Intarziere comenzi!

Ulei esential de Salvie oficinala, Mayam 10ml

15.66 Lei

+
in stoc
MAY795546
15.00 lei
30 zile

Descriere

Ulei esential de Salvie oficinala, Mayam 10ml

Un ulei esențial cu valoare terapeutică recunoscută, este antifungic, antibacterian și antiviral, remarcat pentru ameliorarea diverselor probleme cutanate. Este apreciat și pentru efectul lipolitic, anticelulitic și de echilibrare a transpirației.

Salvia este considerată o plantă tămăduitoare fiind o sursă abundentă de substanțe folositoare organismului. Denumirea salviei provine din latinescul ”salvaro, salveo”, însemnând ”a vindeca, a salva” și indică valoarea medicinală a plantei. Salvia este folosită în principal ca și condiment având nenumărate întrebuințări, dar are și calități terapeutice fiind folosită sub formă de infuzie sau tinctură. Din frunzele salviei se extrage uleiul esențial ce conține o serie de principii active cu o valoare terapeutică accentuată.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a părților aeriene

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare galben pal, vâscozitate scăzută, miros erbaceu, înțepător și puternic, medicinal, ușor camforos

INCI: salvia officinalis oil


Proprietățile uleiului de salvie oficinală

  • antiviral potent, antibacterian, antifungic
  • lipolitic, anticelulitic, colagog, facilitează eliminarea grăsimilor din țesuturi
  • regenerator cutanat, cicatrizant
  • estrogen-mimetic, emenagog, util în probleme legate de ciclul menstrual
  • regulator al transpirației


Recomandări, aplicații

  • ameliorarea stărilor gripale, bronșită, sinuzită
  • ciclu neregulat sau dureros, pre-menopauză, bufeuri
  • combaterea celulitei
  • ten gras, acneic, suprainfectat
  • cicatrici, dificultăți de cicatrizare
  • transpirație excesivă
  • păr gras, seboree, căderea părului, mătreață
  • infecții și alte probleme cutanate


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice: până la 2%
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe abdomen pentru probleme feminine
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe torace sau partea superioară a spatelui, ca adjuvant în răceli, gripă, infecții ORL
  • ca ingredient pentru formularea cremelor, balsamurilor sau uleiurilor cu efect anticelulitic, remodelare corporală
  • ca ingredient în balsamuri, unguente sau creme cu aplicare locală pentru cicatrizare, eczeme, dermatite, acnee, seboree
  • ca ingredient în prepararea de cleansere, soluții antimicrobiene, compoziții de igienizare a pielii
  • ca ingredient în deodorante, apă de gură, pastă de dinți
  • inclus în formularea de șampoane sau frecții capilare pentru păr gras, scalp seboreic, mătreață cauzată de infecție fungică


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se utiliza cu prudență din cauza influenței hormonale, este avortiv; a se utiliza pe perioade de timp limitate
  • a nu se utiliza pentru copii, epileptici, persoane cu hipertensiune sau boli cronice grave
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Cantitate: 10ml

Ambalare: Sticluta cu picurator

Pretul contine TVA si se refera la 10ml.

Review-urile acestui produs

Nici o postare gasita. Fii primul care scrie

Scrie un review
Beneficii
  • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
  • — Transport gratuit peste 119 lei
  • — Certificat garantie si conformitate
  • — Plata in rate
  • — Program de fidelizare
  • — Deschidere colet la livrare
  • — Notificari prin SMS
  • — Firma autorizata ANPC
Livrare
Metode de plata
Magazin in Bucuresti
Telefon comenzi
Comanda telefonic
Informatii suplimentare

Statutul tau de client

Din aceeasi categorie

Istoricul tau de navigare