EnglishRomanian

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lor

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lor

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lor

Ce este o mudra? O mudra este un cuvânt sanscrit care înseamnă semn. Este posibil să fi folosit o mudra la cursul dvs. de yoga. Sau dacă te uiți la imagini ale lui Buddha, el ține întotdeauna o mudra. La nivel superficial, o mudra este adesea indicată ca un gest de mână. Cu toate acestea, mudrele au o semnificație spirituală mai profundă. Ai putea spune chiar că viața ta sau casa ta poate fi o mudra. Poate fi un simbol de mare semnificație.

Imaginile budiste pot fi folosite în feng shui-ul casei dvs. ca memento spiritual. Buddha reprezintă potențialul fericirii și bunătății adevărate, care este inerent fiecărui om și al ființei simțitoare. Dacă doriți să faceți un pas mai departe, selectați o zeitate pe care să o afișați în casa dvs. ținând o anumită mudră pentru a vă spori aspirația spirituală.

Când vine vorba de feng shui, imaginea budistă nu este deloc o cerință. Imaginile oricărei mudre (sau chiar realizarea mudrelor) pot fi de sprijin pentru orice zonă a casei dumneavoastră. Iată câteva dintre mudrele budiste utilizate în mod obișnuit și semnificațiile lor.

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lorDhyana: Meditația Mudra
 Dhyana (sau mudra de meditație) este frecvent utilizată în tradiția Mahayana a budismului, o cale de compasiune pentru toate ființele vii. Cu acest gest de mână, așezați mâna dreaptă deasupra mâinii stângi, palmele cu fața în sus și degetele mari atingând ușor. Degetele mari se ating pentru a simboliza unirea și iluminarea masculin și feminin în minte, corp și spirit. De obicei, această mudra este descrisă cu mâinile sprijinite în poală sau în centrul inimii.

Cea mai bună plasare: Deoarece acest mudra este conectat la meditație și contemplare, ar fi de sprijin pentru zona de meditație a casei tale.

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lorBhumisparasa: Earth Touching Mudra

Bhumisparsha, pământul care atinge mudra, este una dintre cele mai cunoscute mudre. Veți vedea adesea Shakyamuni, Buddha istoric, într-o postură așezată cu această mudra. Mâna dreaptă este îndreptată cu vârful degetelor în jos și „atingând pământul”, cu palma îndreptată spre interior. Mâna stângă se află în mudra de meditație (dhyana). Când Buddha a devenit luminat, el a atins pământul cu această mudra în timpul meditației sale. Pământul a fost atins și a asistat la trezire.

Cea mai bună plasare: De vreme ce Buddha atinge pământul, aceasta este o mudra care vă poate împământa și vă poate sprijini în orice cameră a casei. Centrul casei dvs. este, de asemenea, un loc recomandat, deoarece este conectat la elementul pământ.

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lorVitarka: Predare sau discuții Mudra

Vitarka (predare sau discuție) mudra este folosită cu iconografia budistă pentru a simboliza transmiterea dharmei sau a învățăturilor adevărului lui Buddha. În această mudră, degetele mari și cele arătătoare se ating, creând un cerc care simbolizează un flux neîntrerupt de înțelepciune. Celelalte trei degete îndreptate în sus spre ceruri, cu palma îndreptată spre exterior. Aceasta se ține la nivelul pieptului.

Cea mai bună plasare: această mudra poate invita să primiți și să discutați învățături pentru creștere și trezire în viața voastră. Camerele, cum ar fi o bibliotecă, o zona de studiu sau zona Gen / Knowledge din casă, ar beneficia de imagini ale acestei mudre.

Mudra budistă (gesturile mâinilor) și semnificațiile lorAbhaya: Mudra Fearless

Abhaya mudra este un simbol al neînfricării și protecției. Mâna stângă se află în mudra de meditație (dhyana), în timp ce mâna dreaptă este verticală, cu palma îndreptată spre exterior. Toate degetele sunt îndreptate în sus către ceruri. De obicei, mâna dreaptă se află la nivelul pieptului sau umărului.

Cea mai bună plasare: această mudră este legată de noțiunea de compasiune acerbă, unde poți da drumul când este necesar. Această mudra poate fi utilă în casa dvs. atunci când trebuie să vă consolidați limitele, deschizându-vă totuși inima cu încredere. Limitele sunt legate de elementul pământ și astfel această mudră poate invita mai multă neînfricare în modul în care vă implicați cu lumea.

DharmachakraDharmachakra: Dharma Wheel Mudra

Cuvântul dharmachakra se referă la rotirea roților învățăturilor, Buddha și la modul în care acestea sunt purtate în lume. Ambele mâini sunt folosite în această mudra. Degetul arătător drept atinge degetul mare drept, iar arătătorul stâng atinge degetul mare stâng, astfel încât să se creeze două cercuri (roți!). Palma stângă este orientată spre interior în fața palmei drepte care este orientată spre exterior. Această mudra este de obicei ținută în fața inimii.

Cea mai bună plasare: se spune că Buddha a folosit această mudra atunci când a predat pentru prima dată după iluminare. O roată se rotește, reprezentând astfel mișcarea și tranziția. În mod similar, plasarea mudrei chakrei dharma în casa ta poate inspira mișcare și flux.

Pagina principalaUrmatorul articol
Distribuie mai departe