EnglishRomanian

Ghid complet pentru curatarea si purificarea cristalelor si a pietrelor semipretioase

Ghid complet pentru curățarea și purificarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase

Ghid complet pentru curățarea și purificarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase

Te-ai întrebat vreodată cum să cureți sau să purifici cristalele și pietrele semiprețioase? În continuare vei putea găsi un ghid despre diferite metode eficiente pentru curățarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase. Vei descoperi pas cu pas care sunt modurile eficiente pentru purificarea cristalelor și cum aceste metode te pot ajuta să beneficiezi de cristale pregătite pentru diferite ritualuri și pentru programarea lor în vederea practicilor specifice medicinei alternative în vederea bunăstării generale.

Idei introductive privind purificarea și curățarea cristalelor
Cristalele și pietrele semiprețioase sunt folosite din vremuri străvechi, datând încă din perioada Egiptului Antic sau a Imperiului Roman. Au fost de asemenea folosite inclusiv în rândul chinezilor, indienilor sau japonezilor în urmă cu multe secole. Cristalele erau folosite pentru a susține vindecarea și iluminarea.

În prezent cristalele sunt folosite în diferite practici de către persoane specializate în terapiile alternative sau de către profesori spirituali. Aceștia folosesc cristalele și pietrele semiprețioase prin prisma proprietăților metafizice și prin prisma beneficiilor pe care energia cristalelor le poate aduce în privința stării generale de sănătate.

Ghid complet pentru curățarea și purificarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase1Se crede că majoritatea cristalelor și a pietrelor semiprețioase au un impact semnificativ la niveluri energetice datorită vibrațiilor naturale pe care acestea le emit, ajutând astfel în starea de bine la nivel fizic, emoțional și spiritual. Strămoșii noștri considerau că toate cristalele și pietrele semiprețioase aduc schimbări energetice prin interacțiunea cu câmpul electromagnetic uman. Se credea că energia cristalelor formează o punte de legătură între gândurile conștiente și corpul fizic. În același timp, exista credința conform căreia aceste cristale și pietre semiprețioase sunt surse care ajută la eliberarea fluxului de energie la nivelul corpului.

Datorită faptului că orice cristal parcurge un drum înainte de a ajunge la posesor, diferite energii pot fi captate de aceste cristale înainte de a fi folosite. Prin urmare, oricine dorește să folosească un cristal trebuie să aibă în vedere curățarea sau purificarea acestuia. Cristalul respectiv va reveni la starea naturală din perspectiva energiei pe care o deține.

Structura cristalelor este una foarte puternică și care nu poate fi modificată. Fiecare cristale are anumite modele și tipare geometrice specifice. Datorită acestor tipare repetitive, cristalele pot genera o anumită vibrație care se crede că interacționează cu persoanele care dețin cristalele respective. Mai mult, se spune că aceasstă vibrație aduce un echilibru în câmpul energetic, susținând astfel starea de bine.

Atunci când o cantitate foarte mare de energie nedorită se stochează în cristale, acestea sunt perturbate din punct de vedere al vibrației. Chiar dacă se spune că majoritatea cristalelor au capacitatea de a reveni în starea naturală, trebuie punctat faptul că acest proces este unul de lungă durată. Tocmai din acest motiv există metode care pot ajuta la purificarea și la curățarea cristalelor pentru a le readuce mai repede în starea lor naturală.

Anumite persoane specializate în medicina alternativă recomandă chiar purificarea și curățarea cristalelor înainte și după fiecare practică în care sunt folosite. Acest lucru pornește de la premisa faptului că aceste cristale pot absorbi și pot elibera energie. Din acest motiv este foarte importantă eliberarea energiei negative stocate în fiecare dintre aceste cristale. Fiecare dintre cristale va funcționa mai eficient atunci când este curățat cu regularitate.

Metode pentru curățarea și purificarea cristalelor
Există diferite metode prin care cristalele și pietrele semiprețioase pot fi curățate și purificate. Aceste metode variază în funcție de tipul de cristale, de culoarea acestora, dar și în funcție de structura sau de compoziția mineralogică. Astfel, pentru cristalele și pietrele mai moi se poate folosi lumina Soarelui sau lumina Lunii. În general minim 4 ore de expunere la Soare este suficient pentru a curăța majoritatea cristalelor. Însă există și anumite cristale care au nevoie de mai mult timp pentru a fi curățate. Chiar dacă lumina Lunii este preferată pentru curățarea și purificarea cristalelor, această metodă are nevoie de mai mult timp.

În aceeași măsură, curățarea cristalelor se poate face folosind apa sau apa sărată. Însă această metodă nu este potrivită sau recomandată pentru anumite cristale sau pietre semiprețioase care s-ar putea dizolva sau dezintegra la contactul cu apa sau cu apa sărată. În schimb una dintre cele mai bune metode pentru a preveni astfel de probleme este curățarea prin folosirea unei „băi” de sunet. În ceea ce urmează vei putea găsi mai multe detalii despre metodele și abordările care pot fi folosite pentru curățarea sau purificarea cristalelor.

1.    Apă curgătoare
Există numeroase păreri care afirmă faptul că apa este un element foarte eficient pentru a neutraliza energia negativă care poate fi stocată în cristale și care poate să fie problematică. În acest sens se poate să folosești ca sursă de purificare a cristalelor apa de la robinet, apa de ploaie sau o apă curgăoare precum un râu sau un pârâu. Cristalele trebuie ținute în contactul cu apa pentru aproximativ 5 minute. Această abordare nu este recomandată pentru cristalele sau pietrele semiprețioase care se pot dizolva la contactul cu apa. Însă este o metodă foarte eficientă pentru a curăța pietre puternice precum cuarțul, ametistul sau turcoazul.

2.    Lumina Lunii sau lumina Soarelui
Una dintre cele mai vechi metode pentru purificarea cristalelor este folosirea energiilor Soarelui, respectiv a Lunii. Atunci când cristalele sunt mai puțin eficiente sau când au un aspect mai mat, cea mai bună variantă pentru a le curăța este să le expui la lumina naturală. Tot ceea ce trebuie să faci este să plasezi cristalul direct sub lumina Soarelui sau a Lunii pentru câteva ore. Expunerea la lumina Soarelui funcționează foarte bine pentru cristale în culori calde precum galben, portocaliu sau roșu. Este important ca expunerea la lumina Soarelui să nu fie prea îndelungată pentru a evita decolorarea cristalelor. Cele mai bune rezultate în purificarea cristalelor este atunci când este Lună plină și în zilele fără nori. În perioadele cu Lună plină, energia Lunii poate ajuta semnificativ la creșterea energiei vibraționale a cristalelor.

3.    Curățarea prin afumare
Una dintre cele mai vechi metode folosite pentru curățarea și purificarea cristalelor este afumarea cu ajutorul diferitelor elemente precum lemnul de santal, Palo Santo, salvia sau bețișoarele parfumate. Această metodă de purificare este folosită în multe culturi și tradiții pentru a curăța diferite obiecte, camere sau pentru a îndepărta energia negativă. Persoanele care folosesc cristalele pentru diferite practici consideră că trecerea cristalelor prin fumul produs de cele amintite anterior ajută la curățarea acestora. Această abordare este recomandată pentru toate tipurile de cristale. Tot ceea ce trebuie să faci este să produci fum și apoi să lași fumul respectiv să învăluie cristalele. Fumul îndepărtează energiile joase sau energiile negative din cristale și ajută la creșterea energiei vibraționale a cristalului respectiv.

Ghid complet pentru curățarea și purificarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase24.    Folosirea cuarțului sau a selenitului
Tot în rândul practicilor pentru curățarea și purificarea cristalului regăsim și folosirea cuarțului sau a selenitului. Aceste două pietre semiprețioase au abilitatea specială de a curăța și de a purifica celelalte cristale. Este o metodă relativ simplă pentru care ai nevoie să plasezi cristalele pe cuarț transparent sau pe selenit, fie că alegi o baghetă sau o suprafață plană din aceste cristale. Ulterior poți să lași cristalele acolo pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Se crede că folosind această metodă, cristalele vor deveni purificate de orice energii nedorite.

5.    Curățarea prin apa sărată
O altă alternativă pentru curățarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase implică folosirea apei sărate. Se crede că sarea are abilitatea de a absorbi energia nedorită. Această metodă înseamnă înmuierea cristalelor și a pietrelor semiprețioase în apă sărată pe parcursul nopții. Este indicată folosirea de sare de mare naturală pentru această metodă. Ulterior este nevoie să cureți cristalele cu apă curată. De reținut este că anumite cristale sau pietre pot fi deteriorate la contactul cu apa sărată. Prin urmare nu este indicată pentru toate tipurile de pietre și de cristale.

6.    Respirație
Chiar dacă nu toată lumea care folosește cristale recomandă această abordare, trebuie spus că folosirea respirației pentru a curăța sau purifica cristalele poate fi cea mai la îndemână variantă pentru cristalele de mici dimensiuni. Este necesar să te concentrezi asupra intențiilor tale și cu o expirație rapidă să îndepărtezi toată energia negativă și nedorită. În acest sens trebuie să ții în mâna care o folosești preponderent cristalul, să respiri profund în vreme ce te concentrezi asupra intențiilor tale, să expiri asupra cristalului și să continui acest proces pentru aproximativ 30 de secunde. Apoi să permiți eliminarea energiei negative din cristal.

7.    Curățarea cu ajutorul solului
Metoda care implică folosirea solului pentru curățarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase se bazează pe teoria care vorbește despre reîntoarecerea cristalelor la natură, la sursa care le-a creat. Este considerată o metodă foarte utilă pentru o curățare profundă și pentru a elimina energiile toxice sau energiile negative. Pentru folosirea acestei metode ai nevoie să găsești un loc curat unde să îngropi cristalele, apoi să îngropi cristalele la o adâncime de câțiva centrimetri și să le lași acolo pentru cel puțin 24 de ore. Este recomandat să lași până la 3 zile cristalele îngropate în sol pentru rezultate mai eficiente. În acest mod cristalele și pietrele semiprețioase vor „lăsa” energiile negative și toxice în sol.

8.    Folosirea orezului
Printre persoanele care folosesc cristalele regăsim și practica de a curăța aceste pietre semiprețioase cu ajutorul orezului. Se crede că acesta este util pentru toate tipurile de cristale, dar mai ales pentru cristalele cu rol de protecție. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a folosi această metodă este să acoperi cristalul cu orez într-un bol și să îl lași acolo pentru aproximativ 24 de ore. La final orezul folosit trebuie aruncat.

9.    Vizualizare sau meditație
Există inclusiv păreri care spun că propriile gânduri pot ajuta la curățarea cristalelor pe care le foloești. Este metoda care este numită drept „vizualizare”  sau metoda meditației datorită similitudinilor cu meditația. Pentru a apela la această abordare ai nevoie de o minte limpede și să ții cristalul în mâini. Ulterior trebuie să vizualizezi o lumină strălucitoare și radiantă care înconjoară cristalul și trece prin el, urmând să îți direcționezi gândurile pentru a elimina impuritățile de la nivelul pietrei. Acest proces trebuie încheiat doar atunci când simți faptul că echilibrul vibrațional al cristalului a fost regăsit.

10.    Curățarea cu ajutorul bolurilor cântătoare
O metodă simplă pentru a curăța cristalele este prin intermediul sunetului. Este una dintre cele mai eficiente metode și mulți dintre lucrătorii cu cristale consideră că vibrația delicată a bolurilor cântătoare poate ajuta la eliminarea rapidă a energiei negative acumulate în cristale. Există credința conform căreia vibrațiile sunetului pot ajuta la eliminarea energiei negative care este blocată la nivelul unor cristale, iar frecvența sunetelor respective poate restaura armonia cristalelor.

Acest lucru vine ca urmare a faptului că sunetul trimite vibrații în mediul înconjurător, vibrații care are au abilitatea de a penetra structura cristalelor. Este o metodă foarte eficientă pentru o mare varietate de cristale care trebuie purificate. Pentru această metodă folosirea bolurilor tibetane sau a bolurilor cântătoare este cea mai bună alegere. Cristalele nu trebuie plasate în interiorul bolurilor având în vedere că vibrațiile produse ar putea să le afecteze. Poți ține bolul în mână și să generezi sunete folosind bolul, în vreme ce acele cristale care trebuie purificate sunt plasate pe o suprafață plană.

Să tragem linie!
Se recomandă curățarea sau purificarea cristalelor cel puțin o dată la un interval de 1 lună, dar și mai des dacă simți că acestea au fost încărcate cu energie negativă. Ai în vedere aceste modalități atunci când consideri că este nevoie de curățarea cristalelor pentru diferite practici și ritualuri. Dacă ai nevoie de anumite elemente pentru a te ajuta în curățarea cristalelor, poți să analizezi oferta magazinului StoneMania.

În oferta magazinului nostru vei putea găsi atât cristale precum selenit sau cuarț transparent pentru purificarea și curățarea cristalelor, cât și Palo Santo, salvie sau bețișoare parfumate, dar și boluri tibetane sau boluri cântătoare.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe