EnglishRomanian

Tai Sui

Tai Sui

Tai Sui

Termenul de Tai Sui este specific culturii orientale si poate fi considerat ca o altfel de interpretare a zodiacului chinezesc fiind insa bazat pe un numar de 60 de zeitati. Numarul acestora este dat de asocierea fiecarui semn zodiacal al ciclului anual cu cele 5 elemnete primordiale ale focului, metalului, lemnului, apei si pamantului. Aceasta forta supranaturala care va influenta destinul persoanelor se mai leaga si de planeta jupiter si de ciclul de 12 ani ale acesteia fiind astrul diametral opus si care se considera a fi generalul ce ajuta Imparatul de Jad sa controleze lumea mortilor.
 
Aceasta latura spirituala nu se bucura de aceasi vechime ca si calendarul chinezesc consacrat fiind cu cateva sute de ani mai recenta insa se bucura de foarte multi adepti. Fiecare zeitate din cele 60 va guverna un anumit an insa in acelasi timp va avea si o zeitate diametral opusa cu care va fi in conflict si care se numeste Fan Thai Sui. Cei care sunt nascuti in anul in care sunt in conflict cu Thai Sui trebuie sa urmeze anumite ritualuri pentru a aduce bunavointa zeului si astfel sa nu fie marcati de ghinion ca si rezultat al conflictului. Cel mai la indemana ritual presupune mersul la un templu unde sa se roage, sa participe la anumite ceremonii si pe urma vor primi un talisman care sa ii aper ein anul care va venii.

Tai SuiVarianta cea mai simpla prin care sa studiati acest principiul al Thai Sui-ului este sa folositi un cerc pe care sa il impartiti din 10 in 10 grade si unde 0 reprezinta nordul. De la acest reper puteti sa trasati cele 12 semne ale zodiacului chinezesc si in acelasi timp puteti sa setati repere si pentru cele 60 de zeitati. In acest fel este foarte simplu sa aveti mereu informatii despre ce semn zodiacal este in lumina buna sau care semn zodiacal este in conflict. Pentru zodiacul chinezesc, zodia iepurelui se afla pozitionata intre 75º si 105º ceea ce inseamna ca diametral opus vom avea zodia dintre 255º si 285º care este cea a cocosului.
 
Culturile orientale merg cel mai bine impreuna asa ca si cultura de Thai Sui merge foarte bine combinata cu Feng Shui si pentru a va asigura un mediul eficace pentru voi din punct de vedere energetic. Cele trei dimensiuni precum timpul, spatiul si oamenii sunt cele care vor fi afectate de energie si vom putea sa asimilam aceste elemente cu persoana care va afecta energia, pamantul sau locul unde energia va fi activata sau unde trebuie sa faceti anumite lucruri si/ sau cerul/ timpul cand energia trebuie sa fi activata. Persoana care va avea nevoie de un plus de energie poate fi cea nascuta in zodia opusa celei in care ne aflam, timpul cand energia va fi necesara poate depinde de luna zodiacala in care ne aflam si mai exact luna cocosului iar locul depinde daca ne referim la locuinta sau la birou.

Cei care vor date si mai exacte pot sa mearga cu aceasta analiza si mai in amanunt si se pot folosi ciclul de 12 zile pentru a afla care zi este asociata cu zodia iepurelui, respectiv cocosului insa se poate merge si la ciclul de 12 ore din zi pentru a vedea in care ore trebuie sa evitati sa luati decizii sau anumite dispute cu colegii.
 Combinatia dintre Tang Sui si feng Shui ne poate ajuta la unele amenajari ale locuintei dar ne poate spune si ce nu se recomanda a fi facut in aceasta. De exemplu daca zeitatea domina directia nord si vest atunci trebuie sa evitati sa spargeti un perete sau sa bateti cuie in acele directii intrucat asta va fi considerat ca si cum ati vrea sa intrati in conflict cu zeitatea. Daca vorbim despre bucatarie atunci trebuie sa aveti grija la pozitionarea cutitelor si la modul in care sunteti pozitionati atunci cand tocati ceva sau feliati ceva. Dormitorul trebuie sa tina cont in materie de aceasta credinta prin faptul ca nu trebuie sa dormiti orientati cu capul spre directia sau directiile dominate de aceasta zeitate.

In directiile respective trebuie sa va ingrijiti ca locuinta este curata, ca aveti unele plante pozitionate spre acea directie sau ca nu aveti obiecte foarte grele de mobilier sau electrocasnice grele. Pentru un plus de bunavointa din partea zeitatii nu strica sa aveti un mic altar sau un fel de venerare a acesteia fie ca veti avea o statueta, cu ceva betioare parfumate iar in felul acesta sa fiti in gratiile Thai Sui. Chiar daca am mentionat faptul ca norocul sau ghinionul nu va sunt date direct ci trebuie sa fiti atenti la ceea ce se intampla in jurul vostru, puteti sa va folositi si de unele talismane, sau amulete pe care sa le purtati iar in felul acesta fie sa va aparati de acele evenimente sau situatii posibil periculoase sau sa profitati de cele benefice.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe