Ulei esential de Guaiac, Mayam 10g

1501 Lei
(TVA inclus)
Stoc epuizat
30 zile
MAY795522
  • Beneficii
  • Livrare
  • Metode de plata
  • Magazin in Bucuresti
    • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
    • — Transport gratuit peste 199 lei
    • — Certificat garantie si conformitate
    • — Plata in rate
    • — Program de fidelizare
    • — Deschidere colet la livrare
    • — Notificari prin SMS
    • — Firma autorizata ANPC
    • — Oriunde in Romania prin curier rapid
    • — Cost transport: 9,99 lei Easybox, 15 lei DPD si Sameday / 18 lei Fan Courier
    • — Peste 199 lei transport gratuit
    • — Livrare in 1-3 zile
    • — Ramburs la curier
    • — Online cu card bancar
    • — Plata cu cardul la easybox
    • — Plata cu cardul la FANbox
    • — Plata in magazin
  •  0766613696

    Harta magazin StoneMania Bijou Bucuresti

Ulei esential de Guaiac, Mayam 10g

Este un ulei solid cu o aromă balsamică persistentă ce combină note pământii, florale și de fum, utilizat ca esență parfumantă și ca fixator pentru parfumuri. Este remarcat pentru efectul antiinflamator, pentru acțiunea decongestionantă asupra sistemului circulator și beneficiile aduse pielii deteriorate.

Guaiacul este un arbore exotic originar din America de sud, cu lemn de esență tare de culoare brun-măslinie și minunate flori albastre, utilizat de nativii amerindieni pentru vindecarea diverselor afecțiuni, vindecarea pielii și stimularea autovindecării. Obținut prin distilarea lemnului, uleiul esențial de guaiac se prezintă sub formă de pastă cu un miros pregnant și greoi în stare pură, dar care, în diluție revelează un parfum interesant și inconfundabil ce împletește note balsamice, lemnoase, florale, pământii și de fum. Extractul de guaiac este inclus și în unele formule farmaceutice de tratament extern în caz de eczeme, dermatite, diverse afecțiuni cutanate inflamatorii de ordin chimic, mecanic sau psihosomatic, oferind soluții non-invazive și fără efecte adverse. Rășina de guaiac este utilizată ca aditiv alimentar cu rol antioxidant.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă

Proprietăți organoleptice: la temperatura camerei este o pastă de culoare bej verzui; se poate fluidifica prin încălzire pe baie de apă la 40-50 °C

Descriere olfactivă: miros balsamic, dulceag, floral, cu note pământii și de fum

Ingrediente (INCI): bulnesia sarmientoi wood oil

Proprietățile uleiului de guaiac

  • antiinflamator, conține sesquiterpene (bulnesol, guaiol, eudesmol)
  • regenerator și reparator cutanat
  • decongestionant venos și limfatic, util în retenții de fluide și reumatism
  • blând, bine tolerat de pielea sensibilă și delicată
  • tonic și stimulant general
  • parfumant, esență balsamică cu note de fond, fixator de parfumuri

Cum se folosește în cosmetică și parfumerie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • fiind un produs sub formă de pastă la temperatura camerei, înainte de încorporare trebuie fluidificat prin încălzire
  • ca ingredient în creme, balsamuri sau unguente în caz de iritații, eczeme, dermatite, piele deteriorată
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice 1-2%
  • dozaj pentru creme dermale și ca fixator în parfumuri, 1-5%
  • ca esență parfumantă și ca fixator de parfumuri, inclusiv pentru săpunuri

Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern

 

Cantitate: 10g

 

 

Ambalare: Sticluta cu picurator

Pretul contine TVA si se refera la 10g.

Producator
  • Mayam
Cantitate
  • 10g

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Cumparate frecvent impreuna