Descriere
Studiul China – Carte de bucate
Peste 120 de reţete de preparate integrale, pe bază de legume şi fructe
Plină de ponturi utile de substituţii, conservare a factorilor nutritivi şi tranziţie la o alimentaţie bazată pe plante, Studiul China – Carte de bucate îţi arată cum să îţi transformi cu adevărat şi vizibil starea de sănătate, şi a ta, şi a întregii familii, cu preparate delicioase, de care vă veţi îndrăgosti şi tu, şi copiii.
Descriere
Una dintre particularităţile cărţii lui LeAnne este folosirea unor reţete care nu conţin grăsimi adăugate şi puţină sare – sau chiar fără sare – şi care recurg la minimum, în modul cel mai judicios, utilizarea de agenţi de îndulcire. Unele persoane, care nu pot în ruptul capului să accepte ideea de a nu folosi zahăr sau grăsime în dieta cotidiană pot să-i pună la îndoială strategia fără-grăsimi, dar dovezile ştiinţifice arată că ar trebui să încercăm să evităm să folosim grăsimi adăugate, mai ales persoanele care fie se confruntă cu un risc sporit de apariţie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticaţi cu o asemenea boală (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet şi alte tulburări metabolice şi obezitate). Folosesc termenul grăsimi „adăugate” pentru a face distincţia faţă de alimentele pe bază de legume şi fructe care au un conţinut bogat de grăsimi, deoarece acestea au adeseori o rezervă naturală de antioxidanţi, fibre şi genul adecvat de proteine.
Ştiu că pentru mulţi oameni care au avut întotdeauna o dietă tipic americană – tipică omului modern din ţările dezvoltate – trecerea la o dietă fără grăsimi adăugate poate constitui o foarte mare provocare – cel puţin la început. Dar este important să se ştie că s-a dovedit că grăsimile dau dependenţă, făcându-i adeseori pe oameni să consume cantităţi tot mai mari de-a lungul timpului. În cele din urmă, devine cât se poate de dificil pentru mulţi oameni să îşi revină de pe urma acestei dependenţe. La fel ca în cazul multor altor dependenţe, unora li se pare nu numai dificil să facă schimbarea, ci devin şi neobişnuit de defensivi în privinţa preferinţelor lor.
Însă schimbarea este posibilă. Este nevoie doar de timp, poate câteva luni pentru unele persoane. Iar din momentul în care schimbarea este împlinită, descoperim gusturi noi la alimentele pe bază de legume şi fructe, gusturi despre care aproape că nici nu ştiam că există. Din momentul în care ajung în acest punct mai sănătos, mulţi dintre ei descoperă că dacă, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc în grăsime, se confruntă cu dificultăţi – poate chiar tulburări intestinale reale – sau este posibil să constate că mâncarea de odinioară are gust mai curând de unsoare stricată.
Vândută în aproape un milion de exemplare şi aclamată drept una dintre cele mai importante cărţi de sănătate şi nutriţie contemporane, Studiul China dezvăluie faptul că dieta tradiţională occidentală a condus la o dezvoltare pe scară largă a celor mai mari probleme de sănătate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiace şi cancerul. Bazată pe cel mai cuprinzător studiu de nutriţie care a fost realizat vreodată, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat că o alimentaţie bazată pe plante duce la o stare optimă de sănătate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afecţiuni.
Pentru prima oară, o carte de bucate porneşte de la aceste descoperiri şi pune la dispoziţie reţete de preparate culinare bazate pe dovezile ştiinţifice ale Studiului China. Scrisă de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii Studiului China – dr. T. Colin Campbell – şi mamă a doi adolescenţi înzestraţi cu o sănătoasă poftă de mâncare, Studiul China – Carte de bucate cuprinde reţete delicioase, uşor de realizat, bazate pe plante, fără adaos de grăsimi, cu zahăr şi sare la minimum, reţete verificate, care asigură o stare optimă de sănătate – fără niciun sacrificiu în ce priveşte savoarea şi aromele.
„Studiul China – Carte de bucate combină cele mai bune şi mai sănătoase practici ale alimentaţiei bazate pe plante, cu preparate fără ulei, de care te vei îndrăgosti de-a dreptul, împreună cu întreaga ta familie.”
– Lindsay S. Nixon, autoarea uriaşului succes, Seria Happy Herbivore
Caracteristici
- Numărul de pagini: 284 color
- Formatul în cm. (l x L x g): 16,5 x 21,5 x 1,2
- I.S.B.N.: 978-606-8420-34-9
- Traducerea din limba engleză: Bogdan Chircea
- Titlul original: The China Study Cookbook: Over 120 Whole Food, Plant-Based Recipes
- Greutate: 0.490
- A apărut în: 2014-03
Specificatii
- LeAnne Campbell ,
- T. Colin Campbell,
- Vindecă natural
- Adevar Divin
Review-uri
Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!
Cuprins carte
Cuvânt înainte ... 8
Introducere ... 10
Călătoria mea către o dietă bazată pe legume şi fructe ... 10
Educarea copiilor în spiritul unei diete bazate pe legume şi fructe ...15
Abordarea grădinii: alegerea unei varietăţi cât mai mari de alimente bazate pe legume şi fructe ...18
Culesul grădinii: pregătirea unor mese delicioase ... 22
Planificarea ... 22
Conservarea factorilor nutritivi: păstrarea şi prepararea atentă a alimentelor ... 24
Adaugă mai puţină grăsime, zahăr şi sare ... 25
Tranziţia la o alimentaţie bazată pe legume şi fructe ... 27
Alimentele bazate pe produse de origine animală şi procesate ... 27
Marea schimbare: înlocuitori pentru reţete de preparate sănătoase, bazate pe legume şi fructe ... 29
Ustensilele maestrului bucătar ... 32
Porneşte în propria călătorie culinară ...33
PÂINE ŞI BRIOŞE
Brioşe cu banană ... 39
Fursecuri de mure cu lămâie ... 40
Brioşe simple din dovleac ... 43
Pâine Fiesta cu mălai ... 44
Brioşe cu lămâie şi mac ... 47
Pâine cu nuci şi stafide ... 49
Pâine senzaţională cu plante aromatice ...51
Pâine rapidă cu merişoare, fără grăsimi ... 52
Pâine rapidă cu mere ... 53
PREPARATE PENTRU MICUL DEJUN
Chec cu afine pentru cafea ... 57
Cartofi pentru micul dejun ... 58
Pâine prăjită franţuzească favorită ... 61
Clătite cu fructe ... 62
Smoothie-uri de fructe ... 64
Terci de ovăz G-Mom! ... 66
Clătite Panana ... 67
Muesli ... 68
Granola naturală ...71
Burrito-ul nostru preferat ... 72
Clătite de dovleac ... 75
Tofu bătut ... 77
Ruladă cu mere uluitor de gustoasă ...79
APERITIVE ŞI SALATE
Cea mai bună salată de broccoli ... 82
Salată de fasole ochi negru ...85
Salată de ţelină cu măsline ... 87
Ceviche cu fasole ... 88
Salată Coleslaw ... 91
Salată de cuş-cuş ... 92
Sos de înmuiat din castraveţi cu mărar ... 95
Ensalada Azteca ... 96
Salată de cartofi Fiesta ... 99
Salată de paste cu roşii proaspete şi avocado ... 101
Salată cu nuci în stil grecesc ...102
Salată de quinoa cu tahini şi lămâie ...105
Pacheţele de salată verde ... 107
Maioneză Grădina verde ...108
Salată mexicană de jicama ...109
Samosa perfectă ... 110
Salată de tăiţei cu susan ...112
Salată Southwestern ...114
SUPE
Supă aztecă ...119
Supă cremă de porumb şi nucă de cocos ... 120
Chapea dominicană ... 123
Supă de varză murată în stil german ...125
Tocană copioasă ...127
Supă de linte ... 128
Supă rapidă din trei feluri de fasole ...131
Supă de ciuperci asezonată ... 133
Supă de dovleac condimentată ... 134
Supă de roşii cu tortilla ... 135
Supă thailandeză de arahide ... 136
SANDVIŞURI
Baghetă cu legume ... 140
Sandvişuri delicioase fără ouă ... 141
Burgeri de năut şi spanac ... 143
Pacheţele de granola cu fructe ... 144
Pacheţele cu hummus ... 146
Sandvişuri marine cu năut ... 149
Baghetă cu chiftele de pecan ... 150
Sandvişuri cu ciuperci portobello şi cimbru ... 151
Tortilla prăjite savuroase ... 152
Pacheţele thailandeze ... 155
Sandvişuri cu sos de roşii şi busuioc ... 156
Pacheţele fajita de legume ... 159
ANTREURI
Legume africane ... 163
Clătite cu sparanghel ... 164
Roşii la cuptor umplute cu cuş-cuş ... 167
Salată cu burgeri ... 168
Fasole dominicană ... 170
Tocană picantă de arpacaş ... 172
Orez cu nucă de cocos şi curry ... 173
Vinete coapte ... 174
Ciuperci portobello cu spanac ... 176
Enchilada fabuloase din cartofi dulci ... 177
Chili cu paste favorite ... 179
Fettuccine cu broccoli şi sos de nuci caju ...181
Tocană de porumb şi tomatillo ...182
Linte cu verdeţuri ...185
Plăcintă cu praz ... 187
Macaroane cu dovleac ... 189
Paste ca la mama acasă cu sos marinara ... 191
Năut Masala ... 192
Mămăligă ca la mama cu orez şi fasole ... 195
Tăiţei cu nucă şi legume ... 196
Gnocchi de dovleac cu sos italienesc de legume ... 199
Legume la cuptor cu spanac proaspăt, uluitor de gustoase ... 201
Vinete în stil marocan ... 202
Calzone Southwestern ... 203
Deliciu de spaghete de dovleac ... 204
Tortilla cu tomatillo la cuptor ... 207
Lasagna de legume ... 209
Tocană cu găluşte vegetale ... 210
Turte de dovlecel zucchini cu gust de crab dar fără crab ... 211
GARNITURI
Porumb cu ardei şi busuioc ... 215
Sfeclă cu verdeţuri ... 216
Moro ca în Caraibe ... 219
Morcovi la cuptor ... 221
Fasole verde cu coriandru ... 222
Piure de mere şi merişoare ... 225
Cremă de conopidă ... 226
Legume în stil etiopian ... 227
Fasole verde cu ciuperci şi usturoi ... 228
Linte cu verdeţuri ... 230
Dovleac plăcintar preparat rapid ... 232
Fasole verde asezonată, cu cartofi ... 234
Tocană de roşii ... 235
Cartofi cu kale, numa’ bun ... 237
Cartofi Southwestern copţi de două ori ... 238
Succotash picant ... 241
DESERTURI
Plăcintă de curmale uluitor de delicioasă ... 245
Prăjitură răsturnată de turtă dulce cu mere ... 246
Prăjitură (fără brânză) cu crustă de plăcintă cu nucă G-Mom ... 249
Plăcintă de ciocolată cu banane ... 250
Plăcintă de nucă de cocos şi mango ... 253
Plăcintă cu căpşune proaspete ... 255
Cremă de banane congelate ... 256
Budincă de fructe ... 257
Crustă de plăcintă cu nuci G-Mom ...258
Prăjitură de ananas şi vişine ...259
Budincă de ciocolată cu mentă ...260
Aluat fraged cu amestec de fructe ... 263
Batoane necoapte cu unt de arahide ... 265
Fursecuri de ovăz cu nucă de cocos ... 266
Prăjitură vegană de ciocolată ... 268
Plăcintă de dovleac vegană ... 269
ANEXE
Simboluri dietetice ... 272
Index ... 273
Despre autor ... 284
A apărut în: 2014-03