Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor - T. Colin Campbell, LeAnne Campbell, carte

1 Review-uri Scrie o recenzie
4000 Lei
in stoc
DIV121-CRT261876

Cartile nu sunt incluse in promotie!

  • Informatii si Beneficii
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garanție și conformitate
    • — Program de fidelizare
    • — Livrare rapidă în 1-3 zile oriunde în România, transport 12 lei Easybox, 15 lei DPD/Sameday, 18 lei Fan Courier, gratuit peste 199 lei.

Descriere

 Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor
Reţete vegetariene integrale de la bucătarii voştri favoriţi

Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de faţă este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă.
Ca urmare a cărţii ei care a devenit bestseller, Studiul China – Carte de bucate, Leanne Campbell aduce împreună numele mari din comunitatea vegetariană, pentru a-şi împărtăşi reţetele lor favorite şi delicioase în cartea Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor.

Descriere

Cu participarea maeştrilor voştri gastronomi favoriţi şi a autorilor voştri favoriţi de cărţi de bucate, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărţi Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times Furculiţe în loc de cuţite – Carte de bucate; de la Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS; şi de la cercetătorul de top în nutriţie, dr. John McDougall. Toţi urmează principiile alimentare recomandate de cartea Studiul China.

 

Chiar şi mai bine, cu feluri delicioase precum burgerii din năut de la Dreena Burton; îngheţata de ciocolată cu mentă de la Heather Crosby; salata de quinoa Fiesta de la Christy Morgan; şi fettuccine cu ciuperci de la Christina Ross, această colecţie de reţete este potrivită pentru orice eveniment sau poftă.

 

Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de faţă, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă.

Caracteristici

  • Numărul de pagini: 285 color
  • Formatul în cm. (l x L x g): 16,7 x 21, 5 x 1,2
  • I.S.B.N.: 978-606-8420-90-5
  • Traducerea din limba engleză: Florin PIELEANU
  • Titlul original: The China Study All-Star Collection: Whole Food, Plant-Based Recipes from Your Favorite Vegan Chefs

  • A apărut în: 2015-10

Specificatii

Autor
  • LeAnne Campbell ,
  • T. Colin Campbell,
Colectia
  • Vindecă natural
Editura
  • Adevar Divin

Review-uri

Recenzii clienti

5 din 5
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Ai achizitionat acest produs?
Spune si celorlalti parerea ta pentru a-i ajuta sa faca cea mai buna alegere.
Scrie o recenzie
Sorteaza dupa:
Cu fotografii
Daniel Miron
Daniel Miron
Achizitie verificata
04.09.2022
Comentariu
Este prima mea comanda si, va pot spune ca sunt satisfacut din toate punctele de vedere . Recomand cu drag!
Scrie o recenzie

Cuprins carte

C U P R I N S:

Cuvânt înainte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9

PÂINE ȘI BRIOȘE

Franzelă cu mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Pâinea cu banane a mamei . . . . . . . . . . . . 16

Pâine de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Pâine din porumb şi quinoa . . . . . . . . . . . 21

Brioşe cu afine lassy . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22

Brioşe cu afine şi banane . . . . . . . . . . . . . . 23

Brioşe cu zucchini şi dovleac de vară . . . . 24

FELURI PENTRU MIC DEJUN

Granola cu turtă dulce . . . . . . . . . . . . . . . . 28

Granola cu portocale și pepite . . . . . . . . . 31

Batoane cu ovăz, fulgi de ciocolată

și seminţe de dovleac . . . . . . . . . . . . . . . 32

Mic dejun cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . 35

Couscous cu fructe de pădure . . . . . . . . . 36

Seminţe de in cu stafide şi scorţişoară . . 37

Parfait cu afine şi chia . . . . . . . . . . . . . . . . . 38

Müsli peste noapte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40

Terci de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43

Frittata cu porumb proaspăt

şi zucchini . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Bol tex-mex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45

Budincă de chia cu fructe de pădure

şi cardamom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46

Budincă cremoasă de orez . . . . . . . . . . . . . 48

Cel mai bun sirop de curmale . . . . . . . . . 51

Terci de ovăz cu rubarbă . . . . . . . . . . . . . . 52

Fulgi de ovăz cu topping de afine . . . . . . 55

Smoothie de lămâie şi lămâie verde . . . . 56

Smoothie de portocală şi grepfrut . . . . . . 59

Smoothie de morcov şi papaya . . . . . . . . . 60

APPERITIVE ȘI SALATE

Ceviche proaspăt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64

Vinegretă magică din sos de mere . . . . . . 67

Vinegretă cu rodie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68

Migdale picante . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71

Salată de kale confetti . . . . . . . . . . . . . . . . . 72

Salată de kale festivă . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75

Salată de kale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76

Salată de paste soba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79

Salată Caesar, în stil jazzy . . . . . . . . . . . . . 80

Dressing de salată Caesar . . . . . . . . . . . . . 82

Salată de quinoa cu fistic şi coacăze . . . . 83

Salată de quinoa fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . 85

Salată proaspătă cu porumb . . . . . . . . . . . 86

Salată cu nuci și morcovi . . . . . . . . . . . . . . . 89

Salată cu susan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90

Salată cu papaya verde . . . . . . . . . . . . . . . . . 92

Salată tropicală . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95

Salată de năut și spanac . . . . . . . . . . . . . . . . 96

Ciuperci umplute cu pesto . . . . . . . . . . . . . 98

Pastă picantă de năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99

Hummus cu usturoi și roșii . . . . . . . . . . . 100

SUPE ȘI CHILI

Cea mai bună supă

de dovleac plăcintar . . . . . . . . . . . . . . . 104

Supă de fasole neagră

cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106

Supă de morcovi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109

Supă cremoasă de broccoli . . . . . . . . . . . 110

Supă cremoasă de conopidă . . . . . . . . . . 113

Totul minestrone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 114

Supă fină de linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 117

Gazpacho de ananas şi castravete . . . . . 118

Chili cu linte roşie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 119

Chili cu cartofi dulci şi kale . . . . . . . . . . . 120

Supă de mazăre galbenă

şi cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 121

BURGERI, SENDVIȘURI ȘI TACO

Burgeri rapizi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124

Burgeri din năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127

Sendvişuri barbecue cu ciuperci . . . . . . . . 128

Wrap-uri cu portobello în stil asiatic . . . 131

Taco cu fasole adzuki . . . . . . . . . . . . . . . . . 132

Mirodenii pentru taco . . . . . . . . . . . . . . . . 133

Taco cu năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134

Taco cu linte, kale şi quinoa . . . . . . . . . . . 136

FELURI PRINCIPALE

Aloo gobi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141

Tocană barbecue cu mazăre . . . . . . . . . . . 142

Ratatouille cu năut la cuptor . . . . . . . . . . . 145

Dal din linte şi mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . 146

Franzelă din linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148

Sos marinara cu linte . . . . . . . . . . . . . . . . . 151

Marinara lui tata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 152

Spaghetti cu chiftele de grâu . . . . . . . . . . . 154

Macaroane cu ardei şi broccoli . . . . . . . . . 157

Fettuccine cremos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 158

Fettuccine cu ciuperci . . . . . . . . . . . . . . . . 161

Stroganoff savuros cu ciuperci . . . . . . . . . 162

Pho vegetarian cu legume . . . . . . . . . . . . . 165

Sos din ceapă verde şi arţar . . . . . . . . . . . . 166

Varză de Bruxelles și kale

cu sos miso-dijon . . . . . . . . . . . . . . . . . 169

Şniţele din vinete

în crustă de migdale . . . . . . . . . . . . . . . 170

Friptură de conopidă

cu sos dulce de ardei . . . . . . . . . . . . . . . 172

Mămăligă cu vinete . . . . . . . . . . . . . . . . . . 175

Tabbouleh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 176

Quinoa hurry curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . 178

Legume cu lapte de cocos . . . . . . . . . . . . . 179

Curry thailandez cu ananas . . . . . . . . . . . . 181

Orez cu ananas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 182

Orez vegetarian jicama . . . . . . . . . . . . . . . . 184

„Orez” cu nuci, merişoare şi dovleac . . . . 187

Orez cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 188

Franzelă din fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 191

Budincă cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 192

Lasagna de la chef AJ . . . . . . . . . . . . . . . . . 194

Parmezan vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196

Enchilada strata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 197

GARNITURI

Conopidă cu cremă de migdale . . . . . . . . 200

Sparanghel cu sos hollandaise vegan . . . . 203

Varză chinezească în sos de ghimbir . . . . 204

Morcovi rumeniţi

cu chimen şi piper roșu . . . . . . . . . . . . . 207

Fasole verde cu morcovi

şi suc de portocală . . . . . . . . . . . . . . . . . 208

Varză de Bruxelles cu dovleac . . . . . . . . . . 211

Cartofi cu curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 212

Pastă din merişoare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 214

Chutney din nucă de cocos . . . . . . . . . . . 215

Kimchi cu ridiche albă . . . . . . . . . . . . . . . . 216

Ton vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 217

Salată jicama cu dressing

din seminţe de mac . . . . . . . . . . . . . . . . 219

Salată cu coriandru şi lămâie . . . . . . . . . . 220

Crutoane din pâine . . . . . . . . . . . . . . . . . . 221

Legume cu frunze verzi rumenite . . . . . . 222

Legume verzi cu ghimbir . . . . . . . . . . . . . . 225

Frunze de muştar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 226

Curcubeu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229

Piure cu păstârnac . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230

Cartofi dulci umpluţi dublu copți . . . . . . 231

Cartofi dublu copţi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 232

Inele de ceapă coapte . . . . . . . . . . . . . . . . . 234

Chipsuri din kale la cuptor . . . . . . . . . . . . 236

Chipsuri din tortilla coapte . . . . . . . . . . . 238

Sos pentru nacho . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 239

DESERTURI

Acadele de ciocolată

cu nuci și curmale . . . . . . . . . . . . . . . . . 242

Pernuţe din nucă de cocos . . . . . . . . . . . . 244

Clafouti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 246

Cremă de pere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 247

Banane coapte de vis . . . . . . . . . . . . . . . . . 249

Prăjiturele cu căpşune . . . . . . . . . . . . . . . . 250

Budincă de chia şi dovleac pumpkin . . . . 252

Ganache cu zmeură . . . . . . . . . . . . . . . . . . 255

Negresă cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . 256

Prăjiturele cu unt de arahide şi jeleu . . . . 259

Tort mousse de ciocolată şi mentă . . . . . . 260

Trufe cu unt de arahide . . . . . . . . . . . . . . . 261

Mini-tarte cu unt de arahide . . . . . . . . . . 263

Îngheţată de ciocolată cu mentă . . . . . . . 265

Plăcintă uşoară de duminică . . . . . . . . . . . 266

Plăcintă cu afine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 269

Îngheţată pe băţ cu afine . . . . . . . . . . . . . . 270

Îngheţată italiană cu sirop de lămâie . . . . 273

Şerbet de lămâie şi fructe de pădure . . . . 274

Şerbet de mango . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 277

Shake din papaya . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 278

Desert crocant cu mere şi merişoare . . . . 280

ANEXE

Unități de măsură . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 283

Simboluri dietetice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 284

Valori nutriționale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 285

Fragmente din carte

FRANZELĂ CU MERE

SE OBŢINE 1 FRANZELĂ REŢETĂ DE DREENA BURTON

Această pâine rapidă este ușor de preparat, dar arată impresionant prin efectul de

vârtej dat de mere și scorţișoară! Aroma din timpul coacerii este divină.

PENTRU AMESTECUL DE MERE

½ cană de mere decojite şi tăiate cubuleţe

1 linguriţă suc proaspăt de lămâie

¼ cană sos de mere neîndulcit

3 linguri zahăr nerafinat

1 linguriţă scorţişoară măcinată

⅛ linguriţă ienibahar măcinat

PENTRU ALUAT

1½ căni făină integrală

½ cană făină de ovăz

1½ linguriţe praf de copt

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă scorţişoară măcinată

¼ linguriţă sare de mare

¾ cană lapte vegetal simplu

½ cană sirop de arţar

1½ linguriţe extract de vanilie

1 linguriţă suc proaspăt de lămâie

sau oţet de mere

1. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius, iar apoi pregătiţi tava pentru

franzelă: cu un prosop de hârtie, ungeţi cu puţin ulei interiorul unei tăvi de

sticlă şi acoperiţi cu hârtie de copt (sau folosiţi o tavă din silicon).

2. Într-un bol, amestecaţi merele cu sucul de lămâie, apoi adăugaţi sosul de mere,

zahărul, scorţişoara şi cuişoarele. Amestecaţi şi puneţi deoparte.

3. Într-un castron mare, combinaţi ingredientele uscate pentru aluat,

încorporând praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi bine.

4. Într-un castron mic, combinaţi laptele, siropul de arţar, vanilia şi sucul de

lămâie. Adăugaţi mixtura umedă la cea uscată, amestecând până când sunt

bine combinate.

5. Adăugaţi circa ¾ din amestecul de mere în aluat şi, utilizând o lingură sau un

cuţit, amestecați-l ușor în aluat. Este în regulă dacă există puncte mai groase,

acestea vor crea vârtejuri de aromă delicioase.

6. Transferaţi aluatul în tavă şi împrăştiaţi restul de mere deasupra.

7. Coaceţi timp de 35-45 de minute, până capătă o culoare aurie, iar o scobitoare

introdusă în centru iese curată. Scoateţi din cuptor şi transferaţi pe o suprafaţă

de răcire. După răcire, se poate felia.

 

MIC DEJUN CU CARTOFI DULCI

SE OBŢIN 2 PORŢII REŢETĂ DE JOHN ŞI MARY MCDOUGALL

Aceasta este o metodă foarte bună de a reutiliza cartofii dulci sau napii pe care

i-aţi copt cu o zi sau două înainte. Un început delicios, dulce și consistent pentru

ziua voastră!

1. Decojiţi şi mărunţiţi cartofii sau napii.

2. Combinaţi cu bananele şi merele.

3. Adăugaţi scorţişoara.

4. Încălziţi uşor în cuptorul cu microunde. Serviţi cât este cald.

PONT

Napii şi cartofii dulci se pot înlocui în această reţetă, şi în altele.

Aceste legume rădăcinoase se găsesc în magazine pe tot timpul anului.

Cartofii dulci sunt mai puţini umezi, cu un miez portocaliu mai deschis,

pe când napii au o coajă roşiatică şi un miez portocaliu mai închis,

fiind mai umezi.

Această reţetă poate fi de asemenea servită rece, sau la temperatura camerei.

2 cartofi dulci sau napi copţi

2 banane, decojite şi feliate

1 măr, cu miezul scos şi tocat

½ linguriţă scorţişoară măcinată

 

SALATĂ CU NUCI ŞI MORCOVI

SE OBŢIN 3-4 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE

Se folosesc numai cinci ingrediente în această salată grozavă, fiind uşor de

preparat şi în acelaşi timp delicioasă! Reprezintă o opţiune excelentă pentru

pachetul copiilor sau pentru orice gustare pe drum.

1. Puneţi toate ingredientele într-un bol mediu şi amestecaţi bine.

2. Puneţi la frigider pentru 2-4 ore. Serviţi rece.

1¼ căni morcov ras

½ cană nuci mărunţite

⅓ cană stafide

2 linguri sirop de arţar

¼ linguriţă sare de mare

 

SUPĂ CREMOASĂ DE BROCCOLI

SE OBŢIN 3-4 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE

Această supă delicată şi caldă este un prânz uşor minunat sau un prim fel

ideal pentru o masă bogată.

1. Fixaţi un recipient pentru gătit la aburi într-o oală medie, cu capac etanş.

Adăugaţi puţină apă şi apoi floretele de broccoli. Acoperiţi, aduceţi la fierbere

şi lăsaţi circa 7 minute pe foc.

2. Puneţi broccoli-ul preparat, usturoiul, laptele, sosul de soia, mirodeniile, sarea

şi piperul cayenne într-un blender, şi mixaţi până când consistenţa devine

cremoasă, asigurându-vă că există aer în partea de sus a blenderului, pentru

a permite aburului să iasă. Dacă supa este prea groasă, mai adăugaţi lapte

vegetal, câte 2 linguri, pentru a atinge consistenţa dorită, mixând uşor după

fiecare adăugare.

3. Puneţi supa într-o oală medie şi gătiţi la foc mediu, amestecând des.

Condimentaţi cu piper. Serviţi imediat în boluri adânci, fie cu crutoane de

pâine integrală, fie cu biscuiţi integrali.

6 căni florete de broccoli

1 căţel de usturoi, tocat

2 căni lapte vegetal, plus extra

dacă este necesar

1 linguriţă sos de soia cu conținut redus

de sare

1 linguriţă mix de mirodenii

¼ linguriţă sare de mare

Puţin piper cayenne

Piper negru proaspăt măcinat, după gust

 

BURGERI DIN NĂUT

SE OBŢIN 7-8 BURGERI REŢETĂ DE DREENA BURTON

Pentru aceia dintre voi care trebuie să includă pe ascuns legume în mesele

copiilor cu fiecare ocazie, iată o modalitate! Fetele noastre NU au idee că aceşti

burgeri conţin morcovi sau ardei… şi nici nu le voi spune pentru ceva timp.

1. Într-un mixer sau blender, mixaţi morcovii cu ardeiul şi cu usturoiul.

2. Adăugaţi ingredientele rămase, mai puţin fulgii de ovăz, şi mixaţi din nou.

Răzuiţi pereţii recipientului din când în când, apoi mixaţi iarăşi până când

textura devine cremoasă.

3. Adăugaţi fulgii de ovăz şi mai mixaţi.

4. Puneţi amestecul la frigider pentru circa 30 de minute. Fiţi siguri că se răcesc,

astfel vor fi mai uşor de format.

5. După răcire, luaţi cu lingura din amestec şi formaţi burgeri cu mâinile.

6. Pentru a găti, puneţi burgerii într-o tigaie neaderentă, unsă cu puţin ulei, la

foc mediu.

7. Lăsaţi 7-8 minute pe o parte, până devin aurii.

8. Întoarceţi şi mai lăsaţi 5-7 minute şi pe partea opusă.

9. Serviţi cu chifle şi cu mirodeniile preferate!

PONT

Alternativ, puteţi coace burgerii la 200 grade Celsius pentru circa 20 de

minute, întor-cându-i după jumătate din timp; personal prefer textura dată

de gătitul în tigaie.

1 cană rondele de morcovi

½ cană ardei gras roşu tocat

1 căţel mare de usturoi

2 cutii de 450 gr. năut prefiert,

scurs și clătit

½ cană fulgi de drojdie

1 lingură ketchup sau pastă de tomate

1 lingură de tahini (opţional)

1 linguriţă sare de mare

1 linguriţă oţet din vin roșu

½ linguriţă muştar de Dijon

Piper negru proaspăt măcinat (opţional)

1 linguriţă frunze de rozmarin proaspăt

sau ¼ cană frunze de busuioc proaspăt

1 cană fulgi de ovăz

 

FRIPTURĂ DE CONOPIDĂ CU SOS DULCE DE ARDEI

SE OBŢIN 6 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE

Soţului meu îi place extrem de mult conopida. Odată a venit de la piaţă cu

nişte cantităţi copioase de conopidă, astfel că a trebuit să găsesc noi reţete

care să o includă.... şi asta repede! Rezultatul este acest fel impresionant,

colorat şi satisfăcător, ideal de servit toamna şi iarna.

1. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius.

2. Tăiaţi 2 felii rotunde din capetele opuse ale bucăţilor de conopidă și puneți-le

deoparte.

3. Gătiţi florile de conopidă retezate la aburi timp de 12-18 minute, apoi lăsaţi-le

să se răcească circa 20 de minute.

4. Între timp, aşezaţi ceapa, mirodeniile italiene, sosul de soia şi 2 linguri de apă

într-o tigaie mare. Acoperiţi şi gătiţi la foc mediu pentru 5 minute, adăugând

câte o lingură de apă la nevoie, pentru a împiedica lipirea.

5. Adăugaţi ciupercile şi mai lăsaţi pe foc 5 minute.

6. Adăugaţi ardeii şi 2 linguri de apă şi continuaţi să gătiţi alte 5 minute.

7. Micşoraţi focul şi adăugaţi o cană de sos marinara.

8. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 8 minute.

9. Răspândiţi uniform o cană de sos marinara pe fundul unei caserole, îndeajuns

de mare pentru a cuprinde toată conopida.

10. Tăiați fiecare floare de conopidă în trei felii, ca și cum ai tăia felii de pâine.

2 conopide medii

1 ceapă roşie, feliată subţire

1 ceapă dulce, feliată subţire

2 linguriţe mirodenii italiene

1 linguriţă sos de soia cu conținut redus

de sare

¼ cană de apă, plus extra

dacă este nevoie

2 căni ciuperci cremini sau champignon,

feliate subţire

2 ardei roşii dulci, feliaţi subţire

1 ardei verde, feliat subţire

2 căni sos marinara fără ulei, sărac în

grăsimi sau Marinara lui tata

(pag. 152), plus extra dacă este nevoie

 

VARZĂ DE BRUXELLES CU DOVLEAC

SE OBŢIN 4-6 PORŢII REŢETĂ DE CHRISTY MORGAN

Cunosc atât de mulţi oameni care cred că nu le place varza de Bruxelles,

dar după ce gustă din această mâncare îşi dau seama că de fapt nu o gătiseră

corespunzător. Dacă faceţi parte din această categorie, încercaţi cât mai

repede acest preparat!

1. Preparaţi dovleacul la aburi până devine moale şi apoi puneţi-l într-un bol

mediu.

2. Preparaţi varza de Bruxelles la aburi până devine moale şi apoi puneţi-o în

acelaşi bol cu dovleacul.

3. Rumeniţi migdalele la foc mic într-o tigaie, până devin aurii, amestecând

încontinuu.

4. Amestecaţi restul ingredientelor într-un vas mic, apoi adăugaţi legumele şi

migdalele. Condimentaţi cu sare după gust.

1 dovleac plăcintar, decojit

și tăiat în cubuleţe de 1,5 cm

2 căni varză de Bruxelles,

tăiată în jumătăţi

⅓ cană migdale

1 linguriţă ghimbir ras

1 lingură coajă de lămâie

1 lingură suc proaspăt de lămâie

1 lingură sos de soia

1 lingură sirop de arţar sau de orez

1 lingură oţet din orez brun sau alt oțet

Sare de mare după gust

 

ÎNGHEŢATĂ DE CIOCOLATĂ CU MENTĂ

SE OBŢIN 4-6 PORŢII REŢETĂ DE HEATHER CROSBY

O reţetă simplă și răcoritoare care poate fi preparată cu sau fără un aparat

de îngheţată.

1. Mixaţi toate ingredientele cu excepţia ciocolatei.

2. Dacă utilizaţi un aparat de făcut îngheţată, puneţi amestecul în frigider

până se răceşte, apoi în aparatul de făcut îngheţată, urmând instrucţiunile

producătorului. Odată ce îngheţata a devenit tare, adăugaţi şi bucățelele

de ciocolată şi băgaţi la congelator până la servire.

3. Dacă nu utilizaţi un aparat de făcut îngheţată, adăugaţi direct bucățelele

de ciocolată şi băgaţi la congelator până la servire.

PONTURI

Îmi place frecvent să prepar această reţetă cu frunze de mentă. Cel mai bun loc

de a le găsi? Cultivați-le singuri!

Coloraţi îngheţata în verde adăugând ½ - 1 linguriţă de clorofilă lichidă, o

„vopsea” naturală, detoxifiantă.

Înainte de servire, este bine să o lăsați 10-15 minute pe masă, să se dezghețe

puțin.

2 cutii de 400 ml lapte de cocos

¼ cană sirop de arţar

2 linguriţe extract de mentă

1½ linguriţe extract de vanilie

10 frunze de mentă (opţional)

Puţină sare de mare fină

1 ciocolată neagră de 100 grame, fără

gluten și fără lapte, făcută bucăți, sau

½-1 cană de cipsuri de ciocolată fără

gluten și fără lapte

A apărut în: 2015-10