Chakrele si pietrele semipretioase specifice

Cristalele vindecatoare asociate chakrelor

Cristalele vindecatoare asociate chakrelor

 

Putem sa vorbim despre pietrele semipretioase specifice chakrelor atunci cand incercam sa amplificam sau sa echilibram centrul de energie pe care sunteti concentrati. Pentru a alege o piatra vindecatoare trebuie sa cunoasteti atributele fiecareia, inclusiv calitatea energiei, culoarea sau felul in care rezonati dumneavoastra cu aceasta.

Prima chakra este Chakra Radacina / Muladhara localizata la baza coloanei vertebrale.Aceasta este asociata cu siguranta si nevoile primare( somn, auto-conservare, hrana, apa). Este chakra care ne furnizeaza o baza pe care sa ne construim vietile. Ne ajuta sa crestem si sa ne simtim in siguranta atunci cand exploram diferite aspecte ale vietii, fie ca este vorba de partea fizica sau psihica a noastra. Aceasta chakra chestioneaza idea de siguranta si este locul unde ne ancoram energia. Atunci cand energia acestei chakre nu se afla in echilibru veti deveni excesiv de negativisti sau veti avea probleme alimentare si va veti simti nesiguri. Dorinta de siguranta care ne domina se va transpune in griji legate de job, sanatate psihica, sanatate sau locuinta. Daca aceasta chakra este blocata comportamentul nostru va fi dominat de frica. Pentru a deschide aceasta chakra trebuie sa aveti activitati legate de pamant si natura, sa incercati sa va cresteti propriile "radacini" intr-un mediu sigur si comfortabil.

Cea de-a doua chakra cunoscuta ca Chakra Sacrală sau Svadhisthana este asociata cu senzualitatea, creativitatea si emotiile. Energia acesteia este caracterizata de flexibilitate iar functia acesteia este condusa de principiile placerii. Este centrul sentimentelor si senzatiilor, fiind in special activa in sexualitatea si exprimarea dorintelor noastre sexuale. Motivata de placere este pornirea fiecaruia catre delectarea simturilor. Deschiderea celei de-a doua chakre ne permite sa intram in contact si sa simtim lumea din jurul nostru si din noi. Astfel,aceasta este foarte importanta la temelia starii noastre de bine, fiind instrumentul principal in dezvoltarea flexibilitatii. Cand se intalneste un dezechilibru la nivelul acestei chakre tindem sa simtim ca depindem de alte persoane si ca suntem guvernati de emotii sau din contra, ca emotiile noastre sunt amortite si ca nu putem sa ne conectam cu noi insine. Fie suntem condusi de dorinte sexuale, fie apetitul sexual este scazut, avand sentimentul permanent ca nu putem sa ne detasam de o anumit stare.

Chakra plexului solar sau Manipura este asociata cu vointa, responsabilitatea, abilitatile mentale, formarea propriilor opinii si credinte , claritatea in judecata, personalitatea , disciplina si independenta. Atunci cand aceasta chakra este deschisa si energia este echilibrata, aceste functii isi gasesc cursul natural , in schimb atunci cand energia nu este echilibrata fie pentru ca Manipura este mult prea activa fie blocata comportamentul va fi dominat de o stima de sine scazuta, veti avea tendinta de a controla excesiv situatii sau oameni. Alte manifestari ale acestui dezechilibru pot fi neputinta de a vedea imaginea de ansamblu, lipsa directiei, ambitiei sau a unui scop in viata sau neputinta de a putea sa ne punem in aplicare planurile si ideile.

Chakra inimii (zona inimii) sau Anahata este asociata cu iubirea fata de propria persoana si fata de ceilalti , relatii, empatia, schimbarea si abilitatea de gasi pacea. Cand aceasta chakra este deschisa veti simti schimbul de energie armonioasa cu tot ce va inconjoara, aprecierea si frumusetea. In schimb, daca aceasta chakra este blocata veti experimenta dificultati in relationarea cu ceilalti ,gelozie excesiva, codependenta. Anahata conecteaza chakrele de jos cu cele de sus, in alte cuvinte, chakra inimii functioneaza ca un centru de integrare si armonizare a lucrurilor materiale cu aspiratiile cele mai inalte. Este o chakra care conecteaza si relaxeaza, accentul cade pe dragoste, pe a oferi si a primi. Dragostea este energia care ne ajuta sa ne transfiguram emotiile si experientele, este un element esential al oricarei relatii, fie ca este vorba de cea cu noi sau cu cei din jurul nostru. Dragostea simtita cu ajutorul acestei chakre nu tine doar de zona romantica a vietii fiecaruia, ci si de puterea de a ne depasi toate limitarile impuse de ego. Atunci cand energia inimii noastre este deschisa si echilibrata putem sa vedem clar si putem sa ne pozitionam fata de orice situatie, indiferent de cat de dificila este aceasta. De asemenea, cu ajutorul chakrei inimii putem vedea frumusetea vietii. A putea privi lumea cu ajutorul celei de-a patra chakre inseamna sa ne aflam intr-o stare de deschidere si acceptare care sa ne puna in contact cu noi si viata in cea mai profunda si multumitoare forma.

Chakra gâtului (zona gâtului) sau Vishuddha este asociata cu abilitatea de a exprima adevarul, comunicarea verbala si nonverbala, conectarea cu spiritul si intuitia, dorinta de a crea si de a proiecta idei si realizarea scopului in viata. Aceasta chakra tine de creativitate avand o conexiune buna cu chakra sacrala care este si ea un centru al emotiilor si al creativitatii, ne ajuta sa ne exprimam si proiectam propria creativitate in lume intr-un mod autentic. O alta functie a acesteia este de a ne conecta cu spiritul. Daca aceasta este deschisa ne poate ajuta sa ne aliniem propria viziune cu realitatea si sa ne eliberam de presiunea care poate afecta chakra inimii. Blocarea acestei chakre poate contribui la sentimentul de insecuritate, timiditate sau introvertire. La celalalt capat al acesui spectru, o chakra a gatului mult prea activa poate duce la barfa, agresivitate verbala si rautate. Daca aceasta este in dezechilibru manifestarile acesteia pot varia de la incapacitatea de a-i asculta pe ceilalti sau de a pastra secrete, frica excesiva de a vorbi pana la timiditate crescuta si lipsa unei vocatii sau al unui scop in viata.

Chakra frunții sau al treilea ochi cunoscuta si sub numele de Ajna este asociata cu viziunea, intuitia, perceperea celor mai subtile schimbari de energie, abilitati legate de clarviziune, iluminarea si motivarea creativitatii si imaginatiei. Chakra fruntii este un instrument de a percepe cele mai subtile calitati ale vietii. Merge mai departe de toate simturile fizice pana pe taramul celor mai fine energii. Deschiderea celui de-al treilea ochi ne permite sa ne activam sensibilitatea intuitiva si perceperea interioara. Viziunile celui de-al treilea ochi sunt de obicei mult mai subtile decat viziunile obisnuite: Pot fi asemanatoare cu visele, alteori acestea pot fi extrem de clare ca si cum in fata ochilor nostri ar rula un film. Cand chakra fruntii este blocata aceasta se manifesta prin sentimentul de blocaj in viata de zi cu zi fara sa putem fi capabili sa trecem peste probleme noastre, refuzul a tot ce tine de spiritual, neputinta de a putea vedea imaginea de ansamblu si lipsa claritatii.

Chakra coroanei sau Sahasrara este asociata cu extazul, prezenta, eliberarea din tiparele limitate si realizarea acestora, conectarea cu tot ce nu are forma si limita. Aceasta chakra este asociata cu transcendenta , fie ca aceasta este personala sau este legata de timp si spatiu. Aici paradoxul devine o norma si ceea ce pare opus devine un intreg. Calitatea de a fi constient este universala. Sahasrara ne permite accesul catre claritate si iluminare. Unii descriu aceasta chakra ca o poarta catre eul cosmic sau divin. Cand aceasta chakra nu este echilibrata va veti simti deconectati, veti avea o abordare cinica fata de tot ce este sacru. La capatul opus, atunci cand aceasta este mult prea activa va veti simti deconectati de propriul corp.

Fiecare chakra este asociata cu una sau mai multe pietre:

Pietre pentru Chakra Rădăcină (ultimul os al coloanei vertebrale, coccis): heliotrop, ochi de tigru, hematit, agat de foc, turmalina neagra

Pietre pentru Chakra Sacrală (ovar/prostata): citrin, carneol, piatra lunii, coral

Pietre pentru Chakra plexului solar (zona buricului): malachit, calcit, citrin, topaz

Pietre pentru Chakra inimii (zona inimii): cuart roz, jad, calcit verde, turmalina verde

Pietre pentru Chakra gâtului (zona gâtului): lapis lazuli, turcoaz, acvamarin

Pietre pentru Chakra frunții sau al treilea ochi (glanda pineala): ametist, fluorit violet, obsidian negru

Pietre pentru Chakra coroanei: cuart alb, selenit, ametist, diamant.

Agatul de foc: aliniaza corpul eteric cu cel fizic, ajuta la inradacinare, intensifica pasiunea si emotiile, stimuleaza chakra radacina si ajuta in problemele legate de organele reproducatoare.

Ametistul: faciliteaza meditatia, ajuta comunicarea, ajuta la intelegerea cauzelor dezechilibrelor sau a bolilor, ajuta la descoperirea tiparelor distructive ale eului.

Citrinul: amplifica vointa si manifestarile, creativitatea si claritatea in gandire, ajuta sistemul endocrin si metabolismul

Carneolul: Ajuta la construirea increderii, a curajului si a puterii, in depasirea temerilor si preluarea initiativei. Ajuta la detoxifierea si purificarea corpului de vicii cum ar fi alcoolul.

Calcitul: Aduce energie solara in corp si in spatiul energetic, ajuta in probleme legate de timiditate si temeri sociale, ajuta in depasirea depresiilor, Este bun pentru sistemul endocrin si echilibrul hormonal.

Diamantul: Faciliteaza conectarea cu energiile divine, promoveaza adevarul si viziunea. Este folosit pentru a curata campurile energetice. Poate ajuta la eliberarea emotionala.

Fluoritul: Elimina confuzia si gandurile negre, remediaza confuzia, instabilitatea, ameteala si senzatia de vertigo, intareste oasele si dintii.

Jad: Armonizeaza si echilibreaza chakra inimii, ajuta la pastrarea unei stari bune din punct de vedere emotional si fizic, atrage bogatia si prosperitatea, intareste sistemele energetice.

Lapis Lazuli:
Ajuta la descoperirea naturii divine din noi, activeaza centrele psihice la cel de-al treilea ochi, curata sistemele energetice ale corpului, ajuta la conectarea cu divinitatea si invoca inspiratia divina.

Piatra Lunii: Este utilizata in meditatie, amplifica intuitia, activeaza energia kundalini, promoveaza clarviziunea, evoca rabdarea si actiunile potrivite, ajuta la aranjarea emotiilor, ajuta la reglarea ciclului menstrual.

Obsidianul negru: Elimina energiile negatice, purifica tiparele emotionale negative, elimina blocajele din sistemul meridian.

Cuartul alb: Amplifica energia, are memorie, deschide chakrele, incurajeaza claritatea, amplifica abilitatile psihice, stimuleaza sistemul nervos, ajuta la cresterea parului si a unghiilor.

Cuartul roz: Vindeca inima, elibereaza tensiunea si stresul, calmeaza mintea, elibereaza grija, frica, amxietatea si traumele emotionale, ajuta la echilibrarea psihica a inimii.

Selenitul:
Deschide si activeaza cel de-al treilea ochi, chakra coroanei si steaua sufletului, curata campurile aurei, curata energiile congestionate, ridica constiinta in planuri mai inalte, elimina stagnarea.

Ochiul de tigru:
Stimuleaza chakra radacinii, pe cea sacrala si pe cea a plexului solar, activeaza intelectul si stimuleaza logica, energizeaza trupul, ghideaza echilibrul polaritarilor, intareste sistemul endocrin.

Turmalina neagra: Utilizata pentru protectia psihica, curata campurile aurei, ajuta la reglarea sistemelor electrice si energetice ale corpului, ajuta la detasarea de comportamente obsesiv compulsive, purifica toxinele din corp, sustine purificarea metalelor grele.

Turcoazul: Ofera protectie impotriva raului, aduce bogatie, stimuleaza chakra gatului, ajuta la echilibrarea emotiilor si a dispozitiei, ridica inteligenta emotionala, promoveaza acceptarea sinelui si eliberarea regretelor, ajuta la oxigenarea sangelui si mareste prana.

Aceste pietre sunt utilizate pentru a activa, echilibra si amplifica energia chakrelor. Vindecarea prin cristale se bazeaza pe credinta ca aceste pietre au o frecventa vindecatoare naturala care poate fi activata si care contribuie la echilibrarea energiei din jurul lor. In cazul pietrelor specifice chakrelor, vibratia fiecareia corespunde si rezoneaza cu un anumit centru energetic. Pentru a activa puterea lor vindecatoare va trebui sa va folositi de intuitie si intentie. O imaginatie activa sau viziunile ajuta la accesarea spatiului pentru care doriti sa utilizati aceste cristale in combinatie cu chakra vindecatoare. Energia este canalizata si amplificata cu ajutorul cristalelor, atunci afecteaza si rezoneaza cu vibratia sau frecventa chakrei pe care va concentrati.

Pentru a alege pietrele potrivite trebuie sa stiti pietrele asociate fiecarei chakre apoi sa determinati ce se potriveste mai bine pentru dumneavoastra sau pentru situatia in care va aflati. De asemenea, puteti sa va folositi intuitia pentru a alege o piatra vindecatoare. Puteti sa simtiti energia care planeaza asupra pietrei din mana dumneavoastra sau o senzatie calda, sau o sa stiti de la bun inceput ce piatra trebuie sa alegeti.

Daca purtati o piatra vindecatoare ca bijuterie trebuie sa luati in consideratie o piatra care sa va sustina energia sau sa se potriveasca unei anumite intentii. Piatra aleasa poate sa aiba un scop vindecator psihic, sa reflecte anumite aspiratii emotionale si spirituale sau puteti fi atrasi de culoarea care rezoneaza cu dumneavoastra in ziua respectiva. Trebuie retinut ca puterea vindecatoare a pietrei este amplificata de claritatea intuitiei dumneavoastra, de aceea trebuie sa alegeti cu grija. Pietrele sunt niste amplificatori puternici de aceea puteti sa radiati sau sa atrageti energia fie cu ajutorul calitatilor naturale, simbolice sau culturale, fie cu ajutorul afinitatilor personale pe care le aveti cu acestea.

Sunt multe cai de a utiliza pietrele asociate chakrelor pentru vindecare. Odata ce ati ales piatra pe care doriti sa o utilizati, plasati-o in apropierea sau in punctul unde se localizeaza chakra pe corpul dumneavoastra. Puteti sa folositi piatra atat stand in picioare cat si stand jos prin simpla tinere a pietrei in maini sau purtand-o ca pandantiv, in buzunar sau in apropierea corpului. Concentrati-va pe activarea rezonantei dintre piatra si chakre prin intentie, meditatie sau relaxandu-va si stiind ca aveti sustinerea pietrei specifice chakrei pentru armonizarea frecventelor energetice.

Nu uitati sa va curatati si reincarcati pietrele inainte si dupa folosirea acestora. Pentru asta, exista mai multe metode, cum ar fi lasarea acestora in apa de rau sau pe pat de sare, lasandu-le sub razele soarelui pe parcursul zilei sau sub razele lunii in timpul noptii.

 

Cateva produse confectionate de noi pentru echilibrarea chakrelor: Bijuterii si cristale pentru chakre


 

 

Comentarii

Review-uri clienti

Ii place acest articol?
Scrie un comentariu care poate fi vizualizat si de ceilalti cititori.
Scrie un review

Nici o postare gasita. Fii primul care scrie

Scrie un review