Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor - T. Colin Campbell, LeAnne Campbell, carte
Descriere
Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor
Reţete vegetariene integrale de la bucătarii voştri favoriţi
Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de faţă este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă.
Ca urmare a cărţii ei care a devenit bestseller, Studiul China – Carte de bucate, Leanne Campbell aduce împreună numele mari din comunitatea vegetariană, pentru a-şi împărtăşi reţetele lor favorite şi delicioase în cartea Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor.
Descriere
Cu participarea maeştrilor voştri gastronomi favoriţi şi a autorilor voştri favoriţi de cărţi de bucate, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărţi Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times Furculiţe în loc de cuţite – Carte de bucate; de la Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS; şi de la cercetătorul de top în nutriţie, dr. John McDougall. Toţi urmează principiile alimentare recomandate de cartea Studiul China.
Chiar şi mai bine, cu feluri delicioase precum burgerii din năut de la Dreena Burton; îngheţata de ciocolată cu mentă de la Heather Crosby; salata de quinoa Fiesta de la Christy Morgan; şi fettuccine cu ciuperci de la Christina Ross, această colecţie de reţete este potrivită pentru orice eveniment sau poftă.
Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de faţă, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă.
Caracteristici
- Numărul de pagini: 285 color
- Formatul în cm. (l x L x g): 16,7 x 21, 5 x 1,2
- I.S.B.N.: 978-606-8420-90-5
- Traducerea din limba engleză: Florin PIELEANU
- Titlul original: The China Study All-Star Collection: Whole Food, Plant-Based Recipes from Your Favorite Vegan Chefs
- A apărut în: 2015-10
Specificatii
- LeAnne Campbell ,
- T. Colin Campbell,
- Vindecă natural
- Adevar Divin
Review-uri
Recenzii clienti
Cuprins carte
C U P R I N S:
Cuvânt înainte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
PÂINE ȘI BRIOȘE
Franzelă cu mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Pâinea cu banane a mamei . . . . . . . . . . . . 16
Pâine de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Pâine din porumb şi quinoa . . . . . . . . . . . 21
Brioşe cu afine lassy . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Brioşe cu afine şi banane . . . . . . . . . . . . . . 23
Brioşe cu zucchini şi dovleac de vară . . . . 24
FELURI PENTRU MIC DEJUN
Granola cu turtă dulce . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Granola cu portocale și pepite . . . . . . . . . 31
Batoane cu ovăz, fulgi de ciocolată
și seminţe de dovleac . . . . . . . . . . . . . . . 32
Mic dejun cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . 35
Couscous cu fructe de pădure . . . . . . . . . 36
Seminţe de in cu stafide şi scorţişoară . . 37
Parfait cu afine şi chia . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Müsli peste noapte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Terci de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Frittata cu porumb proaspăt
şi zucchini . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Bol tex-mex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Budincă de chia cu fructe de pădure
şi cardamom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Budincă cremoasă de orez . . . . . . . . . . . . . 48
Cel mai bun sirop de curmale . . . . . . . . . 51
Terci de ovăz cu rubarbă . . . . . . . . . . . . . . 52
Fulgi de ovăz cu topping de afine . . . . . . 55
Smoothie de lămâie şi lămâie verde . . . . 56
Smoothie de portocală şi grepfrut . . . . . . 59
Smoothie de morcov şi papaya . . . . . . . . . 60
APPERITIVE ȘI SALATE
Ceviche proaspăt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64
Vinegretă magică din sos de mere . . . . . . 67
Vinegretă cu rodie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Migdale picante . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Salată de kale confetti . . . . . . . . . . . . . . . . . 72
Salată de kale festivă . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75
Salată de kale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
Salată de paste soba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Salată Caesar, în stil jazzy . . . . . . . . . . . . . 80
Dressing de salată Caesar . . . . . . . . . . . . . 82
Salată de quinoa cu fistic şi coacăze . . . . 83
Salată de quinoa fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . 85
Salată proaspătă cu porumb . . . . . . . . . . . 86
Salată cu nuci și morcovi . . . . . . . . . . . . . . . 89
Salată cu susan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90
Salată cu papaya verde . . . . . . . . . . . . . . . . . 92
Salată tropicală . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95
Salată de năut și spanac . . . . . . . . . . . . . . . . 96
Ciuperci umplute cu pesto . . . . . . . . . . . . . 98
Pastă picantă de năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99
Hummus cu usturoi și roșii . . . . . . . . . . . 100
SUPE ȘI CHILI
Cea mai bună supă
de dovleac plăcintar . . . . . . . . . . . . . . . 104
Supă de fasole neagră
cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106
Supă de morcovi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109
Supă cremoasă de broccoli . . . . . . . . . . . 110
Supă cremoasă de conopidă . . . . . . . . . . 113
Totul minestrone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 114
Supă fină de linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 117
Gazpacho de ananas şi castravete . . . . . 118
Chili cu linte roşie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 119
Chili cu cartofi dulci şi kale . . . . . . . . . . . 120
Supă de mazăre galbenă
şi cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 121
BURGERI, SENDVIȘURI ȘI TACO
Burgeri rapizi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124
Burgeri din năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127
Sendvişuri barbecue cu ciuperci . . . . . . . . 128
Wrap-uri cu portobello în stil asiatic . . . 131
Taco cu fasole adzuki . . . . . . . . . . . . . . . . . 132
Mirodenii pentru taco . . . . . . . . . . . . . . . . 133
Taco cu năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134
Taco cu linte, kale şi quinoa . . . . . . . . . . . 136
FELURI PRINCIPALE
Aloo gobi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
Tocană barbecue cu mazăre . . . . . . . . . . . 142
Ratatouille cu năut la cuptor . . . . . . . . . . . 145
Dal din linte şi mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . 146
Franzelă din linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148
Sos marinara cu linte . . . . . . . . . . . . . . . . . 151
Marinara lui tata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 152
Spaghetti cu chiftele de grâu . . . . . . . . . . . 154
Macaroane cu ardei şi broccoli . . . . . . . . . 157
Fettuccine cremos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 158
Fettuccine cu ciuperci . . . . . . . . . . . . . . . . 161
Stroganoff savuros cu ciuperci . . . . . . . . . 162
Pho vegetarian cu legume . . . . . . . . . . . . . 165
Sos din ceapă verde şi arţar . . . . . . . . . . . . 166
Varză de Bruxelles și kale
cu sos miso-dijon . . . . . . . . . . . . . . . . . 169
Şniţele din vinete
în crustă de migdale . . . . . . . . . . . . . . . 170
Friptură de conopidă
cu sos dulce de ardei . . . . . . . . . . . . . . . 172
Mămăligă cu vinete . . . . . . . . . . . . . . . . . . 175
Tabbouleh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 176
Quinoa hurry curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . 178
Legume cu lapte de cocos . . . . . . . . . . . . . 179
Curry thailandez cu ananas . . . . . . . . . . . . 181
Orez cu ananas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 182
Orez vegetarian jicama . . . . . . . . . . . . . . . . 184
„Orez” cu nuci, merişoare şi dovleac . . . . 187
Orez cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 188
Franzelă din fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 191
Budincă cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 192
Lasagna de la chef AJ . . . . . . . . . . . . . . . . . 194
Parmezan vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196
Enchilada strata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 197
GARNITURI
Conopidă cu cremă de migdale . . . . . . . . 200
Sparanghel cu sos hollandaise vegan . . . . 203
Varză chinezească în sos de ghimbir . . . . 204
Morcovi rumeniţi
cu chimen şi piper roșu . . . . . . . . . . . . . 207
Fasole verde cu morcovi
şi suc de portocală . . . . . . . . . . . . . . . . . 208
Varză de Bruxelles cu dovleac . . . . . . . . . . 211
Cartofi cu curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 212
Pastă din merişoare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 214
Chutney din nucă de cocos . . . . . . . . . . . 215
Kimchi cu ridiche albă . . . . . . . . . . . . . . . . 216
Ton vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 217
Salată jicama cu dressing
din seminţe de mac . . . . . . . . . . . . . . . . 219
Salată cu coriandru şi lămâie . . . . . . . . . . 220
Crutoane din pâine . . . . . . . . . . . . . . . . . . 221
Legume cu frunze verzi rumenite . . . . . . 222
Legume verzi cu ghimbir . . . . . . . . . . . . . . 225
Frunze de muştar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 226
Curcubeu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229
Piure cu păstârnac . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230
Cartofi dulci umpluţi dublu copți . . . . . . 231
Cartofi dublu copţi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 232
Inele de ceapă coapte . . . . . . . . . . . . . . . . . 234
Chipsuri din kale la cuptor . . . . . . . . . . . . 236
Chipsuri din tortilla coapte . . . . . . . . . . . 238
Sos pentru nacho . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 239
DESERTURI
Acadele de ciocolată
cu nuci și curmale . . . . . . . . . . . . . . . . . 242
Pernuţe din nucă de cocos . . . . . . . . . . . . 244
Clafouti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 246
Cremă de pere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 247
Banane coapte de vis . . . . . . . . . . . . . . . . . 249
Prăjiturele cu căpşune . . . . . . . . . . . . . . . . 250
Budincă de chia şi dovleac pumpkin . . . . 252
Ganache cu zmeură . . . . . . . . . . . . . . . . . . 255
Negresă cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . 256
Prăjiturele cu unt de arahide şi jeleu . . . . 259
Tort mousse de ciocolată şi mentă . . . . . . 260
Trufe cu unt de arahide . . . . . . . . . . . . . . . 261
Mini-tarte cu unt de arahide . . . . . . . . . . 263
Îngheţată de ciocolată cu mentă . . . . . . . 265
Plăcintă uşoară de duminică . . . . . . . . . . . 266
Plăcintă cu afine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 269
Îngheţată pe băţ cu afine . . . . . . . . . . . . . . 270
Îngheţată italiană cu sirop de lămâie . . . . 273
Şerbet de lămâie şi fructe de pădure . . . . 274
Şerbet de mango . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 277
Shake din papaya . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 278
Desert crocant cu mere şi merişoare . . . . 280
ANEXE
Unități de măsură . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 283
Simboluri dietetice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 284
Valori nutriționale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 285
Fragmente din carte
FRANZELĂ CU MERE
SE OBŢINE 1 FRANZELĂ REŢETĂ DE DREENA BURTON
Această pâine rapidă este ușor de preparat, dar arată impresionant prin efectul de
vârtej dat de mere și scorţișoară! Aroma din timpul coacerii este divină.
PENTRU AMESTECUL DE MERE
½ cană de mere decojite şi tăiate cubuleţe
1 linguriţă suc proaspăt de lămâie
¼ cană sos de mere neîndulcit
3 linguri zahăr nerafinat
1 linguriţă scorţişoară măcinată
⅛ linguriţă ienibahar măcinat
PENTRU ALUAT
1½ căni făină integrală
½ cană făină de ovăz
1½ linguriţe praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă scorţişoară măcinată
¼ linguriţă sare de mare
¾ cană lapte vegetal simplu
½ cană sirop de arţar
1½ linguriţe extract de vanilie
1 linguriţă suc proaspăt de lămâie
sau oţet de mere
1. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius, iar apoi pregătiţi tava pentru
franzelă: cu un prosop de hârtie, ungeţi cu puţin ulei interiorul unei tăvi de
sticlă şi acoperiţi cu hârtie de copt (sau folosiţi o tavă din silicon).
2. Într-un bol, amestecaţi merele cu sucul de lămâie, apoi adăugaţi sosul de mere,
zahărul, scorţişoara şi cuişoarele. Amestecaţi şi puneţi deoparte.
3. Într-un castron mare, combinaţi ingredientele uscate pentru aluat,
încorporând praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi bine.
4. Într-un castron mic, combinaţi laptele, siropul de arţar, vanilia şi sucul de
lămâie. Adăugaţi mixtura umedă la cea uscată, amestecând până când sunt
bine combinate.
5. Adăugaţi circa ¾ din amestecul de mere în aluat şi, utilizând o lingură sau un
cuţit, amestecați-l ușor în aluat. Este în regulă dacă există puncte mai groase,
acestea vor crea vârtejuri de aromă delicioase.
6. Transferaţi aluatul în tavă şi împrăştiaţi restul de mere deasupra.
7. Coaceţi timp de 35-45 de minute, până capătă o culoare aurie, iar o scobitoare
introdusă în centru iese curată. Scoateţi din cuptor şi transferaţi pe o suprafaţă
de răcire. După răcire, se poate felia.
MIC DEJUN CU CARTOFI DULCI
SE OBŢIN 2 PORŢII REŢETĂ DE JOHN ŞI MARY MCDOUGALL
Aceasta este o metodă foarte bună de a reutiliza cartofii dulci sau napii pe care
i-aţi copt cu o zi sau două înainte. Un început delicios, dulce și consistent pentru
ziua voastră!
1. Decojiţi şi mărunţiţi cartofii sau napii.
2. Combinaţi cu bananele şi merele.
3. Adăugaţi scorţişoara.
4. Încălziţi uşor în cuptorul cu microunde. Serviţi cât este cald.
PONT
Napii şi cartofii dulci se pot înlocui în această reţetă, şi în altele.
Aceste legume rădăcinoase se găsesc în magazine pe tot timpul anului.
Cartofii dulci sunt mai puţini umezi, cu un miez portocaliu mai deschis,
pe când napii au o coajă roşiatică şi un miez portocaliu mai închis,
fiind mai umezi.
Această reţetă poate fi de asemenea servită rece, sau la temperatura camerei.
2 cartofi dulci sau napi copţi
2 banane, decojite şi feliate
1 măr, cu miezul scos şi tocat
½ linguriţă scorţişoară măcinată
SALATĂ CU NUCI ŞI MORCOVI
SE OBŢIN 3-4 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE
Se folosesc numai cinci ingrediente în această salată grozavă, fiind uşor de
preparat şi în acelaşi timp delicioasă! Reprezintă o opţiune excelentă pentru
pachetul copiilor sau pentru orice gustare pe drum.
1. Puneţi toate ingredientele într-un bol mediu şi amestecaţi bine.
2. Puneţi la frigider pentru 2-4 ore. Serviţi rece.
1¼ căni morcov ras
½ cană nuci mărunţite
⅓ cană stafide
2 linguri sirop de arţar
¼ linguriţă sare de mare
SUPĂ CREMOASĂ DE BROCCOLI
SE OBŢIN 3-4 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE
Această supă delicată şi caldă este un prânz uşor minunat sau un prim fel
ideal pentru o masă bogată.
1. Fixaţi un recipient pentru gătit la aburi într-o oală medie, cu capac etanş.
Adăugaţi puţină apă şi apoi floretele de broccoli. Acoperiţi, aduceţi la fierbere
şi lăsaţi circa 7 minute pe foc.
2. Puneţi broccoli-ul preparat, usturoiul, laptele, sosul de soia, mirodeniile, sarea
şi piperul cayenne într-un blender, şi mixaţi până când consistenţa devine
cremoasă, asigurându-vă că există aer în partea de sus a blenderului, pentru
a permite aburului să iasă. Dacă supa este prea groasă, mai adăugaţi lapte
vegetal, câte 2 linguri, pentru a atinge consistenţa dorită, mixând uşor după
fiecare adăugare.
3. Puneţi supa într-o oală medie şi gătiţi la foc mediu, amestecând des.
Condimentaţi cu piper. Serviţi imediat în boluri adânci, fie cu crutoane de
pâine integrală, fie cu biscuiţi integrali.
6 căni florete de broccoli
1 căţel de usturoi, tocat
2 căni lapte vegetal, plus extra
dacă este necesar
1 linguriţă sos de soia cu conținut redus
de sare
1 linguriţă mix de mirodenii
¼ linguriţă sare de mare
Puţin piper cayenne
Piper negru proaspăt măcinat, după gust
BURGERI DIN NĂUT
SE OBŢIN 7-8 BURGERI REŢETĂ DE DREENA BURTON
Pentru aceia dintre voi care trebuie să includă pe ascuns legume în mesele
copiilor cu fiecare ocazie, iată o modalitate! Fetele noastre NU au idee că aceşti
burgeri conţin morcovi sau ardei… şi nici nu le voi spune pentru ceva timp.
1. Într-un mixer sau blender, mixaţi morcovii cu ardeiul şi cu usturoiul.
2. Adăugaţi ingredientele rămase, mai puţin fulgii de ovăz, şi mixaţi din nou.
Răzuiţi pereţii recipientului din când în când, apoi mixaţi iarăşi până când
textura devine cremoasă.
3. Adăugaţi fulgii de ovăz şi mai mixaţi.
4. Puneţi amestecul la frigider pentru circa 30 de minute. Fiţi siguri că se răcesc,
astfel vor fi mai uşor de format.
5. După răcire, luaţi cu lingura din amestec şi formaţi burgeri cu mâinile.
6. Pentru a găti, puneţi burgerii într-o tigaie neaderentă, unsă cu puţin ulei, la
foc mediu.
7. Lăsaţi 7-8 minute pe o parte, până devin aurii.
8. Întoarceţi şi mai lăsaţi 5-7 minute şi pe partea opusă.
9. Serviţi cu chifle şi cu mirodeniile preferate!
PONT
Alternativ, puteţi coace burgerii la 200 grade Celsius pentru circa 20 de
minute, întor-cându-i după jumătate din timp; personal prefer textura dată
de gătitul în tigaie.
1 cană rondele de morcovi
½ cană ardei gras roşu tocat
1 căţel mare de usturoi
2 cutii de 450 gr. năut prefiert,
scurs și clătit
½ cană fulgi de drojdie
1 lingură ketchup sau pastă de tomate
1 lingură de tahini (opţional)
1 linguriţă sare de mare
1 linguriţă oţet din vin roșu
½ linguriţă muştar de Dijon
Piper negru proaspăt măcinat (opţional)
1 linguriţă frunze de rozmarin proaspăt
sau ¼ cană frunze de busuioc proaspăt
1 cană fulgi de ovăz
FRIPTURĂ DE CONOPIDĂ CU SOS DULCE DE ARDEI
SE OBŢIN 6 PORŢII REŢETĂ DE LAURA THEODORE
Soţului meu îi place extrem de mult conopida. Odată a venit de la piaţă cu
nişte cantităţi copioase de conopidă, astfel că a trebuit să găsesc noi reţete
care să o includă.... şi asta repede! Rezultatul este acest fel impresionant,
colorat şi satisfăcător, ideal de servit toamna şi iarna.
1. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Tăiaţi 2 felii rotunde din capetele opuse ale bucăţilor de conopidă și puneți-le
deoparte.
3. Gătiţi florile de conopidă retezate la aburi timp de 12-18 minute, apoi lăsaţi-le
să se răcească circa 20 de minute.
4. Între timp, aşezaţi ceapa, mirodeniile italiene, sosul de soia şi 2 linguri de apă
într-o tigaie mare. Acoperiţi şi gătiţi la foc mediu pentru 5 minute, adăugând
câte o lingură de apă la nevoie, pentru a împiedica lipirea.
5. Adăugaţi ciupercile şi mai lăsaţi pe foc 5 minute.
6. Adăugaţi ardeii şi 2 linguri de apă şi continuaţi să gătiţi alte 5 minute.
7. Micşoraţi focul şi adăugaţi o cană de sos marinara.
8. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 8 minute.
9. Răspândiţi uniform o cană de sos marinara pe fundul unei caserole, îndeajuns
de mare pentru a cuprinde toată conopida.
10. Tăiați fiecare floare de conopidă în trei felii, ca și cum ai tăia felii de pâine.
2 conopide medii
1 ceapă roşie, feliată subţire
1 ceapă dulce, feliată subţire
2 linguriţe mirodenii italiene
1 linguriţă sos de soia cu conținut redus
de sare
¼ cană de apă, plus extra
dacă este nevoie
2 căni ciuperci cremini sau champignon,
feliate subţire
2 ardei roşii dulci, feliaţi subţire
1 ardei verde, feliat subţire
2 căni sos marinara fără ulei, sărac în
grăsimi sau Marinara lui tata
(pag. 152), plus extra dacă este nevoie
VARZĂ DE BRUXELLES CU DOVLEAC
SE OBŢIN 4-6 PORŢII REŢETĂ DE CHRISTY MORGAN
Cunosc atât de mulţi oameni care cred că nu le place varza de Bruxelles,
dar după ce gustă din această mâncare îşi dau seama că de fapt nu o gătiseră
corespunzător. Dacă faceţi parte din această categorie, încercaţi cât mai
repede acest preparat!
1. Preparaţi dovleacul la aburi până devine moale şi apoi puneţi-l într-un bol
mediu.
2. Preparaţi varza de Bruxelles la aburi până devine moale şi apoi puneţi-o în
acelaşi bol cu dovleacul.
3. Rumeniţi migdalele la foc mic într-o tigaie, până devin aurii, amestecând
încontinuu.
4. Amestecaţi restul ingredientelor într-un vas mic, apoi adăugaţi legumele şi
migdalele. Condimentaţi cu sare după gust.
1 dovleac plăcintar, decojit
și tăiat în cubuleţe de 1,5 cm
2 căni varză de Bruxelles,
tăiată în jumătăţi
⅓ cană migdale
1 linguriţă ghimbir ras
1 lingură coajă de lămâie
1 lingură suc proaspăt de lămâie
1 lingură sos de soia
1 lingură sirop de arţar sau de orez
1 lingură oţet din orez brun sau alt oțet
Sare de mare după gust
ÎNGHEŢATĂ DE CIOCOLATĂ CU MENTĂ
SE OBŢIN 4-6 PORŢII REŢETĂ DE HEATHER CROSBY
O reţetă simplă și răcoritoare care poate fi preparată cu sau fără un aparat
de îngheţată.
1. Mixaţi toate ingredientele cu excepţia ciocolatei.
2. Dacă utilizaţi un aparat de făcut îngheţată, puneţi amestecul în frigider
până se răceşte, apoi în aparatul de făcut îngheţată, urmând instrucţiunile
producătorului. Odată ce îngheţata a devenit tare, adăugaţi şi bucățelele
de ciocolată şi băgaţi la congelator până la servire.
3. Dacă nu utilizaţi un aparat de făcut îngheţată, adăugaţi direct bucățelele
de ciocolată şi băgaţi la congelator până la servire.
PONTURI
Îmi place frecvent să prepar această reţetă cu frunze de mentă. Cel mai bun loc
de a le găsi? Cultivați-le singuri!
Coloraţi îngheţata în verde adăugând ½ - 1 linguriţă de clorofilă lichidă, o
„vopsea” naturală, detoxifiantă.
Înainte de servire, este bine să o lăsați 10-15 minute pe masă, să se dezghețe
puțin.
2 cutii de 400 ml lapte de cocos
¼ cană sirop de arţar
2 linguriţe extract de mentă
1½ linguriţe extract de vanilie
10 frunze de mentă (opţional)
Puţină sare de mare fină
1 ciocolată neagră de 100 grame, fără
gluten și fără lapte, făcută bucăți, sau
½-1 cană de cipsuri de ciocolată fără
gluten și fără lapte
A apărut în: 2015-10