EnglishRomanian

Ce spune Biblia despre cristale?

Ce spune Biblia despre cristale?

Ce spune Biblia despre cristale?

Cristalele și pietrele semi-prețioase sunt considerate fascinante de o mulțime de oameni. Dincolo de partea estetică, foarte mulți oameni sunt fascinați de puterile și proprietățile regăsite în foarte multe dintre cristale, proprietăți care sunt astfel folosite pentru vindecare. Există de asemenea credința conform căreia cristalele, prin intermediul proprietăților lor, pot stimula creșterea spirituală și pot aduce o transformare pozitivă în viață.

Folosirea cristalelor din perspectiva biblică

De cealaltă parte există și oameni care se întreabă dacă este bine să implicăm în viața noastră folosirea cristalelor și a proprietăților acestora pentru vindecare. Mai ales atunci când vine vorba despre anumite perspective care au legătură cu creștinismul pot există diferite păreri și opinii referitoare la cristale. Tocmai de aceea este important să vedem care sunt mențiunile referitoare la cristale care sunt regăsite în Biblie.

Biblia amintește faptul că părți importante din ceea ce va să fie Noul Ierusalim va fi construit din cristal, după cum se menționează în Apocalipsa lui Ioan 21:11 și 18-20: „Strălucea cu slava lui Dumnezeu, iar strălucirea ei era ca a unei bijuterii foarte prețioase, ca un jasp, limpede ca cristalul. Zidul era făcut din jasp, iar cetatea din aur curat, curat ca sticla. Fundațiile zidurilor orașului erau decorate cu orice fel de piatră prețioasă. Prima temelie a fost Jasp, al doilea Safir, al treilea Calcedonie, al patrulea Smarald, al cincilea Sardonix, al șaselea Carneol, al șaptelea Crisolit, al optulea Beril, al nouălea Topaz, al zecelea Crisopraz, al unsprezecelea Iacint și al doisprezecelea Ametist”.

Ce spune Biblia despre cristale?Există și alte mențiuni ale cristalelor în Biblie, printre care regăsim amintirea unor cristale precum Rubinul în Proverbe 8:11, Safirul în Plângeri 4:7 sau Topazul în Iov 28:19. O înșiruire de cristale sunt amintite atunci când este descris pieptarul purtat de marele preot levitic care includea 12 pietre gravate cu numele unui trib din Israel, pietre care erau Carneol, Crisolit, Beril, Turcoaz, Lapis Lazuli, Smarald, Agat, Ametist, Topaz, Onix și Jasp. Aurul era fără doar și poate prezent, după cum este menționat în Exodul 39:10-13.

În foarte multe pasaje biblice este menționat cuvântul „cristal” tocmai pentru a compara claritatea, strălucirea și limpezimea unor lucruri: sticlă limpede precum cristalul (Apocalipsa 4:6), boltă ce strălucea precum cristalul (Ezechiel 1:22), râu limpede precum cristalul (Apocalipsa 22:1).

Chiar dacă toate aceste mențiuni referitoare la cristale sunt făcute frecvent în numeroase pasaje biblice, trebuie spus că în Biblie cristalele nu primesc proprietăți mistice. Mai mult, se poate spune că în Biblie cristalele sunt amintite deseori drept structuri foarte frumoase folosite pentru bijuterii sau pentru decorațiuni, fără însă a puncta proprietățile vindecătoare pe care multe dintre persoanele care lucrează cu cristale le prezintă ca fiind aducătoare de energie pozitivă, de vibrații înalte sau de energie pentru alinierea centrilor energetici ai corpului.

De ce Biblia ar fi împotriva folosirii cristalelor?

Există opinii care afirmă că Biblia nu este de acord cu folosirea cristalelor pentru diferite practici tocmai datorită faptului că utilizarea cristalelor este considerată ca fiind o practică care ține de ocultism și de superstiție. Datorită pasajelor biblice care amintesc faptul că practica ocultului și a vrăjitoriei nu este tolerată de Dumnezeu, după cum se amintește în Deuteronom 18:10-12 și Galateni 5:19-21, sunt multe păreri care afirmă că folosirea cristalelor pentru anumite practici sunt atribuite ocultismului prin aceea că încearcă manipularea lumii spiritelor și astfel să fie privite drept vrăjitorie.

Acum este important să înțelegem ce este de fapt ocultul. Discutăm despre lucruri considerate „ascunse”, despre acele aspecte care sunt „nevăzute” și care apelează la influențe supranaturale, la puteri în general ascunse de simțurile fizice și care nu sunt regăsite în mediul tradițional de observare științifică. Conform definițiilor, persoanele care practică ocultismul consideră că întreaga lume în care trăim este de fapt o forță de energii invizibile, energii care pot fi influențate de cristale pentru a aduce vindecare fizică și iluminare spirituală.

Folosirea cristalelor și a pietrelor semi-prețioase erau folosite frecvent în rândul populațiilor considerate păgâne în teritoriile biblice. Fiind purtate pentru a proteja de energiile negative, de accidente sau pentru a aduce bunăstare, acestea erau privite conform Bibliei ca o falsă profeție. Prin urmare, Biblia menționează numeroase cristale în diferite pasaje, fără însă a acorda puteri și proprietăți vindecătoare cristalelor, acestea fiind descrise drept pietre de o frumusețe aparte pentru decorarea caselor, pentru zidirea cetăților biblice și pentru purtarea lor drept bijuterii.

Condamnă Biblia în mod direct folosirea cristalelor?

Pe de altă parte, dacă pornim de la premisa că întreaga natură și tot ceea ce ne înconjoară este creat de către Dumnezeu, atunci cu siguranță că toate cristalele naturale sunt obiecte foarte frumoase care sunt creația Divinității. În același timp, Biblia amintește de folosirea cristalelor de către marele preot evreu Aaron sau pentru fundația Noului Ierusalim. Mai mult decât atât, în Biblie nu se regăsește vreo mențiune în care folosirea cristalelor să fie condamnată în mod direct, ci mai degrabă se deduce faptul că aceste pietre semiprețioase sunt asociate cu ocultismul și de aici se consideră că folosirea cristalelor ar fi contrar cu învățăturile biblice.

Însă dacă este să ne aplecăm asupra versetului din Luca 19:40, verset care spune ” Isus, răspunzând, a zis: ‒ Vă spun că, dacă aceștia vor tăcea, pietrele vor striga!”, putem să înțelegem că tocmai din Biblie ni se transmite faptul că pietrele semiprețioase pot transmite mesaje prin intermediul energiei, având în vedere că într-un alt mod acestea nu pot vorbi. În prezent folosirea cristalelor sub diferite moduri este prezentă în viața multor persoane creștine și a multor persoane care au credință în Dumnezeu, persoane care găsesc în pietrele semiprețioase frumusețea și puterea Creației Divine.

Comentarii

Recenzii clienti

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie
Sorteaza dupa:
Cu fotografii
Dan Costin Tariceanu
Dan Costin Tariceanu
21.04.2023
Comentariu
Biblia - Filipeni 2:9-11 De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume;
pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ,
şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub ...
Scrie o recenzie
Distribuie mai departe