EnglishRomanian

Spiritism - Podul Catre Lumea Spirituala

Spiritism - Podul Catre Lumea Spirituala

Spiritism - Podul Catre Lumea Spirituala

 Spiritismul este o practica spirituala ce se bazeaza pe credinta in comunicarea cu lumea spiritelor prin intermediul unui medium. In cadrul sesiunilor spiritiste, mediumii intra intr-o stare de receptivitate si se conecteaza cu spiritele pentru a obtine mesaje, ghidare si intelepciune din lumea de dincolo. Acest articol exploreaza principalele concepte si practici ale spiritismului, oferind o perspectiva asupra acestei forme complexe de comunicare spirituala.

Istoria si Fundamentele Spiritismului

Spiritismul a aparut in secolul al XIX-lea, cand filozoful francez Allan Kardec a sistematizat si dezvoltat aceasta practica. El a compilat invataturile transmise de mai multi mediumi si a dezvoltat o doctrina spirituala cunoscuta sub numele de "Spiritismul Kardecist". Aceasta doctrina pune accent pe comunicarea cu spiritele, reincarnare si legea cauzalitatii morale.

Comunicarea cu Spiritele prin Medium

Una dintre caracteristicile definitorii ale spiritismului este comunicarea cu spiritele decedatilor sau entitatilor spirituale prin intermediul mediumilor. Mediumii joaca un rol crucial in facilitarea conexiunii dintre lumea noastra si lumea de dincolo, permitand transmiterea mesajelor, intelepciunii si ghidarii din sfera spirituala.

Rolul si Abilitatile Medium-ilor

Mediumii sunt indivizi care poseda abilitati speciale de comunicare si receptivitate catre entitatile spirituale. Acestia intra intr-o stare de transa sau focalizare profunda, in care isi deschid mintea si sufletul pentru a primi mesaje sau informatii din sfera spirituala. Capacitatea de a stabili o conexiune cu spiritele poate varia de la medium la medium, iar fiecare poate avea metode unice de comunicare.

Procesul de Comunicare

In timpul unei sesiuni spiritiste, mediumul poate alege sa foloseasca diferite tehnici pentru a intra in contact cu spiritele. Aceasta poate include:

 • Scrierea Automata: Mediumul tine un creion sau o bucata de hartie si incepe sa scrie cu mana intr-o maniera aparent automata, fara a controla constient ceea ce scrie. Mesajele sau cuvintele scrise pot proveni din constiinta subconstienta a mediumului sau din comunicarea cu spiritele.
 • Vorbirea in Transa: Unele sesiuni spiritiste implica ca mediumul sa intre intr-o stare de transa, in care vocile si expresiile sale sunt influentate de spiritele care se conecteaza cu el sau ea. Mediumul poate rosti mesaje sau raspunsuri sub influenta spiritelor, vorbind adesea intr-un stil diferit de al lor.
 • Citirea in Carti de Comunicare: Mediumii pot folosi carti de comunicare spirituala, cum ar fi tablele Ouija, pentru a obtine mesaje din partea spiritelor. Cu ajutorul acestor instrumente, se presupune ca spiritele influenteaza miscarea unui marker sau a unui indicator pentru a forma cuvinte sau mesaje.

Spiritism - Podul Catre Lumea Spirituala1

Rolul Mediumului in Comunicare

Mediumii actioneaza ca intermediari intre lumea fizica si lumea spirituala. In timpul sesiunilor spiritiste, acestia isi focalizeaza atentia si intentia catre contactarea spiritelelor si pot intreba despre diverse subiecte, de la aspecte personale pana la probleme spirituale sau intelepciunea universala. Mesajele primite pot include sfaturi, avertizari, incurajari sau raspunsuri la intrebari ale participantilor.

Provocari si Interpretari

Comunicarea cu spiritele prin intermediul mediumilor poate fi subiectul unor dezbateri si controverse. Unele critici sustin ca mesajele primite ar putea fi influentate de imaginatie sau de dorinta mediumului de a transmite un anumit tip de mesaj. De asemenea, exista preocupari legate de autenticitatea mesajelor si a identitatii spiritelelor care comunica.

  In ciuda acestor provocari, multi credinciosi in spiritism considera ca comunicarea cu spiritele prin mediumi poate aduce consolare, intelepciune si indrumare. Pentru acestia, mediumii reprezinta un canal catre lumea de dincolo, oferind posibilitatea de a afla informatii si perspective din sfera spirituala. Indiferent de opiniile sau interpretarile fiecaruia, comunicarea cu spiritele prin intermediul mediumilor ramane un element central al practicilor spiritiste, aducand cu sine o fascinanta explorare a legaturilor dintre planurile fizic si spiritual.

Receptivitatea Mediumilor si Conexiunea Cu Spiritele

Receptivitatea mediumilor si conexiunea lor cu spiritele reprezinta aspecte fundamentale ale practicilor spiritiste. Mediumii sunt considerati intermediari intre lumea fizica si cea spirituala, avand capacitatea de a se conecta cu spiritele decedatilor sau entitatilor spirituale pentru a transmite mesaje si intelepciune.

 • Calatori Ai Luminii: Mediumii sunt adesea numiti "calatori ai luminii" sau "pontifexi ai lumii spiritelor", deoarece pot intra intr-o stare de receptivitate speciala in care primesc informatii, mesaje si viziuni din planul spiritual. Aceasta capacitate de a recepta mesaje din lumea de dincolo presupune o deschidere a mintii, inimii si sufletului catre influentele si comunicarea spirituala.
 • Conexiunea Vibrationala: Conexiunea dintre mediumi si spirite se bazeaza pe vibratii energetice. Se crede ca mediumii pot ajusta frecventa lor energetica pentru a se alinia cu frecventa spiritelelor cu care doresc sa comunice. Aceasta conexiune subtila si intretinerea unei stari de receptivitate profunda permit spiritelelor sa transmita mesaje, ganduri si emotii catre medium.
 • Trairea In Transa: Mediumii intra adesea intr-o stare de transa sau focalizare profunda pentru a facilita conexiunea cu spiritele. In aceasta stare, constiinta lor poate calatori catre alte dimensiuni sau planuri de existenta. In timp ce mediumul este in transa, spiritele pot transmite mesaje prin intermediul limbajului, simbolurilor sau impresiilor energetice.
 • Procesul de Comunicare: Mediumii pot primi informatii prin diferite metode in timpul sesiunilor spiritiste. Aceasta poate include scrierea automata, in care mediumul poate scrie mesaje fara a controla constient continutul, sau vorbirea in transa, in care mediumul poate vorbi cu vocea spiritei care comunica prin intermediul lui. In unele cazuri, mediumii pot primi imagini vizuale sau simboluri care contin mesaje.
 • Sincronicitate si Mesaje Personale: Un aspect fascinant al comunicarii cu spiritele prin mediumi este sincronicitatea. Mesajele primite de la spirite pot aduce semnificatie personala si pot include amintiri, informatii detaliate sau detalii cunoscute doar de persoanele implicate. Aceasta poate contribui la validarea autenticitatii conexiunii mediumului cu spiritele si poate oferi consolare celor care cauta raspunsuri sau mesaje de la persoanele decedate.

Spiritism - Podul Catre Lumea Spirituala2

Scopurile Sesiunilor Spiritiste

Sesiunile de spiritism sunt practici spirituale complexe care au ca scop principal comunicarea cu spiritele si obtinerea intelegerii asupra lumii spirituale. Aceste sesiuni sunt insotite de diverse efecte si rezultate, iar intelegerea acestora poate oferi o perspectiva mai clara asupra importantei si implicatiilor acestor practici.

Scopurile Sesiunilor de Spiritism:

 • Comunicarea cu Spiritele: Scopul fundamental al sesiunilor de spiritism este de a facilita comunicarea cu spiritele decedatilor sau ale entitatilor spirituale. Oamenii participa la aceste sesiuni pentru a primi mesaje, indrumari sau raspunsuri la intrebari personale sau spirituale.
 • Intelegerea Vietii de Apoi: Spiritismul urmareste sa ofere o intelegere mai profunda a vietii de apoi si a destinului sufletelor dupa moarte. Participantii pot cauta sa afle ce se intampla dupa ce traiesc in lumea fizica si sa obtina consolare in fata pierderilor.
 •  Gasirea Indrumarii si Intelepciunii: Oamenii pot cauta ghidare si intelepciune din partea spiritelelor pentru a lua decizii importante in viata lor. Sesiunile de spiritism pot oferi perspectiva si intelepciunea dincolo de limitele cunoasterii umane.
 • Echilibrarea si Vindecarea: Participantii pot folosi spiritismul pentru a gasi echilibru emotional si vindecare. Mesajele primite de la spiritele pot aduce consolare si liniste in fata durerii si suferintei.

Efectele Sesiunilor de Spiritism:

 • Consolare si Pace Interioara: Mesajele primite de la spirite pot aduce consolare celor aflati in doliu sau suferinta. Participantii pot simti o legatura mai stransa cu cei decedati si pot gasi pace interioara in urma comunicarii.
 • Intelegere si Claritate: Sesiunile de spiritism pot oferi intelegere si claritate in fata intrebarilor sau dilemelor personale. Mesajele primite pot oferi perspectiva necesara pentru a lua decizii mai informate si intelepte.
 • Stimularea Cresterii Spirituale: Participantii pot experimenta o crestere spirituala semnificativa prin intermediul sesiunilor de spiritism. Acestea pot oferi invataminte profunde despre natura sufletului si existenta umana.
 • Stimularea Conexiunii Spirituale: Sesiunile de spiritism pot ajuta la dezvoltarea unei conexiuni mai profunde cu lumea spirituala si cu propria spiritualitate. Participantii pot simti ca sunt in contact direct cu sursa universala de intelepciune si energie.
 • Aprofundarea Cunoasterii: Sesiunile de spiritism pot oferi acces la informatii si cunostinte care depasesc granitele cunoasterii umane. Acest lucru poate contribui la extinderea perspectivei si la imbogatirea vietii spirituale.

Spiritismul ramane o practica intriganta si adesea discutata in lumea spirituala. Pentru unii, aceasta ofera un canal de comunicare cu lumea de dincolo, aducand consolare, intelepciune si conexiuni emotionale profunde. In timp ce pentru altii, spiritismul este o sursa de controversa si scepticism. Cu toate acestea, pentru cei care imbratiseaza aceasta practica, comunicarea cu spiritele prin intermediul mediumilor este un portal catre dimensiuni mai adanci ale existentei umane.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe