EnglishRomanian

Cum ar trebui sa pastram cristalele

Cum ar trebui să păstrăm cristalele – Sfaturi utile pentru pasionații de cristale

Cum ar trebui să păstrăm cristalele – Sfaturi utile pentru pasionații de cristale

Cristalele pentru vindecare și cristalele folosite ca bijuterii sunt unelte foarte puternice pentru vindecare, pentru manifestarea intențiilor și pentru recalibrarea energiilor. Însă în același timp este important de știut cum ar trebui păstrate cristalele sau cum ar trebui curățate acestea. Îngrijirea și păstrarea în condiții optime a cristalelor este o sarcină care revine fiecărei persoane care colecționează astfel de pietre semi-prețioase sau care folosește cristalele pentru energia și proprietățile acestora. În continuare sunt amintite câteva sfaturi care să te ajute să păstrezi și să întreții în mod eficient cristalele.

Cum păstrăm cristalele acasă
De multe ori cristalele și celelalte lucruri pe care le folosim pentru curățarea energiei din locuință sunt destul de aglomerate. Din acest motiv uneori apare senzația de dezordine. Ideile care urmează te vor putea ajuta să faci ordine în modul în care păstrezi cristalele acasă și vor evita aglomerarea cristalelor.

În același timp, prin urmarea acestor sfaturi vei putea să păstrezi energiile cristalelor și vei putea interacționa mai eficient cu aceste energii. Prin faptul că vei lăsa cristalele la vedere, vei putea să aduci energie și vibrații înalte în spațiul în care locuiești zi de zi, dar și energie pozitivă și energie vindecătoare. Mai mult, cristalele se încarcă unul de la celălalt, fapt pentru care păstrarea cristalelor unul lângă altul este un aspect benefic pentru acestea. Iată câteva moduri prin care poți păstra/aranja cristalele acasă:

Cum ar trebui să păstrăm cristalele – Sfaturi utile pentru pasionații de cristaleÎntr-o tavă de lemn sau bol
Tăvile de lemn sau bolurile adaugă un element de împământare, de legătură cu pământul la mediul casei tale și la energia cristalelor. Fiind vorba despre un material natural, acesta ajută cristalele să își păstreze puterile vindecătoare cu care sunt înzestrate de către Mama Natură. Prin urmare o tavă de lemn sau un bol poate fi o variantă foarte bună atunci când ai nevoie să păstrezi cristalele.

Folosește boluri din alamă sau metal
Un alt mod prin care poți păstra eficient cristalele acasă este să folosești boluri din alamă sau din metal. Alama este un material cunoscut pentru efectul său de purificare, fiind un metal foarte eficient în purificarea/curățarea pietrelor. Datorită faptului că este un metal încărcat de energia luminii, alama acționează ca o sursă de vibrații foarte înalte pentru aceste pietre și pentru toate acele unelte de vindecare sau energetice pe care le introduci în interiorul acestor boluri. Prin folosirea unor astfel de boluri de alamă te vei asigura de faptul că toate cristalele vor acționa cu toată energia cu care acestea sunt încărcate, având potențialul de a răspunde și de a sprijini toate intențiile pe care le manifești.

Boluri de Selenit
Cristalul de Selenit este cunoscut pentru abilitatea sa de a curăța și de a încărca energia din jurul său. Datorită faptului că acest cristal este conectat la energia luminii și depozitează o vibrație foarte înaltă, Selenitul nu are nevoie să fie purificat sau curățat. Dimpotrivă, Selenitul poate acționa pentru a curăța sau a purifica alte cristale și alte pietre. Din acest motiv un bol de Selenit poate acționa pentru a curăța energia provenită din intențiile tale și poate încărca cu foarte multă energie cristalele. Având în vedere acest aspect, bolurile de Selenit pot fi o alegere perfectă atât pentru depozitarea sau păstrarea cristalelor acasă, cât și pentru reîncărcarea cristalelor cu energie pozitivă, dar și pentru curățarea cristalelor.

Unelte pentru amplificarea energiei cristalelor
Pe lângă păstrarea sau depozitarea cristalelor, există și câteva modalități prin care poți aduce un plus de eficiență în privința cristalelor pe care le colecționezi și în practicile zilnice realizate cu ajutorul cristalelor. Iată în continuare cîteva dintre „uneltele” care te pot ajuta să folosești cristalele, să aduci mai multă forță acestora și care te pot ajuta în vederea sprijinirii intențiilor tale.

Cum ar trebui să păstrăm cristalele – Sfaturi utile pentru pasionații de cristale 2Lumânări cu cristale
La începutul practicilor care implică cristale sau înainte de a manifesta o intenție, poți aprinde o lumânare cu cristale pentru a „aprinde” intenția ta și propria energie. Flacăra sau energia focului activează practica ta și acționează ca un semnal în a permite Universului să știe că ești pregătit(ă) din punct de vedere energetic pentru respectiva practică.

Lumânările cu cristale sunt de asemenea eficiente în cazurile ritualurilor care implică Luna și pot fi extrem de importante pentru manifestarea sau stabilirea intențiilor lunare care implică energia Lunii. Ciclul Lunii este unul dintre cele mai puternice moduri prin care poți manifesta intențiile și oferă o oportunitate perfectă pentru stabilirea intențiilor și pentru a te înhăma la diferite energii în funcție de fiecare fază pe care o traversează satelitul natural al Pământului. Dacă ai experimentat deja diferite ritualuri folosind cristalele în diferitele faze ale Lunii pentru a manifesta intențiile, trebuie să știi că folosirea lumânărilor cu cristale poate să te conecteze la energia Lunii.

Tămâie și ierburi de curățare
Folosirea ierburilor de curățare și folosirea de tămâie pentru energie pozitivă poate fi o practică frecventă în vederea purificării și clarificării câmpului energetic personal, dar și a cristalelor astfel încât acestea să fie optimizate din punct de vedere energetic și să fie încărcate la cele mai înalte frecvențe energetice posibile. Pentru cele mai bune rezultate este indicată curățarea și purificarea pietrelor cel puțin o dată la fiecare 30 de zile sau de fiecare dată când dorești să stabilești/manifești o nouă intenție.

Curățarea propriei tale energii cu ajutorul tămâii sau al ierburilor este o practică importantă înainte de stabilirea fiecărei noi intenții sau a practicii de manifestare, dar poarte fi de asemenea o practică foarte puternică de folosit oricând energia ta se simte ca fiind întunecată sau când simți energia asemenea unei poveri. Există diferite ierburi și plante care pot fi folosite pentru purificarea și curățarea energiei, iar printre acestea amintim Palo Santo (lemnul sfânt), salvia albă, rozmarinul sau petale uscate de trandafiri.

Uleiurile infuzate
Un alt mod prin care se poate amplifica energia anumitor cristale este prin folosirea uleiurilor infuzate. Aceste uleiuri acționează pentru a crește energia cristalelor și pentru a stimula puterea acestor pietre. Este important să alegi cu atenție astfel de uleiuri infuzate pentru a se potrivi cu intenția pe care o manifești și cu scopul pe care îl ai. Acest lucru datorită faptului că uleiurile infuzate au capacitatea de a aduce mai multă energie aparținând intenției tale într-un mod mult mai profund. Pentru un efect mai puternic poți să aplici uleiul la nivelul cristalelor sau al bijuteriilor din cristale și apoi pe propria piele, astfel încăt să conectezi energiile tale cu energiile cristalelor.

Câteva concluzii
În măsura în care te numeri printre colecționarii de cristale sau printre persoanele care folosesc energia cristalelor în diferite scopuri de vindecare, de purificare energetică sau de manifestare a intențiilor, cu siguranță că aspectele anterior amintite te vor ajuta să păstrezi cristalele pe care le ai acasă și să le cureți sau să le purifici în mod eficient, pentru ca în final proprietățile cristalelor și vibrațiile acestora să își aducă aportul energetic pe care îl dorești în viața ta.

Dacă găsești aceste sfaturi ca fiind utile, te invităm să distribui și prietenilor tăi pasionați de cristale și de terapiile prin cristale aceste informații.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe