EnglishRomanian

Ce este Shungitul? Proprietăți și utilizări ale acestei pietre

Ce este Shungitul? Proprietăți și utilizări ale acestei pietre

Ce este Shungitul? Proprietati si utilizari ale acestei pietre

Shungitul este cunoscut pentru purificare, împământare și protecție

   Gândiți-vă la modul în care un filtru de apă purifică apa. Aceasta este acțiunea pe care shungite o oferă câmpului tău auric – filtrarea energiilor și tiparelor emoționale din interiorul tău și din exteriorul tău care nu te servesc. Astfel, este o piatră bună pe care să o ai în mediul tău pentru sănătatea psihică în fiecare zi. (Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie curățat și purificat în mod regulat.)

Shungit cub   Shungitul este, de asemenea, o piatră puternică de împământare care vă ajută să vă ancorați în corpul dumneavoastră și să vă întărească și să vă stabilizeze chakra rădăcină. Combinația de împământare și purificare îl face un ghid constant și protector pentru a face o muncă emoțională mai profundă. Pe măsură ce sapi în experiențele trecute și emoțiile îngropate care alcătuiesc umbra ta, shungitul ajută la transmutarea acestor energii în energie luminoasă.

   Protecția pe care shungite o oferă este în a vă ajuta să nu preluați energiile negative de la alți oameni și să vă puteți clarifica mai ușor și să fiți ferm cu granițele voastre. Shungitul vă ajută să știți ce energie este „a voastră” și ce aparține altor oameni și vă permite să eliberați responsabilitatea pentru aceasta. Astfel, este o piatră bună pentru cei din profesiile de vindecare să-și protejeze energia personală și să nu preia energia de la alții. Ar fi un cadou grozav pentru o asistentă, un terapeut sau un practicant de Reiki!

   Dacă doriți să purificați și să curățați, spațiul dvs. sau pe dvs., de energiile stagnante, întunecate sau grele, shungitul este un instrument eficient și puternic. Asociați-l cu selenit pentru ritualuri de curățare și eliberare, cu piatră de lună pentru a vă scufunda adânc în cunoașterea interioară sau cu granat pentru a crește rezistența.

Istorie și tipuri de shungit

Shungit telefon   Shungitul este de obicei negru, dar poate varia până la o culoare de bronz adânc. Este opac, dar poate avea o calitate strălucitoare, făcându-l să arate lucios și metalic. Cea mai înaltă calitate, sau „shungite de elită”, este alcătuită din cel puțin 90% carbon, cu aspect strălucitor și recuperată manual, spre deosebire de minerit industrial. „Shungitul obișnuit” obtinut prin minat industrialeste negru mat și 30 până la 50% carbon.

   Originea sa pare să fie biologică, precum cărbunele sau petrolul. De asemenea, s-a descoperit că conține fullerene, structuri de carbon foarte interesante, cu proprietăți unice, care au fost numite după Buckminster Fuller (numit și buckyballs). Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acestea apar doar în cantități foarte mici în shungit.

   S-a descoperit că shungitul are proprietăți antibacteriene utile în purificarea apei și este studiat pentru potențiale aplicații medicale. Cu toate acestea, acest lucru se poate datora conținutului său de carbon, mai degrabă decât aspectelor particulare ale shungitului - carbonul este deja folosit în mod obișnuit în filtrele de apă.

   Shungitul nu este, din punct de vedere tehnic, un cristal, ci un mineraloid (cum ar fi chihlimbarul, opalul sau obsidianul), datorită structurii sale. Dar asta nu-l face mai puțin puternic! Folosit de secole, shungitul a fost considerat de multă vreme o piatră pentru vindecare, Petru cel Mare al Rusiei folosind-o în stațiunea sa pentru a purifica apa. Nord-vestul Rusiei este de fapt locul unde se află cea mai mare și cea mai veche sursă de shungit, cu alte zăcăminte raportate în Austria, India, Kazahstan și Republica Democrată Congo.

Proprietăți și beneficii Shungit

   Există mai multe motive pentru care atât de mulți oameni cred că cristalele precum shungit au proprietăți vindecătoare care sunt tangibile atât la nivel emoțional, cât și fizic.

Shungit piramida Protecție EMF

Emisiile de câmp electromagnetic (EMF) sunt o formă de radiație care poate fi dăunătoare celulelor și ADN-ului.

Au fost efectuate studii privind eficacitatea cristalelor de shungit care protejează de EMF care au produs rezultate pozitive.

 Purificarea apei

De-a lungul veacurilor, oamenii au folosit pietre prețioase precum shungitul pentru a purifica apa prin absorbția și eliminarea contaminanților.

Un studiu realizat în 2018 a constatat că, prin plasarea unei roci de shungit în apă contaminată, pesticidele și alta murdărie ar putea fi filtrate în mod eficient din apă și pot fi sigure de băut.

 Eliberare de stres

Numeroase studii anecdotice susțin că apropierea și utilizarea zilnică a pietrelor prețioase de shungit pot contribui la scăderea nivelului de stres și la o stare de spirit mai calmă și mai clară.

 Eliminarea bacteriilor

Compoziția ridicată a fullerenelor dintr-o rocă medie de shungit este ceea ce a dat acestui cristal o reputație de curățare bacteriană.

Au fost făcute mai multe studii privind eficacitatea SNC-urilor în distrugerea bacteriilor sau agenților patogeni dăunători, motiv pentru care unii oameni folosesc shungitul pentru proprietățile sale antibacteriene.

Cum să aveți grijă de shungit

   Este întotdeauna o idee bună să aveți grijă de pietrele și cristalele dvs., astfel încât să puteți continua să profitați la maximum de ele. Și când vine vorba de shungit, nu lipsesc modalitățile prin care îl puteți curăța și reîncărca.

Shungit pandantiv   Este recomandat să folosești o tehnică de vizualizare pentru a curăța, ținând cristalul în mâini și respirând profund. Vizualizați lumina universală, vindecătoare, care umple piatra până când toată negativitatea a fost dizolvată. Vedeți cum se extinde până când înconjoară piatra și vă umple mâinile. Intenționați ca toată negativitatea să fie îndepărtată din piatră și dizolvată. Când simți intuitiv că piatra a fost curățată, poți opri vizualizarea.

   Puteți încerca, de asemenea, să vă folosiți propria respirație. Pentru a curăța o piatră folosind respirația, trebuie mai întâi să vă curățați mintea de orice gânduri din afară. Apoi, țineți cristalul într-o mână și expirați cu forță în timp ce vă fluturați rapid cealaltă mână.

   Unele cristale pot fi curățate cu apă, în special cu apă care curge natural, ca un râu. Dar pentru că unele cristale pot fi deteriorate de apă și/sau sare, puteti pune pietrele într-un bol cantator și să-l cantati sau să folositi fum de palo santo pentru a le curăța.

  Dacă aveți nevoie de o anumită împământare sau doriți să profitați de înțelepciunea voastră spirituală, shungitul ar putea fi o opțiune excelentă pentru a vă ajuta să faceți asta. În timp ce shungitul „de elită” este mai rar, shungitul obișnuit deține acele proprietăți și beneficii și oricare dintre ele va aduce un plus grozav colecției tale.

Unde ar trebui tinut Shungitul

   Există multe modalități simple de a încorpora o rocă shungite în stilul tău de viață. Pentru un efect de purificare fizic, puneți shungitul (curățat și încărcat) într-o baie fierbinte sau într-o sticlă de apă pentru a scăpa de toxinele nedorite și pentru a vă curăța corpul.

  Dacă aveți nevoie de sprijin emoțional sau spiritual, plasarea pietrei de shungit în dormitorul sau spațiul de lucru va aduce claritate minții și va filtra vibrațiile negative.

   Alternativ, poți să-ți ții prețiosul shungit în palmă în timpul meditației sau să-l așezi pe frunte în timp ce faci un pui de somn. Oriunde alegeți să plasați cristalul de shungit, plasați-l cu intenție pentru cele mai bune rezultate posibile.

 

Vezi toate produsele de Shungit disponibile

Comentarii

Recenzii clienti

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie
Sorteaza dupa:
Cu fotografii
Trandafir Daniela
Trandafir Daniela
15.10.2023
Comentariu
se poate purifica la soare si de asemenea purtat ca si medalion la gat ?multumesc
StoneMania Bijou
Raspuns de la: StoneMania Bijou
25.10.2023
Buna ziua, se poate. Cristalul se purifica la soare doar atunci cand este lasat cu intentia de purificare.
Scrie o recenzie
Distribuie mai departe