În timp ce purificarea este una dintre cele mai simple modalități de a îmbunătăți energia unui spațiu, nu este întotdeauna cea mai bună metodă din diverse motive. De exemplu, nu este întotdeauna de dorit să arzi și să afumi dacă te afli într-o cameră de hotel, ai alergii, nu ai chibrituri sau călătorești.
Originea celor 8 simboluri budiste tibetane poate fi urmărită din timpuri străvechi, până în India antică de unde a provenit budismul. Deși unele dintre aceste opt simboluri pot fi asociate cu ritualurile regale antice din India pentru încoronările regilor, unele dintre aceste opt simboluri au fost încorporate încet în budism.
În China antică, broasca țestoasă era văzută ca un simbol spiritual al longevității, iar în practica feng shui are o varietate de utilizări. Modul în care folosiți simbolul broaștei țestoase în feng shui va depinde de intenția dumneavoastră. Broască țestoasă este ca un mijloc de protecție și ca un remediu care întărește energia. În acest scop, cea mai bună plasare feng shui a broaștei țestoase este în partea din spate a casei.
Broasca cu moneda feng shui, mai bine cunoscută sub numele de broasca cu trei picioare, este un simbol popular chinezesc care este folosit ca o ajustare feng shui pentru a atrage bogăția și prosperitatea. Broasca cu trei picioare este, de asemenea, legată de viața lungă și de noroc. Fiind unul dintre cele mai tradiționale remedii feng shui, broasca cu trei picioare este cel mai adesea folosită pentru a aduce mai multă abundență financiară....
Buddha este un simbol spiritual și un exemplu al modului de a merge pe calea atenției. Numele Buddha înseamnă „unul trezit”, deoarece Buddha a fost un om care s-a trezit din experiența sa umană și a atins iluminarea. Buddha, la fel ca fiecare dintre noi, căuta mulțumirea. Există câteva învățături despre cum să incluzi icongrafia lui Buddha în casa ta pentru un feng shui bun. Dar rețineți că Buddha este un simbol.
În timp ce numararea și utilizarea unui șir de mărgele sunt folosite ca instrument spiritual în orice practică culturală și religioasă, există o tehnică foarte specifică cu privire la modul de utilizare a yoga malas sau a mărgelelor de rugăciune budiste pentru meditație și activare spirituală.
O Mala completa conține 108 mărgele de numărare plus un guru sau o mărgelă meru. De obicei, un sirag de 108 mărgele este suficient de lung pentru a fi purtat ca un colier. O Mala poate fi, de asemenea, înșirat ca o jumătate de mala care conține 54 de mărgele sau ca o mala la încheietura mâinii, cu 27 de mărgele de numărare care trebuie purtate ca o brățară.
În timp ce semnificația acestui talisman omniprezent este adesea trecut cu vederea, ele sunt emblematice pentru vechea superstiție. Povestea ardeilor se întinde de-a lungul mai multor secole, demonstrând valoarea persistentă a bunei sănătăți și a familiei, care este atât de fundamentală în cultura.
Trandafirul original al Jericho nului este o plantă mică, cu flori, care crește până la 30 cm. Interesant este faptul că oamenii consideră, de asemenea, că este o plantă, datorită rezistenței sale incredibile la uscare. De fapt, poate supraviețui în climat extrem de uscat. Când este expus la medii deșertice cu puțină umiditate, trandafirul Jericho se înfășoară într-o minge uscată asemănătoare unei ierbi.
Shiva (sau Siva) este unul dintre cei mai importanți zei din panteonul hindus și, împreună cu Brahma și Vishnu, este considerat un membru al sfintei treimi (trimurti) a hinduismului. Un personaj complex, el poate reprezenta bunătatea, bunăvoința și poate servi ca protector, dar are, de asemenea, o latură mai întunecată ca lider al spiritelor rele, fantome și vampiri și ca stăpân al hoților, ticăloșilor și cerșetorilor.
Garuda este regele pasarilor. Numele său derivă din rădăcina Gri, a înghiți: garuda devorează șerpii. El este reprezentat cu un corp superior uman, ochi mari, cioc, coarne scurte albastre, păr galben în picioare, gheare și aripi de pasăre. Cu toate acestea, uneori, în special în iconografia hindusă, el este reprezentat în formă umană cu aripi.
În budism, leii sunt simbolici pentru bodhisattva, „fiii lui Buddha” sau „leii lui Buddha”. bodhisattva sunt ființe care au atins un nivel înalt de dezvoltare spirituală. Au generat bodhicitta și au făcut jurământul de a renunța la fericirea celei mai înalte iluminări și de a rămâne în această lume lucrând până când toate ființele simțitoare sunt libere de suferință.
1 2 3