Bijuteriile Coroanei Britanice si Regina Elisabeta a II-a
Bijuteriile Coroanei Britanice si Regina Elisabeta a II-a
Bijuteriile coroanei britanice pot avea unele dintre cele mai incredibile piese de bijuterii din safir realizate vreodată alături de unele dintre colecțiile personale a Reginei Elisabeta a II-a.
Dragostea de safire a regalitatii britanice
Istoria imperiilor și a safirelor sunt împletite, iar Imperiul Britanic nu face excepție. Termenul „bijuterii coroanei” se referă la o serie de coroane, sceptre, sfere, săbii, inele și alte regalii purtate de un suveran în timpul diferitelor funcții de stat, inclusiv ceremonia de încoronare. Estimările actuale situează valoarea bijuteriilor coroanei britanice între 4 și 6 miliarde de dolari.
Astăzi, bijuteriile coroanei britanice sunt păstrate în Turnul Londrei și reprezintă peste 800 de ani din istoria monarhiei britanice. Coroana de stat imperială este unul dintre cele mai faimoase dintre obiectele adăpostite acolo. Are o bază de patru cruci alternând cu patru flori de lis, deasupra cărora se află patru semi-arcade surmontate de o cruce.
Este încrustat cu pietre prețioase și include câteva bijuterii celebre, cum ar fi Safirul Sfantului Eduard, un safir luat din inelul lui Edward Mărturisitorul și Safirul Stuart de 104 carate. Pe lângă bijuteriile coroanei, membrii familiei regale au dezvoltat colecții personale de bijuterii valoroase și sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru safire.
Colecția personală a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a este păstrată într-un seif mare de sub Palatul Buckingham. Printre cele mai apreciate articole ale ei se numără Brosa Printului Albert, un safir uriaș, care a fost dăruit Reginei Victoria de Prințul Albert cu o zi înainte de nunta lor.
Pe lângă bijuteriile Coroanei Regatului Unit, familia regală a adunat o colecție de bijuterii, care este în mod deosebit grea pe safire, un favorit regal. Bijuteriile din colecția Reginei nu aparțin statului, ci sunt proprietatea personală a Elisabetei a II-a. Multe dintre bijuteriile din colecția Reginei au fost moștenite de la strămoșii ei.
Colecția personală a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a este evaluată în prezent la aproximativ 39 de milioane de dolari. Cu toate acestea, ultima evaluare la scară largă a colecției familiei regale a fost efectuată în 1989 de domnul Laurence Krashes, evaluator principal pentru Harry Winston. La acea vreme, domnului Krashes nu i s-a dat acces la bijuterii. În schimb, a fost pus să se bazeze pe fotografii și înregistrări pentru a-și face aprecierile, așa că evaluările lui nu sunt considerate teribil de fiabile. De asemenea, este dificil să apreciezi bijuterii cu o proveniență atât de specială.
Există un efect multiplicator nedeterminat atașat oricărei bijuterii asociate celebrității. Deși fiecare piesă din colecția regală este încărcată cu statut sau prestigiu, piesele prețuite de Prințesa Diana, de exemplu, ar putea avea o valoare deosebită dacă, dintr-un motiv oarecare, ar fi scoase la licitație.
Mai jos, descriem câteva dintre baloturile remarcabile din safir care se găsesc în colecția Queen’s.
Suită victoriană King George VI
Suita victoriană George al VI-lea a fost oferită inițial cadou de la George al VI-lea fiicei sale, Prințesa Elisabeta, în 1947. Suita, care a fost realizată inițial în 1850, este compusă dintr-un colier lung de safire alungite și o pereche de cercei pătrați din safir. În 1952, Elizabeth a scos cel mai mare safir al colierului pentru a scurta colierul. Piatra prețioasă a fost încorporată într-un pandantiv nou în 1959.
În 1963, suita a fost îmbunătățită prin adăugarea unei noi tiare și brățări din safir, care au fost făcute pentru a se potrivi cu piesele originale. În 1969, regina Elisabeta a purtat parura când ea și ducele de Edinburgh au participat la un concert de caritate.
Broșă Prințul Albert Safir
Broșa cu safir Prințul Albert a fost dăruită de Prințul Albert de Saxa-Coburg-Gotha reginei Victoria cu o zi înainte de nunta lor din 1840. Evident, emoționată, regina a scris în jurnalul ei că Albert a venit în sufrageria ei și i-a oferit un frumos safir. și broșă cu diamante.
Piesa centrală a acestei broșe este un mare safir albastru, luminos, estimat la aproximativ 20-30 de carate, care este înconjurat de douăsprezece diamante. Regina Elisabeta a moștenit broșa în 1952, când a urcat pe tron.
Broșa Mariei
Broșa Împărăteasa Marie Feodorovna a Rusiei este formată dintr-un safir mare caboșon, care este înconjurat de două rânduri de diamante. O picătură mare de perle atârnă suspendată de baza bijuteriei.
Brosa a fost un cadou pentru Prințesa Dagmar a Danemarcei de la sora și cumnatul ei, Prințul și Prințesa de Wales, cu ocazia căsătoriei cu țarul Alexandru în 1866. Regina Maria a cumpărat broșa de la moșia împărătesei văduve Marie. în 1929, iar regina Elisabeta a moștenit bijuteria în 1953.
Broșa Rusă a Reginei Maria
Broșa rusească a Reginei Maria are un diamant mare tăiat pătrat și un safir caboșon pătrat , încadrat într-un cadru de volute de diamante rotunde. Pentru ca este o piesa atat de neobisnuita, a fost purtata atat pe verticala cat si pe orizontala de catre diferiti membri ai familiei regale. A fost dat inițial de împărăteasa Marie Feodorovna a Rusiei prințesei May de Teck (mai târziu Reginei Maria) în 1893.
Broșă Crizantema Reginei
Brosa cu crizantemă din safir este unul dintre primele cadouri pe care Regina le-a primit când era prințesă. Dăruită ei la lansarea petrolierului British Princess în 1946, broșa este proiectată după imaginea unei flori de crizantemă, în centru fiind înscrisă cu numeroase safire albastre, înconjurate de petale cu diamante.
Această broșă a făcut multe apariții la începutul vieții prințesei, inclusiv botezul Prințesei Anne și pentru un portret în luna de miere cu Prințul Philip. Când portretul lunii de miere a fost recreat pentru cea de-a 60-a aniversare a nunții Reginei și a Ducelui de Edinburgh, broșa a făcut din nou o apariție specială.
Broșă Cluster din Safir Rusesc
O altă piesă care a fost achiziționată din colecția împărătesei Marie Feodorovna de către Regina Maria în 1934, această broșă prezintă o piatră centrală mare de safir înconjurată de două inele de diamante. Cel mai interior inel este montat în aur cu diamante mai mici, iar cel mai exterior prezintă 18 diamante mari, rotunde.
Când Regina Maria a murit în 1953, această broșă a trecut reginei Elisabeta, dar regina Elisabeta, Regina Mamă, a purtat piesa până la moartea ei, în 2002. Regina Elisabeta a fost văzută purtând această broșă de multe ori de când a debutat-o în 2014.
Brățară pentru 18 ani de naștere cu safir și diamant
Tatăl Reginei, regele George al VI-lea, avea o adevărată pasiune pentru safire, fiind adesea o piatră prețioasă prezentată în cadourile pe care le-a oferit soției și fiicelor sale. O piesă timpurie notabilă din colecția lui Elizabeth a venit cu o bratara cu safir și diamante în 1944, pentru a 18-a aniversare.
Brățara este realizată din safire pătrate separate prin zale de diamant și intercalate cu bucle de diamante, proiectate de Cartier. Regina a purtat această brățară la botezul Prințesei Ana în 1950.
Dubai Looped Sapphire Demi-Parure
În timpul unei vizite la Dubai, în timpul unui turneu din Orientul Mijlociu din 1979, șeicul Rashid din Dubai i-a oferit Reginei un colier din bucle întinse de diamante care înconjoară safire mari ovale, plus o pereche de cercei și un inel cu un design similar cu buclă. Regina a fost luată cu cadoul, dar a ales să-l modifice așa cum a făcut cu multe piese.
Ea a scurtat lungimea colierului, îndepărtând două safire pentru a face noi cercei, transformând cerceii și inelul original într-o brățară asortată. Ea a purtat acest set la multe ieșiri și a ales să poarte acest set pentru un portret oficial pentru Canada.
Coroana de stat imperială
Purtată de regina la fiecare deschidere de stat a Parlamentului, coroana imperială de stat conține două dintre cele mai legendare safire albastre din lume. În spatele coroanei impresionante se află extraordinarul Safir Stuart, în formă ovală, de 104 de carate. În partea de sus, poziționată într-o cruce, se află safirul Sfântului Eduard tăiat cu trandafiri în formă octogonală.
Într-o coroană care conține, de asemenea, numeroase diamante, rubine, smaralde, perle si alte safire, aceste două safire celebre în lume reușesc în continuare să iasă în evidență ca pietre prețioase spectaculoase.
Broșă Safir Jubilee Fulg de zăpadă
Poate cea mai recentă adăugare la colecția Reginei a fost primită ca un cadou în Canada, care marchează cea de-a 150-a aniversare a confederației Canadei, precum și Jubileul Reginei de Safir în 2017.
Broșa este concepută ca un fulg de zăpadă în formă de Steaua Polară, cu 48 de safire de diferite dimensiuni, forme și nuanțe de albastru. Safirele sunt cele mai întunecate în mijloc, devenind mai deschise pe măsură ce ajung la margine, toate înconjurate de diamante și montate în aur alb.
Toate materialele pentru brosa sunt originare din Canada, inclusiv safirele care au provenit din singurul depozit cunoscut de safire din Canada de pe insula Baffin. Safirele extrase acolo se numesc safire Beluga, cu o varietate de nuanțe albastre uimitoare în mod natural.
În mod clar adorat de regalitatea britanică și de regina Elisabeta, alura safirelor este simțită în toată Europa.
Recenzii clienti
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!