EnglishRomanian

Cum sa iti gasesti propria mantra

Cum sa iti gasesti propria mantra

Cum sa iti gasesti propria mantra

 

Mantre personale

O mantra vă va fi de ajutor numai dacă credeți pe deplin ideea din spatele ei. Dacă sunteți un începător în meditație și nu sunteți prea familiarizați cu tradițiile străvechi în care este înrădăcinată, s-ar putea să vă fie de ajutor să vă creați propria mantra. Iată câteva sfaturi:

   -Încercați acest lucru: luați o bucată de hârtie și scrieți cuvintele / ideile în care doriți să vă scufundați. Acum, dacă puteți crea o propoziție sau două, folosiți-le. Dacă nu, repetați cuvintele. Cu toate acestea, mențineți mantra scurtă. Până la 10-15 cuvinte.
  -Asigurați-vă că începeți cu un cuvânt care înseamnă ceva pentru dvs. Începeți cu cuvântul care vă indică obiectivul: „Pace”, „Bucurie”, „Iubire”, „Credință” sau „Armonie”.
  -Mantra trebuie să aibă o direcție, dar ar trebui să rămână în pozitiv: De exemplu, în loc să spui „Nu sunt îngrijorat”, spune „Sunt liniștit”.
  -Repetarea este cheia. Pentru începători, s-ar putea simți ciudat la început. Relaxați-vă și începeți procesul. Puteți începe cu doar 20 de repetări. Cu toate acestea, întrucât scopul final al unei mantre este de a bloca lumea din afară, cu cât repeti și te concentrezi mai mult pe mantra, cu atât mai mult te vei scufunda în conștiința ta.

Iată câteva sugestii:

Sunt plin de lumină.

La fel ca Lumen de Lumine, această cântare vă va ajuta să vă înfășurați mintea în jurul a trei concepte puternice în același timp.

În primul rând, lumina este pură. A spune „sunt plin de lumină” te va ajuta să clarifici toate gândurile întunecate, toate energiile întunecate. Toate grijile, toată invidia, toată ura, toată vina vor dispărea.

În al doilea rând, lumina este putere. Te vei simți brusc mai încrezător, mai capabil. Te vei simți mai curajos. Îți poți urmări inima, visele, emoțiile. Veți simți libertatea.

În al treilea rând, puritatea plus puterea este egală cu iubirea. Te vei simți mai deschis față de ceilalți, îi vei percepe pe ceilalți ca fiind mai deschiși față de tine.

Trecutul, prezentul și viitorul sunt una.

Totul este aici pentru a trece. Este o mantră puternică pentru a te elibera de poverile trecutului și a te elibera de ambițiile viitorului.

În timp ce cântați mantra, imaginați-vă lumea ca un întreg. Ca un moment. De la big bang, până la formarea galaxiei noastre, a Pământului, a genelor, a corpului tău. Imaginați-vă pe voi înșivă ca un copil și căile și deciziile care v-au adus acolo unde sunteți astăzi.

Imaginați-vă cum toate deciziile dvs. ar fi putut crea toate versiunile diferite ale dvs. Imaginează-ți că ții mâinile cu un alt tu și un altul cu tine, toți trăind în armonie.

Simt. Eu exist.

Această cântare vă va aduce mintea și corpul împreună. Sinele tău emoțional și sinele tău senzual vor deveni unul.

Inspirați-vă. Imaginați-vă, stând pe podea și extindeți-vă treptat viziunea spre exteriorul casei voastre, sus printre nori, văzând Pământul de sus. Continuați să vă extindeți până când vedeți galaxia, învârtindu-se încet. Acum reveniți treptat la voi înșivă.

Acum expirați și inspirați din nou. Atingeți-vă fruntea, brațele, burta, picioarele și degetele de la picioare. Treptat, întoarce-te la frunte. Imaginați-vă vasele de sânge, sistemul nervos, inima. Celulele tale.

Acum vă imaginați tot ce este mai mare decât voi. Și tot ce este mai mic. Recunoașteți că există. Recunoaște unde ești.

Iubirea este în toate. Iubirea este totul.

Iubirea este un vindecător puternic. Imaginați-vă iubirea ca pe ceva ce puteți vedea. Ar putea fi ușoară, ar putea fi culoare, ar putea fi o strălucire sau o ceață sau un nor.

Imaginați-vă obiecte și oameni din viața de zi cu zi - modul dvs. de lucru, prietenii de la birou, magazinul local, obiectele de acasă.

Plantați iubirea în jurul tuturor. Noua ta mantră te va ajuta să vezi lumea într-o altă lumină. Te vei simți mai în largul tău în împrejurimile tale, dacă încerci să vezi puritate, lumină și frumusețe peste tot în jurul tău.

Eu apartin. Am credința.

În marea scară a Cosmosului sunteți doar o specificație. Toate acțiunile, sentimentele, îndoielile și factorii de stres sunt ... nesemnificative. Nu sunteți decât niște particule mici în acest univers.

Dar tu aparții. Cu sentimentele tale, te conectezi la ceilalți. Cu simpla materie care cuprinde corpul tău, ești la fel ca Universul. Atomii - protonii și electronii care alcătuiesc corpul tău sunt aceiași protoni și electroni din care sunt formate stelele. Sunteți o parte a unei lumi frumoase, armonice. Faceți parte dintr-un plan mai mare.

Sfaturi pentru o meditatie de succes

Meditația este înrădăcinată în tradiție - secole de tradiție. Ani și ani de oameni care practică același ritual, conectându-și astfel conștiința într-un lanț nesfârșit de existență.

Dar ceea ce este cel mai important este că funcționează. Nu vă lăsați intimidați de meditație. Există o cultură, există o știință, dar înainte de orice, există un ritual foarte simplu. Nu trebuie să fii călugăr, nu trebuie să-ți crești barba sau să te angajezi la un jurământ de tăcere. Iată câteva sfaturi utile despre cum să vă îmbunătățiți starea de conștiință în timpul meditației:

Fii confortabil

În timpul meditației, trebuie să vă eliberați mintea și corpul de orice negativitate. Nu poți face asta în timp ce te doare spatele. Alegeți o parte a casei în care simțiți o energie bună. Așezați un covor gros care vă va amortiza greutatea, chiar dacă rămâneți în aceeași poziție pentru o perioadă prelungită de timp.

Înfrumusețați-vă altarul de meditație cu perne decorative cu culori complementare. Orice vă aduce bucurie. Gândiți-vă la paiete, sclipici și pigmenți strălucitori. Adăugați lumânări, parfumuri, figurine și ornamente la alegere. Orice lucru care te pune într-o stare de spirit fericită, veselă. Acesta este acum spațiul tău sigur. Este refugiul tău.

Fii regulat

Dacă încercați să meditați pentru a combate stresul, faceți-l oricând și oriunde puteți. Ori de câte ori simțiti nevoia.

Cu toate acestea, dacă sunteți deja complet în această idee și totuși vă este greu să vă concentrați, trebuie să vă întrebați dacă poate crea un obicei mai puternic. În mod ideal, ar trebui să meditați dimineața, pentru a vă pregăti conștiința pentru provocările zilei.

Dacă aveți un program agitat, dacă lucrați în schimburi, de exemplu, nu trebuie să meditați la aceeași oră a zilei, dar poate chiar după ce vă treziți și chiar înainte de a adormi. Nu trebuie să înveți sanscrita pentru a medita. Creați-vă propriul altar de meditație. Notează-ți propriile mantre. Atâta timp cât funcționează pentru tine.

Ceea ce este cel mai important este:

   -Ar trebui să știi ce încerci să realizezi atunci când meditezi
   -Ar trebui să vă puteți concentra pe un singur gând, o idee, care este importantă pentru dvs.
   -La sfârșitul sesiunii de meditație ar trebui să vă simțiți relaxat, liniștit, fericit. Sau, în orice fel, mai bine decât înainte de a începe.

Creați obiceiuri

Din nou, ar trebui să vă propuneți să meditați în același moment al zilei. Aveți o îmbrăcăminte deosebit de confortabilă când mergeți la sesiune. Puneți aceeași muzică care vă pune în starea de spirit potrivită. Răspândiți în jurul mirosului care vă va pune în dispoziție. Ideea este să creati un mediu care să va condiționeze, să va relaxeze și să va concentreze.

Îmbrățișați cultura

Încercați și aflați mai multe despre rădăcinile meditației. Veți întâlni câteva fapte fascinante și relatări și experiențe frumoase. Dar dacă nu simțiți că viața unui yoghin este pentru dvs., chiar dacă meditația în sine funcționează, nu negați acea parte a vieții voastre.

Reimaginează-te ca pe un yoghin modern. Respectați-vă nevoia de a vă curăța conștiința și recunoașteți că este dificil să vă reintroduceți complet într-o cultură veche.
 

Meditația funcționează. Are rezultate pozitive pentru milioane de oameni din întreaga lume. Merită să încercați. Alegeți-vă drumul și încercați. Rafinează-ți obiceiurile și îmbunătățește-ți ritualul până când te simți complet încrezător în noua ta stare de spirit.

Orice ai face, amintește-ți că o faci pentru tine, pentru conștiința ta și pentru propria ta minte. Mintea ta îți creează lumea.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe