EnglishRomanian

Cum sa va incarcati cu energie prin terapia cu plante

Cum sa va incarcati cu energie prin terapia cu plante

Cum sa va incarcati cu energie prin terapia cu plante

Terapia cu plante, cunoscuta si sub numele de fitoterapie, este o practica medicala alternativa care se concentreaza pe utilizarea plantelor pentru a trata si preveni diverse afectiuni. Utilizarea plantelor pentru tratamentul si prevenirea bolilor este o practica veche de sute de ani, care se bazeaza pe proprietatile curative ale diferitelor plante si ierburilor. In terapia cu plante, se utilizeaza o varietate de plante si ierburi, fie sub forma de extracte, tincturi, ceaiuri sau suplimente alimentare. Acestea pot fi folosite pentru a trata o gama larga de afectiuni, inclusiv dureri de cap, dureri de stomac, anxietate, depresie, insomnie, artrita si multe altele.

Plantele sunt utilizate in terapie datorita continutului lor bogat in substante active, cum ar fi alcaloizii, flavonoidele, glicozidele, taninurile si vitaminele. Aceste substante active au proprietati curative si pot fi utilizate pentru a trata o varietate de afectiuni. Printre cele mai populare plante utilizate in terapie se numara:

 • Sunatoare - aceasta planta este utilizata pentru a trata depresia, anxietatea si stresul.
 • Valeriana - aceasta planta este utilizata pentru a trata insomnia si anxietatea.
 • Echinacea - Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar si este adesea utilizata pentru a trata afectiuni precum raceli, gripa si infectii ale tractului urinar.
 • Cum sa va incarcati cu energie prin terapia cu plante2Ginkgo Biloba - Aceasta planta este utilizata pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a sprijini sanatatea creierului. De asemenea, este adesea utilizata pentru a trata problemele de memorie si de concentrare.
 • Gheara Diavolului - Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si analgezice si este adesea utilizata pentru a trata durerile articulare si musculare.
 • Sunatoare - Aceasta planta este utilizata pentru a trata afectiuni precum depresia, anxietatea si stresul. De asemenea, este cunoscuta pentru proprietatile sale de stimulare a apetitului si de reducere a inflamatiei.
 • Valeriana - Aceasta planta este adesea utilizata pentru a trata problemele de somn, inclusiv insomnia si anxietatea.
 • Musetel - Aceasta planta este utilizata pentru a trata afectiuni precum insomnie, anxietate, depresie si probleme digestive.
 • Lavanda - Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de reducere a stresului si de imbunatatire a somnului. Este adesea utilizata si pentru a trata durerile de cap si pentru a calma pielea iritata.
 • Ghimbir - Aceasta planta este utilizata pentru a trata probleme digestive, inclusiv greata, indigestia si arsurile la stomac. De asemenea, este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si de stimulare a sistemului imunitar.
 • Rozmarin - Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de imbunatatire a circulatiei sanguine si de sprijinire a sanatatii creierului. Este adesea utilizata si pentru a trata durerile de cap si pentru a stimula sistemul digestiv.
 • Aloe Vera - Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de hidratare a pielii si de calmare a iritatiilor si inflamatiilor. De asemenea, este adesea utilizata pentru a trata probleme digestive si pentru a sprijini sistemul imunitar.

Unul dintre avantajele terapiei cu plante este ca aceasta poate fi utilizata in mod sigur si eficient in combinatie cu tratamentele medicale conventionale. De asemenea, terapia cu plante poate fi personalizata in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Plantele pot fi de ajutor nu doar prin folosirea lor ca si remediu complementar sau naturist si putem vorbi despre terapie cu plante si daca este vorba despre cresterea acestora. Puteti avea cresterea plantelor mai sus amintite sau putem sa vorbim despre cultivarea unor plante ce pot fi folosite ca si condimente in preparate pe care o sa le faceti. Terapia prin cresterea plantelor mai este cunoscuta si sub denumirea de terapie prin gradinarit si este o forma de terapie non-invaziva care implica cultivarea plantelor pentru a ajuta la imbunatatirea sanatatii mentale si fizice. Aceasta terapie se bazeaza pe beneficiile pentru sanatate ale contactului cu natura si pe procesul de crestere a plantelor, care poate fi terapeutic si reconfortant.

In timpul terapiei prin cresterea plantelor, o persoana lucreaza intr-un mediu natural, cultivand si ingrijind plante, ca parte a unui program de tratament. Acest proces poate ajuta persoanele sa isi reduca nivelul de stres, sa isi imbunatateasca starea de spirit si sa isi dezvolte abilitatile cognitive si motorii. In ceea ce priveste beneficiile terapiei prin cresterea plantelor, acestea pot include urmatoarele:

 • Reducerea stresului si anxietatii - Ingrijirea plantelor poate ajuta la reducerea nivelului de stres si anxietate. Acest proces poate fi relaxant si poate ajuta persoanele sa se concentreze asupra activitatii in sine, in loc sa se gandeasca la problemele lor.
 • Imbunatatirea starii de spirit - Lucrul cu plante poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit prin cresterea nivelului de endorfine din creier. Endorfinele sunt substante chimice care ajuta la reducerea durerii si imbunatatesc starea de spirit.
 • Cum sa va incarcati cu energie prin terapia cu plante1Dezvoltarea abilitatilor cognitive si motorii - Lucrul cu plante poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor cognitive si motorii. Acest proces poate imbunatati memoria, atentia, precizia si coordonarea mainilor.
 • Conexiunea cu natura - Cresterea plantelor poate ajuta la crearea unei conexiuni mai profunde cu natura. Prin plantarea, ingrijirea si observarea plantelor in crestere, oamenii pot dezvolta o mai mare apreciere pentru frumusetea si complexitatea naturii.
 • Cresterea constiintei de sine - Terapia prin gradinarit poate ajuta oamenii sa devina mai constienti de propriile lor ganduri, sentimente si emotii. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea auto-cunoasterii si a intelegerii de sine.
 • Mindfulness - Gradinaritul poate fi o activitate mindfulness, care ajuta la concentrarea atentiei asupra momentului prezent. Aceasta poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii si la dezvoltarea unei stari de calm interior.
 • Dezvoltarea creativitatii - Gradinaritul poate fi o activitate creativa si terapeutica. De la planificarea gradinii pana la alegerea plantelor si organizarea spatiului, gradinaritul poate ajuta oamenii sa isi exprime creativitatea si sa dezvolte un sentiment de mandrie in ceea ce priveste realizarea unui spatiu frumos si armonios.
 • Cresterea in valoare spirituala - Multe culturi considera ca gradinaritul are o valoare spirituala. De exemplu, gradinile zen japoneze sunt create pentru a inspira calmitatea si armonia, iar multe religii folosesc gradinile si plantele in practicile lor spirituale.
 • Dezvoltarea compasiunii - In timp ce creste plantele, oamenii pot invata sa fie mai atenti si sa aiba mai multa grija pentru alte fiinte vii. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea compasiunii si a empatiei fata de alte fiinte vii.

Cu toate acestea, este important de retinut ca terapia cu plante nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale conventionale si ca utilizarea plantelor pentru tratarea bolilor trebuie sa fie facuta sub supravegherea unui medic sau a unui practician calificat in terapia cu plante. In plus, exista si riscuri asociate cu terapia cu plante. Unele plante pot interactiona cu medicamentele prescrise si pot avea efecte secundare, cum ar fi alergii sau probleme digestive. Prin urmare, este important ca pacientii sa discute cu medicul lor inainte de a incepe orice tratament cu plante.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe