EnglishRomanian

De ce este importanta curatarea cristalelor?

De ce este importanta curatarea cristalelor-banner

De ce este importantă curățarea cristalelor?

  Probabil că ai mai auzit despre importanța curățării cristalelor, dar nu știi ce implică mai exact acest proces. Să fie vorba despre o curățare fizică sau spirituală a acestora, pentru a putea beneficia de tot ceea ce au mai bun de oferit? În rândurile ce urmează îți vom prezenta mai multe metode și aspecte pe care să le iei în considerare și să le pui în practică atunci când dorești să îți cureți cristalele. Să începem!

De ce trebuie să îți cureți cristalele?

  În primul rând, dacă ești nou în fascinanta lume a cristalelor, trebuie să știi că ele au capacitatea de a absorbi energiile din jur, atât pe cele pozitive, cât și pe cele negative, atunci când interacționează cu alți oameni și chiar cu alte cristale sau locuri. Deoarece nu dorești să le ai aproape pe cele din urmă, este important să îți cureți cristalele cât mai des cu putință, în special pe cele pe care le porți asupra ta.

De ce este important sa curatam cristalele-in apaCurățarea cristalelor cu apă și sare

  Sarea este folosită încă din timpuri străvechi pentru curățare, deoarece se crede că poate absorbi energiile negative și le poate ține la distanță. Pentru a folosi această metodă ai nevoie de un bol, pe care să îl umpli cu apă și în care să adaugi o lingură de sare de mare. Așază cristalele tale în bol și acoperă-l cu un prosop de bumbac. Ai grijă să nu lași cristalele prea mult timp în apă, deoarece sarea este corozivă și le poate afecta structura.

Este important să eviți această metodă de curățare în cazul pietrelor cu structură poroasă, precum Malachitul, Lepidolitul, Angelitul sau Selenitul!

Curățarea cristalelor cu lumina lunii

  După cum știi deja, cristalele pot absorbi energiile din jur, fie ele negative sau pozitive. Pentru a le curăța energetic poți încerca metoda care implică lumina lunii pline. Adună-ți toate cristalele și lasă-le afară, pe pământ sau pe orice suprafață naturală, într-un loc în care bate lumina lunii. Dacă este posibil lasă-le peste noapte și colectează-le dimineață.

Nu uita să îți proiectezi propriile intenții și dorințe asupra cristalelor, pentru a le încărca cu energie pozitivă, după ce au fost curățate.

Unii oameni preferă să lase cristalele în bătaia soarelui, pentru 24 de ore. Totuși, ai grijă la cristalele care sunt sensibile la decolorare, atunci când sunt expuse la lumină directă.

Curățarea cristalelor cu fum

  O metodă antică de purificare a cristalelor este cu ajutorul salviei. Această plantă este adesea utilizată pentru purificarea încăperilor sau diverselor medii încărcate cu energii negative. Pentru a pune în practică această metodă ai nevoie de un mănunchi de salvie, lemn de cedru sau palo santo. Aprinde planta și permite fumului produs să învăluie cristalele, care va purta departe energiile negative și va ajuta la curățarea acestora.

Curățarea cristalelor cu orez brun

  O metodă simplă și la îndemână pentru oricine este curățarea cristalelor cu ajutorul orezului brun. Tot ce trebuie să faci este să umpli un bol cu orez brun și să „îngropi” cristalele între boabele de orez. Este important să arunci orezul după procesul de purificare, deoarece va fi încărcat cu energiile negative absorbite din cristale.

Curățarea cristalelor prin respirație

  O altă metodă eficientă de curățare a cristalelor este cea prin respirație. Ține cristalul în mâna dominantă și focusează-ți gândirea pe intenții pozitive, în timp ce inspiri adânc pe nas. Apropie cristalul de față și expiră scurt, asupra acestuia. Repetă timp de jumătate de minut pentru fiecare piatră.

Cât de des ar trebui să îți cureți cristalele?

  Nu există un răspuns concret la această întrebare, deoarece totul depinde de scopul în care îți utilizezi cristalele. De exemplu, dacă acestea au rol de protecție, îți recomandăm să le cureți ori de câte ori crezi că este necesar. Nu uita că, cu cât mai des folosești un cristal, cu atât mai multă energie va colecta.

  Există și cazuri în care cristalele au doar rol ornamental în locuința ta, situație în care le poți curăța doar o dată pe lună, poate chiar în nopțile cu lună plină.

 Curățarea cristalelor este extrem de importantă, deoarece le eliberează de energiile negative acumulate, pentru ca tu să le poți utiliza la capacitatea lor maximă. Nu uita să rămâi conectat la blogul nostru, pentru și mai multe informații interesante despre fascinanta lume a cristalelor!

Comentarii

Recenzii clienti

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie
Sorteaza dupa:
Cu fotografii
Daniela
Daniela
26.01.2023
Comentariu
Și bijuteriile cu cristale la fel se purifică?
Unele metale pot fi afectate de sare, apă, fum..etc
Scrie o recenzie
Distribuie mai departe