EnglishRomanian

Top 5 beneficii pe care ti le pot aduce uleiurile esentiale

Top 5 beneficii pe care ti le pot aduce uleiurile esentiale-banner

Top 5 beneficii pe care ti le pot aduce uleiurile esentiale


  Le cunoști și auzi mereu vorbindu-se despre particularitățile lor. Popularitatea uleiurilor esențiale se află într-o continuă creștere în ultimii ani, dar află că acestea există și sunt utilizate încă din timpuri străvechi. Firește, există și oameni care pun la îndoială abilitățile de vindecare și refacere pe care uleiurile esențiale le au, așa că haide să descoperim împreună o serie de beneficii pe care acestea ți le pot aduce.

Reduc stresul


  Majoritatea dintre noi suferim din cauza stresului. Deși cea mai simplă metodă de a scăpa de stres este să te relaxezi, de cele mai multe ori poate fi complicat să obții această stare. Multe tipuri de uleiuri esențiale sunt utilizate în aromaterapie, pentru a ține sub control stresul. De exemplu, studiile au demonstrat faptul că uleiul esențial de portocale a avut un efect de reducere a nivelului de anxietate asupra voluntarilor care au inhalat vapori obținuți cu două sau mai multe picături din acesta.

Top 5 beneficii pe care ti le pot aduce uleiurile esentiale-uleiuri

Elimină migrenele sau durerile de cap


  Probabil că te-ai confruntat și tu adesea cu dureri de cap. Deși nu vrei întotdeaunan să apelezi la medicamente, uneori poate fi greu să te concentrezi asupra sarcinilor tale zilnice. Unii oameni au apelat cu succes la uleiul esențial de mentă pentru reducerea stresului și calmare, dar și diminuarea nivelului de disconfort în cazul durerilor de cap.

Reduc durerile menstruale


  Conform studiilor, între 16 și 91% dintre fete și femei suferă lunar din cauza durerilor menstruale. Din păcate, medicația nu funcționează pentru fiecare dintre ele, așa că noi recomandăm optarea pentru uleiurile esențiale. Deși studiile asupra acestui fenomen sunt limitate, au fost observate cazuri în care, în urma unui masaj în zona abdominală cu un ulei esențial, durerile s-au diminuat.

  Un studiu publicat în Journal of Clinical Medicine, în anul 2018, a demonstrat faptul că aromaterapia, adică utilizarea uleiurilor esențiale prin inhalare, masaj sau administrare orală, a ajutat femeile să resimtă la un nivel mult mai mic dismenoreea.

Îți oferă un somn liniștit


  Dacă ai avut până acum probleme cu somnul, știi că ai face orice pentru a obține liniștea de care ai nevoie pe timp de noapte. În cazul în care pastilele nu își fac efectul, poți apela la uleiurile esențiale. Acestea te pot ajuta să te relaxezi și să te destresezi, pentru a te putea odihni cum trebuie. Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale care te ajută să dormi mai bine se numără uleiul de lavandă, uleiul de mentă, uleiul de bergamotă, uleiul de santal sau uleiul de mușețel.

Top 5 beneficii pe care ti le pot aduce uleiurile esentiale- aromaterapie

Previn bolile


  Este cunoscut deja faptul că multe uleiuri esențiale prezintă proprietăți antioxidante. Deși ai nevoie și de vitamine și minerale obținute din alimentație, uleiurile esențiale te pot ajuta să te protejezi împotriva virușilor, paraziților sau bacteriilor. Acestea pot fi utilizate în masaj sau în aromaterapie. Ai grijă să amesteci întotdeauna uleiurile esențiale cu uleiuri mesagere, precum uleiul de jojoba, uleiul de cocos sau uleiul de măsline, înainte de a le aplica pe piele.

Testează uleiurile esențiale și vezi ce beneficii îți aduc acestea. Pe site-ul nostru poți găsi o gamă bogată dintre care să îți alegi preferatele!

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe