EnglishRomanian

Cum să meditați cu pietre de chakră

Cum să meditați cu pietre de chakră
Cum să meditați cu pietre de chakră

 
 

   Meditația este o modalitate excelentă de a îmbunătăți puterea mentală, fizică și emoțională. Se știe că ușurează stresul și crește claritatea, creând o stare mentală liniștită, pașnică și mai calmă. Meditarea cu cristale de vindecare a chakrelor adaugă o altă dimensiune aceastora. Vă aduce centrele de energie într-o armonie completă și totală.

  Ce sunt chakrele?

Chakra este cuvântul sanscrit pentru roată. Imaginați-vă un vârtej de energie în care conștiința și materia se întâlnesc în corp. Aceasta este o chakră.

Avem șapte chakre principale, iar energia care se află în aceste centre este vitală pentru forța voastră de viață. Formează o cale de la baza coloanei vertebrale până la nivelul gâtului până la coroana capului. Este calea naturală pe care o ia energia ta prin corp. Cristalele de vindecare a chakrelor sunt cele mai potrivite pentru respirația vieții în aceste noduri energetice.

  Cristale de vindecare a chakrelor

Puteți spune imediat ce chakră va stimula un cristal pe baza culorii cristalului. Fiecare chakră are o culoare diferită și cristalul său de vindecare corespunzător va rezona cu aceasta. Deci, dacă doriți să deblocați una dintre chakrele voastre, acesta este un sfat ușor de reținut pentru referințe viitoare. Există câteva excepții minore de la regulă, dar vom ajunge la ele mai jos.
Cum să meditați cu pietre de chakră-cristale

Iată fiecare dintre cele șapte chakre, culorile lor și câteva exemple de pietre care ar putea funcționa pentru fiecare:

 •         Chakra de bază - roșie
 •         Culoare cristal: roșu sau negru
 •         Cristale recomandate: Jasper roșu, obsidian negru, granat
 •         Chakra Sacrală - Portocaliu
 •         Culoare cristal: portocaliu
 •         Cristale recomandate: cornalină, piatră solară, calcit portocaliu
 •         Chakra Plexului Solar - Galben
 •         Culoare cristal: galben
 •         Cristale recomandate: citrin, ochi de tigru, chihlimbar
 •         Chakra inimii - verde
 •         Culoarea cristalului: verde sau roz
 •         Cristale recomandate: Aventurin, Malachit, Cuarț Roz
 •         Chakra gâtului - Albastru
 •         Culoare cristal: albastru
 •         Cristale recomandate: Turcoaz, Agat din dantelă albastră, Acvamarin
 •         Al treilea ochi Chakra - Indigo
 •         Culoare cristal: indigo
 •         Cristale recomandate: Lapis Lazuli, Sodalit, Celestit
 •         Chakra Coroanei - Violet
 •         Culoare cristal: violet sau alb sau clar
 •         Cristale recomandate: Ametist, Labradorit, Selenit

Cum să meditați cu pietre de chakră-set

  Există câteva moduri diferite în care puteți selecta cristalul potrivit pentru dvs. Puteți citi cărți și bloguri (așa cum faceți chiar acum!), Puteți merge la un magazin de cristal și le puteți simți intuitiv sau puteți utiliza un pendul radiestezist.

Dacă cristalul de vindecare a chakrelor își face treaba, va începe să agite în interiorul vostru lucruri care s-ar putea simți inconfortabil. Acest sentiment de disconfort este modul în care știi că funcționează puterea cristalului. Nu o respingeți imediat în favoarea unei pietre mai frumoase și nu încercați nici să suprimați disconfortul. Meditează în el.

  Procesul de vindecare a chakrelor poate fi adesea puțin cam dur - puteți fi chiar adus la lacrimi - dar fiți siguri că aceste senzații sunt temporare și complet naturale pentru a vă vindeca. La fel ca fizioterapia după un mușchi rupt poate fi inconfortabilă, deoarece este un proces necesar pentru a întări mușchiul și a recâștiga elasticitatea.

Nu uitați niciodată să vă curățați cristalele în mod regulat. Acest lucru este valabil și mai mult pentru pietrele de meditație, deoarece acestea vă absorb energia în timp ce meditați. Puteți folosi apa curentă, lumina lunii, lumina soarelui, sunetul, tămâia, respirația, lumina, reiki sau chiar alte cristale pentru a vă purifica pietrele de vindecare a chakrelor. Încercați să o faceți cel puțin o dată pe lună, astfel încât să-și păstreze strălucirea și energia să rămână proaspătă.

   Cum să meditați cu pietre de chakră

Cel mai simplu mod de a folosi cristale de vindecare a chakrelor pentru meditație este să fii pur și simplu atent în jurul lor. Ați putea face oricare dintre următoarele pentru a le activa beneficiile de vindecare a chakrelor:

    Purtați-le în bijuterii - Bijuteriile din cristal sunt destul de banale. Chiar și în antichitate, oamenii au valorificat beneficiile cristalelor purtându-le în coliere sau inele. Nu uitați, cristalele nu se odihnesc. Lucrează 24/7. Alegeți pietrele de meditație preferate pe care să le purtați și rămâneți atenți. Aduceți-vă în mod regulat atenția asupra pietrei pe tot parcursul zilei pentru a obține beneficiul maxim.

    Așezați-le pe birou - Acest lucru funcționează excelent pentru birouri la domiciliu sau la serviciu. Unele cristale ajută la deblocarea chakrelor superioare și vă pot oferi o claritate mentală imensă sau un impuls de creativitate atât de necesar.

    Ține-le - Și mai simplu, ține-le în buzunar. Îi poți scoate și ține din când în când, simțindu-ți energia și fiind prezent cu piatra.

Cum să meditați cu pietre de chakră-meditatie

   Tehnica de plasare a piatrelor chakrelor pe corp

  Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să meditați cu pietrele chakrelor într-o practică specifică, atunci există o metodă legată de plasarea pietrei chakrei care ar putea face minuni pentru dvs. Tot ce ai nevoie este o piatră de chakră pentru fiecare chakră la care vrei să lucrezi. Fie că vă concentrați pe unul sau pe toți cei șapte, nu face nicio diferență.

Culcă-te pe spate și fii confortabil. Primul pas al plasării pietrei chakrei este de a atribui fiecare cristal chakrei sale corespunzătoare. Odată ce fiecare piatră este la locul său, pur și simplu relaxați-vă în poziția dvs.

   Concentrați-vă pe chakra de bază și vizualizați-i lumina roșie. Petreceți timp experimentând senzațiile fiecărei chakre înainte de a vă deplasa la cea de deasupra ei. Vedeți dacă simțiți unde energia cristalului se topește în a voastră. Urmăriți cum se schimbă culorile pe măsură ce creșteți din ce în ce mai sus și simțiți-vă din ce în ce mai ușor din punct de vedere energetic Dacă vă concentrați doar pe o chakră, atunci este mai puțin necesar să vă deplasați în sus, dar este totuși recomandat, astfel încât energia dvs. să aibă trecere liberă în tot corpul. Odată ce ai ajuns la coroană, mulțumește-ți cristalele înainte de a schimba poziția.

Executarea regulată a acestei practici vă poate ajuta să vă stăpâniți energiile interioare. Aceasta nu este o metodă de meditație unică. Adăugați-l la rutina dvs. dacă doriți să vedeți efecte pe termen lung. Și nu uitați să vă curățați cristalele după fiecare utilizare!

  Simptome specifice vindecării chakrelor

Alternativ, puteți utiliza cristale de vindecare a chakrelor în meditație pentru a calma simptomele specifice ale chakrelor blocate. De exemplu, dacă suferiți de dureri de cap, atunci luați o piatră ca ametistul și puneți-o pe zona de disconfort.  Acest lucru funcționează pe tot corpul și poate fi utilizat cu o gamă largă de afecțiuni, de la dureri în gât până la probleme digestive. Doar selectați cristalul corespunzător chakrei afectate și țineți-l în zona dureroasă.  
 

Distribuie mai departe