EnglishRomanian

Introducere în utilizarea Runelor

Introducere în utilizarea Runelor

Introducere în utilizarea Runelor

 

   Runele sunt o formă veche de oracol folosită de cei care caută sfaturi. Runele au o istorie îndelungată, datând de la utilizarea antică a triburilor germanice și nordice și sunt încă utilizate pe scară largă în societatea actuală. Oricine poate citi o rună, dar este și distractiv să poți învăța cum să le folosești singur. Iată un ghid pentru tot ce aveți nevoie pentru a începe să utilizați rune.

Introducere în utilizarea Runelor-carneol   Ce sunt runele?

   Cuvântul „rună” înseamnă pur și simplu mister, șoaptă sau secret și este o formă de prezicere sau de sistem de citire a oracolului care este folosit pentru a ajuta la cunoașterea situațiilor sau întrebărilor. Runele pot fi realizate din diverse materiale, dar sunt cel mai frecvent din piatră și prezintă pe ele un simbol din alfabetul runic.

   Există diferite tipuri de alfabete runice utilizate pe rune, unul dintre cele mai vechi fiind vechiul alfabet runic germanic cunoscut sub numele de „Elder Futhark”. Elder Futhark conține 24 de rune, dintre care primele șase exprimă cuvântul „futhark”.

   De-a lungul timpului, acest lucru a fost adaptat și, pentru a-l folosi pentru a scrie în limba engleză-saxonă sau engleză veche, o serie de alte rune au fost adăugate alfabetului, aducându-l până la 33. Acest lucru este cunoscut sub numele de Futhorc anglo-saxon.

   O altă adaptare este Futharkul mai tânăr sau scandinav, despre care se crede că a fost folosit în Scandinavia până în secolul al XVII-lea. Toate aceste variații evidențiază schimbările care au fost făcute pe măsură ce oamenii s-au mutat și au emigrat în diferite țări.

  Pe lângă faptul că fiecare simbol runic este o literă a alfabetului, ele au și semnificații simbolice. Deși multe dintre acestea datează de la semnificațiile tradiționale, care ar fi însemnat mult pentru oamenii care folosesc alfabetul runic, intenția din spatele simbolurilor are și astăzi relevanță.

De exemplu, în Elder Futhark:

    Fehu, F, înseamnă vite domestice sau bogăție.
    Uruz, U, înseamnă un bou sălbatic.
    Thurisaz, T, înseamnă un ghimpe sau un uriaș.
    Hagalaz, H, înseamnă grindină.
    Ansuz, A, înseamnă un zeu ancestral.
    Raidho, R, înseamnă vagon sau car.
    Kenaz, K, înseamnă un far sau o torță.

   Originea runelor

   Rune provin dintr-o formă veche de alfabet germanic, care a fost folosit de triburile germanice și nordice din nordul Europei, Scandinavia și Marea Britanie pentru scriere, ghicire și scopuri magice. S-au găsit inscripții runice pe pietre, bijuterii, arme și obiecte care datează din secolul al III-lea d.Hr., dar este probabil că au existat cu mult înainte.

Introducere în utilizarea Runelor-onix   Pentru ce se pot folosi runele?

  Rune pot fi folosite pentru a vă ajuta să vă ghidați prin probleme sau situatii și pentru a vă arăta ce este probabil să se întâmple. Nu sunt o formă de ghicire și nu oferă răspunsuri exacte sau nu vă dau sfaturi - mai degrabă oferă variabile diferite și vă sugerează modul în care v-ați putea comporta dacă se întâmplă evenimentul. Runele sunt cunoscute pentru a sugera răspunsuri, dar te lasă să găsești detaliile, de unde intuiția este de ajutor.

   Cititorii runici recunosc că viitorul nu este fix și că indivizii au puterea de a-și urma propria cale și de a lua propriile decizii. Deci, dacă nu vă place ghidul pe care îl oferă o citire a runelor, aveți puterea de a vă schimba direcția sau calea și de a urma un alt traseu.

Runele pot fi utilizate în multe situații diferite. De exemplu, una dintre ocaziile în care poate fi util să consultați rune este dacă vă aflați într-o situație în care aveți informații limitate sau puteți vedea doar o imagine incompletă.

   Cum funcționează runele?

   Când arunci runele, nu este o prevestire. Ideea din spatele modului în care funcționează runele este că, pe măsură ce puneți o întrebare sau vă gândiți la o problemă, mințile voastre conștiente și inconștiente sunt concentrate. Când runele sunt aruncate în fața ta, acestea nu sunt total aleatorii, ci sunt alegeri făcute de subconștientul tău.

   Despre ce pot întreba runele?

   Unii oameni care folosesc rune cred că ar trebui să întrebați doar despre probleme, în timp ce alții consideră că este bine să puneți întrebări. Indiferent de metoda pe care o utilizați, păstrați-vă clar întrebarea sau problema în timp ce vă aruncați rune.

Amintiți-vă că a face o lectură de rună nu înseamnă a vedea viitorul sau răspunsuri definitive. Este vorba de a căuta posibile cauze și efecte și de a vedea rezultate potențiale.

Introducere în utilizarea Runelor-aventurin  De ce fel de rune am nevoie?

Runele pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv lemn, piatră, pietricele, cristale, os sau chiar din metal. Când începeți pentru prima dată și descoperiți dacă vă place turnarea runelor, atunci va fi suficient un set simplu.

   Cu toate acestea, odată ce ați practicat o vreme și ați dezvoltat o pasiune pentru rune, este minunat să puteți alege și să cumpărați un set special. Dacă sunteți atras de un anumit cristal, cum ar fi cuarțul roz sau ametistul, atunci este favorabil să investiți într-un set de rune de cristal.

  Stocarea runelor

   Rune sunt adesea depozitate într-o pungă mică cu șnur, pentru a le menține curate și împreună - nu doriți să pierdeți accidental o rună sau două. Sunt disponibile pe scară largă sacutii pentru a vă stoca runele sau  puteți găsi o cutie mică pentru a le păstra.

   Cât de ușor este de interpretat runele?

   La fel ca orice formă de prezicere sau citirea oracolului, poate dura mult timp pentru a stăpâni arta citirii runelor. Există cărți și ghiduri disponibile pentru a vă ajuta să înțelegeți semnificațiile runice și semnificația lor în viața dvs., precum și întrebările și problemele pe care le explorați, iar cu practica devine mai ușor. În mod ideal, ar trebui să primiți un ghid ușor de înțeles despre semnificațiile simbolurilor atunci când achiziționați un set de rune.

   Îți ajută dacă ești deschis și dorești să-ți folosești intuiția pentru a evalua ceea ce descoperă pietrele. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți sigur la început, deoarece acest lucru este perfect normal. Încercați și păstrați, scrieți detalii despre orice rune de care nu sunteți sigur și vedeți dacă semnificațiile vi se prezintă în timp.

Când o rună apare cu capul în jos pe pânza dvs. de rune sau pe o masă, atunci există definiții inverse alternative; ghidul dvs. runic va oferi detalii despre acest lucru.

  Rune goale

  Unele seturi de rune vin cu o rună goală. Cu toate acestea, opiniile cu privire la validitatea runelor goale sunt mixte, tradiționaliștii spunând că nu există dovezi istorice că runele goale au fost folosite vreodată.

Depinde de dvs. cum doriți să continuați cu rune goale. Dacă doriți să le includeți în citirea oracolului, atunci este în regulă. În caz contrar, puteți elimina oricând runele goale care sunt incluse în setul dvs.

   Cum să începeți să utilizați Runele

  Găsiți un loc liniștit pentru a vă citi și începeți cu o perioadă de liniște, în care vă eliberati mintea și vă concentrați asupra lecturii pe care urmează să o faceți. Gândiți-vă la problema sau întrebarea pe care o aveți în minte și, dacă doriți acest lucru, puteți să faceți o rugăciune sau să apelați la spirite superioare pentru a vă ghida în lectura voastră.

Pânza ta runică ar trebui să fie întinsă pe masa din fața ta, gata pentru ca runele să se așeze pe ea.

   Există diferite tipuri diferite de piese de rulare pe care le puteți face - care sunt similare în idei cu aspectele de tarot -, dar la prima dvs. încercare, ați putea dori doar să începeți prin a alege între o rună și a analiza semnificația acesteia.

Aceasta este, de asemenea, o metodă destul de utilă de utilizat dacă vă simțiți nesigur- alegerea unei singure rune vă poate oferi ceva de concentrat.

Odată ce vă simțiți fericiți să progresați, apoi faceți o încercare la unele dintre aspectele și distribuțiile runelor.

Introducere în utilizarea Runelor-cuart roz   Aspectul celor trei rune

   Aspectul cu trei rune este o distribuție simplă, ideală pentru începători. Cu această distribuție, ar trebui să selectați în mod aleatoriu trei rune din geanta de rună și să le așezați pe masa din fața voastră.

Runa unu ar trebui să fie în dreapta, runa două în mijloc și runa trei în partea stângă (deci ar trebui să fie în ordinea 3, 2, 1).

Runa 1 reprezintă prezentarea generală sau situația sau interogarea dvs.

Runa 2, la mijloc, reprezintă o provocare.

Runa 3 reprezintă un posibil curs de acțiune care ar putea fi întreprins.

   Aspectul celor cinci rune

   Cu cele cinci rune turnate sau cu cinci rune, scopul este să selectați cinci rune, una câte una, și să le așezați pe pânză în locuri specifice.

  Prima rună ar trebui să meargă la mijloc, iar runele ulterioare formează o formă de cruce în jurul ei. Runa doi ar trebui să meargă în stânga centrului (vest), runa trei în partea de sus (nord), runa patru în partea de jos (sud) și runa cinci în dreapta (est). Puteți fie să le așezați cu fața în jos și să le întoarceți în timp ce le citiți, fie să le puneți cu fața în sus imediat.

Ideea acestui aspect este că trei rune într-o poziție orizontală (runele 2, 1 și 5) reprezintă trecutul, prezentul și viitorul tău. Runa de sub runa centrală (4) arată ce elemente ale problemei trebuie acceptate, în timp ce runa din dreapta centrului (3) arată ce ajutor ați putea primi în legătură cu problema sau problema dvs.

Introducere în utilizarea Runelor-ochi de tigru   Distribuția Nine Rune

   În mitologia nordică, nouă este un număr magic, deci este potrivit să aveți o distribuție de nouă rune. Această distribuție este folosită cel mai bine dacă încercați să determinați unde vă aflați în calea voastră spirituală și care ar putea fi etapele sau oportunitățile următoare și este o distribuție în care puteți folosi cu adevărat intuiția.

Când încercați această metodă de turnare, trebuie să vă gândiți la dorințele voastre spirituale, să alegeți în mod aleatoriu nouă rune din geanta de rună și să le țineți o clipă sau două. Apoi împrăștiați-le pe pânza dvs. runică.

   În general, se consideră că runele mai apropiate de centru se raportează cel mai mult la situația actuală, în timp ce cele situate pe margini sunt mai puțin importante. Dacă runele sunt apropiate sau se ating unul de celălalt, atunci ele pot fi influențe complementare, în timp ce runele care sunt pe părțile opuse ale pânzei reprezintă influențe opuse.

Atenția dvs. ar trebui să meargă mai întâi la rune care au aterizat cu fața în sus - poate fi util să le notați, astfel încât să le puteți consulta și să le studiați în detaliu mai târziu. Apoi întoarceți-le pe cele care au aterizat cu susul în jos și citiți-le, menținându-le în aceeași poziție. Se crede că aceste ultime rune reprezintă influențe exterioare sau viitoare și ar putea evidenția potențiale noi posibilități.

Când interpretați runele și ce ar putea însemna acestea, folosiți-vă bine intuiția.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe