Totul despre îngeri - Hazel Raven, carte

6000 Lei
(TVA inclus)
in stoc
30 zile
DIV147-STM066925

Cartile nu sunt incluse in promotie!

 • Beneficii
 • Livrare
 • Metode de plata
 • Magazin in Bucuresti
  • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
  • — Transport gratuit peste 199 lei
  • — Certificat garantie si conformitate
  • — Plata in rate
  • — Program de fidelizare
  • — Deschidere colet la livrare
  • — Notificari prin SMS
  • — Firma autorizata ANPC
  • — Oriunde in Romania prin curier rapid
  • — Cost transport: 9,99 lei Easybox, 15 lei DPD si Sameday / 18 lei Fan Courier
  • — Peste 199 lei transport gratuit
  • — Livrare in 1-3 zile
  • — Ramburs la curier
  • — Online cu card bancar
  • — Plata cu cardul la easybox
  • — Plata cu cardul la FANbox
  • — Plata in magazin
 •  0766613696

  Harta magazin StoneMania Bijou Bucuresti

Descriere

 Totul despre îngeri
Ghidul suprem al înţelepciunii angelice

Lucrul cu îngerii ne oferă şansa de a ne dezvolta înţelepciunea, de a aprofunda cunoaşterea de sine şi de a depăşi obstacolele prin conectarea la lumina noastră interioară, care reprezintă puntea de legătură directă cu Dumnezeu. Atunci când îţi integrezi în mod coerent corpul, mintea şi spiritul, tu nu numai că îţi ridici frecvenţa de vibraţie, dar contribui la ridicarea frecvenţei întregii umanităţi şi a pământului însuşi.

Descriere

Cartea este divizată în două părţi:

    Partea I prezintă subiectul îngerilor şi felul în care pot fi invitaţi aceştia în viaţa noastră, iar
    Partea a II-a prezintă repertoarul extins al îngerilor.

Cartea cuprinde 11 capitole în care sunt descrise ierarhiile angelice, corespondenţa acestora cu culorile, vindecarea cu îngeri, cristalele care le sunt asociate, corespondenţele cu Cabala, şi multe altele. Conţine de asemenea un set de exerciţii practice sub formă de meditaţii şi afirmaţii pentru invocarea îngerilor.

Îngerii acţionează ca o punte de legătură între lumea fizică şi cea spirituală, şi foarte mulţi oameni vorbesc despre ajutorul şi călăuzirea primite de la aceşti mesageri remarcabili ai lui Dumnezeu. Folosind acest ghid practic şi exhaustiv de referinţă, vei afla cum să lucrezi cu îngerii pentru a-ţi dezvolta înţelepciunea, pentru a-ţi amplifica cunoaşterea de sine şi pentru a depăşi obstacolele. Descoperă conexiunea care există între îngeri şi energia cristalelor, uleiurile esenţiale, Cabala, astrologie şi chakra-e. Află cum îţi poţi crea un altar al îngerilor sau un jurnal al recunoştinţei şi cum să meditezi cu îngerii. Cartea Totul despre îngeri este plină de înţelepciune, de afirmaţii şi de exerciţii. Ea te învaţă cum să experimentezi puterea îngerilor şi cum să îi inviţi în viaţa ta.

Caracteristici

 • Numărul de pagini: 400
 • Formatul în cm. (l x L x g): 14 x 17 x 2,6
 • I.S.B.N.: 978-606-8420-09-7
 • Traducerea din limba engleză: Cristian HANU
 • Titlul original: The Angel Bible: The Definitive Guide to Angel Wisdom
 • Greutate: 0.622 kg.

 • A apărut în: 2014-08

Specificatii

Autor
 • Hazel Raven
Colectia
 • Totul despre...
Editura
 • Adevar Divin

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Cuprins carte

Partea I

Introducere 6

Partea a II-a

Repertoarul îngerilor 44

Ierarhiile angelice 46

Îngerii şi Cabala 68

Culorile îngerilor 100

Meditaţii cu îngeri 148

Îngeri din diferite regiuni 172

Viziuni ale îngerilor 196

Vindecarea cu îngeri 212

Îngerii şi cristalele 278

Îngerii şi uleiurile esenţiale 334

Îngerii şi astrologia 356

Îngerii care te pot ajuta 370

Glosar 380

Index 386

Mulţumiri 400


A apărut în: 2014-08

Fragmente din carte

Vindecarea cu îngeri

Cauzele bolilor

Medicina convenţională se focalizează asupra sistemelor fiziologice ale corpului, folosind analize şi testând simptomele pentru a afla diagnosticul bolii. Ea încearcă să vindece boala prin operaţii chirurgicale şi cu ajutorul medicamentelor. Înainte ca medicina convenţională să devină atât de prevalentă, oamenii încercau să se vindece cu remedii naturiste. Ei ştiau că viaţa lor este influenţată în mare măsură de diferitele energii, cele mai subtile dintre acestea neputând fi văzute sau simţite de marea majoritate a oamenilor, care le consideră inexistente.

Starea de sănătate poate fi privită ca un flux armonios şi continuu de energie care curge între corp, minte, spirit, suflet şi reţeaua universală a vieţii. Atunci când un aspect al vieţii noastre ne nemulţumeşte, noi blocăm practic fluxul de energie vitală pe toate nivelele fiinţei noastre. Cu toţii ne aflăm într-o stare constantă de schimbare şi de creştere personală; de aceea, rămânerea în armonie cu sufletul nostru reprezintă un act absolut necesar de echilibrare, care nu încetează niciodată.

Ilustraţie

Ori de câte ori ne simţim stresaţi, noi blocăm practic fluxul de energie vitală.

Redirecţionarea energiei vitale Toate terapiile şi metodele de vindecare încearcă să reorienteze fluxul de qi (energia vitală) către organismul bolnav. Terapeuţii încearcă să elimine tiparele bolii care au blocat fluxul armonios de energie din interiorul organismului şi dintre acesta şi restul universului. Boala nu este altceva decât maniera spiritului de a comunica cu tine prin intermediul corpului tău, dar şi prin gândurile, emoţiile şi sentimentele tale. Ea nu trebuie considerată o experienţă negativă, căci nu reprezintă decât încercarea spiritului tău de a-ţi atrage atenţia asupra unui anumit aspect al vieţii tale, pe care trebuie să îl pui în ordine. Atunci când suntem sănătoşi, noi avem tendinţa de a ignora viaţa şi mesajele ei. Ajungem astfel să ne complacem şi să ne amăgim că vom trăi de-a pururi. Această amăgire conduce la stagnare spirituală, la încetarea creşterii spirituale şi la moartea armoniei sufleteşti.

 Fiecare boală şi criza pe care o provoacă cu scopul de a genera o schimbare în viaţa ta dă practic naştere unui spaţiu sacru în care spiritul tău te poate învăţa mai multe lucruri despre tine însuţi. Boala ta este unică şi îţi este caracteristică numai ţie. Dacă încerci să lucrezi cu sufletul tău pentru vindecarea dezechilibrului de care suferi, tu ieşi de pe calea stagnării şi avansezi către o viaţă mai armonioasă şi mai spirituală.

Ilustraţie

Atunci când suntem sănătoşi, acest lucru ni se pare normal, dar nu trebuie să uităm că nimeni nu este nemuritor din punct de vedere fizic.

Vindecările angelice au întotdeauna ca scop restabilirea fuziunii dintre conştiinţa noastră egotică şi sufletul nostru. Ele nu au în vedere exclusiv bunăstarea noastră fizică, ci mult mai mult decât atât. Îngerii ne solicită să ascultăm şoaptele sufletului nostru, să ne percepem emoţiile, să ne dezvoltăm intuiţia şi să ne cultivăm spiritul. Această stare holistică conduce automat la mulţumire, ajutându-ne să funcţionăm în mod adecvat şi să interacţionăm în mod armonios cu ceilalţi oameni şi cu celelalte aspecte ale vieţii.

 

Calea creşterii

Călătoria noastră prin viaţă poate fi uneori dureroasă, căci sufletul îşi caută pe diferite căi autenticitatea şi maturitatea. Foarte mulţi oameni care participă la seminarele mele despre îngeri îmi spun că simt că s-au întors acasă, că s-au regăsit, că se simt conectaţi, că îşi amintesc cine sunt cu adevărat. La seminarele mele curg foarte multe lacrimi, dar acestea sunt întotdeauna lacrimi de bucurie.

Putem vorbi de o stare de comunicare angelică autentică numai atunci când nu ne mai simţim singuri. Nu numai că avem acces la o protecţie, călăuzire, susţinere şi afecţiune care ne sunt oferite din abundenţă, dar acestea ne vin practic în întâmpinare, influenţându-ne şi îmbunătăţindu-ne toate domeniile vieţii.

Deşi îngerii nu reprezintă niciodată o soluţie facilă, foarte mulţi oameni experimentează într-adevăr o schimbare instantanee şi permanentă în bine. Dacă vei învăţa să te pui la unison cu îngerii, îţi vei regăsi menirea în viaţă şi calea de întoarcere acasă. Pe de altă parte, lucrul cu îngerii poate conduce la renunţarea la vechile tipare şi convingeri, şi la ieşirea din zona de confort. Este nevoie de curaj pentru a deschide poarta vindecării, şi chiar şi cele mai benefice schimbări pot fi uneori dificile.

Unul din aspectele procesului de transformare este reintegrarea – pe o bază nouă – în mediul înconjurător şi schimbarea stilului de viaţă. Aceste schimbări îi afectează pe toţi cei din jurul tău: partenerul de viaţă, copii, familia, prietenii şi colegii de muncă. Aceştia nu se simt întotdeauna confortabil cu noul tău „eu”, căci dacă l-ar accepta ar trebui să se transforme ei înşişi, şi nu toţi se simt pregătiţi pentru o astfel de schimbare. Aminteşte-ţi de o perioadă din viaţa ta când a trebuit să te schimbi (dintr-un motiv sau altul), fie din cauza unui doliu, fie din cauza divorţului sau a pierderii unei slujbe. Aminteşte-ţi cât de dificil a fost atunci procesul.

Este important să ai încredere în sine şi să fii foarte perseverent în ceea ce priveşte procesul de transformare, căci ceilalţi te vor considera egoist. Caută întotdeauna oameni care te susţin şi te încurajează să îţi continui creşterea spirituală şi regenerarea stării de sănătate.

Ilustraţie

Unul din aspectele procesului de transformare este reintegrarea – pe o bază nouă – în mediul înconjurător şi schimbarea stilului de viaţă, fapt care îi afectează pe membrii familiei tale şi pe prietenii tăi.

 

Pregătirea în vederea unei şedinţe de vindecare cu îngerii

Cei mai înzestraţi vindecători cunosc importanţa meditaţiei pentru liniştirea minţii, înainte de a se deschide în faţa energiilor superioare ale lumilor angelice. Dacă nu ar face acest lucru, ei ar risca să se simtă copleşiţi de experienţa trăită.

Înainte de a încerca să îi vindeci pe alţii, este la fel de important să treci personal printr-un proces de autovindecare şi de punere la unison cu îngerii. Punerea la unison cu lumea îngerilor poate fi un proces extrem de uşor, îndeosebi dacă faci meditaţiile recomandate în această carte.

Reţine însă: nu uita să te pregăteşti din punct de vedere fizic, mental, emoţional şi spiritual înainte de a încerca să vindeci alte persoane.

 

Cum trebuie să te pregăteşti pentru punerea la unison cu îngerii

Maniera în care te pregăteşti tu însuţi şi în care îţi pregăteşti clientul înainte de o şedinţă de vindecare cu îngeri are un efect hotărâtor asupra calităţii experienţei şi asupra rezultatului ei. Iată câteva linii directoare care te pot ajuta să obţii rezultate optime în urma unei astfel de şedinţe:

Ce trebuie să faci

1. Poartă haine largi din bumbac alb, care îţi permit o bună libertate de mişcare, înainte de a oferi sau de a primi un tratament. Ţesăturile sintetice interferează cu fluxul energiei prin meridiane şi pot conţine o energie negativă. Hainele ponosite sau închise la culoare îţi reduc frecvenţa de vibraţie (la fel şi clientului tău).

2. Spune-i clientului să bea multă apă înainte şi după fiecare şedinţă de vindecare, pentru a facilita astfel eliminarea blocajelor energetice şi a toxicităţii. Bea tu însuţi cât mai multă apă, pentru a-ţi purifica energia înainte şi după şedinţă.

3. Evită contactul cu metalele grele înainte şi după şedinţă, căci sângele este direcţionat de aceasta pentru a ajuta procesul de digestie.

4. Spală-ţi mâinile în apă rece înainte şi după fiecare şedinţă cu un client, pentru a elimina astfel energiile reziduale.

5. Relaxează-te şi amplifică-ţi încrederea în sine înaintea unei şedinţe de vindecare, căci dacă eşti tensionat, clientul tău va simţi acest lucru şi va deveni el însuşi tensionat.

6. Roagă-ţi clientul să îşi scoată lentilele de contact, ochelarii, bijuteriile, cureaua şi toate obiectele din metal, cum ar fi cheile sau monedele din buzunare.

7. Clientul trebuie să stea culcat pe masa de masaj sau pe canapeaua terapeutică, cu o pernă sub cap. Canapeaua trebuie să fie suficient de mare şi de lungă pentru ca el să stea confortabil, astfel încât să îşi relaxeze cu uşurinţă braţele şi să se simtă bine.

8. Spune-i clientului să nu îşi încrucişeze braţele şi picioarele în timpul procesului terapeutic, căci acest lucru îi blochează fluxul de energie.

9. Dacă în timpul şedinţei i se face frig, acoperă-ţi clientul cu o pătură albă.

10. Nu te grăbi. Procesul de rezonanţă cu îngerii necesită timp.

11. Acordă-ţi suficient timp pentru a crea o conexiune energetică cu clientul tău. Dacă te simţi ameninţat sau secătuit de energie din cauza unei entităţi inferioare ataşată de acesta, solicită imediat protecţia Arhanghelului Mihail.

 

Activarea palmelor şi a corpului mental

Activarea centrelor din palme

Este foarte important să îţi amplifici receptivitatea din palme înainte de a oferi un tratament terapeutic cu îngeri, astfel încât să îţi dezvolţi sensibilitatea faţă de energiile subtile. Mâinile şi braţele sunt o extensie a chakra-ei inimii (gândeşte-te ce simţi atunci când îmbrăţişezi pe cineva). Pentru a ajuta pe altcineva cu ajutorul energiei angelice, este absolut necesar să ne deschidem chakra inimii (vezi pagina 146, Meditaţia asupra Stelei Inimii cu ajutorul Flăcării Roz).

Ce trebuie să faci

1. Spală-ţi mâinile cu apă rece şi usucă-le bine înaintea şedinţei de vindecare, pentru a-ţi deschide astfel chakra inimii.

2. Scutură-ţi viguros mâinile pentru a le sensibiliza. În acest fel, îţi vei debloca energia emoţională şi îţi vei deschide chakra inimii.

3. Freacă-ţi rapid palmele de mai multe ori cu o mişcare circulară, pentru a acumula mai multă energie qi la suprafaţa lor.

4. Alternativ, apropie-ţi şi depărtează-ţi rapid palmele, până când simţi cum la suprafaţa lor se acumulează energia qi, sau rulează un cristal transparent de cuarţ între palme.

Ilustraţie

Cristal transparent de cuarţ

 

Activarea corpului mental

Acest exerciţiu îţi va amplifica percepţia prin energizarea corpului tău mental, conectându-te cu Raza galbenă a Arhanghelului Jofiel, care te va ajuta să intri mai uşor în contact cu câmpul energetic al clientului tău. Acest lucru este cu deosebire important dacă te afli la început şi abia te familiarizezi cu chakra-ele. În timp, nu vei mai simţi nevoia să îţi energizezi corpul mental, iar chakra-ele din palmele tale vor dezvolta o structură energetică uimitoare.

Ce trebuie să faci

1. Amplifică-ţi receptivitatea palmelor prin spălarea lor cu apă rece şi prin uscarea lor. Sensibilizează-ţi palmele prin scuturarea lor viguroasă. Freacă-le apoi rapid cu mişcări circulare de mai multe ori, pentru a acumula mai multă energie qi la suprafaţa lor.

2. Ţine-ţi palmele faţă în faţă, la aproximativ 22 cm distanţă. Simte energia care emană din ele şi joacă-te cu ea (o vei simţi ca pe un caramel lipicios).

3. Începe să formezi o sferă cu această energie şi vizualizeaz-o în culoarea galben-strălucitoare. Când sesizezi că sfera vibrează cu putere, pulsând de energie vitală, plaseaz-o în zona plexului solar. Acest procedeu îţi va energiza rapid corpul mental.

Ilustraţie

Rulează un cristal transparent din cuarţ între palme pentru a-ţi activa chakra-ele din acestea.

 

Perceperea chakra-elor

Cele şapte chakra-e principale sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale şi al liniei mediane a corpului. Aceste vortexuri energetice absorb şi distribuie forţa vitală sau qi. Dacă doreşti să lucrezi cu câmpurile de energie subtilă, trebuie să devii conştient de fiecare chakra.

Cum pot fi percepute chakra-ele

Dacă nu eşti familiarizat cu câmpurile de energie subtilă şi cu punerea unui diagnostic energetic intuitiv, iată un exerciţiu simplu care amplifică percepţia chakra-elor. Exerciţiul se face în doi. Partenerul tău trebuie să stea culcat cu faţa în sus pe canapeaua terapeutică.

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Rafael şi roagă-l să îţi amplifice intuiţia.

2. Inspiră profund şi relaxează-te. Elimină toate gândurile şi emoţiile negative din minte şi focalizează-te asupra câmpului energetic al partenerului tău. Adoptă o atitudine detaşată şi pozitivă.

3. Plasează-ţi palmele pe umerii partenerului şi acordă-ţi câteva minute pentru a te pune la unison cu energia lui. Această parte a exerciţiului este esenţială.

4. Dacă te simţi pregătit, începe să scanezi chakra-ele partenerului (vezi paginile 102-103).

5. Începe la aproximativ 20 de cm deasupra creştetului capului său, în zona coronară. Ridică-ţi sus braţele, cu palmele faţă în faţă, la o distanţă de aproximativ 50 cm.

6. Coboară-ţi lent palmele către creştetul capului partenerului, apropiindu-le. Dacă percepi vreo rezistenţă, opreşte-te. Explorează cu palmele câmpul energetic al chakra-ei coronare a partenerului tău. Cel mai adesea, aceasta este percepută la aproximativ 15 cm deasupra capului, dar acest lucru depinde de sensibilitatea şi de dezvoltarea spirituală a fiecăruia.

7. Deplasează-ţi palmele deasupra celui de-al treilea ochi al partenerului, la o distanţă de aproximativ 50 cm. Lasă-ţi încet braţele în jos şi apropie-ţi palmele, până când percepi o anumită rezistenţă. Explorează cu palmele câmpul energetic al celui de-al treilea ochi al partenerului. Fă cu blândeţe acest lucru, căci marea majoritate a oamenilor aflaţi pe o cale spirituală au o mare sensibilitate în această zonă.

8. Repetă procesul cu toate celelalte chakra-e. În acest fel, vei învăţa să receptezi toate chakra-ele principale.

Ilustraţie

Învaţă să percepi chakra gâtului coborând braţele şi apropiind palmele până când începi să simţi o anumită rezistenţă.

9. Chakra rădăcinii are frecvenţa cea mai joasă de vibraţie şi poate fi simţită cel mai uşor. Ca să o simţi, va trebui să stai la picioarele partenerului. Plasează-ţi palmele sub talia acestuia, între picioare. Ridică-le apoi treptat până când ajungi să simţi o rezistenţă.

10. La sfârşitul exerciţiului, detaşează-te de energia partenerului tău şi centrează-te. Roagă-l pe Arhanghelul Rafael să te centreze, să îţi închidă, să îţi sigileze şi să îţi protejeze centrii chakra-elor şi aura. Roagă-l să procedeze la fel şi cu partenerul tău. Dacă doreşti, poţi să notezi într-un jurnal ce ai simţit, iar dacă este cazul, poţi discuta cu partenerul tău despre percepţiile tale.

 

Folosirea pendulului pentru lucrul cu chakra-ele

Există multe tehnici de lucru cu chakra-ele, dar una dintre cele mai uşoare este folosirea unui pendul dintr-un cristal de cuarţ transparent. Un astfel de pendul este alcătuit dintr-un cristal de cuarţ transparent lung de aproximativ 5 cm, simetric tăiat şi echilibrat, şi suspendat de un lănţişor de argint. Cuarţul este un cristal ideal, deoarece are un spectru larg de energii vindecătoare şi poate fi curăţat, consacrat şi programat cu uşurinţă pentru lucrul cu lumea îngerilor.

Caută un cristal care rezonează cu câmpul tău energetic şi ţine-l aproape de plexul tău solar, astfel încât să îi simţi cu putere rezonanţa. Fluxul tău de energie prana-ică pătrunde astfel în cristal şi îl energizează.

Ilustraţie

Înainte de a începe lucrul cu pendulul, trebuie să stabileşti ce tip de mişcare reprezintă răspunsul afirmativ şi ce tip reprezintă răspunsul negativ. Cristalele de cuarţ sunt uşor de folosit.

 

Cum poţi stabili ce tip de mişcare a pendulului tău reprezintă răspunsul pozitiv şi ce tip reprezintă răspunsul negativ

Dacă eşti începător, trebuie să stabileşti dacă pendulul pe care l-ai ales rezonează cu câmpul tău energetic sau dacă îţi este imposibil să primeşti răspunsuri pozitive şi negative corecte cu ajutorul lui. Acest dialog cu pendulul îţi este caracteristic numai ţie. Unii oameni descoperă că pendulul lor începe să se învârtă în sensul acelor de ceasornic pentru răspunsul pozitiv şi în sens invers acelor de ceasornic pentru răspunsul negativ. Este posibil însă ca pendulul tău să reacţioneze diferit. Ceea ce contează este să ştii exact ce tip de mişcare face pendulul atunci când îţi dă un răspuns pozitiv sau negativ. Trebuie însă să verifici la începutul fiecărei şedinţe de lucru dacă mişcările pendulului nu s-au schimbat.

Ai nevoie de

Un pendul cu cristal de cuarţ suspendat de un lănţişor de argint

Ce trebuie să faci

1. Ţine lanţul pendulului între degetul mare şi arătătorul mâinii drepte. Ţine palma stângă chiar sub pendul. Asigură-te că pendulul nu se mişcă. Dacă pendulul rezonează cu tine, el ar trebui să înceapă să „tremure”. Acest semn arată întotdeauna că pendulul rezonează cu câmpul tău energetic.

2. Dacă pendulul nu intră imediat în rezonanţă cu tine, ţine-l în faţa plexului solar. Dacă nici aşa nu reacţionează, apropie-l de chakra inimii.

3. Linişteşte-ţi pendulul şi roagă-l mental sau cu voce tare să îţi arate mişcarea care corespunde răspunsului pozitiv. Aşteaptă câteva momente pentru ca mişcarea să devină evidentă.

4. Linişteşte-ţi din nou pendulul şi roagă-l să îţi arate mişcarea care corespunde răspunsului negativ. Aceasta trebuie să fie diferită de prima.

 

Purificarea chakra-elor

Există multe tehnici de purificare a chakra-elor, iar una dintre cele mai uşoare constă în folosirea unui pendul cu cristal de cuarţ, mai ales dacă te-ai pus deja la unison cu energia îngerilor vindecători. Îngerii vor ghida pendulul astfel încât să caute zonele de dezechilibru din interiorul chakra-ei. Tehnica poate fi folosită pentru purificarea, energizarea, fortificarea, alinierea şi armonizarea întregului sistem de chakra-e din corp.

Ilustraţie

Pendulul cu cristal de cuarţ şi cel cu ametist asigură o gamă largă de energii vindecătoare.

Cum pot fi purificate chakra-ele

Ai nevoie de

Un pendul cu cristal de cuarţ pe un lănţişor de argint

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Zadchiel şi Flacăra lui Violet a Transformării. Aceasta va transforma în energie pozitivă orice blocaje energetice şi orice energii negative eliberate sau eliminate.

2. Stabileşte mişcările pendulului pentru răspunsul pozitiv şi pentru cel negativ, iar apoi ţine pendulul deasupra fiecărei chakra-e pe rând şi întreabă-l dacă aceasta are nevoie de purificare.

3. Începe cu chakra coronară şi coboară apoi la nivelul celorlalte chakra-e. Dacă o chakra are nevoie de purificare, ţine pendulul deasupra ei şi lasă-l să o cureţe. De regulă, mişcarea este în sens invers acelor de ceasornic. Vizualizează Flacăra Violet deasupra chakra-ei până la eliminarea blocajului.

4. Dacă ai terminat cu toate chakra-ele, poţi trece la încărcarea lor cu energie vindecătoare până la echilibrarea şi alinierea lor (vezi paginile 228-229, Echilibrarea chakra-elor).

5. O altă metodă utilă de purificare a chakra-elor constă în a-ţi ţine palmele deasupra chakra-elor partenerului; distanţa între palme trebuie să fie de aproximativ 20 cm. După ce ai terminat, inversează rolurile cu partenerul tău. În rest, procedează la fel ca la paşii 3-4.

Una din modalităţile mele preferate de purificare a chakra-elor constă în folosirea unui evantai din pene şi a unei esenţe produse dintr-un frumos ametist violet (vezi pagina 283 pentru prepararea unei esenţe din pietre preţioase şi pagina 312 pentru mai multe informaţii referitoare la ametist). Pulverizează fiecare chakra pe care intuiţia sau scanarea îţi spun că trebuie purificată cu esenţa de ametist. Apoi foloseşte evantaiul din pene pentru a purifica fiecare chakra. În acest scop, fă mişcări blânde cu evantaiul, de jos în sus.

 

Echilibrarea chakra-elor

Există multe tehnici de echilibrare a chakra-elor. În această secţiune vom prezenta două dintre ele.

Ilustraţie

Folosirea pendulului de cristal deasupra chakra-ei inimii purifică şi realiniază rapid dezechilibrele emoţionale.

Cum pot fi echilibrate chakra-ele cu ajutorul unui pendul

Ai nevoie de

Un pendul cu cristal de cuarţ

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Rafael şi pe îngerii săi vindecători.

2. Ţine pendulul deasupra chakra-elor partenerului, începând cu cea coronară, şi coboară apoi până la chakra rădăcinii.

3. Lasă energia vindecătoare direcţionată de Arhanghelul Rafael să curgă pe rând în fiecare chakra. De regulă, pendulul se roteşte în sensul acelor de ceasornic.

4. După ce ai terminat de încărcat o chakra cu energie vindecătoare, treci la următoarea. Vei şti când trebuie să faci acest lucru atunci când pendulul se va opri.

Cum pot fi echilibrate chakra-ele cu palmele

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Rafael şi pe îngerii săi vindecători. În mod normal, vei simţi energia lor intrând în fiinţa ta prin creştetul capului şi coborând până în chakra inimii, de unde se revarsă prin braţe şi iese afară prin chakra-ele palmelor.

2. Când simţi cu putere fluxul energiei vindecătoare, plasează-ţi palmele către partener, deasupra fiecărei chakra-e pe rând. Palmele sunt distanţate la aproximativ 20 cm. Începe cu chakra coronară şi coboară până când ajungi la cea a rădăcinii.

3. Intuiţia îţi va spune când trebuie să treci la următoarea chakra.

 

Aura

Oamenii din vremurile îndepărtate ştiau şi înţelegeau faptul că dincolo de forma sa fizică, organismul uman reprezintă un câmp de energie care vibrează. În urma observaţiilor lor, ei au învăţat să descifreze aceste energii subtile fundamentale care înconjoară şi penetrează corpul uman.

În limba sanscrită, acest câmp energetic este numit kosas (învelişuri subtile). În limbajul medicinii complementare moderne, el este cunoscut sub numele de câmp energetic biomagnetic sau aură. Cuvântul „aură” provine din grecescul avra, care înseamnă „briză”. Aura este alcătuită din şapte nivele asociate cu cele şapte chakra-e principale. Ele încep chiar cu corpul vizibil (fizic) şi progresează către nivele din ce în ce mai subtile de vibraţie. Toate aurele sunt diferite şi se schimbă în permanenţă în funcţie de gândurile, stările noastre sufleteşti şi starea sănătăţii noastre.

Câmpul auric poate fi afectat şi secătuit de proasta sănătate, tiparele mentale negative, poluanţii din mediu, proastele obişnuinţe alimentare, substanţele care dau dependenţă şi stres. Dezechilibrele aurice se traduc printr-o pierdere de vitalitate care slăbeşte întregul câmp energetic. Blocajele energetice sunt percepute ca nişte pete întunecate în aură.

Nivelele aurice Fiecare nivel auric are propria sa funcţie şi propria conştiinţă energetică. Nivelele alternative sunt întotdeauna unul fix şi altul în mişcare. Astfel, primul, al treilea, al cincilea şi al şaptelea nivel sunt fixe, iar al doilea, al patrulea şi al şaselea sunt în mişcare. Nivelul cel mai apropiat de corpul fizic este nivelul eteric. Acesta reprezintă copia exactă a corpului fizic şi are o culoare albastru sau cenuşiu deschis. Conţine zone luminoase şi se mişcă rapid. Conţine amintirile din perioada de formare a corpului fizic.

Ilustraţie

O aură în toate culorile curcubeului indică o chakră a inimii echilibrată şi plină de bucurie.

Al doilea nivel este asociat cu emoţiile şi reprezintă o masă de culori care se rotesc constant în funcţie de emoţiile noastre. Nivelul al treilea este asociat cu corpul nostru mental şi este un nivel fix de culoare galbenă care susţine procesele gândirii noastre. Nivelul al patrulea este asociat cu energia inimii. are culori pastelate, iar atunci când este plenar dezvoltat, conţine toate culorile curcubeului. Nivelele cinci, şase şi şapte oscilează între albastru, auriu şi argintiu-albăstrui, până la auriu profund. Ele sunt asociate cu dezvoltarea spirituală; de aceea, nu pot fi observate cu uşurinţă la majoritatea oamenilor.

 

Percepţia aurei

Este nevoie de practică pentru a învăţa să percepi aurele. Exerciţiul care urmează are chiar acest scop. Dacă îl vei practica cu perseverenţă, vei învăţa să citeşti aurele altor persoane.

Ilustraţie

Pentru a învăţa să percepi chakra celui de-al treilea ochi, roagă-ţi partenerul să stea culcat pe o canapea terapeutică sau pe o masă.

 

Cum poate fi percepută aura unei alte persoane

Ai nevoie de

Un partener dispus să ia parte la exerciţiu.

Ce trebuie să faci

1. Spune-i partenerului să stea în picioare, cu tălpile depărtate la o distanţă de aproximativ 30 cm, cu genunchii relaxaţi şi uşor îndoiţi. În acest fel, energia sa va curge lin, iar persoana va rămâne „centrată”. Respiraţia trebuie să fie relaxată şi normală.

2. Stai în picioare la cel puţin doi metri de partener şi încarcă-ţi cu energie palmele (vezi pagina 220). Inspiră profund şi relaxează-te. Elimină din minte toate gândurile şi emoţiile negative şi focalizează-te în totalitate asupra câmpului energetic al partenerului tău.

3. Stai cu faţa la partener şi întinde-ţi braţele în faţă, cu palmele către el. Începe să avansezi lent către el. Focalizează-ţi în întregime atenţia (prin intenţie) asupra chakra-elor din palme. Imaginează-ţi că acestea reprezintă o nouă pereche de „ochi” pe care o ai la dispoziţie.

4. Menţine-ţi atenţia focalizată asupra partenerului tău şi încearcă să simţi „marginea” aurei sale. De regulă, aceasta are o formă ovală, care poate fi distorsionată. De îndată ce devii conştient de câmpul său energetic (de îndată ce simţi o rezistenţă, o schimbare de temperatură sau furnicături), începe să te deplasezi în jurul partenerului, definindu-i astfel aura cu mâinile tale.

5. Mişcă-ţi mâinile în sus, deasupra capului lui, şi în jos, în dreptul picioarelor sale. Dă-i ocol. Ia note mentale referitoare la câmpul energetic al partenerului tău, la forma sa şi la senzaţiile pe care le simţi.

6. Fă o scurtă pauză şi relaxează-te (la fel şi partenerul tău), apoi treci la nivelul următor al aurei. Încearcă să simţi toate cele şapte nivele, cu scurte pauze de relaxare între ele.

7. Este posibil să devii conştient de zone care ţi se par prea fierbinţi sau prea reci. Notează toate informaţiile primite într-un jurnal, iar la sfârşit împărtăşeşte-i partenerului ce ai aflat despre el.

 

Echilibrarea aurei

Există multe tehnici de lucru cu aura, iar una dintre cele mai uşoare şi mai eficiente constă în folosirea unui pendul cu cristal de cuarţ, întrucât acesta conţine o gamă largă de energii vindecătoare. Pendulul cu cuarţ caută în mod natural zonele dezechilibrate din aură şi elimină blocajele energetice. Metoda poate fi folosită pentru purificarea, energizarea, fortificarea, alinierea şi integrarea tuturor nivelelor aurei. Ea umple găurile din aceasta şi opreşte scurgerile de energie; în plus, conferă protecţie.

Practică această tehnică împreună cu un prieten sau cu un partener de lucru, iar în final fă schimb cu el. Încercaţi să depistaţi astfel toate problemele şi să vă vindecaţi reciproc.

Ilustraţie

Un cristal de cuarţ pe un lănţişor de argint poate fi folosit pentru vindecarea dezechilibrelor aurice.

 

Cum poate fi echilibrată aura

Ai nevoie de

Un pendul cu cristal de cuarţ pe un lănţişor de argint

Ce trebuie să faci

1. Roagă-ţi partenerul să se întindă şi ţine pendulul deasupra corpului său.

2. Lasă pendulul să se balanseze înainte şi înapoi, într-o manieră neutră. Ori de câte ori mişcarea sa iese din acest tipar, înseamnă că a descoperit un dezechilibru energetic.

3. Ţine pendulul deasupra zonei respective până când revine la mişcarea neutră de balansare sau până când se opreşte complet. De regulă, o mişcare în sensul acelor de ceasornic înseamnă un aport de energie, iar una în sens invers acelor de ceasornic înseamnă o eliberare de energie.

4. Începe să lucrezi de-a lungul liniei mediane a corpului, de la picioare spre cap. Permite-i pendulului să te călăuzească, cu ajutorul intuiţiei tale. Fii pregătit să ridici sau să cobori pendulul în funcţie de nivelele aurice.

5. După ce ai terminat cu linia mediană, repetă procedeul pentru întregul contur lateral al corpului partenerului, în sensul acelor de ceasornic.

6. Când ai terminat întregul contur, reia aceeaşi mişcare, tot în sensul acelor de ceasornic, dar de această dată la aproximativ 45 cm de corp (către exterior).

7. La sfârşitul şedinţei detaşează-te de energia partenerului şi centrează-te. În acest scop, roagă-l pe Arhanghelul Rafael să te centreze şi să îţi închidă, să îţi sigileze şi să îţi protejeze chakra-ele şi aura. Roagă-l să facă acelaşi lucru pentru partenerul tău.

 

Autovindecarea

Dacă te simţi călăuzit în această direcţie, te poţi vindeca singur. Nu trebuie să fii neapărat bolnav sau să ai dureri ca să faci acest lucru. Adevărul este că foarte multe boli şi afecţiuni au cauze psihologice. Exerciţiul care urmează este util pentru eliminarea durerii emoţionale şi mentale, dar şi a disconfortului fizic. El poate fi aplicat în egală măsură pentru eliminarea durerilor acute şi a stresului.

Arhanghelul Rafael, îngerul suprem al vindecării, are capacitatea de a-i călăuzi pe toţi terapeuţii. El este cunoscut ca medic al lumii angelice şi vindecător divin, care ne ajută să ne vindecăm singuri sau să vindecăm pe altcineva.

Cum pot fi echilibrate şi vindecate chakra-ele

Ce trebuie să faci

1. Repetă paşii 1-3 de mai sus.

2. Plasează-ţi palmele pe propriul corp, începând cu chakra rădăcinii, şi lasă-le să se umple cu energie vindecătoare. Când intuiţia îţi spune că a sosit momentul, treci la chakra sacrală şi repetă procesul.

3. Lucrează astfel cu toate chakra-ele, terminând cu chakra coronară. Atunci când îţi plasezi palmele pe creştetul capului, conectează-te cu sinele superior.

4. În încheiere, focalizează-te asupra luminii verde-smarald, inspirând-o odată cu aerul. Când te simţi pregătit, revino la conştiinţa obişnuită.

 

Cum trebuie practicată autovindecarea

Ai nevoie de

Un CD cu muzică armonioasă şi un player.

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Rafael şi roagă-l să îţi ghideze mâinile.

2. Aşează-te pe un scaun confortabil şi asigură-te că nu poţi fi deranjat. Muzica armonioasă te ajută să te relaxezi mai bine.

3. Roagă-l pe Arhanghelul Rafael să îţi trimită o sferă de energie vindecătoare verde-smarald. Conştientizează această energie care pluteşte pe deasupra creştetului capului tău.

4. Lasă această energie să îţi pătrundă în corp prin chakra coronară. Conştientizează curgerea ei prin corp şi ancorarea în chakra inimii.

5. Lasă energia vindecătoare să curgă prin braţele tale, să iasă prin palme şi să îţi umple aura.

6. Lasă-ţi braţele ghidate de arhanghel să se aşeze pe zonele care au nevoie de vindecare. Dacă există zone dureroase, lasă-ţi mâinile să se odihnească pe ele timp de câteva minute, până la dispariţia sau alinarea durerii.

 

Vindecarea altor oameni

Spune-i clientului să bea multă apă înainte şi după fiecare şedinţă de vindecare, pentru a facilita astfel eliminarea blocajelor energetice şi a toxicităţii emoţionale. Fă şi tu acelaşi lucru. Pregăteşte-te printr-o relaxare profundă şi devino conştient de respiraţia ta.

Cum poate fi vindecată o altă persoană

Ce trebuie să faci

1. Spune-i clientului să se întindă pe spate, având sub cap şi sub genunchi perne de sprijin.

2. Roagă-l pe Arhanghelul Rafael să îţi trimită o sferă frumoasă de energie verde-smarald. Vizualizează această sferă deasupra capului tău. Permite-i să intre în corpul tău şi să coboare până în chakra inimii.

3. Lasă energia să curgă prin braţe şi să iasă prin chakra-ele palmelor tale. Plasează-ţi palmele pe corpul clientului, pe diferite zone, pe o durată stabilită de intuiţia ta. Durata normală este de 3-5 minute.

4. Începe cu capul clientului. Pentru primele cinci poziţii, poţi sta pe un scaun.

5. Plasează-ţi cu blândeţe palmele pe creştetul capului clientului şi aşteaptă o vreme.

6. Mută-ţi palmele pe ochi.

7. Plasează-ţi palmele sub capul clientului.

8. Prinde-i între palme gâtul, cu degetele în partea din faţă.

9. Plasează-ţi degetele mari sub clavicule, paralel cu acestea, cu palmele către stern.

10. În continuare, tratează inima, plexul solar şi stomacul clientului. În acest scop, plasează-ţi palmele pe cutia toracică, în linie dreaptă, astfel încât să prinzi baza sternului.

11. Plasează-ţi ambele palme în linie dreaptă, deasupra taliei.

12. Plasează-ţi palmele sub talie, la nivelul şoldurilor.

13. Avansează către picioare, pe etape. Lucrează separat asupra fiecărui picior. Alternativ, poţi lucra simultan asupra lor.

14. Avansează către tălpi. În acest scop, apropie-te de marginea canapelei de lucru. Tratează degetele picioarelor, iar apoi plasează-ţi palmele pe călcâie.

15. Plasează-ţi palmele la aproximativ 10 cm sub tălpi. Foloseşte-ţi intuiţia pentru a observa echilibrul polarităţii între aspectul masculin şi cel feminin al clientului tău. Piciorul drept reprezintă polaritatea masculină, iar cel stâng polaritatea feminină. Ţine-ţi palmele în această poziţie până la încetarea tuturor oricărei mişcări energetice. În acest fel, vei fortifica structura energetică a sistemului osos şi îţi vei centra clientul în corpul său. Aici se încheie tratamentul.

 

Vindecarea la distanţă

Vindecarea la distanţă sau în absenţă este o modalitate excelentă de a începe practica vindecării angelice. Este inclusiv o modalitate foarte eficientă de lucru cu Arhanghelul Rafael şi are o valoare în sine, căci nu necesită toate accesoriile specifice dimensiunii a treia (camera de terapie, canapeaua). Vindecarea la distanţă permite dezvoltarea conştiinţei multidimensionale a energiilor vindecătoare care ne înconjoară pe toţi aici, pe pământ. În forma ei cea mai simplă, ea poate fi limitată la o simplă rugăciune rostită pentru persoana care ţi-a cerut ajutorul. Aceasta nu trebuie să fie deloc sofisticată, dar trebuie să fie foarte sinceră.

Sfera de energie vindecătoare verde smarald a Arhanghelului Rafael

Ce trebuie să faci

1. Stabileşte cărei persoane intenţionezi să îi trimiţi energia vindecătoare.

2. Spală-ţi mâinile în apă rece şi usucă-le bine.

3. Aşează-te într-un scaun confortabil, respiră profund de câteva ori pentru a te relaxa şi invocă-l pe Arhanghelul Rafael.

4. Începe să îţi sensibilizezi palmele scuturându-le cu blândeţe. Freacă-le apoi cu mişcări circulare rapide, pentru a acumula energie qi la suprafaţa lor.

5. Ţine mâinile faţă în faţă, la o distanţă de aproximativ 20 cm. Simte energia care emană din ele. Joacă-te cu această energie (care se simte ca un caramel lipicios).

6. Începe să formezi o sferă cu această energie. Vizualizeaz-o în culoarea verde-smarald.

7. Roagă-l pe Arhanghelul Rafael să binecuvânteze şi să încarce această sferă cu puternica sa energie vindecătoare.

Ilustraţie

La modul ideal, trebuie să ceri permisiunea pentru a face o vindecare la distanţă. Dacă acest lucru îţi este imposibil, direcţionează energia pentru binele suprem al tuturor fiinţelor.

8. Când simţi că palmele îţi pulsează de energie, trimite sfera către persoana pe care doreşti să o vindeci. Imaginează-ţi că aceasta absoarbe sfera de energie. Vizualizeaz-o zâmbind, puternică şi sănătoasă.

 

Vindecarea planetei

Foarte mulţi oameni îşi exprimă dorinţa de a-şi ajuta semenii, îndeosebi atunci când văd diferite situaţii teribile care se petrec în lume. Ei se simt întristaţi de aceste imagini ale unor suferinţe inimaginabile şi invocă ajutorul îngerilor.

Arhanghelul Sandalfon este gardianul pământului şi supervizează vindecarea planetară. Dacă faci o tehnică de vindecare a planetei, nu-ţi suprima emoţiile, căci în acest fel îţi blochezi energia şi îţi poţi afecta propria sănătate. Dimpotrivă, focalizează-te asupra sentimentelor şi emoţiilor pe care ţi le provoacă imaginile care te-au impresionat. În acest fel, îţi vei alina sentimentele negative şi vei direcţiona energia către zonele care au cea mai mare nevoie de ea.

Ilustraţie

Atunci când privim pământul din spaţiu, noi putem simţi cu uşurinţă interconexiunea tuturor formelor de viaţă de pe el.

Cum trebuie practicată vindecarea planetară

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te pe un scaun confortabil, cu tălpile lipite de sol.

2. Imaginează-ţi că din tălpi îţi cresc rădăcini, care te centrează şi mai bine în sol. Respiră natural, astfel încât să îţi deschizi circuitele energetice, iar energia să curgă lin prin ele.

3. Invocă-l pe Arhanghelul Sandalfon şi pune-te la unison cu energia lui. Percepe energia care îţi pătrunde în corp prin chakra coronară, curgând către chakra inimii, iar apoi prin braţe, şi ieşind prin chakra-ele din palme.

4. Lasă-te înconjurat de această energie, percepută de regulă ca o sferă în toate culorile curcubeului. Acum eşti pregătit să trimiţi energia angelică vindecătoare.

5. Vizualizează sfera de energie în rotaţie, în toate culorile curcubeului, care se deplasează de la tine către zona afectată pe care doreşti să o vindeci. Imaginează-ţi că persoanele implicate şi mediul absorb această energie. Întreaga zonă începe să strălucească în lumină, în toate nuanţele curcubeului.

6. Devino conştient de ceilalţi vindecători şi de grupurile care meditează pentru vindecarea planetei, care transmit la rândul lor lumină în toate culorile curcubeului. Aceştia sunt copiii luminii sau luptătorii curcubeului. Lasă-ţi energia să fuzioneze cu a lor şi simte cum puterea ei creşte.

7. Mulţi „purtători ai luminii” meditează zilnic, trimiţând energie vindecătoare în toate culorile curcubeului. Ei ştiu că planeta şi cei care au nevoie de ea o vor recepta în forma cea mai potrivită pentru ei. În acest fel, te vei simţi integrat în acest flux puternic de energie angelică.

8. În încheiere, detaşează-te de energia cu care ai lucrat. Centrează-te şi roagă-l pe Arhanghelul Rafael să îţi închidă, să îţi sigileze şi să îţi protejeze toate chakra-ele, inclusiv aura în ansamblul ei.

 

Echilibrarea emoţiilor

Emoţiile noastre sunt asociate cu elementul fluid al apei. Apa are o semnificaţie unică pentru noi, căci cea mai mare parte a corpului nostru este alcătuită din ea. În plus, apa transportă substanţele nutritive esenţiale pentru viaţă.

În mod similar, emoţiile noastre ar trebui să ne hrănească, asigurându-ne mişcarea fluidă necesară pentru a ne explora plenar potenţialul fizic, mental şi spiritual. La fel ca şi apa, emoţiile noastre se schimbă constant, oscilând în flux şi reflux şi ajutându-ne corpul, mintea şi sufletul să crească. Uneori, ele sunt îngheţate şi devin captive într-un spaţiu restrictiv şi adeseori distructiv, care ne blochează potenţialul plenar de manifestare a bucuriei şi a creativităţii.

Atunci când este încălzită, apa începe să fiarbă, după care se evaporă. La fel se petrec lucrurile cu emoţiile mâniei, durerii provocate de doliu şi golului interior. Ori de câte ori ne suprimăm sau ne negăm emoţiile, noi intrăm practic într-o stare de agitaţie. Foarte mulţi oameni au numeroase emoţii nerezolvate care cauzează foarte mult stres şi foarte multe tensiuni în viaţa lor.

Arhanghelul Şamuel elimină această presiune Raza roz a Arhanghelului Şamuel reduce „fierbinţeala” generată de stresul emoţional. Ea restaurează echilibrul fără a suprima procesul de eliminare. Promovează relaxarea şi acceptarea de sine (inclusiv a situaţiilor prin care trecem), fără a ne amplifica mânia, ura şi resentimentele. Este o energie motivaţională, care blochează complacerea, transformând-o într-o stare de linişte şi de pace interioară.

 

Cum putem elimina starea de agitaţie emoţională

Ce trebuie să facem

1. Aşează-te într-un scaun confortabil, într-un spaţiu în care să nu poţi fi deranjat.

2. Invocă-l pe Arhanghelul Şamuel şi roagă-l să îţi trimită o sferă de energie vindecătoare roz care să te ajute să scapi de stresul emoţional, de tensiuni şi de agitaţie.

3. Vizualizează sau simte o sferă de energie roz care coboară asupra acelei părţi corporale ce ţine captivă durerea emoţională (dacă nu eşti sigur în ce zonă din corpul tău este menţinută această durere, roagă-l pe arhanghel să îţi încarce chakra inimii cu această energie).

4. Inspiră lent şi profund, şi imaginează-ţi sau simte că aerul pe care îl inspiri încarcă şi mai tare sfera de energie roz. Cu fiecare nouă inspiraţie, aceasta dizolvă treptat stresul, agitaţia şi tensiunile.

5. Cu fiecare expiraţie, simte dizolvarea emoţiilor acumulate.

6. În încheierea procesului, vizualizează-te înconjurat de o sferă de lumină roz-aurie şi de iubirea îngerilor. Rămâi în această stare cât timp doreşti. La sfârşit, centrează-te, închide-ţi, sigilează-ţi şi protejează-ţi chakra-ele.

Ilustraţie

Ori de câte ori lucrezi cu emoţiile tale, ai încredere în reuşita procesului şi respiră profund şi lent.

 

Armonizarea relaţiilor

Arhanghelul Şamuel şi îngerii iubirii te ajută să îţi reînnoieşti şi să îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu alte persoane prin trezirea chakra-ei inimii. Acest lucru se realizează prin intermediul frumoasei Raze Roz, care reprezintă capacitatea noastră de a iubi şi de a ne revărsa afecţiunea asupra altor persoane, de a dărui şi de primi iubire necondiţionat, fără niciun interes personal. Această iubire transcende şi transformă sinele, orientându-l prin intermediul compasiunii către starea divină de înţelegere.

Şamuel joacă un rol important pe calea noastră către iluminare. Chiar dacă nu lucrezi cu alţi îngeri, el are capacitatea de a te călăuzi către căminul tău spiritual şi de a te purta pe aripile sale pline de iubire către starea de „Unitate a inimii”. Mulţi oameni se tem să îşi deschidă inimile. Cei care au reuşit să îşi transceandă această temere emit o căldură carismatică pe care ceilalţi oameni o găsesc liniştitoare, mângâietoare şi înălţătoare.

Şamuel ne ajută pe toţi în relaţiile noastre, îndeosebi de-a lungul momentelor dificile, cum ar fi divorţul, doliul sau pierderea slujbei. În plus, ne învaţă să apreciem relaţiile pline de iubire pe care le avem deja în viaţa noastră.

Mesajul Arhanghelului Şamuel este: „Numai energia iubirii conferă valoare durabilă, frumuseţe şi beneficiu întregii creaţii. Atât timp cât te iubeşti sincer pe tine însuţi, tu ai puterea de a-i iubi necondiţionat pe alţii. Această iubire transformă instantaneu energia negativă într-o energie vindecătoare extrem de puternică”.

 

Tehnica armoniei

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te pe un scaun confortabil, într-un spaţiu în care să nu poţi fi deranjat o vreme.

2. Invocă-l pe Arhanghelul Şamuel şi roagă-l să îţi trimită două sfere alcătuite din frumoasa sa energie roz, care vindecă inima.

3. Păstrează o sferă pentru tine şi trimite-o pe cealaltă persoanei cu care doreşti să cultivi o relaţie armonioasă şi plină de iubire, inclusiv pentru reînnoirea, îmbunătăţirea sau întărirea unei relaţii existente.

4. Ţine-ţi între palme propria sferă şi contempl-o cu ochii minţii. Aceasta te va ajuta să te percepi mai clar pe tine însuţi. Nu o privi numai cu mintea, ci şi cu inima.

5. Foloseşte sferele de lumină roz ale Arhanghelului Şamuel ori de câte ori te afli într-o situaţie agresivă, ameninţătoare sau care conţine o energie conflictuală. Roagă-l pe arhanghel să îi înconjoare cu ea pe toţi cei implicaţi. În acest fel, vei contribui la reducerea tensiunilor şi la găsirea unei soluţii paşnice.

 

Inspiraţie şi iluminare

Ilustraţie

Energia vindecătoare angelică este înzestrată cu o „inteligenţă naturală” care o face să curgă către locurile în care este cel mai necesară. Înţelepciunea îngerilor transcende înţelegerea noastră.

Raza de soare a Arhanghelului Jofiel ne iluminează cărarea vieţii şi ne învaţă să privim dincolo de câştigul imediat şi să înţelegem mai bine situaţiile prin care trecem. Arhanghelul se pricepe de minune să rezolve problemele şi ne ajută să privim viaţa dintr-o perspectivă mai profundă.

Poţi folosi energia arhanghelului ori de câte ori simţi nevoia unei clarităţi mentale mai mari, îndeosebi înaintea unui examen, a unei slujbe noi sau înainte de a învăţa informaţii şi capacităţi noi.

Există câteva aspecte importante de care trebuie să ţii seama atunci când încerci să ajuţi pe altcineva cu ajutorul energiei vindecătoare angelice. Ai încredere în proces şi lasă-i pe îngeri să direcţioneze aşa cum doresc energia vindecătoare. Rămâi conectat cu respiraţia în timpul şedinţei de vindecare. Nu uita că adevăratul vindecător este bolnavul. Terapeutul nu reprezintă decât un canal prin care trece energia vindecătoare angelică.

 

Practicarea tehnicii de iluminare/cultivare a inspiraţiei

Ai nevoie de

Un partener de practică

Ce trebuie să faci

1. Înainte de a începe, discută cu partenerul tău în ce direcţie doreşte să orienteze tehnica de iluminare/cultivare a inspiraţiei. Poate că se simte blocat din punct de vedere creativ, poate că îi lipseşte energia şi entuziasmul, sau poate că doreşte să soluţioneze o problemă curentă.

2. Spune-i partenerului să se aşeze cu faţa în sus pe o canapea terapeutică. Plasează-i o pernă sub cap şi sub genunchi, pentru mai mult confort. Pregăteşte o pătură pentru cazul în care i se face frig.

3. Aşează-te pe un scaun cu spătar drept, lângă canapea, aproape de capul partenerului.

4. Dacă eşti aşezat confortabil cu tălpile la sol, invocă-l pe Arhanghelul Jofiel şi roagă-l să îţi trimită o sferă de energie aurie pentru inspiraţie şi iluminare.

5. Sfera aurie va coborî deasupra capului tău. Simte conexiunea cu Arhanghelul Jofiel. Fii conştient că el va ghida întregul proces.

6. Pune-ţi mâinile pe capul partenerului. Mâna dreaptă trebuie aşezată sub cap, la baza craniului (puţin deasupra cefei), iar cea stângă pe creştetul capului, pe chakra coronară.

7. Vizualizează sfera de energie aurie care se deplasează de deasupra capului tău şi pătrunde în cel al partenerului. Foloseşte-ţi intenţia focalizată pentru a o răspândi în corpul şi în aura lui, înconjurându-l complet într-o strălucire aurie.

8. Rămâi astfel timp de 20 de minute. La sfârşit, spune-i partenerului ce ai simţit.

 

Protecţie

Arhanghelul Mihail este protectorul întregii umanităţi. El este comandantul-şef al tuturor arhanghelilor şi al forţelor celeste, aşa-numitele „legiuni ale luminii”, pe care le conduce împotriva răului (viciile umane inspirate de demoni, precum ura, mânia, negativitatea, cruzimea, ostilitatea şi conflictul). Poate fi considerat îngerul păzitor suprem.

Arhanghelul Mihail este o fiinţă de lumină măreaţă şi strălucitoare, şi este ilustrat frecvent călărind pe un cal alb (care simbolizează puterea spirituală pură) şi lovind cu lancea un şarpe. Imaginea evocă metaforic uciderea aspectului inferior şi autodistructiv al personalităţii umane, caracterizat de teamă şi de limitare, şi implicit renaşterea minţii superioare a sufletului la fel ca o pasăre phoenix sau ca un dragon înaripat al înţelepciunii supreme.

Invocarea protecţiei Înainte de a începe o şedinţă de vindecare angelică, este normal să invoci protecţia Arhanghelului Mihail şi a oştilor sale de lumină. Pentru ca vindecarea să poată avea loc, clientul tău trebuie să elimine amintiri conştiente şi subconştiente dureroase. În timpul unei şedinţe de vindecare angelice, acest proces se petrece de multe ori spontan. Uneori, clientul retrăieşte emoţional întreaga experienţă, fapt care se poate dovedi la fel de dureros ca şi evenimentul propriu-zis.

Noi ne încurajăm clienţii să îşi recunoască emoţiile şi să îşi accepte durerea, pentru a le putea controla şi elimina în vederea vindecării. De aceea, aceştia devin uneori furioşi, agitaţi sau defensivi. Protecţia Arhanghelului Mihail ne ajută să rămânem deschişi într-o manieră echilibrată şi ancoraţi în iubirea necondiţionată.

 

Mantaua de protecţie a Arhanghelului Mihail

Ce trebuie să faci

1. Invocă-l pe Arhanghelul Mihail oricând doreşti să beneficiezi de o protecţie imediată. El te va lua sub mantaua sa protectoare.

2. Rosteşte cuvintele următoare:

„Preaiubit Arhanghel Mihail, ajută-mă! Ajută-mă! Ajută-mă! Preaiubit Arhanghel Mihail, protejează-mă de orice aspect negativ”.

3. Imaginează-ţi mantaua protectoare a Arhanghelului Mihail în jurul tău. Vizualizează o manta de culoare albastru închis, cu glugă, care te acoperă (pe tine sau o altă persoană dragă) din cap până-n picioare.

Ilustraţie

Calul alb simbolizează puterea spirituală pură, folosită cu înţelepciune.

 

Armonizarea polarităţii masculine cu cea feminină

Chinezii folosesc conceptul de yin şi yang pentru a descrie echilibrul fluxului energetic care trece prin corp. Este vorba de două polarităţi complementare care interacţionează constant. Niciuna nu poate exista complet izolat de cealaltă. Afinitatea lor reciprocă influenţează direct starea de sănătate şi de armonie.

Principiul yin este feminin, negativ, rece, interior, moale, descendent, întunecat, învăluitor şi reactiv. Principiul yang este masculin, pozitiv, activ, exterior, dur, ascendent, fierbinte, luminos, activ şi plin de putere. Modalitatea de armonizare a acestor două principii opuse şi aparent conflictuale constă în înţelegerea faptului că pentru fiecare acţiune există o reacţie şi că atunci când ne aflăm în „momentul prezent”, noi transcendem legile naturale. Nu ne mai identificăm cu trecutul (acţiunea) şi cu viitorul (reacţia), ci suntem pur şi simplu.

Ilustraţie

Yin/Yang este simbolul taoist al forţei universale. Yin este forţa receptivă, rece, feminină, iar Yang este forţa activă, fierbinte, masculină.

Înţelegerea eternităţii Atunci când ne ancorăm în „momentul prezent” chiar şi pentru câteva secunde, noi înţelegem ce înseamnă conceptul de eternitate, momentul etern al lui „acum”. În astfel de momente transcendem legile newtoniene ale fizicii şi intrăm în domeniul fizicii cuantice, în care totul există în unitate. Misterele antice sunt astfel deblocate, iar noi percepem înţelepciunea adevărului suprem.

Pentru a transcende dualitatea şi pentru a intra în momentul prezent, este necesar să îl invocăm pe Arhanghelul Metatron, care ne va deschide chakra coronară şi va integra chakra-ele transcendente de deasupra capului, generând o creştere spirituală fără precedent şi o alchimie cosmică.

Dacă te simţi pregătit să lucrezi cu Arhanghelul Metatron, înseamnă că eşti pregătit pentru vindecarea angelică „supremă”. Această aliniere cu Metatron reconciliază opuşii şi restabileşte astfel echilibrul în fiinţa ta.

Cum pot fi echilibrate polarităţile

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă şi respiră natural, astfel încât circuitele tale energetice să fie deschise, iar energiile să circule liber prin ele.

2. Roagă-l pe Arhanghelul Metatron să îţi trimită sfera lui de lumină alb-strălucitoare. În timp ce te pui la unison cu aceasta, vizualizeaz-o sau simte-o mult deasupra capului tău, ca o coloană de lumină.

3. Lasă lumina să coboare şi să îţi înconjoare întregul corp într-o coloană luminoasă. În acest timp, chakra-ele transcendente de deasupra capului tău vor fi activate, integrate şi aliniate. În acest fel, în aura ta se vor descărca informaţii care îţi vor activa în timp (dar continuu) „corpul de lumină”, anihilând iluzia dualităţii specifică egoului.

 

Promovarea creşterii spirituale

Dacă dorim să rezonăm mai bine cu îngerii, este imperativ necesar să ne elevăm nivelul de conştiinţă. Atunci când lucrăm cu Arhanghelul Gabriel, acesta ne învaţă să apelăm la îngeri prin invocaţii, ritualuri, meditaţii şi vise. Unii oameni încearcă să îi înţeleagă pe îngeri prin intermediul logicii şi raţiunii lor intelectuale. Planeta tutelată de Gabriel este luna. Arhanghelul se foloseşte de această energie pasivă, intuitivă şi feminină pentru a te ajuta să îţi interpretezi visele şi viziunile. Aceasta este maniera în care îi inspiră el pe oameni în timp ce dorm.

Ilustraţie

Încă de la începuturile istoriei, luna a fost venerată ca simbol al călăuzirii. Miturile afirmă că luna are o influenţă profundă asupra tuturor fiinţelor vii. Cu cât este mai plină, cu atât mai mare este influenţa ei asupra minţii şi asupra puterii psihice.

 

Cum poate fi creată o amuletă magică a lunii

Această amuletă creează un câmp energetic foarte puternic în jurul tău, dacă o porţi la tine (pe corp sau într-un buzunar) ori dacă dormi cu ea. Ea îţi sigilează şi îţi protejează aura.

Ai nevoie de

O piatră a lunii albastră

O lumânare-pastilă (candelă) albă

Ce trebuie să faci

1. Alege o zi de luni (ziua dedicată lunii) pentru a efectua acest ritual angelic. Alege o perioadă în care luna se află în creştere, întrucât aceste momente favorizează creşterea şi atracţia (scopul tău este să atragi creşterea spirituală). Ritualul poate fi realizat afară, dar dacă optezi pe a-l face în interior, asigură-te că poţi vedea luna pe fereastra deschisă.

2. Înainte de a începe ritualul, aprinde candela. Roagă-l pe arhanghelul Gabriel să îşi reverse graţia asupra ta şi să supervizeze ritualul.

3. Ţine piatra lunii în mâna stângă, care este feminină şi intuitivă.

4. Aşează-te într-o postură confortabilă de meditaţie.

5. Respiră profund de câteva ori. Expiraţia trebuie să fie mai lungă decât inspiraţia. Imaginează-ţi sau simte că inspiri energia lunii.

6. Simte cum corpul tău se umple cu lumina lunii.

7. Atunci când îţi spune intuiţia, insuflă această energie în piatra lunii.

8. Ţine piatra lunii pe chakra inimii şi roagă-l pe Arhanghelul Gabriel să o încarce cu energia sa magică. Pune-o apoi pe cel de-al treilea ochi şi invocă binecuvântarea Arhanghelului Gabriel.

9. Poartă la tine (pe corp sau în buzunar) piatra lunii şi dormi în fiecare noapte cu ea, pentru a-ţi accelera astfel creşterea spirituală.

 

Eliberarea de trecut

Noi trebuie să eliminăm durerile din trecut pentru a ne putea găsi pacea interioară. Dacă privim tot timpul înapoi şi nu ne amintim decât de perioadele dificile din viaţa noastră, noi ne blocăm creşterea spirituală şi ne restricţionăm capacitatea de a mai fi fericiţi în viitor. Sentimentele de nostalgie, dor de casă, remuşcări pentru ratarea unei oportunităţi, visele şi ambiţiile neîmplinite – nu fac decât să blocheze fluxul natural al energiei vitale.

Atunci când ne aflăm într-o stare emoţională negativă, caracteristică îndeosebi doliului, noi idealizăm adeseori trecutul, slăbindu-ne conexiunea cu prezentul. Dacă te afli într-un moment foarte dificil datorită unei mari pierderi personale sau dacă ai suferit de o traumă emoţională profundă, ritualul care urmează şi invocarea celor patru arhangheli te vor ajuta să îţi revii la normal.

Ilustraţie

Acest cerc de cristal este un simbol al unui pământ în care toate fiinţele vii sunt egale şi sacre.

 

Cercul angelic sacru

Cercul este un simbol sacru în majoritatea tradiţiilor şi reprezintă călătoria prin viaţă. El formează un cerc al puterii asemănător „Roţii medicinale” din tradiţiile primelor naţiuni din America de Nord.

Ce trebuie să faci

1. Creează un cerc din lumânări-pastilă sau din cristale, ori defineşte pur şi simplu un cerc din imaginaţie. Vizualizează-l ca un cerc de foc.

2. Aşează-te în centrul cercului, cu faţa către est.

3. Invocă-i pe rând pe cei patru mari arhangheli, în sinea ta sau cu voce tare, şi aşteaptă să te pui la unison cu fiecare dintre ei înainte de a-l invoca pe următorul.

4. Rosteşte următoarele cuvinte: „Înaintea mea Rafael, Îngerul de la Est (vizualizează o lumină verde cu o aură aurie); în spatele meu Gabriel, Îngerul de la Vest (vizualizează o lumină portocalie cu o aură albă); în dreapta mea Mihail, Îngerul de la Sud (vizualizează o lumină alb-gălbuie cu o aură albastru-indigo); în stânga mea Uriel, Îngerul de la Nord (vizualizează o lumină roşie cu o aură violet)”.

5. În continuare, focalizează-te asupra chakra-ei inimii şi vizualizează aici Steaua lui David, formată din două triunghiuri cu vârfuri opuse intersectate (simbol al chakra-ei inimii şi al echilibrului).

6. Solicită-le mental celor patru arhangheli să te ajute să te detaşezi de trecut, astfel încât să îţi poţi construi un „prezent” pozitiv şi o viaţă „viitoare”. Mulţumeşte-le, apoi lasă energiile să se „dizolve”.

 

Transformarea

Energia vindecătoare a Arhanghelului Zadchiel şi a îngerilor bucuriei ne ajută să ne transformăm amintirile dureroase din trecut, limitările, blocajele energetice, trăsăturile negative ale personalităţii şi dependenţele. Stabileşte de ce aspect doreşti să te eliberezi, apoi invocă-l pe Arhanghelul Zadchiel şi roagă-l să îţi trimită Flacăra Violet a Transformării. Această flacără este o energie spirituală de foarte înaltă frecvenţă (violetul are lungimea de undă cea mai scurtă şi frecvenţa cea mai rapidă, şi simbolizează un punct de tranziţie între lumea vizibilă şi cea invizibilă). Ea transformă energiile inferioare într-o energie pozitivă care susţine viaţa. A reprezentat dintotdeauna alchimia divină şi transmutaţia energiei de pe nivelul fizic grosier pe un nivel divin nemanifestat.

Ilustraţie

Roagă-l pe Arhanghelul Zadchiel să îţi trimită Flacăra Violet a Transformării în timp ce dormi.

Folosirea Flăcării Violet Flacăra Violet poate fi folosită în multe modalităţi în vindecarea angelică, nu doar asupra noastră, ci şi asupra clienţilor. Nuanţele ei oscilează de la argintiul-lila deschis la culorile închise ale ametistului. O poţi folosi pentru a-ţi purifica toate zonele minţii, corpului şi emoţiilor, chakra-ele şi aura, în timpul unei şedinţe de vindecare. Amplifică şi alte energii vindecătoare şi spirituale şi transformă orice energie negativă eliminată în timpul şedinţei de vindecare.

Poţi folosi această flacără pentru a-ţi purifica, elibera şi calma mintea înainte de meditaţie, dar şi pentru a scăpa de insomnie şi de coşmaruri.

 

Tehnica de autovindecare

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un spaţiu în care să nu poţi fi deranjat.

2. Respiră natural şi elimină orice tensiune din corpul fizic.

3. Roagă-l mental pe Arhanghelul Zadchiel să îţi trimită Flacăra Violet a Transformării.

4. Percepe-ţi întreaga fiinţă înconjurată şi penetrată de Flacăra Violet. Când aceasta se dizolvă de la sine, înseamnă că şedinţa s-a încheiat.

 

Vindecarea altor persoane

În orice moment din timpul unei şedinţe de vindecare, îl poţi invoca pe Arhanghelul Zadchiel şi îl poţi ruga să purifice orice zonă a clientului tău (fizică, emoţională, mentală sau spirituală, orice chakra sau nivel auric). Vizualizează Flacăra Violet în jurul zonei respective şi lasă această lumină să consume şi să transforme complet orice energie negativă şi orice blocaj.

 

Îngerii akasha-ici: Explorarea vieţilor anterioare

Accesarea înregistrărilor akasha-ice este o modalitate eficientă de trezire a spiritului uman şi de conectare la sinele superior. Ea te ajută să îţi explorezi vieţilor anterioare, Dharma, menirea în viaţă şi vieţile paralele.

Te ajută de asemenea să primeşti impresii din vieţile tale anterioare şi viitoare sau referitoare la evoluţia planetei şi la profeţiile religioase şi nu numai. Datorită rolului său de YHVH (Tetragrammaton) minor, Arhanghelul Metatron este păstrătorul cheilor şi gardianul înregistrărilor akasha-ice.

Akasha este un cuvânt sanscrit care înseamnă substanţă primordială sau „celulă de înregistrare planetară”. Aceste arhive mai sunt numite „Cartea Vieţii”, „Mintea Cosmică”, „Biblioteca Vieţii”, „Biblioteca de Lumină”, „Subconştientul colectiv”, „Mintea Universală a Zerului/Zeiţei” sau „Înregistrările Sufletului” (vezi paginile 56-57). Ele sunt atemporale şi nespaţiale şi conţin informaţii legate de tot ce a existat, există şi va exista vreodată.

Consultarea lui Metatron Îngerii păzitori au capacitatea de a-l consulta pe Arhanghelul Metatron şi de a studia arhivele akasha-ice în numele nostru. Dat fiind că aceste înregistrări sunt memoria integrală a naturii, ce conţine amintiri despre tot ce s-a întâmplat vreodată pe pământ, despre toate acţiunile indivizilor şi despre universurile paralele (potrivit învăţăturilor antice, există miliarde de universuri), Akasha înseamnă cosmos, nu haos.

Majoritatea oamenilor nu pot accesa Akasha decât prin intermediul lumilor mentale şi astrale (subconştientul colectiv de care vorbea Jung), dar dacă lucrăm cu sinele nostru superior şi cu îngerul nostru păzitor, noi putem căpăta acces la toate nivelele, realităţile şi dimensiunile penetrate şi transcense de Akasha. Noi nu putem soluţiona „codurile de lumină” din care este alcătuită Akasha decât cu ajutorul unor fiinţe de pe nivele superioare de conştiinţă.

Chiar dacă apelezi la sinele tău superior, la îngerul păzitor şi la Metatron, mintea ta va percepe „codurile de lumină” ca pe nişte simboluri sau ca pe o bibliotecă în care sunt depozitate mii de cărţi şi de manuscrise. În cazul celor care transcend mintea umană, codurile de lumină sunt descărcate direct în chakra inimii şi în ADN, unde sunt decodificate şi stocate ca o formă superioară de „energie inteligentă” ce conduce la evoluţie personală, la claritate şi la călăuzire. Ele influenţează inclusiv subconştientul colectiv al planetei şi contribuie la evoluţia planetară.

Ilustraţie

Arhanghelul Metatron este păstrătorul înregistrărilor akasha-ice sau al Minţii Universale a lui Dumnezeu. Accesarea acestor înregistrări te poate ajuta să evoluezi pe calea spirituală şi să îţi explorezi vieţile trecute şi paralele.

 

O călătorie în vieţile anterioare

Pentru a călători în vieţile anterioare, noi trebuie să ne conectăm cu sinele nostru superior şi cu îngerul nostru păzitor. Aceştia au acces la Arhanghelul Metatron, care poate consulta înregistrările akasha-ice în numele nostru. Dat fiind că Akasha este cosmosul naturii, noi putem începe să înţelegem astfel unitatea întregii vieţi sau „Legea lui Unu”. Akasha există pentru ca noi să putem călători în realitatea unităţii fără prejudicii şi fără a fi judecaţi.

Atunci când se „racordează” la Akasha, marea majoritate a oamenilor îşi accesează vieţile anterioare şi evenimentele care au ataşate de ele cea mai mare cantitate de energie emoţională şi care le influenţează în cea mai mare măsură viaţa actuală.

Reţine: viitorul nu este fix, ci poate fi schimbat prin modificarea comportamentului şi tiparelor noastre mentale. Toate lucrurile asupra cărora ne focalizăm la nivel individual şi planetar se vor îndeplini mai devreme sau mai târziu.

Ilustraţie

Dacă doreşti să ai acces la Arhanghelul Metatron şi la înregistrările akasha-ice, lasă-ţi îngerul păzitor să te înconjoare cu o lumină şi o iubire protectoare.

Cum poate fi efectuată călătoria în vieţile anterioare

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat.

2. Focalizează-ţi atenţia asupra respiraţiei şi relaxează-ţi corpul prin prelungirea expiraţiei în raport cu inspiraţia. Continuă să respiri astfel timp de câteva minute, pentru a-ţi induce o stare de calm mental.

3. Invocă-ţi îngerul păzitor şi percepe conexiunea cu sinele tău superior.

4. Lasă aripile îngerului păzitor să te înconjoare şi să te impregneze cu protecţia lor plină de iubire.

5. Renunţă la orice atitudine critică şi la orice prejudecăţi legate de sine sau de alte persoane. Dacă ţi se pare prea dificil, cere-i îngerului păzitor să te ajute.

6. Dacă îţi simţi mintea clară şi liniştită, cere-i îngerului păzitor să se conecteze cu Arhanghelul Metatron.

7. Devino conştient de această legătură (sub forma unui pilon de lumină care te înconjoară) şi cere să ţi se arate o viaţă anterioară care îţi influenţează în mare măsură actuala viaţă.

8. Contemplă această viaţă. Nu cădea în capcana autocriticii, căci această stare de spirit nu face decât să întunece viziunea sau să îţi blocheze complet capacitatea de percepţie şi accesul la informaţii.

9. Dacă ai trăit o percepţie clară a vieţii anterioare, revino la conştiinţa obişnuită şi la realitatea de veghe. Ieşi lent din această stare de conştiinţă modificată.

10. Reţine: trebuie să ai răbdare cu tine însuţi. Nimeni nu poate obţine rezultate spectaculoase fără o practică uneori îndelungată.

11. Notează experienţele trăite în jurnalul tău angelic, pentru referinţe şi meditaţii ulterioare.

 

Desprinderea spiritelor din aură

O aură deteriorată permite spiritelor inferioare (cunoscute şi sub numele de entităţi negative sau paraziţi astrali) să se ataşeze de ea. Aura poate fi deteriorată datorită unei boli, a tiparelor mentale negative, a poluanţilor, dependenţelor, stresului, atacurilor psihice, agitaţiei emoţionale, respiraţiei superficiale sau impurităţilor spirituale. În aură pot apărea astfel găuri, blocaje sau lacrimi, într-o măsură mult mai mare decât realizează oamenii, care conduc apoi la scurgeri de energie ce conduc la slăbire şi la devitalizare.

Dacă integritatea aurei îţi este afectată, tu vei atrage entităţi ce te vor secătui de forţa vitală. Acest ataşament al spiritelor neîntrupate de un corp şi influenţa lor asupra minţii şi comportamentului gazdei sunt recunoscute de toate religiile lumii şi sunt documentate în toate scripturile.

Comportamentul care nu te caracterizează Ataşamentele astrale te pot face să te comporţi într-o manieră care nu te caracterizează. Schimbările de atitudine şi de comportament pot fi subtile sau dramatice, şi de multe ori presupun o dependenţă „Nouă”. Dependenţele şi tiparele mentale negative pot lua o viaţă a lor personală şi pot acţiona ca o formă de posesiune.

Printre simptomele generate de entităţile ataşate se numără: epuizarea inexplicabilă, coşmarurile, atacurile subite de anxietate, stările depresive, vocile din interiorul capului, impulsurile suicidale, schimbările subite ale stării de spirit sau ale personalităţii, indecizia, confuzia, proasta concentrare, golurile de memorie, comportamentul impulsiv şi simptomele sau bolile fizice inexplicabile. Luate individual, niciunul din aceste simptome nu reprezintă un indiciu clar de posesiune, dar dacă manifeşti mai multe dintre ele, este foarte posibil să ai un oaspete neinvitat.

Atunci când cineva atrage un spirit neîntrupat care se ataşează de aura lui, el riscă să atragă din ce în ce mai multe astfel de spirite. Acestea trebuie nu doar desprinse din aura sa, ci şi ajutate să se întoarcă în lumină de către îngeri. Majoritatea sunt confuze. Unele realizează prea târziu că sunt responsabile pentru comportamentul lor şi se tem de mânia lui Dumnezeu; de aceea, ele evită lumina.

Ataşarea spiritelor de aură, implanturile energetice şi alte blocaje sau conexiuni energetice care îţi trag în jos conştiinţa pot fi eliminate cu ajutorul Arhanghelului Mihail şi al „legiunilor sale de lumină”. Printre aceşti îngeri se numără inclusiv unii specializaţi în călăuzirea sufletelor rătăcite sau confuze înapoi către „Sursă”, pentru a fi vindecate.

Ilustraţie

Roagă-l pe Arhanghelul Mihail să te ajute să scapi de spiritele ataşate de aura ta, de tiparele mentale ale altor oameni şi de blocajele energetice.

 

Tăierea legăturilor energetice cu ajutorul Arhanghelului Mihail

Arhanghelul Mihail şi „legiunile sale de lumină” sunt specializaţi în tăierea legăturilor energetice provocate de ataşamente, în eliminarea implanturilor energetice şi în desprinderea spiritelor ataşate de aură. Unele ataşamente ne controlează din punct de vedere emoţional, în timp ce altele ne controlează sexual, fizic, mental sau spiritual. Vampirismul energetic este un fenomen comun. Vampirii energetici se hrănesc cu energia noastră. Cu toţii cunoaştem persoane a căror prezenţă ne face să ne simţim epuizaţi. De regulă, ataşamentele vampirice se realizează la nivelul chakra-ei plexului solar, dar pot afecta şi celelalte chakra-e. Uneori, cârligele ataşamentelor apar mai întâi la nivelul unei anumite chakra-e, dar se extind apoi asupra altora.

În alte cazuri, noi ne putem crea singuri noduri emoţionale prin ataşamentul faţă de vechile relaţii, de vechile suferinţe, traume sau abuzuri. Aceste noduri ne blochează foarte multă energie, pe care trebuie să o eliberăm pentru a ne putea vedea de viaţă. Aceste „bagaje” emoţionale ne coboară frecvenţa de vibraţie (vezi paginile 18-19) şi se pot acumula ani la rând, generând un stres emoţional rămas nerezolvat şi blocaje în sistemul energetic care ne slăbesc aura. Ori de câte ori ne eliberăm de emoţiile negative sau de energiile negative, noi trebuie să înlocuim aceste emoţii şi aceste energii cu altele angelice şi vindecătoare.

Ilustraţie

Eliminarea energiei negative şi tăierea ataşamentelor ne permit să ne vedem de viaţă şi readuc bucuria şi sănătatea în viaţa noastră.

 

Tehnica de tăiere a ataşamentelor

În timpul acestei tehnici, poţi vizualiza Sabia Protecţiei şi Adevărului pe care o ţine Arhanghelul Mihail fie ca pe o sabie din aur, fie ca pe o flacără vie din lumină albastru safir.

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat.

2. Vizualizează că din tălpi îţi cresc rădăcini, care te centrează şi te întăresc.

3. Respiră natural şi relaxat.

4. Invocă-l pe Arhanghelul Mihail şi „legiunile sale de lumină” şi pune-te la unison cu energia lor. Roagă-l pe Mihail să taie toate legăturile energetice care te menţin ataşat, să elimine implanturile energetice şi să desprindă spiritele ataşate de aura ta.

5. Conştientizează şi simte cum arhanghelul lucrează asupra chakra-elor şi aurei tale.

6. Conştientizează întregul proces, inclusiv desprinderea legăturilor ataşamentelor şi a spiritelor din aura ta, care sunt conduse apoi în lumină de Arhanghelul Mihail.

7. În încheierea şedinţei de vindecare, roagă-l pe Arhanghelul Mihail să te învăluie în mantaua sa albastră. Aceasta va vindeca cu blândeţe toate găurile şi distorsiunile din aura ta, oferindu-ţi protecţie până la încheierea procesului de vindecare.

 

Puterea pe care o conferă îngerii

Arhanghelul Mihail şi îngerii săi le conferă putere celor care le solicită ajutorul. Ei îi ajută astfel să scape de teamă şi de alte emoţii negative care îi împiedică să îşi atingă potenţialul real. Stările emoţionale negative slăbesc spiritul. Pretextele care ne autolimitează împiedică contactul cu îngerii şi nu ne permit să ne manifestăm ca fiinţe de lumină pline de iubire şi plenar integrate în actuala viaţă.

Primirea darului activării Razei Albastre de la Arhanghelul Mihail (vezi paginile 112-113) conferă curaj, rezistenţă, autenticitate, fermitate, putere şi capacitatea de a prelua controlul asupra propriei vieţi. Măiestria asupra Primei Raze a Voinţei şi Puterii Divine conferă eliberarea de umbrele iluziei.

Ilustraţie

Puterea conferită de îngeri elimină negativitatea care ne împiedică să progresăm şi ne permite să preluăm din nou controlul asupra vieţii noastre.

 

Activarea Primei Raze

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat.

2. Respiră uşor şi natural, eliminând astfel tensiunile din corpul tău fizic.

3. Invocă-l pe Arhanghelul Mihail şi cere-i darul puterii prin activarea Primei Raze a Voinţei şi Puterii Divine înlăuntrul tău.

4. Focalizează-ţi atenţia asupra chakra-ei inimii şi vizualizează cum flacăra din inima ta devine din ce în ce mai puternică şi mai strălucitoare. Este posibil să simţi furnicături sau o stare de expansiune şi de căldură.

5. Lasă această flacără să urce în spirală de-a lungul coloanei tale vertebrale, până când ajunge în chakra coronară.

6. Devino conştient de coloana de lumină care te înconjoară. Scopul acesteia este să te protejeze. Dacă vei privi în sus, vei constata că ea se întinde la infinit.

7. Lasă-ţi conştiinţa să călătorească în sus în interiorul acestei coloane de lumină, până când ajunge la piramida de lumină care reprezintă sălaşul sinelui tău superior şi al familiei tale de suflet.

8. Aici, îţi poţi vedea familia de suflet, pe îngeri şi alte fiinţe înălţate, care stau în jurul unei mese de cristal. Ia loc la această masă. Discută cu fraţii tăi de lumină cum poţi căpăta mai multă putere spirituală şi asumă-ţi dreptul divin prin naştere de membru al „legiunii de lumină”.

9. Lasă acest proces să se deruleze în mod natural. Când s-a încheiat, întoarce-te în corpul fizic şi revino la conştiinţa ta obişnuită.

 

Purificarea karma-ei

Miasmele sunt amprente subtile energetice care se pot ataşa de orice zonă a oricărui corp subtil şi pot genera boli fizice sau neplăceri emoţionale ori mentale. Există patru tipuri de miasme: karma-ice, dobândite, moştenite şi planetare.

Karma este un cuvânt sanscrit care însumează totalul acţiunilor unei persoane în actuala viaţă şi în vieţile anterioare. Principiul karma-ic îi permite persoanei să experimenteze întreaga gamă a perspectivelor asupra vieţii. Conceptul apare în toate religiile orientale, dar poate fi regăsit sub alte nume inclusiv în cele occidentale. Spre exemplu, creştinismul are următorul principiu: „Nu-i fă altuia ceea ce nu doreşti să îţi facă el ţie”.

Miasmele karma-ice sunt reziduuri rămase din vieţile anterioare care există la nivelul corpului eteric. Ele au potenţialul de a genera boli, afecţiuni şi suferinţe în actuala viaţă sau în vieţile viitoare. Această predispoziţie ne determină adeseori atitudinea şi comportamentul în actuala viaţă. Miasmele coboară starea de conştiinţă, atrag în viaţa noastră oameni neplăcuţi şi generează situaţii negative.

Ilustraţie

Acţiunile bune generează o karma pozitivă. Atunci când ne deschidem inima în faţa îngerilor, noi le dorim în mod natural binele celorlalţi oameni.

Miasmele dobândite sunt generate de bolile acute sau infecţioase, ori de toxicitatea petrochimică dobândită în actuala viaţă. După o fază acută a unei boli, aceste rezonanţe se instalează în corpurile noastre subtile şi ne predispun către alte boli.

Miasmele moştenite mai sunt numite şi ereditare. Ele sunt amprente energetice subtile transmise de strămoşii noştri. Pot fi genetice sau îşi pot avea originea în bolile infecţioase. Miasmele planetare sunt depozitate în conştiinţa colectivă a planetei şi sunt situate la nivel eteric. Pot penetra corpul fizic sau corpurile subtile.

Tehnica de purificare a karma-ei

Flacăra Violet (vezi pagina 114) poate fi folosită pentru curăţarea tuturor tipurilor de miasme, dar este cu deosebire eficientă în cazul celor karma-ice.

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat.

2. Respiră uşor şi natural. Elimină orice tensiune din corpul fizic.

3. Invocă-l mental pe Arhanghelul Zadchiel şi roagă-l să îţi trimită Flacăra Violet a Transformării pentru a-ţi purifica miasmele karma-ice.

4. Vizualizează-ţi sau simte-ţi corpul înconjurat şi inundat de Flacăra Violet. Când intensitatea acesteia scade, înseamnă că şedinţa de vindecare s-a încheiat.

 

Călăuzirea

Îngerii au numeroase funcţii, iar una dintre cele mai importante este călăuzirea (oferirea de sfaturi înţelepte). Oamenii apelează în acest scop la prieteni, membrii de familie sau colegi. Există de asemenea consilieri şi terapeuţi behaviorişti antrenaţi care îşi petrec întreaga viaţă ajutând alţi oameni să scape de povara suferinţei generate de doliu sau a relaţiilor distructive.

Uneori, este necesar să ieşim însă din cadrul rigid al minţii tridimensionale şi să apelăm la o sursă superioară de călăuzire, pentru a dobândi o perspectivă mai amplă şi pentru a putea explora imaginea de ansamblu. Îngerul păzitor reprezintă o punte de legătură cu sinele superior, care înţelege cauzele profunde ale oricărei situaţii prin care trecem. De multe ori, noi suntem prea implicaţi în problema care ne preocupă şi cădem în capcana detaliilor, epuizându-ne astfel la nivel emoţional.

Există momente în care nu ne simţim pregătiţi să ne discutăm problemele cu un consilier sau în care nu dorim să îi împovărăm cu ele pe membrii familiei noastre sau pe prieteni. Aceste momente sunt ideale pentru a cere sfatul îngerului nostru păzitor.

 

Cum trebuie procedat pentru a cere sfatul îngerilor

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat, şi relaxează-te.

2. Închide ochii şi respiră profund de câteva ori. Expiraţia trebuie să fie mai lungă decât inspiraţia.

3. Focalizează-ţi atenţia asupra chakra-ei coronare şi simte conexiunea cu sinele tău superior. Roagă-ţi sinele superior să îţi trimită o sferă de lumină care să te înconjoare şi să te protejeze în timpul acestei tehnici. (Sfera poate fi de orice culoare. Reţine această nuanţă, căci de obicei sinele tău superior îţi trimite culoarea de care ai cea mai mare nevoie şi care te poate echilibra cel mai bine în momentul de faţă, vindecându-ţi viaţa).

4. Invocă-ţi îngerul păzitor şi roagă-l să te călăuzească.

5. Vizualizează-te în faţa unui scaun gol (destinat îngerului tău păzitor). Invită-ţi îngerul să ia loc pe scaun. În faţa ta va apărea o lumină strălucitoare. Aceasta va deveni din ce în ce mai mare şi va lua forma îngerului tău.

6. Simte compasiunea pe care o emană acesta. Deschide-ţi inima în faţa lui şi spune-i toate problemele care te apasă.

7. Fii deschis şi receptează sfaturile îngerului. Pune în practică sugestiile sale.

8. Dacă te simţi pregătit, întoarce-te la starea de conştiinţă obişnuită.

Ilustraţie

Îngerii ne dau sfaturi înţelepte, atât timp cât suntem pregătiţi să îi ascultăm. În plus, ne ajută să vedem imaginea de ansamblu.

 

Acceptarea şi dezvoltarea darurilor spirituale

Atunci când ignorăm anumite aspecte personale, noi devenim fragmentaţi. Dacă nu ne îngrijim corpul fizic, acesta se îmbolnăveşte rapid, iar dacă nu ne ascultăm nevoile emoţionale, noi invităm practic stresul în viaţa noastră. Dacă ne ignorăm în mod repetat spiritualitatea şi devenim obsedaţi de posesiunile lumeşti, sărăcim în plan spiritual.

În anii din urmă, interesul faţă de meditaţie, yoga, Reiki şi alte activităţi care reduc stresul şi relaxează a crescut considerabil. Prin intermediul acestor tehnici, tot mai mulţi oameni au început să se deschidă din punct de vedere spiritual, examinându-şi stilul de viaţă şi alegerile, şi învăţând cum să îşi accepte şi să îşi stimuleze toate aspectele fiinţei. Atunci când ne naştem, noi primim nu doar un înger păzitor, ci şi anumite daruri spirituale uimitoare, care reprezintă dreptul nostru divin prin naştere. Pentru a-ţi accepta şi pentru a-ţi dezvolta aceste daruri, va trebui să îţi deschizi şi să îţi vindeci chakra inimii, astfel încât să acţionezi întotdeauna mânat de iubire.

Ilustraţie

Deschiderea şi vindecarea chakra-ei inimii te ajută să îţi accepţi şi să îţi dezvolţi darurile spirituale.

Tehnica de acceptare

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat, şi relaxează-te.

2. Închide ochii şi focalizează-ţi atenţia asupra respiraţiei. Aceasta trebuie să devină puţin mai lentă şi mai uşoară ca cea normală.

3. Invocă-l pe Arhanghelul Şamuel şi roagă-l să te ajute, să te protejeze şi să supervizeze întregul proces.

4. Atinge-ţi chakra inimii din centrul pieptului şi vizualizează aici un lotus cu 12 petale. Observă dacă acestea sunt deteriorate, iar dacă da, repară-le. Este posibil ca unele petale să fie închise.

5. Roagă-l pe Arhanghelul Şamuel să deschidă petalele închise şi să le repare pe cele deteriorate. Culoarea obişnuită a petalelor lotusului inimii este verde, dar pe măsură ce evoluăm din punct de vedere spiritual ele evoluează către o nuanţă frumoasă de roz. Vizualizează faptul că multe din petalele lotusului inimii tale au devenit roz.

6. Când simţi că şedinţa de vindecare s-a încheiat, revino la starea de conştiinţă obişnuită. Repetă şedinţa de vindecare de mai multe ori, până când toate petalele lotusului inimii tale devin roz. Abia acum poţi spune că chakra inimii tale este plenar deschisă, astfel încât poţi începe să îţi dezvolţi darurile spirituale.

 

Vindecarea sufletului

Uneori, anumite evenimente profund traumatice sau o boală prelungită ne pot face să respingem această viaţă. Este ca şi cum am pierde o parte din fiinţa noastră sau ca şi cum ne-am destrăma sufleteşte. Aceste sentimente de pierdere a sinelui se pot datora de asemenea pierderii unui suflet drag sau unei fragmentări. Există oameni în doliu care au pierderi de memorie, uitând îndeosebi amintirile din copilărie, când sufletul lor era fericit. Alţii pot ceda fragmente din ei înşişi altor persoane, îndeosebi în timpul relaţiilor romantice.

 Calea către vindecarea sufletului este numită mântuire sau salvare. Dacă lucrăm cu lumea îngerilor pentru a construi o punte de lumină, noi ne putem recupera şi reintegra fragmentele de suflet pierdute. Acest lucru generează adeseori o schimbare dramatică a stării de sănătate fizice, mentale şi emoţionale.

Ilustraţie

Arhanghelul Haniel se foloseşte de Raza Turcoaz a comunicării din inimă pentru a restaura fragmentele sufletului.

 

Tehnica de vindecare a sufletului

Arhanghelul Haniel este protectorul sufletului tău. De aceea, invocă-l pentru a căuta fragmentele pierdute ale acestuia.

Ce trebuie să faci

1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă de meditaţie, într-un loc în care să nu poţi fi deranjat, şi relaxează-te.

2. Închide ochii şi focalizează-ţi atenţia asupra respiraţiei. Lasă-ţi corpul să se relaxeze.

3. Invocă-l pe Arhanghelul Haniel. Conectează-te şi pune-te la unison cu energia lui (turcoaz). Simte-te complet în conjurat şi inundat de lumina sa.

4. Dacă ai stabilit o conexiune puternică cu arhanghelul, roagă-l să treacă în revistă toate dimensiunile şi să îţi caute fragmentele pierdute de suflet.

5. Dacă există fragmente ale sufletului tău ce doresc să se întoarcă la tine (uneori, ele nu doresc să facă acest lucru), le vei vedea înapoindu-se la tine de-a lungul unei punţi de lumină. Adeseori, ele au înfăţişarea pe care ai avut-o când le-ai „pierdut”.

6. Dacă simţi nevoia, poţi purta un dialog cu fragmentul de suflet întors, mai ales dacă sesizezi că nu prea doreşte să se întoarcă la tine. Dacă emoţiile pe care le simţi ţi se par copleşitoare sau dacă nu reuşeşti să te exprimi elocvent în faţa fragmentului de suflet, roagă-l pe Arhanghelul Haniel să te asiste. Acesta se foloseşte de Raza sa Turcoaz a comunicării din inimă şi poate fi extrem de convingător.

7. Dacă ţi-ai reintegrat toate fragmentele de suflet ce au dorit să se întoarcă la tine, revino la realitatea de zi cu zi.

A apărut în: 2014-08

Din aceeasi categorie