Intarziere comenzi!

Ulei esential de Vetiver, Mayam 5ml

32.69 Lei

+
in stoc
MAY795555
15.00 lei
30 zile

Descriere

Ulei esential de Vetiver, Mayam 5ml

Are un miros unic și inconfundabil, profund și tenace, foarte apreciat de parfumieri. În aplicații cosmetice este folosit pentru proprietățile de stimulare a sistemului circulator și limfatic. În aromaterapie favorizează destinderea și se folosește sub formă de masaj.

Vetiverul este o plantă care crește în smocuri similare cu iarba, este înaltă, are frunzele lungi și dese, cu un complex de rădăcini subterane care se adâncesc la peste 1 metru, rădăcini din care se extrage uleiul esențial. Iarba de vetiver a fost folosită în Calcuta și Haiti pentru confecționarea acoperișurilor de stuf și pentru copertine, jaluzele sau umbrele de soare, în timp ce în Java, rădăcinile au fost folosite pentru țesutul covoarelor. Nu este de neglijat nici faptul că planta limitează eroziunea solului.

Uleiul esențial de vetiver este azi un ingredient popular în parfumerie, la care se apelează îndeosebi pentru crearea parfumurilor bărbătești; se folosește de asemenea și la fabricarea de săpunuri, produse de toaletă sau produse cosmetice.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a rădăcinilor

Proprietăți organoleptice: lichid vâscos de culoare maronie

Descriere olfactivă: miros pregnant și tenace, cald, bogat, cu note pământii și ierboase, cu subnote lemnoase

Ingrediente (INCI): vetiveria zizanoides root oil


Proprietățile uleiului esențial de vetiver

  • parfumant cu note pământii, este notă olfactivă de fond și fixator de parfum
  • circulator, tonic arterial și venos, tonic limfatic, de ajutor în edeme, varice, flebite
  • stimulator al sistemului imunitar, destresant, ușor afrodisiac


Cum se folosește uleiul de vetiver

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca notă de bază și fixator, pentru formularea parfumurilor, în special a celor bărbătești
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide (vezi articol tematic)
  • ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, a deodorantelor sau a săpunurilor
  • ca ingredient în preparate cosmetice pentru masaje drenante și cu efect de stimulare a circulației sanguine
  • inclus în uleiuri sau creme de masaj, alături de alte esențe și extracte specifice
  • se poate folosi în dozaj de până la 2% însă fiind un ulei esențial puternic și cu miros pregnant, se utilizează de regulă în concentrații mai mici


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • nu este indicat pentru copii mici
  • a nu se ingera
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern

Cantitate: 5ml

Ambalare: Sticluta cu picurator

Pretul contine TVA si se refera la 5ml.

Review-urile acestui produs

Nici o postare gasita. Fii primul care scrie

Scrie un review
Beneficii
  • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
  • — Transport gratuit peste 119 lei
  • — Certificat garantie si conformitate
  • — Plata in rate
  • — Program de fidelizare
  • — Deschidere colet la livrare
  • — Notificari prin SMS
  • — Firma autorizata ANPC
Livrare
Metode de plata
Magazin in Bucuresti
Telefon comenzi
Comanda telefonic
Informatii suplimentare

Statutul tau de client

Din aceeasi categorie

Istoricul tau de navigare