EnglishRomanian

Utilizarea clopoteilor tibetani si beneficiile acestora

Utilizarea clopoțeilor tibetani și beneficiile acestora

Utilizarea clopoțeilor tibetani și beneficiile acestora

Clopoțeii tibetani sunt cunoscuți sub denumirea de tingsha și sunt mici chimvale făcute din aliaje de metal. Budiștii foloseau acești clopoței pentru rugăciuni, ritualuri și meditație. Din acest motiv mai erau cunoscuți sub numele de clopoței de meditație budistă. O pereche de clopoței tibetani sunt ținuți împreună de o curea de piele. Acești clopoței produc tonuri muzicale care durează foarte mult atunci când sunt ținuți împreună. Clopoțeii sunt folosiți pentru a chema la rugăciune, fiind instrumente al căror sunete pot străbate distanțe foarte mari.

Aceste instrumente de meditație antică au ajuns astăzi de la templele tibetane și până la centrele de Yoga din Occident. Clopoțeii tibetani sunt disponibili în diferite forme: drepte sau sculptate cu diferite mantre care au înțelesuri simbolice. În continuare vom descoperi împreună cum sunt folosiți clopoțeii tibetani pentru curățare și cum aceștia diferă de bolurile cântătoare tibetane, dar și care sunt beneficiile acestor clopoței.

Utilizarea clopoțeilor tibetani și beneficiile acestora 1Să descoperim mai multe despre clopoțeii tibetani
Clopoțeii tibetani care vin în perechi produc un sunet rezonant atunci când sunt împreună. Mărimea medie variază de la 50 la 80 de mm în diametru. Există opinii care spun că acești clopoței tibetani sunt asemenea unor clopoței tradiționali. La templele budiste există clopoței tibetani de dimensiuni foarte mari și sunt regăsite în muzeele din lumea întreagă. Folosirea acestora produce un sunet profund care durează foarte mult comparativ cu clopoțeii tibetani de dimensiuni mici atunci când sunt lovite cu un os, lemn sau cu ciocan special.

Utilizarea clopoțeilor tibetani
Există mai multe contexte și situații în care clopoțeii tibetani pot fi folosiți. Una dintre acestea este în timpul meditațiilor. Sunetul făcut de acești clopoței tibetani în sesiunile de meditație ajută la eliminarea oricăror distrageri. Ascultarea sunetelor foarte clare emise de acești clopoței ajută la îmbunătățirea atenției în timpul meditației. Vorbim despre un sunet care transmite pace și calm, iar tonurile melodice ale acestora ajută inclusiv la reglarea respirației. La sfârșitul sesiunilor de meditație clopoțeii sunt loviți unul de altul.

O altă utilizare a clopoțeilor vizează marcarea diferitelor anotimpuri. Având în vedere că vorbim despre o semnificație religioasă și spirituală, în anumite tradiții clopoțeii tibetani sunt folosiți pentru a marca începutul unui nou anotimp, considerându-se faptul că sunetul acestora atrage spirite benefice și le risipește pe cele rele.

Clopoțeii tibetani mai sunt folosiți pentru curățarea sau purificarea corpului fizic și a caselor de energia negativă. Este important să se facă diferențiere între bolurile cântătoare tibetane și clopoțeii tibetani. Chiar dacă ambele produc sunete similare, vibrațiile sunt diferite, fapt pentru care nu produc aceleași funcții.

Cum folosim clopoțeii tibetani pentru curățire
Tonalitățile care sunt produse prin folosirea clopoțeilor tibetani pot străbate energia negativă dintr-un anumit spațiu și o poate transforma în energie pozitivă. Clopoțeii pot de asemenea să fie folosiți pentru a purifica aura negativă a unei persoane. Aura este câmpul energetic pe care fiecare persoană îl deține. Este cunoscut ca fiind psihic pentru că atrage fie frecvențe sănătoase, fie frecvențe nesănătoase. Câmpul energetic este contagios și din acest motiv este recomandat să păstrezi distanța față de oamenii având o energie negativă. Sau să folosești clopoței tibetani în preajma acestora.

Pentru a purifica pe cineva de energia negativă pe care aceștia o deține, trebuie ca persoanele respective să fie receptive la această tehnică și la energia clopoțeilor. Forțarea unei practici spirituale nu va aduce rezultatele dorite. Tot la fel precum în cazul meditației, folosirea clopoțeilor tibetani trebuie să fie făcută într-o atenție completă, care să nu fie deloc perturbată.

Utilizarea clopoțeilor tibetani se face într-o cameră unde este liniște, iar clopoțeii sunt loviți în apropiere de persoana care trebuie purificată de energia negativă. Acesta este un mod prin care se poate măsura nivelul energetic al unei persoane. Se crede că tonul pe care îl emite clopoțelul tibetan și cu care rezonează persoana respectivă va fi mai ușor dacă energia persoanei este una bună. Un sunet mat semnifică faptul că persoana respectivă are o energie negativă.

Utilizarea clopoțeilor tibetani și beneficiile acestora 2În timpul practicii care implică folosirea clopoțeilor tibetani, trebuie ca persoana care beneficiază de această practică să aibă ochii închiși și să permită sunetului să pătrundă profund în interiorul ființei. Practic clopoțeii tibetani produc un sunet profund care deblochează centrii energetici sau chackrele persoanei respective. Aceasta va simți o creștere instantă a bunăstării la nivel mental și la nivelul corpului fizic.

Principalele beneficii ale folosirii clopoțeilor tibetani pentru curățare
Este important de punctat faptul că prin folosirea unor clopoței tibetani, fiecare dintre noi poate se beneficieze de anumite avantaje când vine vorba despre curățarea și purificarea energetică. Să vedem care sunt cele mai importante beneficii ale clopoțeilor tibetani.

Schimbarea modului de acționare a obiceiurilor rele
Foarte multe dintre obiceurile nedorite pe care le arătăm sunt adânc înrădăcinate în subconștient. Motivul pentru care ne purtăm într-un anumit mod poate fi diferit de la o persoană la alta. Oricum ar fi, problema constă în a înceta să urmezi acest mod de comportament nedorit. Sunetul clopoțeilor tibetani eliberează blocajele de la nivelul chackrelor, eliberând energia necesară pentru a dezvolta noi comportamente.

Vindecarea rănilor emoționale
Cu ajutorul clopoțeilor tibetani pot fi vindecate rănile emoționale, iar pentru acest lucru persoana care dorește să se bucure de această practică trebuie să se așeze confortabil la nivelul solului și să închidă ochii. Apoi persoana va fi ghidată de sunetul vindecător, astfel încât persoana să poată ajunge la rădăcina cauzelor care a provocat suferința.

Vindecarea depresiei și a anxietății
Clopoțeii tibetani sunt folosiți la fel ca și cristalele sau bolurile cântătoare tibetane pentru a vindeca anumite comportamente problematice precum depresia sau anxietatea. Există chiar studii științifice recente care arată faptul că terapia prin sunet este eficientă pentru a combate depresia sau anxietatea.

Risipește amprentele energetice astrale și vrăjitoriile
Există persoane care au anumite comportamente de iritare datorită faptului că au avut loc anumite acțiuni negative precum vrăjitoriile care caută să distrugă echilibrul. Prin întâlnirea unor astfel de persoane, se poate ajunge la dezechilibrarea aurei. Folosirea optimă a clopoțeilor tibetani poate ajuta la îndepărtarea efectelor negative ale acestor forțe ale întunericului. Este o practică menită a controla forțele răului, fie că acestea sunt forțe vii sau moarte. Persoana care apelează la acești clopoței tibetani va recâștiga control asupra puterii pentru a avea viața pe care și-o dorește.

Utilizarea clopoțeilor tibetani și beneficiile acestora 3Folosirea clopoțeilor tibetani pentru purificarea spațiului
Clopoțeii tibetani nu sunt folosiți doar pentru purificarea energetică și a aurei, ci și pentru purificarea spațiului. Inclusiv spațiile în care locuim sau unde ne petrecem timpul pot fi încărcate cu energie negativă și cu energii nedorite. Spațiile acestea pot absorbi și pot reține toate tipurile de energie negativă. Practic fiecare poate simți o anumită energie atunci când intră într-un spațiu.

Există mai multe motive pentru care o casă sau un spațiu poate avea o vibrație negativă. Casa trebuie să fie un spațiu unde să se simtă căldura și unde sentimentele puternice sunt manifestate. Printre motivele pentru care un anumit spațiu poate manifesta o energie negativă regăsim următoarele: existența unor conversații sau argumente negative frecvente; modul în care este locuința amenajată și frecvența cu care ferestrele sunt deschise; un spațiu foarte aglomerat cu obiecte și lucruri; acțiunile persoanelor care au locuit înainte în casa respectivă au produs o energie stagnantă în acel spațiu; locația casei care este în mijlocul unei păduri lipsite de siguranță sau într-un mediu care transmite ideea de nesiguranță.

Indiferent de cauzele pentru care un anumit spațiu poate să transmită ideea de energie negativă, clopoțeii tibetani pot ajuta la curățarea și la îndepărtarea acestei energii din spațiul respectiv, transformând ulterior energia într-una pozitivă. Pașii care trebuie urmați în acest sens sunt foarte simpli.

Primul pas constă în a suna clopoțeii continuu în centrul camerei care trebuie purificate. Pasul următor constă în a te plimba din cameră în cameră pentru a curăța întreaga clădire de eventualele energii negative. Apropie-te de pereți și sună din clopoței dacă suspectezi faptul că în anumite locuri se resimte o energie negativă. Înainte de a începe această procedură este nevoie să fii puternic(ă) din punct de vedere mental pentru a te asigura de faptul că nu vei prelua energia negativă pe care vrei să o elimini. Ultimul pas implică deschiderea geamurilor pentru a permite luminii solare și a aerului proaspăt să pătrundă în încăperea respectivă.

Diferența dintre clopoțeii tibetani și bolurile cântătoare tibetane folosite pentru curățare/purificare
În vreme ce bolurile cântătoare tibetane produc anumite sunete și tonuri care au proprietăți vindecătoare, vibrațiile acestora nu sunt eficiente pentru purificarea spațiilor. Atunci când clopoțeii tibetani sunt loviți unul de altul, direcționează vibrațiile în orice direcție dorești. Mișcarea formează valuri care pot vertical să străbată un spațiu încărcat de energie negativă. De cealaltă parte, bolurile cântătoare acționează orizontal, iar vibrațiile se răspândesc asemenea unor gloanțe, neavând rezultatele dorite. Însă bolurile cântătoare tibetane sunt foarte utile pentru meditații și pentru diferite tipuri de vindecare.

În religia Hindu, anumiți indieni se purifică pe sine și casele lor în cea de a cincea lună, atunci când sărbătoresc Shraavana Calendarului Solar Hindu. Conform acestei credințe, Zeitatea Lakshmi preferă să fie prezentă doar într-o casă care este curată și îngrijită.

Remarci finale
Clopoțeii tibetani sunt folosiți de foarte multe veacuri, datând din vremurile istorice ale lui Buddha Shakyamuni. Aceste unelte sunt răspândite în templele budiste, acolo unde sunt folosite pentru a antrena călugării în timpul meditațiilor. Clopoțeii tibetani sunt folosiți inclusiv în Occident pentru practicile de meditație sau în majoritatea centrelor de Yoga.

Este important de reținut faptul că acești clopoței tibetani sunt folosiți pentru a purifica și pentru a curăța aura negativă, pentru a purifica spațiile de energia negativă sau în timpul meditațiilor pentru a ajuta la concentrare și la respirația corespunzătoare. Toți aceia care își doresc să se bucure de beneficiile avute de clopoțeii tibetani, pot să găsească astfel de clopoței tibetani în oferta magazinului StoneMania.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe