EnglishRomanian

Reguli de baza pentru cititul in cartile de tarot

Reguli de bază pentru cititul în cărțile de tarot

Reguli de bază pentru cititul în cărțile de tarot

Cărțile de tarot au anumite semnificații, fiecare carte din pachetul cărților de tarot fiind utilizată pentru a transmite un anumit mesaj. Din acest motiv toți aceia care intenționează să folosească pachetul cărților de tarot pentru a citi aceste cărți trebuie să cunoască în detaliu semnificația cărților de tarot. În continuare vei putea afla mai multe despre simbolistica acestor cărți cu adevărat speciale.

Obiectivul principal la cărților de tarot îl reprezintă tocmai interpretarea și înțelegerea corectă a tuturor simbolurilor care sunt extrase din pachetul de cărți de tarot. În vederea înțelegerii în profunzime a tuturor desenelor prezente pe cărțile clasice de tarot și pentru a stabili clar limitele cadrului în care se încadrează aceste desene, este foarte importantă vizualizarea pachetului de cărți ca fiind o reprezentare în oglindă a întregului Univers.

Pasul 1 – Curățarea pachetului de cărți de tarot
Primul lucru care trebuie făcut pentru citirea cărților este amestecarea tuturor cărților sau, cum mai este numită această procedură, ”curățarea pachetului”. Se spune că prin amestecarea cărților de tarot sunt eliminate energiile persoanelor pentru care au fost folosite cărțile la ultima citire și a persoanelor care au participat la respectiva ședință de citire a tarotului. Prin curățarea respectivelor energii, cărțile vor fi pregătite pentru a organiza o nouă ședință de citire a viitorului.

Reguli de bază pentru cititul în cărțile de tarot 1Există de asemenea opinii conform cărora amestecarea sau curățarea pachetului de cărți de tarot poate fi folosită și pentru un scop meditativ. În acest sens atunci când cel care face citirea amestecă pachetul de cărți, acesta va solicita Universului pentru a primi îndrumare în interpretarea corectă a mesajelor transmise prin intermediul cărților de tarot. Din acest punct de vedere citirea în cărțile de tarot va primi o energie meditativă și mai multă putere pentru îndrumare.

Pasul 2 – Alegerea cărților din pachet și etalarea acestora
După amestecarea cărților din pachet, urmează pasul în care cărțile sunt scoase din pachet și așezate pe masă sub forma unui evantai. În funcție de preferințele celui care face citirea și de cel căruia i se citește tarotul, dar și în funcție de tehnica învățată sau preferată pentru citirea în cărțile de tarot, numărul de cărți extrase și etalate poate varia.

Tot în funcție de tehnica și metoda de citire, cărțile se vor etala într-o anumită ordine și se vor poziționa astfel încât acestea să fie sub forma unui model cunoscut în rândul persoanelor care citesc în cărțile de tarot. Există mai multe tipuri de etalări ale cărților, printre cele mai complexe și folosite etalări fiind Crucea Celtică și Arborele Vieții, dar și etalarea astrologică sau etalarea țigănească.

Pasul 3 – Interpretarea cărților etalate și repetarea exercițiului
Fiecare persoană care practică cititul în cărțile de tarot are o anumită tehnică și abordare atunci când vorbim despre interpretarea cărților etalate pe masă. În același timp fiecare etalare vine cu propria citire, fapt pentru care se poate spune că interpretarea acelorași cărți diferă de la ghicitor la ghicitor atunci când discutăm despre cărțile de tarot.

Este adevărat că există anumite reguli care trebuie respectate, mai ales de cei aflați la început în citirea tarotului, însă de multe ori interpretarea ține foarte mult de intuiție. Din acest motiv persoanele cu mai multă experiență în citirea tarotului preferă să aleagă și să interpreteze cărțile pe baza intuiției, însă în acest caz este foarte importantă colaborarea și cooperarea cu persoana pentru care se face citirea cărților.

Reguli de bază pentru cititul în cărțile de tarot 2Există persoane care doresc repetarea cititului în cărțile de tarot, în funcție de motivația pentru care apelează la această tehnică. Este foarte important de punctat faptul că citirea nu presupune prezicerea viitorului, ci presupune afirmarea unei situații sau a unor situații prezente și unde se poate ajunge în viitor pornind de la o situație prezentă în funcție de anumite acțiuni sau decizii venite din partea persoanei pentru care se face citirea.

Remarci finale
Acestea sunt regulile de bază pentru citirea tarotului. Este foarte important de subliniat faptul că orice persoană pentru care se face o astfel de citire în cărțile de tarot trebuie să creadă în acest proces, să aibă convingerea că citirea se face pentru propria persoană. În caz contrar cărțile afișate nu vor avea nici o valoare și va fi o abordare fără vreun rezultat.

Mai mult, fiecare persoană pentru care se face citirea trebuie să fie conștientă de faptul că pachetul de cărți de tarot este folosit pentru a oferi o reacție subconștientului în vederea realizării unor legături care în alt mod ar fi dificil sau imposibil de observat. Cu alte cuvinte, cărțile de tarot nu oferă citirea viitorului și sunt mai degrabă un instrument pentru a aduce în postura de reflecție, de reacție și de răspuns din partea persoanei pentru care se face citirea în funcție de cărțile de tarot etalate și de interpretarea ghicitorului.

În concluzie, dacă vrei să începi să folosești cărțile de tarot pentru citirea în aceste cărți, este recomandat să conștientizezi care este menirea acestor cărți și fiecare citire să pornească de la această menire.
 

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe