EnglishRomanian

Cum sa iti incarci cristalele cu energie pozitiva

Cum sa iti incarci cristalele cu energie pozitiva

Cum sa iti incarci cristalele cu energie pozitiva

Cristalele sunt obiecte pretioase ale naturii, cunoscute pentru proprietatile lor unice de vindecare si echilibrare energetica. Pe masura ce le utilizam in viata noastra cotidiana, cristalele pot acumula energii negative si pot deveni descarcate. Incarcarea lor cu energie pozitiva este esentiala pentru a le mentine puterea si beneficiile. In acest ghid, veti invata cateva metode simple si eficiente pentru a va incarca cristalele cu energie pozitiva.

Curatarea cristalelor:

Ca in cazul oricarei activitati, inainte de a aduce un plus de pozitivitate trebuie sa va asigurati ca toate lucrurile negative, si toate energiile negative sunt indepartate. Curatarea cristalelor poate fi considerata cea mai importanta etapa, intrucat aceasta poate pregatii etapa de inmagazinare a energiilor si vibratiilor pe care doriti sa le aduceti in preajma voastra. Ca si o persoana cristalele intra in contact cu numeroase energii negative, fie ca sunt de la prieteni apropiati care va trec pragul sau de la persoane pe langa care treceti pe strada. In acelasi tip, responsabilitatea pentru incarcarea lor cu energie negativa, puteti fi chiar voi, atunci cand luati de la cei din jurul vostru sau din viata de zi cu zi energii negative pe care le duceti oriunde ati merge si pe care cristalele le pot prelua pentru a va simti voi mai usurati.

Curatarea cristalelor se poate face in mai multe metode si puteti folosi:

 • Spalare cu apa: Puteti curata cristalele sub un jet usor de apa curenta. Imaginati-va cum energia negativa este spalata si inlocuita cu energia proaspata a apei.
 • Fumigare: Aproximati cristalele de fumul de tamaie, salvie sau lemn de santal si permiteti fumului sa patrunda prin ele. Vizualizati cum fumul curata si purifica cristalele.
 • Ingropare in pamant: Plasati cristalele intr-un vas cu pamant si lasati-le acolo timp de 24 de ore. Pamantul va absorbi energiile negative, iar cristalele se vor elibera de ele.

Putem sa ne uitam si la cateva exemple de cristale si la modul in care acestea pot fi curatate si asta pentru ca nu toate se pot supune aceluiasi proces si nu toate sunt la fel.

 • Cristal de cuart roz – Metoda de curatare: Puteti curata cristalul de cuart roz prin spalare cu apa si apoi lasandu-l sa se usuce natural in razele soarelui sau ale lunii.
 • Ametist – Metoda de curatare: Ametistul poate fi curatat prin spalare cu apa sau prin fumigare cu tamaie sau salvie. Asigurati-va ca il uscati bine dupa curatare.
 • Citrin – Metoda de curatare: Citrinul poate fi curatat prin spalare cu apa calda si sapun delicat. Asigurati-va ca clatiti bine si lasati-l sa se usuce complet in lumina soarelui.
 • Selenit – Metoda de curatare: Selenitul nu trebuie expus la apa, deoarece este un cristal fragil. In schimb, puteti curata selenitul prin fumigare cu salvie sau tamaie. De asemenea, il puteti incarca expunandu-l la lumina lunara.
 • Cuartz transparent – Metoda de curatare: Cristalul de cuart transparent poate fi curatat prin spalare cu apa si sapun delicat. De asemenea, il puteti curata prin fumigare sau expunere la lumina solara.
 • Lapis lazuli – Metoda de curatare: Lapis lazuli poate fi curatat prin spalare cu apa si apoi uscat intr-un loc umbros. Evitati expunerea prelungita la soare, deoarece poate afecta culoarea.
 • Obsidian – Metoda de curatare: Obsidianul poate fi curatat prin spalare cu apa si sapun delicat. Asigurati-va ca il clatiti bine si il uscati cu grija.

Cum sa iti incarci cristalele cu energie pozitiva1

Incarcarea cristalelor

Incarcarea cristalelor este un proces esential pentru a le revitaliza si a le amplifica energia. Prin incarcare, cristalele pot absorbi si stoca energie pozitiva, revitalizandu-se si devenind mai eficiente in scopurile lor specifice. Puteti sa faceti o similitudine intre ceea ce inseamna incarcarea telefonului pe care il aveti in permanenta cu voi, cu incarcarea unui cristal. Diferenta este insa ca telefonul nu poate sa aiba efect protectiv, efect de sporire a energiilor sau de atragere a acestora.

Efectuarea unui ritual de incarcare

Dupa ce cristalele sunt curatate, puteti incepe procesul de incarcare. Un ritual simplu si personalizat poate adauga o nota speciala acestui proces. Tot acest proces poate fi facut de oricine, oriunde si oricand si nu trebuie decat sa faceti cativa pasi simpli.

 • Alegeti un loc linistit: Gasiti un colt special in casa sau in natura, unde sa desfasurati ritualul. Asigurati-va ca sunteti intr-un mediu calm si relaxant.
 • Meditatie si concentrare: Asezati-va confortabil si relaxati-va prin cateva respiratii adanci. Concentrati-va asupra intentiei de a incarca cristalele cu energie pozitiva.
 • Invocati energia universala: In mintea voastra sau cu voce tare, invocati energia universala sau puteti solicita ajutorul unei entitati superioare sau al ghidului vostru spiritual pentru a va sprijini in procesul de incarcare.
 • Contactul cu cristalele: In timp ce tineti cristalele in maini, simtiti-le greutatea si textura. Imaginati cum energia pozitiva patrunde in cristale si cum devin tot mai stralucitoare si mai vibrante.
 • Transmiterea intentiei: Ganditi-va sau spuneti cu voce tare o intentie clara si puternica pentru cristalele voastre. Puteti dori sa le incarcati cu energie de vindecare, iubire, protectie sau cu orice alta intentie pozitiva care va rezona.

Exista si modalitati prin care puteti sa pasati responsabilitatea incarcarii cristalelor catre alte forte ale naturii si catre alte mijloace. Puteti foarte simplu sa va continuati activitatile zilnice si in tot acest timp incarcarea cristalelor sa se desfasoare fara probleme si fara a fi nevoie de supravegherea dumneavoastra.

 • Expunerea la lumina solara si lunara: Cristalele pot fi incarcate si prin expunerea la lumina soarelui sau la lumina lunii. In functie de cristalele pe care le aveti, puteti alege sa le expuneti la lumina solara pentru a le energiza si a le incarca cu energie vitala. De asemenea, puteti lasa cristalele sa se incarce sub lumina lunii pline pentru a le oferi o energie calmanta si echilibranta.
 • Pamantul: Ingroparea cristalelor in pamant este o alta metoda eficienta de incarcare. Alegeti un loc in gradina sau intr-un ghiveci cu pamant, introduceti cristalul in sol si lasati-l acolo timp de cel putin 24 de ore sau pana simtiti ca a fost incarcat suficient.
 • Cristalele in grup: Cristalele pot fi incarcate si prin interactiunea cu alte cristale cu energie similara sau complementara. Puteti aseza cristalul pe o grupa de cristale, lasandu-le sa interactioneze si sa se incarce reciproc.
 • Sunet si frecvente: Cristalele pot fi, de asemenea, incarcate prin expunerea la sunete si frecvente benefice. Puteti utiliza un clopot tibetan, o tablita de cristal sau chiar muzica cu frecvente inalte pentru a amplifica energia cristalului.

Cum sa iti incarci cristalele cu energie pozitiva2

Puteti sa analizati si cateva exemple despre incarcarea anumitor tipuri de cristale

 • Ametist – Metode de incarcare: Expunerea la lumina solara sau lunara este o modalitate eficienta de a incarca ametistul. De asemenea, puteti plasa cristalul pe o grupa de cuarturi de cristal sau puteti folosi energia intentionata pentru a-l incarca.
 • Cuartz transparent – Metode de incarcare: Expunerea la lumina soarelui este o modalitate excelenta de a incarca cuartzul transparent. Puteti amplifica acest proces plasand cristalul pe o oglinda sau pe o grupa de cristale de cuart.
 • Citrin – Metode de incarcare: Citrinul se incarca cel mai bine prin expunerea la lumina soarelui. Plasati cristalul intr-un loc unde sa primeasca razele directe ale soarelui pentru a-l incarca.
 • Selenit – Metode de incarcare: Selenitul se incarca prin expunerea la lumina lunara. Lasati cristalul sa se incarce in lumina lunii pline sau amplificati procesul plasandu-l pe o ferestruta in timpul unei nopti cu luna plina.
 • Lapis lazuli – Metode de incarcare: Lapis lazuli poate fi incarcat prin expunerea la lumina soarelui sau lunara. Asigurati-va ca cristalul primeste razele de lumina directe pentru a obtine o incarcare optima.
 • Obsidian – Metode de incarcare: Obsidianul se poate incarca fie prin expunerea la lumina solara, fie prin amplificarea lui pe o grupa de cristale de cuart sau ametist. Puteti utiliza, de asemenea, energia intentionata pentru a-l incarca.
 • Cuartz roz – Metode de incarcare: Roze quartz-ul se poate incarca prin expunerea la lumina soarelui sau lunara. De asemenea, puteti plasa cristalul intr-un mediu armonios si iubitor, cum ar fi langa o planta sau o fantana cu apa.

Incarcarea cristalelor cu energie pozitiva este un proces important pentru a le mentine puterea si beneficiile lor. Prin curatarea adecvata, realizarea unui ritual de incarcare si expunerea la lumina solara sau lunara, puteti reimprospata si revitaliza cristalele pentru a profita la maximum de proprietatile lor vindecatoare. Asigurati-va ca acordati timp si atentie acestui proces, iar cristalele voastre va vor rasplati cu energia lor pozitiva.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe