EnglishRomanian

Cum lucram cu cristalele

Cum lucram cu cristalele

Cum lucram cu cristalele


   Pana in acest moment foarte multa lume este familiarizata cu ceea ce reprezinta cristalele si cum aceste elemente mistice pot fi prezente in jurul nostru. Spre deosebire de acum cateva zeci de ani, in ziua de astazi este destul de simplu sa mergi si sa gasesti cristalele pe care le doresti sau de care crezi ca ai nevoie insa trebuie avut grija ca acest lucru sa fie facut tinand cont de unele principii. Nu este suficient sa vezi o poza pe internet cu un cristal si sa fugi repede sa il iei, sau sa il vezi in mana unei vedete, indiferent de cat de populara este aceasta.
 
   Atingerea unui nivel de constientizare a puterii pe care cristalele o au si a unui nivel de interactiune intre voi si cristale necesita putina munca din partea voastra, putem spune ca la un moment dat devine ca si o relationare cu unele persoane. Expresia cum lucram cu cristalele poate fi asimilata cu cea cum lucram cu oamenii insa trebuie sa privim lucrurile si din alta perspectiva si anume cum cristalele lucreaza cu noi. Acest lucru este dat de faptul ca in cele mai multe cazuri sau teorii cristalele lucreaz cu dorintele si intentiile utilizatorilor nu in sens invers. Nu cristalele va spun ce sa faceti ci cristalele va ajuta sa realizati ceea ce va propuneti si ceea ce va doriti.

Cum lucram cu cristalele   Lucrul cu cristalel nu este ceva exact, nu poate fi comparata cu medicina, fizica sau chimia. Lucrul cu cristalele tine foarte mult dupa cum spuneam de nivelul de interactiune dintre ele si fiecare persoana iar aceasta poate sa aiba anumite senzatii cand are in preajma vreun cristal. Unele persoane au spus ca au simtit o senzatie de caldura atunci cand aveau in palma un cristal sau au simtit o usoara senzatie de furnicatura in timp ce altele au simtit un usor fior sau o senzatie de racoare. In alte situatii daca nu a fost vorba despre astfel de stimuli senzoriali a fost vorba doar despre un sentiment de uimire mai ales ca era vorba despre un cristal cu o varsta de milioane de ani si o structura sau aspect unic si uimitor.

    Puteti sa va faceti o idee despre ce inseamna energia care se afla in jurul vostru si energia pe care cristalele o pot avea printr-un mic experiment. Puteti sa va frecati foarte bine palmele pana acestea se incalzesc dupa care sa le tineti apropiate una de alta dar fara sa se atinga. In acest fel o sa simtiti o oarecare energie, o energie ce poate fi amplificata cu ajutorul unor cristale si poate fi focalizata spre anumite obiective sau ameliorarea anumitor afectiuni.  
Dintre numeroasele cristale prezente in aceasta lume, cuartul este considerat ca fiind un foarte bun amplificator de energie dar si cu rolul de focalizare a acesteia si asta datorita structurii interne pe care o are. De-a lungul timpului au fost scoase la iveala numeroase dovezi legate de detinerea unor cristale si despre pozitionarea lor in anumite locuri si asta in numeroase culturi. Egiptenii foloseau cristalul de cuart sub forma de sfere pe care le purtau ca sa ii racoreasca mainile si pentru reimprospatarea starii psihice in timp ce japonezii il considerau ca fiind esenta puritatii sufletului uman.
 
   Lucrurl cu cristalele presupune respectarea anumitor etape, prima fiind cea de curatare a acestora folosind metode precum curatarea cu apa cu sare de mare, asezarea si mentinerea sub un jet de apa sau o apa curgatoare, asezarea in lumina soarelui sau a lunii, etc. Dupa curatare puteti trece la reincarcarea lor functie de elementul pe care il reprezinta, la programarea lor in care trebuie sa va manifestati gandurile si dorintele iar ulterior la activarea lor. Fiecare metoda presupune anumiti pasi pe care sa ii faceti insa nici una nu este complicata si poate fi realizata simplu, usor si fara a fi nevoie de un doctorat.
 
   Lucrul efectiv si punerea la treaba a cristalelor se poate face pentru inceput prin asezarea anumitor cristale in interiorul casei, fiecare incapere avand recomandata un anumit cristal, de exemplu pentru dormitor se poate folosi cuartul roz, pentru birou sau camera de studiu carneolul, piatra lunii pentru camera copiilor iar cuartul transparent pentru sufragerie. Acest mod de lucru se refera strict la partea de echilibru a energiilor, atragerea energiilor pozitive si protejarea impotriva unor influente exterioare negative. Alt mod de lucru poate fi cel al folosirii cristalelor pentru tratarea anumitor afectiuni caz in care acestea pot fi folosite in cadrul unor sedinte de msaj si folosirea lor impreuna cu presopunctura sau aromaterapia pentru a masa anumite zone, pentru detensionarea sistemului muscular sau ameliorarea durerilor musculare și articulare.
Precum si in cazul altor terapii si in ceea ce priveste modul de lucru al cristalelor trebuie avut rabdare, functionarea lor si efectele nu vor aparea ca batand din palme pentru ca nici cristalele nu s-au format foarte rapid ci vorbim despre cateva milioane sau sute de milioane de ani. Puteti sa va convingeti insa de modul in care acestea functioneaza si aducand unele in jurul vostru, iar pe langa cele deja mentionate mai puteti folosi ametistul pentru un somn odihnitor, citrinul pentru bunastare si obsidianul sau turmalina neagra pentru protectie.
 
   Putem sa concluzionam ca lucrul cu cristalele nu este diferit de lucrul cu alte obiecte pe care le folosim in viata de zi cu zi. Necesita o usoara documentare, o atentie sporita atunci cand sunt pozitionate și intretinute dar și o oarecare grija de a se intelege cu alte elemente, iar aici fie ca vorbim despre imbinarea lor cu alte tehnici spirituale sau poate in anumite cazuri poate unele alergii pe care anumite persoane le pot avea la compusii chimici din cristale.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe