Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza?

Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza
Ce este Reiki?

  Reiki este o tehnică japoneză pentru reducerea stresului și relaxare care promovează și vindecarea. Este administrat prin „miscarea mainilor” și se bazează pe ideea că o „energia forței de viață” nevăzută curge prin noi și este ceea ce ne determină să fim în viață. Dacă „energia forței vieții” cuiva este redusă, atunci suntem mai predispuși să ne îmbolnăvim sau să simțim stresul și, dacă este mare, suntem mai capabili să fim fericiți și sănătoși.

  Cuvântul Reiki este format din două cuvinte japoneze - Rei care înseamnă „Înțelepciunea lui Dumnezeu sau Puterea Superioară” și Ki care este „energia forței de viață”. Deci, Reiki este de fapt „energia forței de viața ghidată spiritual”.

  Un tratament se simte ca o strălucire minunată care curge prin și în jurul tău. Reiki tratează întreaga persoană, inclusiv corpul, emoțiile, mintea și spiritul, creând multe efecte benefice care includ relaxare și sentimente de pace, securitate și bunăstare. Mulți au raportat rezultate miraculoase.

  Reiki este o metodă simplă, naturală și sigură de vindecare spirituală și auto-îmbunătățire pe care toată lumea o poate folosi. A fost eficient în a ajuta practic orice boală cunoscută și creează întotdeauna un efect benefic. De asemenea, funcționează împreună cu toate celelalte tehnici medicale sau terapeutice pentru ameliorarea efectelor secundare și promovarea recuperării.

Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza  O tehnică uimitor de simplă de învățat, abilitatea de a utiliza Reiki nu este predată în sensul obișnuit, ci este transferată elevului în timpul unei clase de Reiki. Această abilitate este transmisă în timpul unor „acorduri” date de un maestru Reiki și permite elevului să folosească o sursă nelimitată de „energie a forței de viață” pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a îmbunătăți calitatea vieții.

  Utilizarea acestuia nu depinde de capacitatea intelectuală sau de dezvoltarea spirituală a cuiva și, prin urmare, este disponibilă tuturor. A fost predat cu succes mii de oameni de toate vârstele și mediile.

  În timp ce Reiki are o natură spirituală, nu este o religie. Nu are dogmă și nu trebuie să crezi nimic pentru a învăța și a folosi Reiki. De fapt, Reiki nu depinde deloc de credință și va funcționa indiferent dacă credeți în ea sau nu. Deoarece Reiki provine de la Dumnezeu, mulți oameni consideră că utilizarea Reiki îi pune mai mult în legătură cu experiența religiei lor decât să aibă doar un concept intelectual al acesteia.

  În timp ce Reiki nu este o religie, este încă important să trăiești și să acționezi într-un mod care promovează armonia cu ceilalți. Mikao Usui, fondatorul sistemului Reiki de vindecare naturală, a recomandat practicarea anumitor idealuri etice simple pentru a promova pacea și armonia, care sunt aproape universale în toate culturile.

  În timpul unei meditații câțiva ani după dezvoltarea Reiki, Mikao Usui a decis să adauge Reiki Ideals la practica Reiki. Idealurile au venit în parte din cele cinci principii ale împăratului Meiji al Japoniei pe care Mikao Usui îl admira. Idealurile au fost dezvoltate pentru a adăuga echilibru spiritual. Scopul lor este de a ajuta oamenii să-și dea seama că vindecarea spiritului prin decizia conștientă de a se îmbunătăți este o parte necesară a experienței de vindecare Reiki. Pentru ca energiile de vindecare Reiki să aibă rezultate de durată, clientul trebuie să accepte responsabilitatea pentru vindecarea ei și să ia parte activă la ea. Prin urmare, sistemul Usui al Reiki este mai mult decât utilizarea energiei Reiki. De asemenea, trebuie să includă un angajament activ de a se îmbunătăți pentru a fi un sistem complet. Idealurile sunt atât ghiduri pentru o viață plină de har, cât și virtuți demne de practicat pentru valoarea lor inerentă.

Beneficiile reiki pentru sănătate

  Reiki poate ajuta la reducerea durerii și anxietății. De asemenea, poate ajuta la reducerea oboselii.

  S-a constatat că persoanele care au fost tratate pentru diferite afectiuni și care au primit terapia reiki, în plus față de îngrijirea medicală regulată, au avut niveluri mai scăzute de durere, anxietate și oboseală. Aceste niveluri au fost semnificativ mai mici decât grupul de control, care a primit doar îngrijiri medicale. Participanții au avut sesiuni de 30 de minute de reiki timp de cinci zile.

Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza-meditatie  Tratamentele Reiki pot fi utilizate ca parte a unui plan de tratament pentru a ajuta la ameliorarea depresiei. Într-un mic studiu din 2010, cercetătorii au analizat efectele reiki asupra adulților în vârstă care suferă de durere, depresie sau anxietate. Participanții au raportat o îmbunătățire a simptomelor fizice, a dispoziției și a bunăstării. De asemenea, au raportat mai multe sentimente de relaxare, o curiozitate crescută și niveluri sporite de îngrijire de sine.

  Reiki vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit, ameliorând anxietatea și depresia. Potrivit rezultatelor unui studiu din 2011, persoanele care au avut reiki au simțit beneficii mai mari ale dispoziției în comparație cu persoanele care nu au avut reiki. Participanții la studiu care au avut șase sesiuni de 30 de minute pe o perioadă de două până la opt săptămâni au prezentat îmbunătățiri ale dispoziției lor.

  Reiki poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata: durere de cap, tensiune, insomnie, greata.

  Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni de reiki?

  O sesiune tipică de reiki durează între 20 și 90 de minute. La prima dvs. întâlnire, vă veți întâlni cu practicantul dvs. de reiki. Veți avea o scurtă introducere sau o discuție despre proces și despre așteptările sau intențiile dvs. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice simptome pe care doriți să le adresați sau dacă există locuri în corp pe care doriți să se concentreze. De asemenea, anunțați practicantul dacă aveți răni sau locuri sensibile la atingere.

Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza-chakre  Veți fi instruit să vă întindeți pe o masă de tratament sau pe un covor. Te vor acoperi cu o pătură. De obicei, muzica moale și relaxantă va fi redată în fundal. În cea mai mare parte, nu se vor vorbi în timpul sesiunii, dar vă puteți simți liber să-i anunțați practicantului dacă este ceva de care aveți nevoie pentru a vă simți mai confortabil sau pentru a împărtăși ceea ce experimentați.

  Practicianul își va mișca mâinile în jurul corpului tău. Este posibil să te atingă ușor sau să aibă mâinile chiar deasupra corpului tău.

  Este posibil să aveți senzații în corp, cum ar fi căldură sau furnicături. Unii oameni raportează că au văzut vizualizări precum culori sau imagini sau că au amintiri. Încercați să permiteți ca orice să apară fără să-i acordați prea multă semnificație. Experiențele dvs. pot deveni mai profunde cu cât continuați mai mult cu reiki.

  Cum să vă pregătiți pentru întâlnire?

  Purtați îmbrăcăminte curată, relaxată, confortabilă. Poate doriți să purtați țesături naturale, cum ar fi bumbac, in sau mătase. Îndepărtați pantofii, bijuteriile și ochelarii înainte de sesiune și țineți telefonul oprit sau lăsați-l în urmă.

  Practicianul dvs. poate folosi cristale în timpul sesiunii dvs. de reiki. Se crede că cristalele adaugă un element suplimentar de vindecare tratamentului, ajutând la eliberarea blocurilor emoționale, mentale sau spirituale. Cristalele pot fi plasate pe sau în jurul corpului dvs. sau vi se poate cere să țineți un cristal. Oameni susțin că pot avea un efect calmant și pot ajuta la vindecarea lor.

  Care sunt cele mai bune pietre de vindecare pentru Reiki?

  Cele mai utilizate pietre pentru vindecările Reiki includ:

    Cuarț clar - folosit pentru a echilibra întregul câmp al aurei;
    Ametist - pentru echilibrarea și deschiderea chakrei coroanei și a celui de-al treilea ochi;
    Citrin - folosit pentru a echilibra chakra plexului solar și pentru a aduce bucurie în sistemul energetic;
    Cuarț Roz - folosit pentru susținerea chakrei inimii;
    Jasp roșu - echilibrează chakra rădăcinii;
    Heliotrop - oferă energie de împământare și echilibrează rădăcinile și chakrele inimii;
    Sodalit - susține chakra gâtului;
    Carneol - folosit pentru echilibrarea chakrei sacrale;
    Acvamarin - folosit pentru a aduce un sentiment de calm corpului, minții și spiritului;
    Cuarț fumuriu - oferă energie înălțătoare și curățatoare chakrelor.

Comentarii

Review-uri clienti

Ii place acest articol?
Scrie un comentariu care poate fi vizualizat si de ceilalti cititori.
Scrie un review

Nici o postare gasita. Fii primul care scrie

Scrie un review