EnglishRomanian

Ce este Kalachakra?

Ce este Kalachakra?

Ce este Kalachakra

   Kalachakra este un cuvânt sanscrit format din doi termeni; kala înseamnă „timp” și chakra înseamnă „roată”, tradusă literal ca „Roată a timpului”. Dar ce înseamnă asta de fapt? Pentru a răspunde la această întrebare, va trebui să ne uităm la Kalachakra din mai multe dimensiuni sau niveluri de înțelegere.

   Realitatea externă

   La cel mai superficial nivel, am putea spune pur și simplu că Kalachakra este natura tuturor. Sau altfel spus, tot ceea ce există este de natura ciclurilor de timp. Nu există nimic care să existe în afara acestei legături constante de cicluri în schimbare. Dacă privim spre univers cu numeroasele sale galaxii și sisteme solare, putem vedea cicluri nesfârșite de schimbări care se desfășoară în trecut, prezent și viitor. În acest fel, fiecare lucru este conținut în Kalachakra exterioară.

   Realitatea internă

   Trecând de la macro la micro, putem lua în considerare natura ființelor care locuiesc în acest univers. La nivelul unei persoane indivuduale, Kalachakra poate fi înțeleasă ca fiind structurile foarte subtile ale corpului și minții unei persoane. Aceasta este cunoscută sub numele de Kalachakra interioară. Include nu numai structura, ci și influența dinamică pe care complexul minte / corp o are asupra universului înconjurător. Prin urmare, prin înțelegerea acestei Kalachakra Interioara suntem capabili să ne eliberăm de dominația condițiilor noastre externe și să ne transformăm experiența pentru a crea un mediu armonios și pașnic.

Ce este Kalachakra-desen   Realitatea iluminată

   Dacă mergem și mai adânc, descoperim totuși ceea ce se numește Kalachakra de formă pură (cunoscută și sub denumirea de Kalachakra alternativă sau iluminată). La acest nivel încă vorbim despre cicluri de timp, dar sensul acestor cuvinte devine complet diferit.

   La acest nivel suprem, vorbim despre ciclurile neschimbabile sau imuabile ale timpului, care sunt uniunea fericirii imuabile și a formei goale. Această unire este descrisă de zeitatea Kalachakra în uniune cu consoarta sa. Aspectul masculin al Kalachakra reprezintă mintea fericirii imuabile, în timp ce aspectul feminin al lui Vishvamatha reprezintă forma goală sublimă. Aceste două sunt de fapt de o esență, reprezentând propria noastră natură absolută.

  Sinele nostru ego este combinația universului nostru exterior și a ființei noastre interne. Adevăratul nostru sine este totuși acest nivel absolut profund, adevărul nostru sacru. Prin practicarea cu corpul și mintea noastră subtilă, suntem capabili să ne purificăm percepțiile și experiențele grosiere, dezvăluind astfel mandala completă a formelor pure Kalachakra.

   În ce este diferit Kalachakra de alte tradiții?

   Sistemul Kalachakra oferă metode profunde pentru a transforma percepțiile și experiențele impure și a dezvălui cea mai profundă realitate a noastră. În contextul tantrei budiste, există multe sisteme care oferă metode pentru a atinge iluminarea. Tantra Kalachakra are totuși o serie de caracteristici unice care îl fac deosebit de important pentru această perioadă.

   Cuprinzător în domeniul de aplicare

   Tantra Kalachakra este cunoscută sub numele de „Regele Tantrelor” datorită prezentării sale extinse și cuprinzătoare. În cadrul unui singur sistem, puteți găsi instrucțiuni detaliate pentru înțelegerea unei largi varietăți de cunoștințe științifice, cum ar fi cosmologia, astrologia, medicina, psihologia și filosofia. Deși domeniul său de aplicare este cuprinzător, acesta prezintă aceste informații într-un mod foarte clar și direct. Acest lucru este în contrast puternic cu alte sisteme ezoterice care sunt exprimate într-un limbaj simbolic ascuns.

Ce este Kalachakra-abtibild   Metode yoghine puternice

   Dar Kalachakra nu este doar un corp de cunoștințe teoretice. Prezintă, de asemenea, o selecție completă de practici yoghine concepute pentru a tăia prin iluzie și pentru a actualiza o perspectivă directă asupra naturii realității. Aceste metode extrem  de eficiente și puternice permit chiar și practicienilor non-academici să dezvolte cele mai profunde realizări în decursul unei singure vieți.

   Crearea armoniei

   Tantra Kalachakra a fost dată mai întâi lui Suchandra Marelui Rege Dharma al Shambhala. Opt generații mai târziu, regele Manjushri-Yashas și-a unit regatul oferind inițierea Kalachakra tuturor supușilor săi. Prin această experiență comună masivă, Yashas a creat o singură familie și a devenit cunoscut ca primul Kalki sau „Deținătorul descendenței”. De atunci, Tantra Kalachakra a fost strâns legată de cultivarea diferitelor niveluri de pace și armonie în fluxurile mintale ale practicienilor. Pentru unii acest lucru va însemna realizarea stării iluminării Kalachakra. Pentru alții va însemna să te naști în țara pură a Shambhala. Cel puțin, va însemna să creezi condițiile pentru a te naște în timpul celei de-a doua epoci de aur a dharmei din această lume.

   Cine învață Kalachakra?

   Pentru cei care aspiră să se angajeze în practica Kalachakra, este important să se stabilească o legătură cu un profesor autentic Kalachakra, care este capabil să vă ghideze prin sistemul complet Kalachakra. Prin urmare, este important să identificați cine sunt deținătorii acestor învățături și unde să le găsiți.

   Inițierea Kalachakra

   Calea Kalachakra este pe deplin integrată cu practicile fundamentale ale tradiției sutrei buddhismului așa cum este predată de Buddha Shakyamuni, dar pentru a practica Kalachakra, este necesar să fii invitat în mod formal, care este scopul principal al inițierii. După cum este evident, primirea unei invitații la această mare cale se bazează pe cauze și condiții atât ale receptorului, cât și ale celui care dăruiește - simpla participare la ceremonie nu garantează că cineva va primi inițierea adevărată. La fel, ceremonia poate forma o legătură cu calea, dar nu este calea. Se poate asemăna inițierea Kalachakra cu primirea unei sămânțe pentru practică, totuși practicantul este cel care plantează, hrănește și cultivă sămânța.

Profesorii calificați pentru acordarea inițierii Kalachakra ar trebui să fi finalizat o practică extinsă a practicilor de etapă de generare și finalizare. Nu este suficient să primiți inițierea și apoi să o transmiteți altora.

Ce este Kalachakra-simbol   Tradiția Jonang de practică Kalachakra

   După ce ați primit inițierea Kalachakra, sunteți autorizat să începeți studierea și practicarea sistemului Kalachakra. În timp ce mulți alții predau piese izolate ale practicii Kalachakra, doar Tradiția Jonang oferă acces la calea completă.

   Tradiția Jonang a predat, practicat și stăpânit Kalachakra încă din secolul al XIII-lea. Astăzi, fiecare mănăstire Jonang se concentrează pe stăpânirea acestui „Rege al Tantras” și realizarea adevărului ei. Din păcate, alte tradiții au pierdut acest sistem de practică în întregime, cu toate acestea unele continuă să învețe segmente ale tantrei, așa cum este transmis de la Jonang. Jonangpas (cei care posedă Tantra Kalachakra completă) au o mare dorință ca sistemul complet să fie redescoperit de alte tradiții.

   Cum să exersați Kalachakra

   Practicarea Kalachakra este cel mai constructiv și favorabil mod de a dezvălui propriul nostru adevăr sacru și este o metodă profundă care poate permite unui practicant serios să obțină starea de Buddha perfectă într-o singură viață.

   Deși unele tradiții tibetane oferă Kalachakra Tantra, tradiția Jonang este singura tradiție care a păstrat întregul sistem de practică Kalachakra. Aceasta include toate practicile extinse de la preliminarii fundamentale până la procesul de finalizare care conține cei șase yoguri. Această tradiție a fost practicată de secole în părțile îndepărtate ale Tibetului, neatinse de politică sau modernizare. Apariția recentă din Tibet aduce cu sine o autenticitate și puritate aproape imposibil de găsit astăzi.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe