spus că mă va durea întotdeauna…

Claviculă: Medicii mi-au spus că mai devreme sau mai târziu voi avea nevoie de operaţie chirurgicală…

Sub braţ: Medicii mi-au spus că cel mai probabil se va înrăutăţi…

Creştetul capului: Singura modalitate prin care pot scăpa de dureri sunt medicamentele analgezice…

Sprânceană: Cred că voi suferi întotdeauna de aceste dureri şi că ele se vor înrăutăţi…

Partea laterală a ochiului: Această deviaţie de disc de la nivelul coloanei mele…

Sub ochi: Această deviaţie dureroasă de disc…

Sub nas: Această durere ascuţită, care pulsează…

Bărbie: Cred că se va înrăutăţi încontinuu…

Claviculă: Cred ce mi-au spus doctorii despre spatele meu…

Sub braţ: Singura modalitate prin care pot scăpa de dureri sunt medicamentele analgezice…

Creştetul capului: Această deviaţie de disc dureroasă…

Inspiră profund… apoi eliberează-te de aceste convingeri.

Pentru o şedinţă extinsă de terapie prin ciocănituri pe acest subiect, vizitează site-ul meu, www.thetappingsolution.com/tap5.

 

Îţi reamintesc că acest scenariu este doar ilustrativ, pentru a-ţi exemplifica în cel fel trebuie aplicată terapia prin ciocănituri asupra diagnosticului medicilor. Important este însă să îţi creezi propriile afirmaţii, să îţi rosteşti propriul adevăr şi, ca de obicei, să îţi urmezi propria intuiţie.

La sfârşitul şedinţei, răspunde la următoarele întrebări:

1. S-au modificat în vreun fel notele de evaluare? Dar durerea?

2. A apărut ceva nou?

Ce notă ai dat iniţial durerii tale? Ce notă îi dai acum? A crescut această notă? A scăzut ea? S-a modificat în vreun fel durerea? S-a deplasat ea în corpul tău? Notează în scris noua evaluare.

Reciteşte acum afirmaţiile de început şi observă în ce sens s-au schimbat evaluările lor. Încă mai crezi că vei avea întotdeauna dureri? Dacă această convingere s-a diminuat câtuşi de puţin, dacă în conştiinţa ta a apărut un crâmpei de speranţă, notează noua evaluare. Încă mai crezi că tot ce ţi-au spus doctorii este adevărat?

În continuare, întreabă-te: „Ce reacţii am avut în timpul terapiei prin ciocănituri?” Ai simţit o emoţie puternică atunci când ai afirmat: „Doctorii mi-au spus că mai devreme sau mai târziu voi avea nevoie de o operaţie chirurgicală”? Dacă da, acesta este un indiciu că trebuie să continui să aplici ciocăniturile. Ce afirmaţie te-a marcat cel mai tare? Ce gânduri / idei / emoţii au apărut în conştiinţa ta? Notează-le pe foaia de hârtie şi foloseşte-le ca bază pentru noua rundă de ciocănituri.

Aplică noi runde de ciocănituri până când ajungi să te simţi bine repetând afirmaţiile de mai sus, iar dacă este cazul, treci la repetarea altor afirmaţii, după cum îţi dictează intuiţia.

Pe măsură ce vei aplica ciocăniturile asupra situaţiei curente şi diagnosticului primit, te vei elibera de convingerile legate de durerea ta inoculate de alţi oameni şi pe care le-ai integrat în conştiinţa ta. Aşa cum am văzut în cazul Patriciei, această eliberare poate avea uneori efecte miraculoase.

Oricât de greu i-a fost surorii mele să recunoască, Jessica a admis în cele din urmă că am avut dreptate să o primesc pe Patricia la evenimentul nostru terapeutic (în scopul filmării documentarului).

– La început nu credeam că Patricia ar putea scăpa de dureri, declară ea la ora actuală. Acum îmi dau însă seama cât de mult ne afectează convingerile noastre nivelul durerii din corp. Am înţeles de asemenea că organismul nostru este un instrument care are o capacitate de-a dreptul miraculoasă de a se vindeca singur, atunci când nu îl blocăm prin propriile noastre gânduri şi convingeri!

 

Când devenim una cu durerea noastră

 

Povestea Patriciei continuă să mă uimească inclusiv la ora actuală. Deşi sperasem într-adevăr că durerea ei se va reduce într-o oarecare măsură ca urmare a aplicării terapiei prin ciocănituri, în sinea mea mă îndoiam parţial (la fel ca şi Jessica) de faptul că am fi putut-o ajuta, dat fiind că problema ei era atât de tangibilă şi pur fizică. Adeseori, noi ne agățăm atât de tare de „adevărul” durerii noastre fizice sau al dez-echilibrului nostru, de ceea ce „ştim” în legătură cu acestea sau de ceea ce ne-au spus alţii, încât durerea şi boala devin parte integrantă din identitatea noastră, din ceea ce suntem. Cu alte cuvinte, noi devenim una cu durerea, cu diagnosticul, lăsându-ne guvernaţi de disfuncţiile noastre, nu de ceea ce funcţionează corect în fiinţa noastră.

Deşi bine intenţionat, sistemul medical nu ne ajută cu nimic în această privinţă. Industria medicală occidentală caută în permanenţă ceea ce nu funcţionează corect în organismul nostru, reamintindu-ne constant de aceste disfuncţii, ba chiar de scenariile negative viitoare „probabile”, uitând să insiste asupra lucrurilor care funcţionează corect în noi. Îţi poţi imagina vreun doctor spunându-ţi: „Dintr-o perspectivă pur medicală, bazată pe radiografia făcută, diagnosticul meu este că ai o deviaţie de disc la nivelul coloanei vertebrale. Acestea fiind spuse, doresc să îţi comunic că de-a lungul timpului am asistat la multe deviaţii de disc care nu au implicat niciun fel de durere. Am văzut de asemenea deviaţii de disc care s-au corectat singure. Reţine: corpul uman are capacitatea înnăscută de a se vindeca singur, iar eu cred cu toată convingerea că aceasta este finalitatea către care te îndrepţi. Vorbeşte-mi despre lucrurile care te pasionează. Ce ai dori să faci în viitor, după ce această durere va dispărea?”

În ce fel crezi că ţi-ar influenţa procesul de vindecare această atitudine, această perspectivă şi acest mesaj? Cu siguranţă, ele ţi-ar deschide mintea şi sufletul în faţa unor noi posibilităţi şi speranţe, dându-ţi energia de a continua şi de a-ţi vedea de viaţă. Medicii în halatele lor albe au o autoritate şi o putere de influenţă incredibile. Mintea conştientă şi subconştientă a pacienţilor lor poate prelua ad litteram cuvintele lor, transformându-şi realitatea în funcţie de ele.

De aceea, până când industria medicală îşi va schimba perspectiva, aplică EFT şi ciocăniturile pentru a elimina toate convingerile limitatoare personale şi inoculate de alţii legate de corpul tău şi de capacitatea sa inerentă de a se vindeca singur.

 

[…]

 

Pune-ţi întrebări… legate de durerea pe care o simţi

Când a apărut pentru prima dată durerea? Ce se întâmpla în viaţa ta în acea perioadă de timp? Spre exemplu: „Durerea a apărut acum zece ani, când am rămas fără slujbă şi a trebuit să îmi caut o alta.”

Ce îţi trece prin minte atunci când te gândeşti la această durere? Spre exemplu: „Această durere de ceafă îmi aminteşte de soacra mea, care îmi stă ca un junghi în coastă.”

Ce simţi în legătură cu această durere? Spre exemplu „Sunt furios că m-a torturat atâta vreme.”

Ce simţi despre tine, dată fiind durerea de care suferi? Spre exemplu: „Mă simt neputincios, căci nu pot găsi nicio soluţie.”

Cine crezi că ai fi dacă nu ai avea această durere? Spre exemplu: „Aş fi un cu totul alt om. Aş putea face atât de multe lucruri… Ce-i drept, şi responsabilităţile ar fi infinit mai mari!”

Crezi că această durere are un mesaj pentru tine? Spre exemplu: „Îmi spune să încetinesc ritmul.”

Descrie-ţi durerea. Ce calitate / textură / culoare / mărime crezi că are? Spre exemplu: „Este o durere roşie şi mică, dar care mi-a umflat întreaga zonă.”

Care este avantajul cramponării de această durere? Spre exemplu: „Nu mai trebuie să mă întorc la slujbă.”

Care este dezavantajul acestei cramponări? Spre exemplu: „Nu pot trăi viaţa pe care mi-o doresc.”

Răspunsurile la aceste întrebări oferă indicii ce pot conduce la cauzele profunde ale problemei. Exemplele oferite în această carte nu sunt decât simple ilustraţii menite să te inspire. Va trebui să descoperi însă răspunsurile oferite de propriul tău corp. Foloseşte-te apoi de acestea pentru a lucra cu ele.

Pag. 147 – 164


A apărut în: 2013-09

Din aceeasi categorie
Vizualizate recent