EnglishRomanian

Semnificatia ochilor DZI

Semnificatia ochilor DZI

Semnificatia ochilor DZI

 

Ce este un Dzi?

Dzi (pronunțat Zee) este un cuvânt tibetan folosit pentru a descrie un model de bijuterii, de obicei din agat, de formă în principal alungită, rotundă, cilindrică sau tabulară străpunsă longitudinal, numite mărgele cereasti (tian zhu) în chineză.

Semnificatia ochilor DZI Înțelesul cuvântului tibetan „Dzi” se traduce prin „strălucire, lumina, claritate, splendoare”. Margelele provin din sfera culturală tibetană și sunt greu de găsit. Acestea se găsesc în principal în Tibet, dar și în Bhutan, Ladakh și Sikkim. Deoarece Dzi se găsesc pe pământ, tibetanii nu le pot concepe ca fiind create de om. Deoarece cunoașterea mărgelei este derivată din tradițiile orale, puține mărgele au provocat mai multe controverse cu privire la sursa lor, metoda de fabricație și chiar definiția precisă. Toate acestea contribuie la transformarea lor în cele mai căutate mărgele de colecție de pe pământ.

Se spune despre pietrele Dzi ca își protejează purtătorul de energii negative sau accidente, atrag bogăția sau înțelepciunea, în timp ce altele vă pot aduce dragoste și fericire.
Un lucru de reținut cu privire la aceste pietre mici curioase este că o piatră Dzi poate respinge lucrurile, dar le poate stoca. Când un negativism vine asupra ta, piatra ta o poate bloca sau absorbi. Ele vă pot oferi, de asemenea, energii foarte pozitive, absorbind în același timp o parte din energie în acest proces. Cu alte cuvinte, o parte din ele intră în tine și un pic din voi va intra în ele.

Dezavantajul este că, dacă nu ești posesorul original al pietrei, s-ar putea să nu va aduca lucruri bune. Modul de a preveni acest lucru se întâmplă prin „curățarea” pietrei Dzi când o primești. Acest lucru va elibera toate lucrurile rele stocate și vă va permite să purtati piatra Dzi și să formați o nouă legătură spirituală.

Legendele aparitiei Dzi

Margelele Dzi tibetane sunt simțite de tibetani ca fiind de origine supranaturală. Este de neconceput pentru majoritatea tibetanilor interogați să spună același set de povești despre originea lui Dzi.

Mai întâi a fost oferită credința că, în vremuri străvechi, Dzi erau podoabele semi-zeilor care le aruncau ori de câte ori erau pătate chiar ușor; se spune că acesta este motivul pentru care aproape niciuna dintre mărgele nu se găsește în stare perfectă.

Semnificatia ochilor DZIApoi, povestea implică un bărbat care a văzut una dintre aceste „insecte” sus în munți și și-a aruncat pălăria peste ea pentru a o captura. Când a scos pălăria, „insecta” devenise pietrificată. În locul său zăcea un Dzi. Alte povești relatează că Dzi a fost întâlnit în munții înalți de cineva cu karma deosebit de bună care a reușit să-i prindă. Dar, intrând în contact cu atingerea umană, Dzi s-a împietrit. Se povestesc alte povești despre faptul că Dzi a fost găsit în coarne de animale sacrificate sau în balegă de vite.

Se crede că Dzi provine dintr-un munte de lângă Rudok. În cele mai vechi timpuri, se spunea că curgeau pe versanții ei ca niște pâraie. Într-o zi, însă, o femeie ticăloasă a aruncat „ochiul rău” pe munte și curgerea s-a oprit imediat. Și până în zilele noastre, așa cum susține legenda, dungile caracteristice alb-negru ale Dzi sunt încă văzute pe locul unde a apărut odată Dzi.

Teoria „insectelor” a originii lui Dzi pare a fi foarte răspândită și este citată pentru a explica diverse particularități. Acest lucru este motivul pentru care uneori un număr mare de Dzi se găsește formând un fel de „cuib”. Unii cred că, chiar și după ce mărgelele au fost dezgropate, unele vor continua să se miște pentru o vreme. În orice caz, pentru tibetani, Dzi nu este o mărgea creată de om, ci o bijuterie prețioasă de origine supranaturală.

Semnificațiile ochiului Dzi
Numărul de „ochi” de pe o piatră Dzi vă va spune scopul și puterea specială.

1.  Dzi cu 1 ochi reprezintă un far de lumină și speranță. Se crede că acest ochi puternic sporește înțelepciunea umană și produce fericire pentru viață.

2. Dzi cu 2 ochi permite armonie între soț și soție; construiește o familie fericită, o carieră de succes și relații bune cu ceilalți.

3. Dzi cu 3 ochi reprezintă cele trei stele ale norocului, fericirii, onoarei și longevității. Sunt mărgelele bogăției și sănătății, aduc avere continuă.

4. Dzi cu 4 ochi ajută la depășirea forțelor negative, elimină obstacolele, crește meritele și longevitatea, supune demonii.

5. Dzi cu 5 ochi este considerat un obiect magic și este foarte căutat. Îi ajută pe cineva să obțină orice dorește, deci este o bijuterie foarte dorită. Fericire nesfârșită.

6. Dzi cu 6 ochi elimină tristețea și suferințele din viață și crește accesul la noroc.

7. Dzi cu 7 ochi îl ajută pe cineva să-și atingă faima, gloria, perfecțiunea, cariera, bogăția, relația și sănătatea și longevitatea.

8. Dzi cu 8 ochi ajută la protecția împotriva calamităților și catastrofelor. Ajută proprietarul să găsească și să rămână pe calea lor corectă.

9.  Dzi cu 9 ochi își ajută proprietarul să adune bogăție, să obțină o sănătate bună, succes, câștig de putere, compasiune, glorie și expulzarea răului și acționează ca protector.

10. Dzi cu 10 ochi elimină obstacolele din calea dezvoltării carierei, câștigă comentarii favorabile asupra ta de la alții și prezintă o relație fericită cu soțul / soția ta.

11. Dzi cu 11 ochi ajută la eradicarea intențiilor rele și reduce pofta, ducând la o pace a inimii și a minții.

12. Dzi cu 12 ochi împuternicește cu capacitatea de a depăși așteptările și de a atinge faima și recunoașterea.

13. Dzi cu 13 ochi permite să înveți să comunici cu strămoșii, precum și cu alte dimensiuni și realități.

14. Dzi cu 14 ochi ajută la protejarea minții de aglomerație și la probleme cu kharma.

15. Dzi cu 15 ochi crește înțelepciunea purtătorului, eliberează suferința umană și produce noroc general în viața umană.

16. Cei 16 ochi Dzi readuce umorul în viață. Amintește că prin joc și bucurie se pot obține toate lucrurile. Ajută la respingerea tristeții, depresiei, melancoliei.

17. Dzi cu 17 ochi poate ajuta la îmbunătățirea imaginii de sine. Permite celorlalți să vă vadă așa cum vă vedeți în mintea inconștientă. Protejează proprietarul de imaginile altora.

18. Dzi cu 18 ochi poate ajuta la protejarea împotriva obsesiilor și a constrângerilor. Ajută la protejarea împotriva trăsăturilor de personalitate dependente. Alcoolism, abuz de droguri, dependență sexuală, jocuri de noroc și toate celelalte dependențe.

19. Dzi cu 19 ochi sporește capacitatea proprietarului de a manifesta și materializa lucrurile necesare în viața cuiva.

20. Dzi cu 20 ochi ajută la purificare. Acest Dzi poate îmbunătăți procesul de pregătire al proprietarului pentru încheierea ciclului renașterii. Este foarte rar.

21. Dzi cu 21 de ochi îți îmbunătățește puterea magică, realizează ceea ce îți dorești la maximum. Măresc toate caracteristicile celorlalte mărgele și le focalizează într-o singură piatră. Este foarte căutat.

Îngrijirea Dzi-ului tău

După cum am menționat, este foarte important să vă curățați piatra Dzi după ce o primiți. Trebuie să scapi de toată energia stocată în ea și apoi să-i ceri să se lege cu tine.

Primul lucru de făcut este să vă țineți piatra, în mână, sub apă curgătoare timp de câteva minute. Apa este foarte importantă ca agent de curățare spirituală în multe filosofii din est. Toată lumea cunoaște un parc cu un pârâu sau un loc preferat lângă un râu (și chiuveta de bucătărie va funcționa), la care pot face acest lucru. Amintiți-vă să păstrați gânduri pozitive în cap în timp ce faceți acest lucru.

Semnificatia ochilor dziDupă ce vă uscați piatra, puneți piatra între palme ca și când vă rugați. Aduceți vârfurile degetului mare până atinge vârful nasului (aceasta se numește „Wei”). Acum, în liniște și sinceritate, cereți pietrei să facă parte din viața voastră. Rugați-o să vă protejeze și asigurați-vă că o veți respecta și veți avea grijă de ea.

După ce ați făcut acest lucru, lăsați piatra Dzi să stea afară la soare timp de câteva ore. Acest lucru ajută la curățarea acestuia și, de asemenea, îi adaugă putere. Unii susțin că îngroparea Dzi în pământ in noaptea lunii pline va ajuta, de asemenea, la energizarea acestuia.

Acest ritual de curățare ar trebui făcut cel puțin o dată pe lună, astfel încât să nu aveți boghiuri negative pe care piatra Dzi le-a prins agățate.

Alte modalități de a contribui la adăugarea de energie a pietrei Dzi sunt lumina lunii, pământul și rugăciunea. Puneti piatra Dzi să stea afară sub o lună plină. Energia lunilor va ajuta ușor la construirea puterii pietrei. De asemenea, puteți îngropa piatra Dzi in pământ peste noapte, acest lucru vă va ajuta să curățați și să adăugați energie. Rugăciunea, scandarea (Om Mani Padme Om) sau doar trimiterea de energie pozitivă la piatra Dzi vă vor ajuta.

Poporul tibetan își ia foarte în serios convingerile în pietrele Dzi. Îl respectă așa cum thailandezii își respectă Phra. Ca rezultat al acestui fapt, ar trebui să vă scoateți întotdeauna piatra Dzi înainte de a vă culca. Când nu purtați piatra Dzi, vă rugăm să o păstrați într-un loc înalt, deasupra celor mai multe lucruri. Acesta este un semn de respect pentru aceasta.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe