EnglishRomanian

Jericho- Trandafirul Desertului

Jericho- Trandafirul Desertului

Jericho- Floarea reinvierii

  Trandafirul Desertului-Jericho este o plantă veche cunoscută pentru capacitatea sa de a „reveni la viață” după ce pare să se usuce și să moară. Oamenii îl folosesc pe scară largă în Orientul Mijlociu si în diferite părți ale Europei și nu numai ca medicament tradițional.Este folosit și în practicile religioase și spirituale - uneori în apa sfințită - pentru a proteja împotriva bolilor și a energiei negative. În ciuda numeroaselor beneficii pretinse ale plantei, criticii susțin că există puține cercetări care să susțină aceste afirmații.

Jericho- Floarea reinvierii   Ce este Jericho?

  Oamenii numesc trandafirul Jericho cu multe nume, cum ar fi trandafirul desertului, floarea învierii, feriga învierii, planta învierii, Kaff Maryam, floarea lui Maryam, mâna Mariei și mâna Fatimei. Uneori se confunda frecvent cu o plantă similară, Selaginella lepidophylla, care este numită și trandafir din Jericho. Cu toate acestea, această plantă este originară din deșertul Chihuahuan situat în Statele Unite și Mexic. Este numit uneori trandafirul „fals” din Jericho.

  Trandafirul original al Jerichonului este o plantă mică, cu flori, care crește până la 30 cm. Interesant este faptul că oamenii consideră, de asemenea, că este o plantă, datorită rezistenței sale incredibile la uscare. De fapt, poate supraviețui în climat extrem de uscat. Când este expus la medii deșertice cu puțină umiditate, trandafirul Jericho se înfășoară într-o minge uscată asemănătoare unei ierbi. În această formă, hibernează pentru a-și proteja florile din interior. Face acest lucru până când primește apă. Acest proces repetat de hibernare trandafirului Jericho a câștigat numele de „planta invierii”. Simbolizează transformarea, reînnoirea și prosperitatea oamenilor cu multe credințe, cum ar fi creștinismul, Santeria și Hoodoo.

  Unele persoane îl folosesc ca medicament tradițional pentru tratarea diferitelor afecțiuni de sănătate, inclusiv diabet, astm, răceală obișnuită, crampe menstruale și dureri de artrită, precum și pentru a facilita travaliul.Se regăteste de obicei ca un ceai folosind semințele sau frunzele și florile uscate. Mai mult, îl puteți achiziționa sub formă de ulei.

Jericho- Floarea reinvierii   Beneficii potențiale

  Există multe afirmații legate de sănătate cu privire la trandafirul Jericho, dar sunt puține cercetări asupra plantei și a beneficiilor sale.

  În ciuda acestui fapt, cercetătorii nu au suficiente dovezi pentru a spune dacă trandafirul sau celelalte forme ale acestuia conțin destui compuși pentru a oferi un beneficiu terapeutic. Oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări cu privire la efectele trandafirului. Unele persoane cred că trandafirul Jericho are beneficii anti-îmbătrânire datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. Cu toate acestea, nu există nicio cercetare disponibilă pentru a sprijini utilizarea acestuia în produsele de îngrijire a pielii sau în tratamentele de uz casnic.

  Astfel, oamenii de știință trebuie să facă mult mai multe cercetări cu privire la beneficiile potențiale pentru sănătate ale trandafirului Jericho.

Jericho- trandafirul desertului   Cum să ai grijă de floarea ta Jericho

  Există două moduri care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a vă înflori floarea. Se utilizeaza un castron foarte mare, din sticlă. Umpleti vasul cu apă și lasati floarea să plutească pe apă, cu rădăcinile în jos. Floarea înflorește și plutește în castron. Schimbăm apa o dată pe săptămână, clătim planta și ștergem vasul, dar nu folosim săpun și umplem castronul înapoi. Dacă planta începe să devină puțin slabă, îi dăm o pauză. Lăsați-l să se usuce timp de aproximativ o săptămână și apoi este gata să înflorească din nou.

  Unii folosesc un castron mai mic și doar rădăcinile plantei sunt în apă. Se adaugă apă nouă după cum este necesar.

  Puteți permite plantei să se usuce în orice moment. Poate rămâne latentă ani de zile!

Jericho- Floarea reinvierii   Utilizări

  Cel mai frecvent trandafirul Jericho se foloseste ca plantă decorativă și în diferite ceremonii spirituale. Mulți cred ca:  „Învie” zone din viața ta, aduce noroc, te protejează de energie sau situații negative.

  Trandafirul din Jericho este cunoscut ca planta de înviere pentru capacitatea sa de a se reînvia după perioade lungi de uscăciune. Multe culturi și religii îl consideră un simbol al norocului, energie pozitiva, reinnoire si prosperitate.

  Mulți oameni vor adăuga alte obiecte în vasul cu Floarea Jericho pentru a aduce diverse energii. Cel mai frecvent este să adăugați sclipici de aur, monede, pietre prețioase verzi și apă sfintita pentru a aduce prosperitate, abundență și pentru a atrage bani. Exista persoane care adaugă 5 monede în apă, și își stabilesc intenții foarte specifice. Alte utilizări sunt pentru magia iubirii, lucrările de auto-transformare, pentru a onora Shango sau un ritual în pomenirea lui Hristos.

  Se crede că apa din Floarea Jericho este foarte puternică. Mulți oameni care folosesc apa din vasul cu flori Jericho pentru a-și crea apa sfântă, pentru a-și binecuvânta și curăța casele și pentru a aduce prosperitate. Alții folosesc această apă pentru a adăuga la diferite vrăji de manifestare, binecuvântează ușa din față pentru a indeparta energia negativă sau se binecuvântează la intrarea în casa.

  Frunzele rupte și praful de la Jericho sunt adesea folosite în saci Mojo, vrăji și tămâie.Uleiul din Jericho este un ulei de ungere minunat care este folosit pentru binecuvântări și prosperitate.
 

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe