EnglishRomanian

Beneficiile cristalelor in tratamentele de terapie cu lumina

Beneficiile cristalelor in tratamentele de terapie cu lumina

Beneficiile cristalelor in tratamentele de terapie cu lumina

Terapia cu lumina, cunoscuta si sub denumirea de terapie cu lumina alba sau terapie cu lumina de culoare, este o forma de terapie non-invaziva care implica expunerea la lumina pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv tulburarea afectiva sezoniera, depresia, insomnia, anxietatea, tulburarea de stres posttraumatic, si alte conditii. Principiul de baza al terapiei cu lumina este ca anumite tipuri de lumina pot afecta nivelurile de substante chimice din creier, cum ar fi serotonina si melatonina, care sunt implicate in reglarea starii de spirit si a ritmului circadian. Expunerea la lumina alba, in special in timpul diminetii, poate ajuta la reglarea ritmului circadian, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea somnului si a starii de spirit. In plus, expunerea la lumina de culoare poate afecta nivelurile de substante chimice in mod diferit si poate fi folosita pentru a trata afectiuni specifice.

Cristalele pot fi folosite ca o componenta a terapiei cu lumina, prin intermediul unor dispozitive numite lampi cu cristale. Acestea sunt lampi care contin cristale in interior si care emit lumina de diferite culori si intensitati. Cristalele sunt considerate un instrument puternic in terapia cu lumina, deoarece fiecare cristal are o anumita energie si proprietate de vindecare. Fiecare cristal are o frecventa specifica, ceea ce inseamna ca emite o anumita vibratie sau energie. Aceste vibratii pot fi folosite pentru a ajuta la echilibrarea chakrelor si a altor zone energetice ale corpului. In functie de tipul cristalului si de culoarea emisa de lampa, terapia poate fi adaptata pentru a trata probleme specifice.

Exista o varietate larga de cristale care pot fi folosite in lampile cu cristale pentru terapia cu lumina. Fiecare cristal are proprietati unice si poate fi utilizat pentru a trata afectiuni specifice. Iata cateva dintre cristalele populare utilizate in terapia cu lumina si afectiunile pentru care sunt recomandate:

 • Cuartul roz: Acest cristal este cunoscut pentru proprietatile sale calmante si vindecatoare. Este recomandat pentru tratarea stresului, anxietatii, tensiunii si a insomniei.
 • Ametistul: Ametistul este o piatra semipretioasa de culoare violet si este adesea folosit in lampile cu cristale datorita proprietatilor sale calmante si relaxante. Se spune ca ametistul poate ajuta la reducerea anxietatii si la imbunatatirea calitatii somnului precum si la tratarea depresiei si durerilor de cap.
 • Beneficiile cristalelor in tratamentele de terapie cu lumina1Citrinul: Este un cristal puternic de energie si este adesea folosit pentru a stimula creativitatea si productivitatea. Este recomandat pentru tratarea depresiei, stresului si a anxietatii.
 • Turmalina neagra: Este un cristal puternic de protectie si este adesea folosit pentru a bloca energiile negative si pentru a proteja impotriva influentelor negative din mediul inconjurator. Este recomandat pentru tratarea anxietatii, depresiei si a stresului.
 • Cristalul de cuart transparent: Este un cristal puternic de vindecare si este adesea folosit pentru a trata problemele fizice si emotionale. Este recomandat pentru tratarea durerilor de cap, a insomniei, a durerilor de spate si a tensiunii.
 • Lapis lazuli: Este un cristal puternic de intelepciune si este adesea folosit pentru a spori claritatea mentala si pentru a promova o gandire pozitiva. Este recomandat pentru tratarea anxietatii, depresiei, a stresului si a insomniei.
 • Citrinul roz: Este un cristal puternic de iubire si compasiune si este adesea folosit pentru a ajuta la cresterea stimei de sine si a increderii in sine. Este recomandat pentru tratarea anxietatii, a depresiei si a problemelor legate de relatii.
 • Aventurin: Aventurinul este o piatra semipretioasa verde, cu o stralucire placuta, si este adesea folosit in lampile cu cristale datorita proprietatilor sale de a atrage norocul si de a promova echilibrul emotional. Aventurinul poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului si la imbunatatirea calitatii somnului.
 • Sodalit: Sodalitul este o piatra semipretioasa albastra, cu dungi albe, si este adesea utilizata in lampile cu cristale datorita proprietatilor sale de a imbunatati comunicarea si de a promova gandirea clara. Se spune ca sodalitul poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietatii si la imbunatatirea somnului.
 • Celestit: Celestitul este o piatra semipretioasa albastra, cu o stralucire placuta, si este adesea utilizata in lampile cu cristale datorita proprietatilor sale de a imbunatati claritatea mentala si de a promova linistea interioara. Se spune ca celestitul poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietatii si la imbunatatirea somnului.

Lampile cu cristale pot avea mai multe utilizari in viata de zi cu zi si pot fi prezente in numeroase locuri din locuinta functie de preferintele fiecaruia sau de respectarea unor principii feng shui. Ca si rol principal in locuinta veti avea :

 • Decorare: Lampile cu cristale sunt, de asemenea, populare ca obiecte de decor si pot fi utilizate pentru a crea un spatiu cald si reconfortant. Aceste lampi pot fi amplasate in orice camera a casei, de la dormitoare la birouri, si pot fi utilizate pentru a adauga o nota de stil si eleganta in decor.
 • Meditatie: Lampile cu cristale sunt adesea utilizate in timpul meditatiei, pentru a ajuta la crearea unei atmosfere calme si linistitoare. Lumina calda si terapeutica emisa de cristale poate ajuta la relaxarea mintii si a corpului si la crearea unei stari de pace interioara.
 • Terapie cu culori: Unele lampi cu cristale sunt construite cu cristale de diferite culori, iar acestea pot fi utilizate ca o forma de terapie cu culori. Terapia cu culori este o forma de terapie alternativa care implica utilizarea anumitor culori pentru a ajuta la tratarea afectiunilor. Fiecare culoare are propriile sale proprietati terapeutice, iar cristalele pot fi utilizate pentru a amplifica efectele terapeutice ale culorilor.

In general, lampile cu cristale sunt considerate a fi sigure si nu prezinta riscuri majore pentru sanatate. Cu toate acestea, este important sa se acorde atentie instructiunilor de utilizare si sa se evite utilizarea lampilor in mod excesiv sau prelungit, deoarece acest lucru poate cauza iritatii ale pielii sau alte efecte nedorite. Pe langa utilizarea lampilor cu cristale in terapia cu lumina, cristalele pot fi folosite si in alte forme de terapie. De exemplu, cristalele pot fi plasate direct pe corp pentru a ajuta la echilibrarea chakrelor sau pot fi purtate ca bijuterii pentru a ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a energiei.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe