EnglishRomanian

Cele mai cunoscute mantre pentru meditatie

Cele mai cunoscute mantre pentru meditatie

Cele mai cunoscute mantre pentru meditatie

 

Ce este o mantra de meditatie

Meditația ar putea avea diverse scopuri. Unii oameni meditează pentru a atinge pacea interioară, alții pentru a realiza o concentrare mai mare sau pentru auto-motivație. Există tehnici de meditație menite să ajute participantul să doarmă mai bine, să slăbească, să renunțe la vicii.

O mantra ar trebui să vă ajute să vă eliberati conștiința din ganduri, astfel încât să puteți face loc unei idei pe care doriți să vă concentrați. O mantra este o idee, o filozofie sau o imagine de ansamblu asupra lumii, concentrată într-o propoziție, o frază sau chiar un singur cuvânt.

Repetarea mantrei în mintea ta te va cufunda complet într-o idee și te va apropia de obiectivul tău.

Cele mai cunoscute mantre

Scopul utilizării mantrei este de a te detasa de lumea exterioară. Trebuie să uitați gândurile care vă aglomerează mintea în timpul vieții de zi cu zi și să vă concentrați asupra gândului care vă va ajuta să evoluati.

Primul pas spre aceasta este să vă alegeți mantra. Selectați o cântare care vă vorbește. Chiar dacă ceea ce te atrage inițial este muzica, asigură-te că ai o înțelegere generală a semnificației sale.

În spatele fiecărei mantre stă o idee, o înțelegere a vieții, a dvs., a universului. Numai când vă cunoașteți mantra, vă puteți scufunda complet în procesul de meditație.

1. Aum sau Om

Pronunțat „Ohm”. Strigătul primordial. Înseamnă „Este, va fi sau să devii”. Este cea mai universală mantră. Pentru simplitatea și sunetul său specific, este considerat sunetul universului. Reprezintă vibrația originală, ciclul vieții - nașterea și moartea. Reîncarnare.

Cercetările ne spun că ar putea exista un motiv științific în spatele popularității lui Aum. Se crede că pronuntia Aum se potrivește cu frecvența naturală a universului - 432 Hz, aducându-ne astfel să rezonăm armonios cu cosmosul. În schimb, se crede că majoritatea muzicii moderne este în concordanță cu frecvența de 440 Hz.

Alinierea cu frecvența mai mică vă va calma și vă va ușura procesul de meditație.

2. Om Namah Shivaya

Traducerea este „Mă închin față de Shiva”. Shiva este Dumnezeul suprem al transformării care reprezintă sinele cel mai înalt. Este una dintre cele mai populare mantre hinduse. Se numește Shiva Panchakshara sau pur și simplu Panchakshara. Mantra cu cinci silabe. („Om” este exclus.)

Mantra își are originea în Krishna Yajurveda, unde apare de mai multe ori fără prima sa silabă.

Se crede că cele cinci silabe - '' Na '' Ma '' Si '' Va 'și' Ya 'reprezintă cinci elemente ale lumii -"Na" reprezintă pământ. "Ma” reprezintă apă. "Si” reprezintă foc. "Va" reprezintă aerul pranic și sunetul "Ya" reprezintă cerul sau eterul.

Se consideră că „Om Namah Shivaya” vă aduce mai aproape de zeitatea Shiva și de tot ceea ce reprezintă în natură.

3. Hare Krishna

Întreaga mantră este „Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare” și este pur și simplu repetarea numeroaselor nume ale lui Krishna. A fost popularizat de mișcarea Hare Krishna.

Mișcarea Hare Krishna - Societatea Internațională pentru Conștiința Krishna (ISKCON) - unește diverse centre, temple, comunități, grupuri de întâlniri și altele, dedicate tradiției în cadrul culturii vedice sau hinduse.

Mișcarea ISKCON crede că numele lui Dumnezeu este cunoscut oamenilor în multe variante, inclusiv Allah, Iehova, Yahweh, Rama. Ei au popularizat maha-mantra pentru a recunoaște unitatea credinței.

4. Eu sunt ceea ce sunt

Când Moise i-a cerut numele, răspunsul lui Dumnezeu către Moise, conform faimoaselor rânduri ale Torei ebraice, a fost „Ham-Sah”, sau „Eu sunt ceea ce sunt”.

„Eu sunt ceea ce sunt” reafirmă prezența conștientă a lui Dumnezeu care este totul, unde tot ceea ce este este Dumnezeu infinit.

În timp ce meditați, respirați în timp ce spuneți „ham”. Cu aceasta, îți recunoști prezența și tot ceea ce ești - simțurile, sentimentele tale, experiențele tale. Respirați și continuați să spuneți „sah” și cu aceasta aliniați tot ceea ce sunteți, cu tot ceea ce există. Viața celor dinaintea ta, cu simțurile, sentimentele și experiențele lor. Natura. Și universul.

5. Aham-Prema

Mantra este pronunțată ca „Aah-ham-pree-mah”. Se traduce prin „Eu sunt Iubire Divină”.

Cântând această mantră, te aliniezi cu iubirea divină - tot ceea ce este și poate fi pentru tine iubirea necondiționată. Acceptare, puritate, conformitate, admirație, adorare, apreciere, recunoștință, iertare, afecțiune, emoție, armonie.

‘Aham Prema’ este o mantra simplă care trebuie repetată de 108 ori într-o cântare. Reunește mintea, corpul și sufletul în pace. Te va ajuta să-ți lași trecutul în urmă. Vă va curăța mintea de distragerea atenției și vă va oferi un scop. „Aham Prema” vă va energiza și vă va oferi un nou început.

6. Ho’oponopono

Pronunțat „ho-oh-pono-pono”, este o Mantra hawaiană veche. Sensul ar fi: Te iubesc; Îmi pare rău; te rog să mă ierți; mulțumesc.

Este preferat de persoanele care se simt copleșite de sentimente de furie, rușine, care au probleme cauzate de relații interpersonale complexe sau se găsesc incapabile să-și exprime sentimentele față de cei dragi. Oamenii care simt că au fost nedreptățiți și le este greu să obțină ei înșiși iertarea.

A spune „te iubesc” îți deschide inima. A spune „Îmi pare rău” te menține umil. A spune „Te rog să mă ierți” îți recunoaște imperfecțiunile și a spune „mulțumesc” îți exprimă recunoștința. Mantra vă va vindeca amprenta karmică și vă va oferi o șansă pentru un nou început.

7. Om Mani Padme Hum

Traducerea mantrei ar fi „Salută bijuteria din Lotus”. Este o mantră, folosită de budiștii tibetani pentru a atinge starea supremă de compasiune, cunoscută și sub numele de Chenrezig.

Mantra poate fi împărțită văzută ca un întreg al tuturor componentelor sale.

„Om” este sunetul primordial al universului. Vă aduce armonie și vă aliniază cu energia cosmosului. „Ma” - te dezbracă de nevoile tale. Te îndepărtează de lumea fizicului și te îndrumă spre spiritual. „Ni” - Te eliberează de pasiune și dorință. Vă lasă liniștit și mulțumit. „Pad” - te eliberează de ignoranță și prejudecăți. Rămâi cu dragoste și acceptare. „Eu” - te eliberează de posesivitate. Sunteți gata să acceptați lumea așa cum este. ‘Hum’ - te eliberează de ură.

8. Buddho

O mantra, asociată cu budismul Mahayana sau Vajrayana, și o parte semnificativă a tradiției Theravada. Repetarea numelui lui Buddha sau a altor fraze în Pali se consideră că ajută participantul la dezvoltarea bunătății iubitoare.

„Buddho” vine să semnifice titlul Său, mai degrabă decât numele său. Repetând mantra, solicitați ca profesorul luminat să vă aducă pace, armonie între voi și lume, armonie între lumea reala  și cea spirituală.

Stați confortabil pe pământ și respirați adânc înainte de a începe. Apoi, respirând, spuneți un „Bud-” lung, expirați, continuați „-dho”.

Mantra vă va aduce claritate și strălucire la sfârșitul sesiunii.

9. Lumen de Lumine

Lumen De Lumine este cântarea luminii. Te ajută să te simți deschis către lume. Acesta va scufunda participantul în lumină. Dacă viața ta este copleșită de întuneric, Lumen De Lumine îți curăță aura și te umple cu strălucire și energie. Te vei simți mai treaz și revitalizat. Este echilibrul perfect între putere și pace.

Mantra vă va oferi încrederea în care sunteți protejat de energiile rele. Te vei simți puternic, neatins, invincibil, ca soarele.

Lumen De Lumine poate atinge pe oricine. Nu trebuie să vă închideți în minte cu această mantra.

10. Sat, Chit, Ananda

Cunoscut și sub numele de Satchitananda, un cuvânt sanscrit compus format din cele trei cuvinte „sat”, „cit” și „ananda”.

"Sat" înseamnă: existență, a fi prezent, a fi în viață, a supraviețui, a fi adevărat, a fi bun, a avea dreptate, natural, cu cunoștințe, onest.

"Chit" înseamnă: a simți, a simți, a recunoaște, a înțelege, a recunoaște, a gândi la ceva, a forma o idee, a fi conștient, a gândi, a lua în considerare.

"Ananda" înseamnă: bucurie, fericire, plăcere, plăcere, fericire, pură exaltare.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe