EnglishRomanian

Ce trebuie sa stii despre cele 7 chakre

Ce trebuie să știi despre cele 7 chakre

Ce trebuie să știi despre cele 7 chakre

Sistemul chakrelor reprezintă centrele spiritual energetice ale corpului, fiecare chakra putând fi asociată cu o anumită parte din corpul uman, având o însemnătate spirituală și un scop funcțional. Specialiștii sunt de părere că poți înțelege punctele tari sau slabe ale unei persoane în funcție de informațiile pe care chakrele sale le poate oferi. Iată ce trebuie să știi despre cele 7 chakra.
 
Ce înseamnă cele 7 chakre?
Cuvântul „chakra” provine din sanscrită și se traduce ca „roată” sau „disc” și face referire la un centru spiritual energetic, din corpul uman. Există 7 chakre, care simbolizează nivelul nostru de conștiință. Chakrele nu pot fi văzute, deoarece ele nu există în plan fizic, ci în plan astral sau spiritual. Totuși, pot avea o mare influență asupra sănătății și vieții noastre. Se crede că chakrele deschise și aliniate permit celei mai pure forme de energie vindecătoare, numită „prana”, să curgă prin ele, ceea ce te poate face mai fericit și mai sănătos.
 
Unde sunt localizate chakrele?

 • ·      Chakra de Bază, sau Muladhara, este localizată la baza coloanei vertebrale;
 • ·      Chakra Sacrală, sau Svadhisthana, este localizată sub buric;
 • ·      Chakra Focului, sau Manipura, este localizată în buric;
 • ·      Chakra Inimii, sau Anahata, este localizată în centrul pieptului;
 • ·      Chakra Gâtului, sau Vishuddha, este localizată în gât;
 • ·      Chakra Sprâncenei, sau Ajna, este localizată între ochi;
 • ·      Chakra Coroanei, sau Sahasrara, este localizată în creștetul capului.

Ce fel de puteri au chakrele?
Fiecare chakra servește unui scop diferit în corp, de la funcționarea optimă a organelor sau glandelor, până la asigurarea unor experiențe din afara spectrului realității. Prin cele 7 chakre putem experimenta creștere și dezvoltare, iar atunci când toate se află în echilibru și armonie, este punctul în care putem primi tot ce este mai bun de la viață.

 • ·      Chakra de Bază se concentrează pe stabilitate și siguranță și te ajută să te simți ancorat și să faci față cu bine provocărilor de orice tip.
 • ·      Chakra Sacrală domină energia sexuală și pe cea creativă. Totodată influențează modul în care răspunzi față de emoțiile tale sau ale celor din jur.
 • ·      Chakra Focului ține de încredere de sine și te poate ajuta să simți că deții controlul asupra ceea ce se petrece în viața ta.
 • ·      Chakra Inimii este conectată cu dragostea de sine, dar și cu dragostea pentru ceilalți.
 • ·      Chakra Gâtului este un punct strâns legat de spunerea adevărului și modul în care propriile tale adevăruri sunt comunicate către ceilalți.
 • ·      Chakra Sprâncenei guvernează intuiția și este legată de imaginație.
 • ·      Chakra Coroanei înglobează tot ceea ce înseamnă spiritualitate și conexiunea ta cu aceasta. Totodată deține un rol important în ceea ce privește scopul tău în viață.

Ce trebuie să știi despre cele 7 chakre

Ce cauzează blocarea chakrelor?
Există mai multe motive care pot cauza blocarea chakrelor. Starea ta emoțională poate fi un factor important care poate înclina balanța, în special dacă te afli în situații în care nu te poți detașa de acestea. De aceea este important să nu lași lucruri nerezolvate în viața ta, deoarece emoțiile care persistă pot crea blocaje.

Stresul este la rândul său un factor negativ pentru echilibrul chakrelor. Acestuia i se alătură un stil de viață nesănătos sau lipsa activității fizice și orice alt obicei distructiv pe care îl poți avea. Chiar dacă fiecare chakra are proprietăți particulare, trebuie să ții cont de faptul că ele funcționează ca un sistem, ceea ce înseamnă că dacă una dintre ele se află în dezechilibru, înseamnă că toate vor avea de suferit.
 
Cum îți poți activa sau debloca chakrele?

Există mai multe semne conform cărora chakrele tale sunt blocate, de la dureri de cap, până la lipsa inspirației. Pentru a remedia situația trebuie să localizezi sursa problemei, în primul rând, și să acționezi pentru a o rezolva.
 
O metodă bună prin care să îți aduci în echilibru chakrele este prin intermediul pozițiilor de yoga. La aceasta se adaugă terapia Reiki sau meditația cu ajutorul cristalelor. Acest proces nu este unul ușor, dar rezultatele merită efortul.
 
Este important să fii conștient de funcțiile chakrelor și modul în care acestea funcționează asupra corpului tău. Dacă te simți lipsit de inspirație, stresat sau fără poftă de viață, este posibil să suferi din cauza unui blocaj al chakrelor. Încearcă să localizezi problema și să lucrezi pentru a o îndepărta.

Comentarii

Recenzii clienti

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie
Sorteaza dupa:
Cu fotografii
Maradin Fabian
Maradin Fabian
13.11.2023
Comentariu
Mă ajută sa învățat despre cele 7 chrake
Scrie o recenzie
Distribuie mai departe