EnglishRomanian

Beneficii ale salviei si arderii ei

Beneficii ale salviei și arderii ei

Beneficii ale salviei și arderii ei

Salvia este o plantă erbacee, cultivată în întreaga lume pentru proprietățile sale, atât medicinale, cât și gastronomice. Totuși, salvia este din ce în ce mai căutată în prezent și pentru beneficiile spirituale pe care le posedă, care sunt cel mai ușor experimentate în urma arderii plantei. Vrei să afli mai multe? Haide să descoperim împreună câteva dintre beneficiile salviei și arderii ei.
 
De când datează acest obicei?
Se pare că triburile de nativi americani obișnuiau să ardă salvie, acesta fiind unul dintre cele mai vechi ritualuri de curățare și purificare a unei persoane, a unui grup de oameni sau a unui spațiu. Se crede că aceștia ardeau salvie pentru a alunga spiritele rele și energiile negative care le amenințau teritoriile. Obiceiul s-a păstrat până în zilele noastre, salvia fiind în continuare utilizată pentru redarea armoniei și a echilibrului.
 
Care sunt beneficiile arderii salviei?
Crezi sau nu, arderea salviei nu reprezintă doar un ritual săvârșit de dragul tradiției, ci poate avea și o listă lungă de beneficii. Iată câteva dintre ele:

  • Beneficii ale salviei și arderii ei1Are efect de purificare

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale salviei este capacitatea de a ține la distanță infecțiile bacteriene, virușii sau fungii. Salvia albă de preerie (Artemisia ludoviciana) deține o proprietate antibacteriană, pe când salvia albă (Salvia apiana) este și antimicrobiană. În plus, ambele tipuri țin la distanță insectele.

  • Poate reprezenta o unealtă spirituală

Arderea salviei este o practică utilizată din timpuri străvechi de către oameni, pentru a se conecta cu spiritele celor dragi sau pentru a-și potența intuiția. Șamanii sau vracii ardeau salvie pentru a vindeca bolnavii, pe plan spiritual, ceea ce are și un temei real, deoarece salvia conține o substanță psihoactivă numită tujonă, care stimulează creierul și care are un efect calmant asupra sistemului nervos central.

  • Poate disipa energia negativă

Arderea salviei poate fi utilizată în cadrul unui ritual pentru a îndepărta energiile negative. Poate fi vorba despre traume din trecut, experiențe neplăcute sau energii negative dinspre alte persoane. Această practică te poate ajuta să îți creezi în jur un mediu sigur și pozitiv, atât pentru meditație, cât și pentru bunăstare spirituală în viața de zi cu zi.

  • Poate purifica obiecte, persoane sau locuri

Fumul obținut de pe urma arderii salviei poate fi utilizat pentru curățare și pentru purificare, atunci când te muți într-o casă care a mai fost locuită sau când achiziționezi un produs care a mai avut și alți stăpâni. Adeseori astfel de obiecte sau locuri pot păstra energiile vechilor posesori, deci dacă vrei să nu ai de-a face cu ele poți apela la un ritual de arderea a salviei.

  • Îți poate îmbunătăți starea de spirit

Tradiția ne sugerează faptul că arderea salviei poate înălța spiritul unei persoane și poate elimina toate energiile negative. Din fericire, există și un studiu, realizat în anul 2014, care ne arată că salvia de preerie poate fi utilizată ca remediu pentru tratarea anxietății, a depresiei sau pentru a obține o stare de spirit mult mai bună.

  • Poate ajuta la combaterea stresului

Nu doar că salvia te poate ajuta să ai o stare de spirit mai bună, dar poate contribui și la eliminarea stresului. Un studiu realizat în 2016 la University of Mississippi a demonstrat faptul că salvia albă este bogată în compuși care activează anumiți receptori din creierul uman. Aceștia sunt responsabili pentru îmbunătățirea stării de spirit, pentru reducerea nivelului de stres și chiar pentru combaterea durerilor.

  • Poate îmbunătăți calitatea somnului

Dacă nu dormi bine noaptea și ești obosit în mod constant, poți arde un mănunchi de salvie, deoarece aceasta conține compuși benefici pentru persoanele care se luptă cu insomniile. Fiind eficientă împotriva stresului și a stărilor negative, este posibil să te ajute și în obținerea unui somn lin și odihnitor.

Cum trebuie să arzi salvia?
Înainte de a arde salvie într-un spațiu închis, este important să deschizi o ușă sau o fereastră pentru a permite energiilor negative să fie eliberate. Lasă salvia să ardă pentru câteva secunde, apoi stinge flacăra și lasă fumul să circule. Dacă te afli într-o locuință asigură-te că direcționezi fumul către toate încăperile, pentru a purifica întreaga zonă.

Dacă utilizezi salvia cu scop spiritual, asigură-te că ai în minte intenția pentru care practici acest ritual și repet-o pentru a te asigura că este îndeplinită.
Arderea salviei este o practică străveche utilizată pentru purificarea aerului, a oamenilor sau a spațiilor. Poate fi un remediu la îndemână și pentru cei care suferă de stres, anxietate sau insomnii. Îți recomandăm să apelezi la acest obicei ori de câte ori simți nevoia.

Comentarii

Recenzii clienti

iti place acest articol?
Scrie un comentariu
Scrie o recenzie

Nicio recenzie gasita. Fii primul care scrie!

Scrie o recenzie
Distribuie mai departe