EnglishRomanian

Folosirea cristalelor in vindecarea cu sunet

Folosirea cristalelor in vindecarea cu sunet

Folosirea cristalelor in vindecarea cu sunet

Folosirea cristalelor in vindecarea cu sunet este o practica care combina utilizarea sunetului si a cristalelor pentru a ajuta la vindecarea corpului, mintii si spiritului. Aceasta practica are origini stravechi si este inca folosita astazi de catre practicantii de terapie alternativa din intreaga lume.
 Vindecarea cu sunet implica utilizarea unor instrumente precum boluri tibetane, gonguri si clopotei pentru a crea vibratii sonore care patrund adanc in corp. Acest lucru ajuta la eliberarea tensiunii, la reducerea stresului si la restabilirea echilibrului si armoniei in organism. De asemenea, aceste vibratii sonore pot ajuta la activarea chakrelor si a altor puncte energetice ale corpului, ceea ce poate avea efecte pozitive asupra sanatatii si bunastarii generale.

Cristalele sunt adesea utilizate in combinatie cu instrumentele de sunet pentru a amplifica efectele vindecatoare ale terapiei cu sunet.
-    Plasarea cristalelor pe corp: Cristalele pot fi asezate pe diferite zone ale corpului pacientului pentru a ajuta la echilibrarea energiilor si a amplifica efectele terapeutice ale sunetului. Cristalele pot fi, de asemenea, plasate pe chakre pentru a le echilibra.
   Plasarea cristalelor in jurul zonei de tratament: Cristalele pot fi plasate in jurul zonei de tratament pentru a crea un camp energetic puternic si pentru a ajuta la mentinerea unei frecvente inalte in timpul terapiei.
-    Folosirea cristalelor ca instrumente de sunet: Cristalele pot fi folosite ca instrumente de sunet prin lovirea lor cu un ciocan sau prin utilizarea unui baston de cristal. Sunetul emis de cristale poate fi folosit pentru a calma mintea si pentru a ajuta la restabilirea echilibrului energetic.
-    Folosirea cristalelor in timpul meditatiei: Cristalele pot fi tinute in timpul meditatiei pentru a ajuta la focalizarea si la echilibrarea energiilor. Ele pot fi, de asemenea, amplificate de sunetul meditativ pentru a crea o experienta mai profunda.

Folosirea cristalelor in vindecarea cu sunet 1 Este important sa se ia in considerare tipul de cristal utilizat si efectele sale asupra pacientului inainte de a incepe o terapie cu sunet. Fiecare cristal are proprietati specifice de vindecare si poate fi utilizat pentru a ajuta la tratarea anumitor afectiuni. Este important sa se lucreze cu un terapeut calificat in terapia cu sunet si cristale pentru a asigura utilizarea adecvata si in siguranta a acestor metode de vindecare.
 Cuart roz - este asociat cu inima si iubirea neconditionata. Ajuta la deschiderea inimii si la vindecarea ranilor emotionale.
Ametist - este asociat cu vindecarea, claritatea mentala si spirituala si echilibrarea chakrelor superioare. De asemenea, ajuta la linistirea mintii si la reducerea stresului si a anxietatii.
Apatit - este asociat cu comunicarea si exprimarea creativitatii. Ajuta la deblocarea chakrei gatului si incurajeaza exprimarea sincera si deschisa.
Cuart transparent - este asociat cu puritatea si claritatea. Ajuta la indepartarea energiilor negative si la intensificarea vibratiilor pozitive.
Citrin - este asociat cu energie si entuziasm. Ajuta la stimularea chakrei solare si la dezvoltarea unei atitudini pozitive si a unei perspective optimiste.
Turmalina neagra - este asociata cu protectia si indepartarea energiilor negative. Ajuta la protejarea si curatarea energiilor personale si la stabilirea unui spatiu sigur si protejat.
Agat - aceasta piatra este asociata cu calmarea si echilibrarea energiilor Yin si Yang din corp. Este de asemenea cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la echilibrarea emotionala si la imbunatatirea claritatii mentale.
Selenit - este o piatra puternica de vindecare, fiind asociata cu purificarea si protejarea energiei. Este adesea folosita pentru a ajuta la reducerea stresului si la promovarea unui somn linistit.
Moldavit - este o piatra rara si puternica, cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare si de expansiune a constiintei. Este adesea folosita in terapiile cu sunet pentru a ajuta la eliberarea traumelor emotionale si la conectarea cu niveluri superioare de constiinta.
Labradorit - este o piatra cristalina cu reflexii irizate, care ajuta la stimularea intuitiei si la dezvoltarea abilitatilor psihice. In terapia cu sunet, poate fi folosita pentru a ajuta la accesarea informatiilor subconstiente si la vindecarea traumelor din trecut.
Combinatia dintre cristale si sunet poate fi atat pentru tratarea anumitor afectiuni dar poate fi vorba si despre curatarea si pregatirea cristalelor pentru terapie cu ajutorul sunetelor. Curatarea si reincarcarea cristalelor cu ajutorul sunetelor sunt practici comune in terapiile de vindecare cu sunet. Cristalele pot absorbi energii negative sau sa se incarce cu energie pozitiva, de aceea este important sa le curatam si sa le reincarcam periodic.

Pentru curatarea cristalelor, putem folosi sunete puternice si vibrante, cum ar fi clopotele, bolurile tibetane sau chiar vocea noastra. Putem pur si simplu sa tinem cristalul in mana si sa incepem sa cantam sau sa batem clopotele in jurul lui, pentru a elimina orice energie negativa sau blocata din cristal.
Pentru reincarcarea cristalelor, putem folosi sunete armonioase si pozitive, cum ar fi cele emise de bolurile tibetane sau de alte instrumente acustice. Putem pur si simplu sa tinem cristalul in mana si sa-l expunem la sunetul instrumentului, pentru a-i restabili energiile pozitive si pentru a-l ajuta sa isi indeplineasca scopul terapeutic.
Exista, de asemenea, practici specifice pentru curatarea si reincarcarea anumitor tipuri de cristale. De exemplu, cristalele care sunt asociate cu elementul apa, cum ar fi cele de agat, se pot curata si reincarca prin expunerea lor la sunetul apei curgatoare sau a ploii. Cristalele care sunt asociate cu elementul foc, cum ar fi cele de citrin, se pot curata si reincarca prin expunerea lor la lumina soarelui sau la flacara unei lumanari.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe