Secretul şi puterea adolescenţilor- Paul Harrington, carte

2900 Lei
(TVA inclus)
in stoc
30 zile
DIV111-CRT261867

Cartile nu sunt incluse in promotie!

 • Beneficii
 • Livrare
 • Metode de plata
 • Magazin in Bucuresti
  • — 30 de zile drept de retur GRATUIT!
  • — Transport gratuit peste 199 lei
  • — Certificat garantie si conformitate
  • — Plata in rate
  • — Program de fidelizare
  • — Deschidere colet la livrare
  • — Notificari prin SMS
  • — Firma autorizata ANPC
  • — Oriunde in Romania prin curier rapid
  • — Cost transport: 12 lei Easybox, 15 lei DPD si Sameday / 18 lei Fan Courier
  • — Peste 199 lei transport gratuit
  • — Livrare in 1-3 zile
  • — Ramburs la curier
  • — Online cu card bancar
  • — Plata cu cardul la easybox
  • — Plata cu cardul la FANbox
  • — Plata in magazin
 •  0766613696

  Harta magazin StoneMania Bijou Bucuresti

Descriere

Secretul şi puterea adolescenţilor

Deci, care este marele Secret?

Şi ce poate face el pentru tine?

Descriere

Ei bine, dacă ai avut vreodată un vis, o ambiţie secretă, o dorinţă sau un scop special, dar nu ai ştiut cum să le transformi în realitate, Secretul şi puterea adolescenţilor este cartea potrivită pentru tine. Cartea şi filmul Secretul le-au arătat deja multor milioane de oameni din întreaga lume cum să îşi schimbe viaţa şi cum să îşi transpună în realitate visele. Dacă doreşti, poţi face şi tu acest lucru.

Secretul îţi conferă puterea de a avea, de a face şi de a deveni tot ceea ce îţi doreşti. Şi vorbim aici despre bogăţie, succes, relaţii armonioase şi preţuire de sine… adică de tot ce îşi doreşte inima ta. Ei bine, tu îţi poţi îndeplini toate aceste dorinţe şi vise.

Tot ce trebuie să faci în acest scop este să descoperi Secretul.

 


 

Ascuns, reprimat, furat şi revândut, acest mare Secret le-a fost cunoscut faraonilor, împăraţilor, filozofilor şi regilor din antichitate, iar mai recent redescoperit de oamenii de ştiinţă, de inventatori şi de marii industriaşi. La ora actuală este binecunoscut de aristocraţia modernă: de vedetele de cinema, de starurile pop, de scriitorii faimoşi şi de idolii din sport.

Acesta este Secretul care a transformat lumea şi care a schimbat faţa umanităţii. Acest Secret te poate ajuta să îţi îndeplineşti toate visele şi să le transformi în realitate, să trăieşti la scară mare şi să devii puternic. Dacă vei aplica acest Secret mediului, şcolii şi vieţii, poţi deveni un adolescent al secolului XXI. El poate deveni Secretul TĂU!

Caracteristici

 • Numărul de pagini: 193
 • Formatul în cm. (l x L): 12,8 x 17,8
 • I.S.B.N.: 978-606-8080-52-9
 • Traducerea din limba engleză: Cristian HANU
 • Titlul original: The Secret to Teen Power
 • Link: www.thesecrettoteenpower.com

 • A apărut în: 2012-11

Specificatii

Autor
 • Paul Harrington
Colectia
 • Secretul
Editura
 • Adevar Divin

Review-uri

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie

Cuprins carte

Mulţumiri                                                               ix

Introducere                                                          xiv

Revelarea secretului                                          4

Secretul simplificat                                           24

Cum trebuie folosit Secretul                          40

Procese eficiente                                              54

Secretul şi banii                                                 72

Secretul şi relaţiile                                            88

Secretul şi sănătatea                                      108

Secretul şi lumea                                              130

Secretul şi relaţia sa cu tine                         150

Secretul şi viaţa                                                170


A apărut în: 2012-11

Fragmente din carte

Revelarea Secretului.

Care este marele Secret?

Bun, deci până acum ai rămas în ignoranţă o perioadă mult prea lungă de timp. A sosit momentul să afli adevărul, faptele reale, ca să spun aşa. Iar adevărul este că acest mare Secret de care tot auzi vorbindu-se, ei bine… chiar descătuşează puterea care îţi permite să fii orice doreşti să fii şi să realizezi orice doreşti să realizezi.

Dacă vei afla Secretul, vei putea face miracole, deopotrivă în domeniul sănătăţii, al bogăţiei, al relaţiilor, al fericirii, al libertăţii, al iubirii…

Deci, în ce constă mai exact acest Secret?

Potrivit ştiinţei, există anumite legi care guvernează Universul. Printre acestea se numără legea gravitaţiei, care spune că tot ce este aruncat în sus trebuie să coboare la un moment dat. Există apoi legea relativităţii descoperită de Einstein, care spune că tot ce există în Univers este alcătuit din energie. Mai există şi „teoria corzilor”, care susţine că tot ce există în Univers vibrează şi că toate lucrurile au propria lor vibraţie.

Dar cea mai importantă lege din tot universul este… legea atracţiei.

Secretul este legea atracţiei.

Tot ce se întâmplă în viaţa ta poate fi redus la această lege. Altfel spus, tu eşti cel care atrage toate evenimentele, circumstanţele şi persoanele din viaţa ta, până la ultimele, indiferent dacă acestea sunt pe placul tău sau nu. Totul depinde numai de tine.

Puterea cu care atragi aceste evenimente, circumstanţe şi persoane este puterea gândului. Cum s-ar spune, tot ce se petrece în viaţa ta se datorează gândurilor tale.

Sursa universală a puterii

Vezi tu, gândurile tale pot fi comparate cu o sursă universală de putere, cu o forţă a naturii. Tot ceea ce gândeşti se realizează. Tu îţi creezi singur propria viaţă prin gândurile care îţi trec chiar acum prin minte. Ştiu că sună puţin ca un truc a la Jedi, dar chiar aşa stau lucrurile. Toate marile religii ale lumii afirmă acest lucru, inclusiv hinduismul, iudaismul, creştinismul, budismul şi islamul. Numeroase civilizaţii care au existat în ultimii 5.000 de ani s-au folosit de această putere a gândului prin aplicarea legii universale a atracţiei.

Dar să nu transformăm această carte într-o lecţie de istorie. Tot ce trebuie să ştii deocamdată este un singur lucru: că legea atracţiei afirmă că principiile similare se atrag întotdeauna. Aceasta este esenţa supremă a acestei legi.

Este ca şi cum am spune că „păsările din aceeaşi specie zboară împreună”. Cu alte cuvinte, un cârd de păsări nu este altceva decât un grup de prieteni. Ele sunt atrase împreună de particularităţile comune pe care le împărtăşesc. Altfel spus, se adună pentru că sunt la fel şi pentru că le plac aceleaşi lucruri. Principiile similare se atrag întotdeauna. Aşa funcţionează legea atracţiei.

Desigur, nu este necesar să semeni ca două picături de apă cu prietenii tăi pentru a-i atrage în viaţa ta. La urma urmelor, nu vorbim de clone. Pe de altă parte, chiar dacă nu arăţi la fel ca prietenii tăi, cu siguranţă gândiţi la fel, acesta fiind motivul simpatiei pe care v-o purtaţi reciproc. Principiile similare se atrag întotdeauna. Aşa funcţionează legea atracţiei.

Potrivit legii atracţiei, gândurile tale sunt înzestrate cu putere, mai exact cu puterea de a atrage. Spre exem­plu, nu ţi s-a întâmplat niciodată să te gândeşti la un cântec până când acesta începe să te obsedeze, iar apoi să ţi se pară că îl auzi pretutindeni, oriunde te-ai duce? Practic, tu atragi efectiv cântecul, indiferent dacă te afli la mall, la şcoală, dacă te uiţi la televizor etc. Orice ai face, gândurile tale atrag către tine cântecul respectiv.

Gândurile se transformă în realitate

Legea atracţiei poate fi tradusă şi altfel: gândurile se transformă în realitate.

Uimitor, nu? Cum s-ar spune, întreaga ta viaţă de până acum s-a datorat gândurilor care ţi-au trecut prin minte.

„Dacă tot gândeşti, cel puţin gândeşte la scară mare.”

Donald Trump – antreprenor în domeniul imobiliar

Oamenii de succes par să cunoască instinctiv această lege, spre deosebire de cei care nu cunosc succesul. De altfel, cei din urmă atrag eşecul prin propriile lor gânduri. Oricum ar fi, oamenii îşi creează propria lor realitate, norocul sau ghinionul. Totul porneşte de la gândurile lor.

Să rezumăm. Legea atracţiei este responsabilă pentru tot ceea ce există. Tot ce se întâmplă în viaţa ta se datorează gândurilor tale, şi indiferent dacă îţi dai sau nu seama de acest lucru, tu gândeşti încontinuu. Atunci când te uiţi la televizor, când joci un joc la calculator, când te conectezi la Internet sau când te uiţi la ceas în timpul orelor de şcoală, mintea ta nu încetează nicio clipă să gândească. Aceste gânduri sunt cele care îţi creează viaţa ta viitoare, la fel cum viaţa ta actuală este rezultatul fidel al gândurilor tale din trecut. Este ca şi cum ai primi răsplata pentru ceea ce ai gândit cândva. În mod similar, tu atragi într-o manieră inevitabilă lucrurile la care te gândeşti în prezent şi care se vor manifesta în viaţa ta viitoare.

„Ceea ce suntem noi este rezultatul gândurilor noastre… Noi suntem ceea ce gândim.”

Buddha – maestru spiritual

Binele, răul şi urâţenia

Ori de câte ori se întâmplă ceva în viaţa ta – frumos sau urât, fericit sau trist – evenimentul respectiv se datorează legii atracţiei. Tu eşti cel care atrage acest eveniment în viaţa ta. De exemplu, dacă găseşti 5 dolari pe jos, TU i-ai atras. Dacă te împrieteneşti cu cineva pe Facebook, tu eşti cel care l-a atras în viaţa ta. Sau poate găseşti ceva frumos de îmbrăcat la reduceri; mărimea perfectă, ultimul exemplar pe umeraş. tu eşti cel care a atras toate acestea.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru evenimentele mai puţin plăcute, cum ar fi un test exact în ziua în care nu
te-ai pregătit sau în care nu ţi-ai făcut tema pentru acasă, ori apariţia unui coş exact în ziua marii întâlniri cu băiatul (sau cu fata, în funcţie de caz) pe care îl iubeşti. În toate aceste situaţii, tu eşti cel care le atrage în viaţa ta.

Ştiu, probabil că te întrebi: „Cum mi-aş fi putut crea eu singur coşul? Cum am putut atrage aşa ceva?”

Lasă-mă să îţi explic… Aşa cum spuneam, Einstein a înţeles că tot ce există în Univers este alcătuit din energie. Practic, tot ceea ce vezi, tot ce atingi, tot ce guşti şi tot ce ţii în mână – toate aceste lucruri sunt alcătuite din energie. Dincolo de molecule, de atomi, de electroni şi de mai ştiu eu ce, la nivel subatomic, totul se transformă în energie pură, inclusiv tu.

Şi încă ceva, care o să te lase cu gura căscată: gândurile tale sunt alcătuite tot din energie.

Spre exemplu, medicii folosesc aparate precum electroencefalografele şi scannerele pentru a măsura energia
emisă de activitatea creierului. Altfel spus, creierul tău transmite energie cu fiecare gând pe care îl emite. Deci, gândurile tale chiar sunt alcătuite din energie.

„Energia minţii este esenţa vieţii.”

Aristotel – filozof

Atunci când această energie a gândurilor tale, sau mai exact, vibraţia pe care o emiţi, se află într-o rezonanţă perfectă cu lucrurile la care te gândeşti, tu creezi practic o forţă de atracţie extrem de puternică. Aşa cum spuneam, principiile similare se atrag. Ştiu, este de necrezut, dar asta este realitatea: tu atragi către tine lucrurile la care te gândeşti.

Controlul total

O altă perspectivă din care putem privi lucrurile constă în a te compara cu o telecomandă universală. O telecomandă obişnuită poate da drumul la televizor, la DVD, la MP3, la consola de jocuri video şi la combina muzicală. Cu un singur clic, tu poţi schimba canalul de la televizor apăsând pe telecomandă, care transmite un semnal în raze infraroşii. În mod similar, poţi da drumul la un joc sau la un film. Telecomanda ascultă de voinţa ta, în funcţie de care schimbă semnalele transmise.

Ei bine, puterea ta este chiar mai mare, întrucât tu îţi poţi controla întreaga experienţă de viaţă. La fel ca în cazul telecomenzii, tot ce trebuie să faci este să transmiţi un semnal diferit.

Să spunem că te-ai certat cu prietenii şi că nimeni nu mai vorbeşte cu tine. De aceea, gândurile tale sunt pline de amărăciune, de resentimente şi de tristeţea provocată de singurătate. Nu întâmplător, exact acestea sunt lucrurile pe care le experimentezi în viaţă. Dacă doreşti să schimbi canalul, respectiv experienţa pe care o trăieşti, tot ce trebuie să faci este să transmiţi un semnal nou. Cum s-ar spune, trebuie să cultivi gânduri de bucurie, de fericire şi de prietenie. Dacă vei face acest lucru, prietenii tăi se vor întoarce la tine.

Prin acest mecanism tu poţi schimba totul în viaţa ta, nu doar experienţele tale, ci şi mediul din jurul tău. Este efectiv ca şi cum ai schimba un canal. Singura diferenţă este că tu nu te foloseşti de un semnal în infraroşu, ci de puterea gândurilor tale.

Tu manifeşti toate lucrurile la care te gândeşti

Realitatea este că tu atragi în viaţa ta toate lucrurile la care te gândeşti frecvent. Însăşi fiinţa ta se transformă în funcţie de aceste gânduri, ajutându-te să devii una cu ele. De aceea, este imperios necesar să devii conştient de gândurile tale!

„Omul este produsul gândurilor sale. El devine ceea ce gândeşte.”

Mahatma Gandhi – lider spiritual

Drama este că, dacă nu eşti foarte diferit de ceilalţi oameni, tu te gândeşti aproape tot timpul la lucrurile care nu merg bine în viaţa ta sau la situaţiile pe care nu ţi le doreşti. Nu-i de mirare că ai parte tocmai de astfel de situaţii! De pildă, te cerţi cu părinţii, sau nu reuşeşti să trimiţi un SMS, după care te plângi de aceste lucruri, şi astfel continui să perpetuezi acest cerc vicios.

Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci

Indiferent la ce te gândeşti, tu atragi lucrul respectiv în viaţa ta. Asta spune legea. De aceea, dacă vei face efortul de a te gândi la toate lucrurile bune din viaţa ta – lucrurile care îţi plac şi care îţi doreşti să se întâmple – tu le vei atrage către tine. Chiar aşa se petrec lucrurile. Ştii cum se spune: „Aşa a fost să fie!” Da, dar ai grijă să atragi numai lucrurile pe care ţi le doreşti.

Deşi cunosc Secretul, mulţi oameni fac greşeala clasică de a se gândi tot timpul la lucrurile pe care nu şi le doresc. Spre exemplu:

     Nu vreau să fiu respins.

     Nu vreau o notă proastă.

     Nu vreau să mă îngraş.

Din păcate, în toate aceste cazuri, ei se gândesc exact la ceea ce nu îşi doresc. De aceea, se simt stresaţi şi emit o vibraţie a stresului, atrăgând exact lucrurile pe care nu şi le doresc. Este ca şi cum ar spune:

    Îmi doresc să fiu umilit în public şi părăsit de prieteni.

     Îmi doresc nota 4, care să fie afişată la avizier, astfel încât toată şcoala să ştie.

    Îmi doresc să nu mai încap în blugii mei preferaţi.

Este imposibil să faci astfel de afirmaţii şi să te aştepţi ca ele să nu se întâmple. Dacă îţi doreşti altceva, singurul lucru pe care îl poţi face este să îţi schimbi gândurile şi să proiectezi o altă vibraţie în afara ta, care să corespundă exact realităţii pe care ţi-o doreşti. Spre exemplu:

     Sunt un elev popular şi am foarte mulţi prieteni grozavi.

     Iau întotdeauna note mari la examene şi la teste.

     Arăt perfect în toate hainele mele.

Dacă vei gândi în acest fel, exact asta vei atrage.

Fără „dacă” sau „bine, dar”

Legea atracţiei îţi oferă întotdeauna lucrurile la care te gândeşti, dar nu cunoaşte nuanţele de genul: „dacă”, „bine, dar” sau „nu vreau asta”.

Poate că ţi se pare că Universul are un auz selectiv, la fel ca atunci când tatăl tău îl întreabă pe fratele sau pe sora ta dacă au dus gunoiul, aşa cum le-a spus, iar aceştia se jură că nu le-a spus niciodată aşa ceva.

În realitate, totul depinde de maniera în care te focali­zezi asupra cuvintelor cheie, aşa cum faci atunci când doreşti să găseşti ceva pe un motor de căutare (Google, Yahoo, iTunes sau oricare altul).

Să spunem că vrei să găseşti un anumit tip de muzică pe Internet. Nefiind un fan al muzicii punk, emo şi pop, tastezi: „NU Fall Out Boy, My Chemical Romance sau Katy Perry”.

În mod evident, motorul de căutare va ignora „nu-ul” din faţă şi se va focaliza numai asupra cuvintelor cheie, oferindu-ţi sute de site-uri ale acestor formaţii, adică exact­ ceea ce nu îţi doreai. Singurul lucru de care ţine el cont sunt cuvintele cheie.

La fel se petrec lucrurile şi în cazul legii atracţiei. Realitatea pe care o atragi în viaţa ta depinde de cuvintele cheie la care te gândeşti. De pildă, dacă faci o obsesie legată de ceva ce nu îţi doreşti, ţi se întâmplă exact lucrul respectiv. De ce? Deoarece te-ai focalizat asupra acestui lucru, iar Universul a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a ţi-l oferi. Singura modalitate prin care poţi obţine lucrurile pe care ţi le doreşti cu adevărat constă în a te gândi
exclusiv asupra lor.

Eroi

 

Shane Gould

O fată în vârstă de 15 ani pe nume Shane Gould a participat la Olimpiadă şi a spulberat toate recordurile la competiţiile de înot pe toate distanţele, de la 100 de metri la 1500 de metri. Fata a fost considerată un fenomen. Practic, lumea nu a mai văzut niciodată aşa ceva.

Când a ajuns în finală, Gould a fost nevoită să suporte şicanele rivalelor ei, care purtau tricouri pe care scria „Nu tot ce străluceşte este Gould”. Îţi poţi imagina aşa ceva? Cele mai mari înotătoare ale lumii, medaliate cu aur la diferite competiţii, să se complacă în astfel de şicane!? Ce crezi că s-a întâmplat în continuare? Gould a devenit prima înotătoare care a câştigat trei medalii individuale de aur la o Olimpiadă, depăşind toate recordurile de până atunci.

Lecţia este clară, cel puţin din perspectiva rivalelor lui Shane Gould: nu te poţi focaliza asupra unui lucru pe care nu ţi-l doreşti (în cazul lor, câştigarea medaliei de aur de către Gould) dacă nu doreşti să ai parte exact de acest lucru. De aceea, nu-ţi mai bate capul cu gândul că altcineva ar putea câştiga medalia de aur… Gândeşte-te că o vei câştiga tu.

Aşa-zisa mea viaţă

Uneori, noi lăsăm viaţa să ne doboare. Lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori noi, după care intrăm într-un cerc vicios din care nu mai putem ieşi. Gândurile noastre negative continuă să atragă situaţii negative în viaţa noastră. La rândul lor, acestea generează noi gânduri negative, şi până să ne dăm seama, ne trezim într-un iad al amărăciunii, al suferinţei şi al durerii din care nu mai putem scăpa.

Nu ai remarcat niciodată că oamenii care se plâng tot timpul de ceva, care gândesc negativ şi care sunt tot timpul furioşi sfârşesc inevitabil prin a se simţi mizerabil tot timpul? Ei emit o vibraţie negativă şi se înconjoară cu oameni de acelaşi calibru, la fel de negativi şi de furioşi ca şi ei. Acest lucru nu este deloc întâmplător, întrucât astfel de oameni se atrag reciproc.

„Oamenii negativi te pot goli incredibil de rapid de energie şi te pot împiedica să visezi.”

Magic Johnson – campion la baschet

Pe de altă parte, există oameni veşnic bine dispuşi şi prietenoşi, care văd întotdeauna jumătatea plină a paharului. Ei sunt întotdeauna fericiţi şi se înconjoară numai de oameni la fel de fericiţi ca şi ei. Totul depinde de gândurile pe care le emiţi. Viaţa ta nu este decât o reflectare a vibraţiei pe care o emiţi şi a gândurilor pe care le cultivi.

Deci, tu ce fel de viaţă îţi doreşti? Care sunt gândurile cele mai frecvente care îţi trec prin minte? Ce vibraţie crezi că emani?

Legea nu dă greş niciodată

Noi atragem inevitabil realitatea prin gândurile pe care le emitem, iar legea atracţiei nu dă greş niciodată. Dacă ţi se pare că legea atracţiei ţi-a înşelat aşteptările pentru că nu ţi-a oferit lucrurile pe care ţi le doreşti, adevărul este că te înşeli. Legea atracţiei nu oferă niciodată altceva decât lucrurile la care se gândesc oamenii. Dacă nu ai parte de ceea ce îţi doreşti, înseamnă că te-ai focalizat asupra absenţei acestor lucruri din viaţa ta. Ai observat că aceste lucruri îţi lipsesc, şi astfel ai continuat să atragi această lipsă, întrucât aceasta a fost vibraţia pe care ai emis-o.

Este ca şi cum ai face parte dintr-o echipă sportivă… de baseball, fotbal, lacrosse, sau oricare alta. Când vine primul meci, constaţi că antrenorul nu te-a băgat în echipă, ci te-a lăsat pe banca de rezerve, aşa că te enervezi pe el. Începi să îţi cultivi astfel o atitudine. În fiecare săptămână, verifici lista cu jucătorii puşi să joace şi constaţi că nu te afli pe ea. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tu reacţionezi gândindu-te nu la ceea ce îţi doreşti, ci la absenţa situaţiei pe care ţi-o doreşti. Te simţi dezamăgit că nu eşti lăsat să joci şi emiţi astfel o vibraţie negativă, dar foarte puternică, de genul: „Nu joc nici astăzi în echipă.” Universul îţi răspunde la vibraţia ta prin intermediul antrenorului şi a coechipierilor tăi, având grijă să nu joci nici în continuare. Dacă vei continua să emiţi această vibraţie, mai devreme sau mai târziu te vei trezi dat afară de tot din echipă. Altfel spus, te vei trezi în situaţia pe care ţi-o doreşti cel mai puţin dintre toate. De aceea, nu mai gândi în acest fel. Gândeşte-te: „Fac parte din această echipă”, indiferent dacă joci sau rămâi pe banca de rezerve. În toate circumstanţele, focalizează-te întotdeauna exclusiv asupra lucrurilor pe care ţi le doreşti, nu asupra celor pe care nu ţi le doreşti.

Noi suntem ca nişte magneţi

Îţi propun să ne mai ocupăm puţin de ştiinţă. Noi trăim într-un Univers electromagnetic, în care principiile similare se atrag întotdeauna. Cu alte cuvinte, tu, eu şi tot ceea ce există în acest Univers suntem ca nişte magneţi, atrăgând către noi acele lucruri care ne seamănă. Prin această putere, noi atragem în viaţa noastră toate situaţiile cu care ne confruntăm.

Gândurile noastre sunt alcătuite tot din energie, deci au o anumită vibraţie şi anumite proprietăţi magnetice. De aceea, ele atrag către sine realităţile care le corespund. În acest fel, mintea noastră îşi creează singură lumea din jur. Pe scurt, gândurile noastre atrag în viaţa noastră evenimente, persoane şi circumstanţe care vibrează la unison cu ele.

Dacă nu înţelegi aceste explicaţii tehnice, nu-ţi bate capul. Nimeni nu trebuie să ştie cum funcţionează un reactor nuclear ca să aprindă lumina din camera lui. Tot ce trebuie să faci este să ai încredere că mecanismul funcţionează şi că te poţi folosi oricând de el pentru a obţine, pentru a deveni şi pentru a face tot ceea ce îţi doreşti.

Poveşti adevărate

 

Secretul lui Rachael

Când eram în clasa a treia, i-am spus mamei că vreau să merg la Universitatea Notre Dame. La 13 ani mă duceam deja la întâlnirile cu potenţialii studenţi pentru a afla care sunt criteriile de admitere; atât de mult îmi doream acest lucru. Universitatea Notre Dame nu acceptă elevi numai pentru că au luat note mari la Bacalaureat. Ea are criterii de admitere mult mai selective. Din fericire, eu am aflat de mică tot ce trebuia să ştiu şi mai târziu am folosit aceste informaţii în avantajul meu.

Ori de câte ori vorbeam cu prietenii mei, mai noi sau mai vechi, le spuneam că mă voi înscrie la Universitatea Notre Dame. Toată lumea îmi dădea mereu acelaşi răspuns: „Uau! Nu este vorba de universitatea aceea la care este aproape imposibil să intri? Nu crezi că ar trebui să fii ­extraordinar de deşteaptă ca să intri la Notre Dame?” După care îmi urau noroc pe tonul: „Chiar o să ai nevoie!” Dar eu nu m-am lăsat niciodată influenţată.

Înaintea meciurilor de fotbal, Universitatea Notre Dame obişnuia să prezinte o reclamă cu o fată care primea o „scrisoare de admitere” în cutia poştală. Plângeam de fiecare dată când o vedeam, deoarece SIMŢEAM extraordinar de intens emoţia pe care urma să o trăiesc cândva.

Când a venit vremea să îmi depun cererea de admitere, m-am simţit mai stresată decât am fost vreodată în viaţă, dar am continuat să le spun tuturor că voi reuşi să fiu admisă. Când şi când, prin minte îmi trecea gândul: „Ce s-ar întâmpla dacă nu voi intra la universitate, după ce
le-am spus tuturor că voi reuşi?” Mă opream însă de fiecare dată şi îmi spuneam ferm: „NU, nu voi accepta să cultiv astfel de gânduri!” După care continuam să-mi imaginez că am primit scrisoarea de admitere, inclusiv ceea ce voi simţi atunci.

Pe data de 28 martie 2008 am primit un telefon de la tatăl meu vitreg, care mi-a spus: „Vino acasă CHIAR ACUM.” Când am ajuns acasă, am văzut plicul pe masă şi am simţit tot ce mi-am imaginat de atâtea ori, dar mult amplificat.

Scrisoarea începea astfel: „Bine ai venit acasă.”

Nu mi-am dorit niciodată ceva mai mult în întreaga mea viaţă. Nu am ŞTIUT niciodată ceva cu mai multă precizie decât că voi reuşi. AM ŞTIUT întotdeauna că Notre Dame era locul în care eram predestinată să ajung, întrucât aceasta era casa mea (bănuiesc că Dumnezeu, Universul, ştiau la rândul lor).

Rachael, 18 ani
Indiana, SUA

pag. 4 - 19


A apărut în: 2012-11

Din aceeasi categorie
Cumparate frecvent impreuna
Vizualizate recent