EnglishRomanian

Beneficiile exercitiilor Yoga

Beneficiile exercitiilor Yoga

Beneficiile exercitiilor Yoga

Deși antrenamentele de yoga pot părea complicate la început, află că aceasta reprezintă de fapt o formă de mișcare ușor de pus în practică. Ai nevoie doar de o perioadă de acomodare, pentru a te obișnui cu pozițiile, dar și cu denumirile acestora și termenii specifici. În special dacă nu ești genul de persoană care să alerge dimineața, în parc, sau care să tragă de fiare, la sală, yoga reprezintă cheia unui stil de viață sănătos. Haide să vedem care sunt beneficiile pe care aceste exerciții ți le pot aduce.
 
Beneficiile exercitiilor YogaAjută la dobândirea echilibrului
Yoga te poate ajuta să obții echilibrul mult dorit, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental. Majoritatea pozițiilor de yoga implică statul într-un picior sau balansarea greutății corpului în anumite moduri, care te vor solicita la început, în special dacă nu ești o persoană activă de obicei. Cu cât vei exersa mai mult, cu atât mai ușor îți va fi să pui în practică poziții precum, Virabhadrasana III sau Războinicul 3, Ardha Chandrasana, sau Jumătate de Lună, ori Garudasana, denumită și Poziția Zeiței.
 
Contribuie la eliminarea stresului
Conform studiilor, stresul reprezintă unul dintre cele mai nocive fenomene pe care oamenii din prezent le experimentează. Din nefericire, majoritatea dintre noi caută metode care să îi ajute să scape de stres. Dacă te numeri printre acești oameni, yoga s-ar putea să fie răspunsul pentru tine. Deși yoga este un antrenament fizic, acesta implică și o parte spirituală, cu meditație, concentrare asupra respirației sau incantații, despre care s-a dovedit științific că au un efect benefic asupra eliminării stresului.
 
Întărește sistemul imunitar
Tot stresul se face vinovat de cele mai multe ori atunci când vorbim despre un sistem imunitar slăbit. Atunci când imunitatea ta este compromisă, ești mai predispus la diverse boli. Conform studiilor, se pare că antrenamentele de yoga au dat rezultate bune în ceea ce privește o mai bună funcționare a sistemului imunitar. Se pare că yoga ajută la combaterea inflamațiilor în organism, adică contribuie la un stil de viață mai sănătos.
 
Îți îmbunătățește postura
De câte ori nu te-ai pus la birou, drept, ca în scurt timp să constați faptul că poziția ta este una complet greșită? Deoarece capul este greu, acesta pune presiune pe coloană și pe mușchii spatelui, având nevoie de susținere. Pe termen lung, o postură incorectă poate duce la dureri de gât, de spate și chiar de încheieturi. Antrenamentele de yoga te pot ajuta să te destinzi și să devii mai conștient de modul în care corpul tău arată. Vei vedea cum te vei autoeduca să păstrezi tot mai des o poziție bună pentru capul tău, umeri sau spate.
 
Beneficiile exercitiilor YogaAjută la îmbunătățirea calității somnului
Insomniile reprezintă o problemă reală, care poate distruge de cele mai multe ori calitatea vieții unui individ. Pentru aceasta s-a descoperit faptul că yoga poate ajuta oamenii să adoarmă, dar și să doarmă fără întreruperi. Aceste fenomene se petrec datorită efectelor de combatere a stresului și de calmare mentală pe care yoga le poate avea. Așadar, dacă ai probleme cu somnul, o rutină care implică exerciții de yoga te poate ajuta.
 
Reglează mâncatul excesiv
Mulți oameni se confruntă cu mâncat excesiv, fără a fi conștienți, de cele mai multe ori, de numărul de calorii ingerate sau de calitatea mâncării consumate. Deoarece yoga implică focusare și atenție sporită, aceste noi abilități te vor putea ajuta să fii mai conștient asupra modului în care te alimentezi. Se pare că o persoană care practică yoga va fi mai atentă cu dieta sa și modul în care corpul se simte.
 
Echilibrează sănătatea sistemului cardiovascular

S-au efectuat mai multe studii care au demonstrat un efect pozitiv asupra factorilor de risc cardiovasculari. Yoga a ajutat la reducerea presiunii în sânge, la persoanele care suferă de hipertensiune. Exercițiile au ajutat corpul să fie conștient de dezechilibrul apărut și să acționeze la restaurarea sa.
 
Redă stima de sine
Multe persoane se confruntă cu un nivel de stimă de sine extrem de scăzut, în special din cauza aspectului fizic. Antrenamentele de yoga ajută la a deveni mai conștient de modul în care corpul tău se simte, felul în care respiri și modul în care arăți, fără a te judeca. Aceste exerciții oferă de fiecare dată un nivel înalt de satisfacție legat de aspectul fizic și chiar ajută la combaterea tulburărilor alimentare.
 
Antrenamentele de yoga pot aduce sănătății tale numeroase beneficii. Începe cu exerciții simple și transformă-le, treptat, într-un noul stil de viață!

 

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe