EnglishRomanian

Cristale care nu este recomandat sa le purificam in apa cu sare

Cristale care nu este recomandat sa le purificam in apa cu sare

Cristale care nu este recomandat sa le purificam in apa cu sare

Folosirea cristalelor poate fi asemanata fara probleme cu folosirea oricaror altor lucruri si poate fi vorba despre folosirea unor electrocasnice, a unor articole vestimentare sau poate a unor decoratiuni fie ele interioare sau exterioare. Tot la fel de asemanatoare poate fi si partea de intretinere a cristalelor precum intretineti si celelalte lucruri sau de curatare fie ca vorbim despre curatarea fizica sau de partea de curatare a energiilor. Cred ca aceasta comparatie privind modul de intretinere sau curatare poate fi destul de clara iar pentru cristale cea mai comuna varianta de asociere este cu elementul pe care il reprezinta. Din aceste considerente putem avea curatarea unor cristale cu ajutorul focului sau luminii de la soare si de la luna, unele care pot fi curatate si incarcate prin asezarea in pamant sau cristale care pot fi curatate cu ajutorul apei.

Cum exista instructiuni clare de utilizare pentru fiecare electrocasnic sau fiecare obiect, la fel exista si instructiuni de utilizare pentru cristale si din aceasta cauza trebuie sa stiti ca unele cristale nu sunt deloc compatibile cu apa sarata si de accea trebuie evitata asezarea lor sau curatarea lor prin acest procedeu.

Cristale care nu este recomandat sa le purificam in apa cu sare 1

Fluorit – cristalul este folist de regula pentru proprietatile sale curative si pentru absortia de energii negative din jurul lui, iar asta face ca la intervale de timp regulate sa necesite sedinte de curatare sau purificare. Avand in vedere ca la contactul cu apa acest cristal se deterioreaza se pot folosi alte metode pentru purificarea sa si veti avea posibilitatea de a il aseza sub lumina lunii pline pentru un efect maxim asupra acestuia. Lumina poate ajuta la curatarea acestui cristal si daca este asezat pentru un timp de cateva ore in lumina soarelui, insa trebuie sa aveti grija sa nu se supraincalzeasca.

Malacit – este considerat in lumea cristalelor precum un burete care absoarbe toate energiile negative din jurul sau si lasa sa se simta senzatia de revigorare si reinprospatare. Pentru indepartarea tuturor acestor energii veti putea sa va ajutati de proceduri precum ingroparea sa in pamant pentru cateva zile, lucru care il va si reincarca cu energie, sau asezarea sa peste noapte intre cristale de cuart.

Turmalina neagra – poate fi considerat un ”must have” al colectiilor de cristale datorita proprietatilor uimitoare pe care le are iar asta face ca si intretinerea lui sa fie importanta astfel incat sa isi pastreze proprietatile un timp indelungat. Modalitatea prin care puteti elimina energiile negative adunate de acest cristal implica utilizarea unor betisoare parfumate sau a unor manunchiuri de plante uscate care prin aprindere vor genera un fum in care trebuie tinut cristalul de turmalina neagra.

 

Cristale care nu este recomandat sa le purificam in apa cu sare 2Lapis Lazuli – este un cristal uimitor atat ca si aspect prin nuanta sau structura pe care le are dar si prin prisma beneficiilor pe care le aduce. Chiar daca bijuteriile care contin astfel de cristale pot fi intretinute si sterse usor cu o laveta umeda, pentru o curatare profunda trebuie evitat contactul lor cu apa sarata. Puteti proceda la curatarea acestui cristal prin asezarea sa intre alte cristale precum carneol, ametist sau cuart transparent sau puteti sa folositi fumul de salvie sau asezarea sa in orez.

Selenit – este un cristal mediu ca si duritate si structura si din aceste considerente apa cu sare poate avea un efect puternic deteriorant. Pentru curtare si eliminarea energiilor negative din acesta aveti posibilitatea de a utiliza boluri tibetane sau clopote tibetane, putei sa le asezati pentru cateva zeci de minute in lumina diminetii sau in lumina lunii sau puteti sa le curatati cu ajutorul fumului creat de betisoare parfumate sau manunchiuri din plante aromatice.

Lista de cristale care nu sunt prietene cu apa sarata poate fi completata de cuart mandarina, chihlimbar, ochi de tigru, opal, turcoaz, carneol sau pirita. Acestea pot fi deteriorate dar in acelasi timp pot sa deterioreze prin reactiilor lor si alte cristale din jur de aceea se recomanda metode alternative de curatare si de purificare a bijuteriilor sau a cristalelor propriu-zise. Pe langa metodele mentionate precum lasarea in lumina lunii sau a soarelui, utilizarea fumului anumitor plante, bolurile tibetane sau ingroparea in pamant pentru cateva ore sau zile mai puteti apela si la alte metode de purificare.        

Meditatia si tehnica de vizualizare poate fi un proces puternic care va poate ajuta in curatarea oricarui cristal si presupune concentrarea puternica asupra intentiilor pe care le aveti cu privire la acel cristal. Dupa aceasta puteti sa va focalizati toata atentia si sa vizualizati cum din interiorul cristalelor se emana o energie puternica sau o lumina puternica si care devine din ce in ce mai mare pana vor inconjura toate cristalele. Folosirea grilelor de cristale poate fi alta metoda de evitare a contactului cu apa sarata si asta poate ajuta in acelasi timp la purificare dar si la reincarcarea cristalelor si la activarea lor. Indiferent de motivele sau motivatiile care v-au directionat spre un anumit cristal trebuie sa stiti ca acestea trebuie tratate cu atentie iar relatia dintre voi si cristale este una in ambele sensuri intorcand cristalelor grija si respect pentru ca acestea sa va aduca protectie si energie pozitiva.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe