EnglishRomanian

Purificarea prin sunetul bolurilor tibetane

Purificarea prin sunetul bolurilor tibetane

Purificarea prin sunetul bolurilor tibetane

    Bolurile tibetane pot fi percepute diferit de fiecare dintre noi, fie ca elemente decorative pentru a aduce un aer special sau oriental in amenajarile interioare fie ca este vorba despre rolul acestora in sedintele de terapie sau de meditatie. Cei care au insa saloane dedicate pentru terapie, relaxare sau meditatie vad aceste boluri ca pe un accesoriu obligatoriu si asta pentru ca utilizarea lor poate aduce numeroase benficii pentru corp si minte. Terapiile in care se regasesc aceste boluri tibetane sunt de regula cele de curatare si purificare, obtinand acest lucru cu ajutorul sunetului si al vibratilor pe care le genereaza.
   In cadrul sedintelor de meditatie aceste cristale pot asigura o eficienta sporita in ceea ce tine de diminuarea stresului pe care il simtiti si pe langa diminuarea acestuia veti avea si partea de curatre a mediului din jurul vostru. Reusind sa va concentrati pe sunetul produs de bolurile tibetane veti elimina din gandurile voastre ceea ce va apasa si veti putea privi cu alti ochi tot ceea ce se intampla in jurul vostru. In acest fel veti asigura si o curatare a energiilor negative care va inconjoara, a chakrelor, a nivelului energetic iar daca le folositi in locuinta voastra puteti sa echilibrati energiile din fiecare incapere. Beneficiile pot fi multiple si pe langa cele mentionate mai poate fi vorba si despre eliminarea blocajelor emotionale sau mentale sau dobandirea unui somn odihnitor.
Purificarea prin sunetul bolurilor tibetane 1    Istoria bolurilor are cateva mii de ani si au fost folosite in cultura tibetana si in budism ca instrumente spirituale si culturale fiind realizate cu precadere din alama, bronz dar ca si continut acestea putand avea pana la 7 metale incluse. In ultimul timp au aparut boluri realizate si din anumite cristale insa acestea sunt cu precadere de influenta occidentala si o reinterpretare a acestor boluri tibetane. Materialele din care sunt realizate bolurile sunt foarte importante intrucat acest aspect influenteaza in mod direct sunetul pe care il produc dar si vibratia. Aceasi influenta o are si forma acestor boluri, putand fi unele cu o baza mai mica decat partea superioara, cu marginile orientate spre interior sau exterior dar si unele care au incorporata din turnare sau de la formare o structura metalica in interior.
    Pe langa partea de curatare a spiritului uman, a spatiului din jur sau a unor incaperi, bolurile tibetane au fost si sunt in continuare folosite si pentru curatarea cristalelor si asta fara sa actioneze fizic asupra lor. Puterea de curatare a acestor boluri tine de proprietatile lor fizice enumerate precum dimensiune, compozitie, forma, insa tin si de proprietatile lor ne-fizice. Sunetul produs de aceste boluri poate fi o proprietate care sa treaca si prin corpurile solide, fie ca este auzit de dupa un perete sau dintre un grup de oameni, iar in parcursul sau, poate sa activeze, sa influenteze prin frecventa si vibratia pe care le are moleculele din corpurile cu care se intersecteaza. Puteti sa va imaginati efectul unui bol tibetan cu efectul sunetului asupra unui pahar de cristal care poate fi crapat sau spart de o anumita frecventa si o anumita intensitate a sunetului.
In materie de cristale si de rolul sau proprietatile acestora este cunoscut faptul ca unele au capacitatea de absortie a energiilor negative cu care va intersectati sau pe care cineva le trimite inspre voi. Curatarea acestor cristale poate fi facuta fara probleme atat cu ajutorul altor cristale dar si cu ajutorul terapiei prin sunet care este realizata in jurul bolurilor tibetane iar ca si metode aveti mai multe posibile.
Purificarea prin sunetul bolurilor tibetane 2    O prima varianta de curatare a cristalelor presupune asezarea unui bol tibetan pe o suprafata iar in jurul acestuia sa puneti cristalele care vreti sa le purificati. Cu un bat de lemn loviti usor bolul iar dupa aceasta puteti sa invartiti batul in sensul acelor de ceasornic, frecand usor peretii exteriori ai acestuia ceea ce va duce la producerea unui sunet continuu. Procedura poate fi considerata ca fiind incheiata in momentul in care tonalitatea sunetului produs de catre bol se schimba, insa asta nu ar trebui sa fie mai devreme de cateva minute. Dupa finalizare veti putea sa fiti siguri ca energiile negative din interiorul cristalelor vor disparea si acestea vor fi curatate dar in acelasi timp si reincarcate prin intermediul vibratiei produsa de bol.
    Variantele diferite de purificare a cristalelor pot fi legate strict de modul in care bolul sau bolurile sunt pozitionate putand avea cristalele in jur sau putand tine bolul in mana nedominanta si sa il miscati in jurul cristalelor. Cea mai simpla metoda insa este prin pozitionarea acestuia in centrul unei grile de cristale pe care doriti sa le curatati si astfel prin lovire si miscarea circulara a batului pe exteriorul bolului sa se produca sunetul pe care il doriti. Pentru un efect amplificat sau pentru sporirea energiei pe care bolul o poate oferii aveti posibilitatea de a aseza in interiorul sau si elementul pe care il doriti, fie ca este vorba despre apa, despre paman, lemn, foc sau metal.
Puteti sa va folositi de un bol tibetan si daca vreti sa imbinati efectele lunii pline cu efectul sunetului produs de bolul tibetan sau cu efectul si influenta materialelor din care acesta poate fi realizat. Asezarea unor cristale in bol si pozitionarea acestuia pe pervaz sau poate chiar si afara atunci cand este luna plina poate fi o alta varianta benefica de purificare a cristalelor si de reincarcare a acestora cu energie pozitiva. Trebuie sa aveti o grija cand vine vorba de pastrarea bolulilor, acestea trebuin curatate cu un material textil absorbant dupa fiecare utilizare, asezate intr-un loc unde nu exista umiditate dar si departe de sursa directa de caldura.
Pastrarea intr-un mediu umed sau pentru un timp indelungat in soare poate duce le deterioarea structurii acestora si ulterior la pierderea oricaror proprietati benefice pe care le-ar putea pune in slujba voastra. Grija pe care o purtati pentru pastrarea si folosirea lor se va reintoarce catre voi cu siguranta atunci cand le veti folosi in sedintele de meditatie, de terapie prin sunet sau pentru a va purifica sau reincarca retelele de cristale pe care le aveti prin casa.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe